Yetersiz Ehliyet ile sorun yaşanır mı?

Yaşım hiçbir türlü yetmiyor dostum 125cc yetersiz geliyor, 10 yaşındayım ve 8 sene beklemek istemiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soruda herhangi bir problem yok ve senin bilgisizliğin nedeniyle konu sana boş gelmiş olabilir, senin gibi "YE TER SİZ :d" diye kıkırdayıp "hayata tutunmaktan" bahseden cahiller yüzünden bu forumlar batıyor zaten.
Konu başlığını düşünme zahmetinde bulunmadan cevap yazan biri daha. Senin için en detaylı şekilde yeniden derliyorum:

Herhangi bir kazada karşı taraf %75–100 suçluysa, sigorta şirketi benim masraflarımı ödedikten sonra rücu eder mi? (Bu ‘geri alma şartıyla’ anlamına geliyor, senin için not düşeyim.)
- Tekrardan karşı tarafı %75-100 suçlu olarak varsayıyorum kaza sonucunda yaralanmam (kırıklar, uzuv yarılması ve kopması) gibi durumlarda karşı taraftan tazminat alabiliyor muyum?
- Haklı olduğum kazalar beni ciddi şekilde maddi ve manevi olarak etkiler mi?

Bunlar hakkında bahsedebilirdin açıklamayı da bu uzun soruları yazarak uzatmak istemedim. Benim için en önemli olanını konu açıklamasına direkt yazmak istedim, sonuçta ehliyetten kaynaklı illa yiyeceğiz hangi kategoride yiyeceğimi bilmiyordum. Ama makarna yemekten o kafanı çalıştıramadığın için kıkırdadıktan sonra şaşırıp sonra da nasıl yaşadığımızı sorguluyorsun yazık. İşte böyle yaşıyorum bu hayatı kaskınıda fazla kafanda taşıma daha çok zarar vermesin sana.

"..." bıraktığın doldurmanı tavsiye ederim sonuçta hikaye yazmıyoruz.

soru gayet açık ve net hatta anlaşılır da. içeriğin bir anlamı yok. yetersiz ehliyetle trafikte bir boklar yeyip, giren şemsiyeyi çıkartmaya çalışan birinin sorusu. bu kadar paragraf yardırmaya gerek yok.

Motosikleti
R25

soru gayet açık ve net hatta anlaşılır da. içeriğin bir anlamı yok. yetersiz ehliyetle trafikte bir boklar yeyip, giren şemsiyeyi çıkartmaya çalışan birinin sorusu. bu kadar paragraf yardırmaya gerek yok.
Sakin ol dostum herhangi bir şemsiye girmedi 😆 Emin ol 5 yaşında kardeşim olsa senden daha bilgili olur. Ayrıca "trafikte bir boklar yeyip" demişsin kasettiğin şey ne? Herkesi kendin gibi mi zannediyorsun, yoksa geçmişten kalan birşeylerin acısı mı bu?

Ek: Konuyu baltalamayı bırak!

Motosikleti
R25
Bir trafik polisine yanaş ve sor en doğru cevabı verir.
Avukata sordum olmazmış: arkadan çarparsa motorun masrafını hatta adamın kirli donuna kadar alırmış sadece yetersiz ehliyet cezasını ödüyormuşuz hemde öldüğümde cenaze masraflarımıda karşılıyorlarmış 😵

Motosikleti
Ns200 15"
Avukata sordum olmazmış: arkadan çarparsa motorun masrafını hatta adamın kirli donuna kadar alırmış sadece yetersiz ehliyet cezasını ödüyormuşuz hemde öldüğümde cenaze masraflarımıda karşılıyorlarmış 😵
Totoya Reinzosil doldurduklarından sonra isterse dünyadaki bütün borçları bana yüklesinler bir manası yok. :)

Motosikleti
Honda Forza 250
Yetersiz ehliyetin, hiç ehliyeti olmayandan farkı yok kanunen aynı işlemleri görürsün. Geçici olarak alınan ehliyette de aynı işlemler uygulanıyor. Hepsi aynı işlem bildiğim.

F54

Yeterli oldugun motosikleti sür mesela.

neden sürekli kural dışı bi halt yemek istiyorsunuz anlam veremıyorum.
gençler heyecan arıyor taki polis yakalayana kadar
polis yakalınca gerçek eğlenceyi buluyorlar ve bingo duğru gib.gov.tr ye
benim bi arkadaşın oğlu 38000 ceza yedi yok evin yakınıymış vs vs siktir et bunları git ceza yı yatır ucuzken dedim:D

Motosikleti
D400
benim bi arkadaşın oğlu 38000 ceza yedi yok evin yakınıymış vs vs siktir et bunları git ceza yı yatır ucuzken dedim:D

bi de bu forumdaysa geliyor konu açıyor destek almak için :D

Motosikleti
R25
Geçmiş olsun efendim, ben o tayfadan değilim 🫡
bi de bu forumdaysa geliyor konu açıyor destek almak için :D
Herhangi bir ceza yemedim konuyu okumadan yorum kasmak için mi yazıyorsun anlamış değilim? 11.800 mesajı nasıl kastığın belli oldu LOL.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yasadışı bir konuda kesinlikle kimseye destek olmam evet yasalar bana da saçma geliyor ama uymak durumundayız
he amA SİVİL AYAKLANMA olsun eğer ayaklananlar haklıysa ve hakkını arıyorsa kesinlikle karşı çıkmam destek olurum
Onun adına "sivil itaatsizlik" deniyor. Bir şey yasalsa ama meşru bulmuyorsan o yasaya uymuyorsun bilerek ve senin gibi düşünen 3-5 kişi varsa desteklerse, yeterince yüksek sayıda destek bulursan düzgün demokratik ülkelerde o yasanın değişme ihtimali oluyor. Genellikle avrupa gibi demokratik ülkelerde ormanlar kesilmesi vb. gibi şeylerde insanlar dozerlerin önünde oturup yolu falan kapatıyorlar. Bizde ormana tomalarla girip dövüyor devlet böyle yapanları.

Motosikleti
Forza 250
Sende A1 ehliyet var ise arkana artçı olarak A1 ehliyetli birini bindirirsin. Böylece A1+A1= A2 yapar. Bu durumda polis/candarma ceza yazamaz.
Merak ettim. Bu durumda artçı olarak A ehliyetli birini alırsa ne olur. İçler dışlar çarpımı falan mı yapılıyor bu durumda :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125
Allah için uğraş bende onu istiyorum zaten her gün adliyeye gider gelirim senin için inan hiç farketmiyor ikimiz de devletimize para cezasını öder 4 defa adliyeye giderek kurtuluruz 😀 😉

Cidden bir forumda saçma bir muhabbet yüzünden tartışarak adliyelik olmayı bu kadar basite mi indirgiyorsun?

Hani yattığın ceza işlediğin suça değsin derler.

Para cezasını ödeyerek 4 defa adliyeye gitmekle bitmiyor o işler. Adli sicilinde nur topu gibi sabıkan oluyor. HAGB bile alsan 5 sene diken üstünde yaşıyorsun.

Sorunun cevabını da bir avukata danışarak almışsın. Konu kapanmış gibi görünüyor. Yeni konular yaratmanın bir anlamı yok.

Motosikleti
R25
Cidden bir forumda saçma bir muhabbet yüzünden tartışarak adliyelik olmayı bu kadar basite mi indirgiyorsun?

Hani yattığın ceza işlediğin suça değsin derler.

Para cezasını ödeyerek 4 defa adliyeye gitmekle bitmiyor o işler. Adli sicilinde nur topu gibi sabıkan oluyor. HAGB bile alsan 5 sene diken üstünde yaşıyorsun.

Sorunun cevabını da bir avukata danışarak almışsın. Konu kapanmış gibi görünüyor. Yeni konular yaratmanın bir anlamı yok.
Zaten açık dosyam olduğu için sorun olacağinı zannetmiyorum neyse konu kapanabilir.

• 1.2.39. MT Forumlarına içeriksiz, gereksiz veya açılan başlıkla ilgisiz mesajlar gönderemezsiniz.

• 1.2.19. MT forumlarında açılmış konular dahilinde ikili sohbetler ve mesajlaşmalar yapilamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar