Cfmoto nk250 fan açmıyor

Merhabalar dün otoban çıkışı ışıklarda motorumun harareti 4 diş olduğunu gördüm derece olarak 100 e gelmişti hemen sağa çektim soğumasını beklerken birşey farkettim fan çalışmıyor hararet 117 ye kadar geldi stop edince doğal olarak bende radyatöre su tuttum biliyorum zararlı bir davranış yaptım ama hiçbir şekilde fan açmıyor sorun sebebi ne olabilir fan elimle döndürebiliyorum

Merhabalar dün otoban çıkışı ışıklarda motorumun harareti 4 diş olduğunu gördüm derece olarak 100 e gelmişti hemen sağa çektim soğumasını beklerken birşey farkettim fan çalışmıyor hararet 117 ye kadar geldi stop edince doğal olarak bende radyatöre su tuttum biliyorum zararlı bir davranış yaptım ama hiçbir şekilde fan açmıyor sorun sebebi ne olabilir fan elimle döndürebiliyorum
Müşürde sıkıntı vardır

Motosikleti
Ns200 15"
Müşür arızalı olabilir.
Fan soketinde oksitlenme veya kopukluk olabilir.
Fan sigortası atmış olabilir.
Müşürün kablolarında sıkıntı olabilir.

Radyatör çatlamayacağından ötürü su dökmenizde bir sakınca yoktur, petekteki suyu bir nebze soğutur ve hararetin inmesine yardımcı olur.

Termostat arizali olabilir.

Termostat kapalı konumda takılı kalmışsa, soğutma sıvısı radyatöre ulaşamaz ve motor aşırı ısınır. Bu durumda hararet göstergesi hızla yukselir.

Musur arizasi olmayabilir.

Zira 100 dereceden belli bir surede 117 dereceye cikmaz,hatta arizali olsa sicakligi alakasiz bir deger gosterir.60-70 vs.

Tabi yine de belli olmaz

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bi ara erken fan açtığı için yazılım yapılmıştı belki orada bir şeyler yanlış gitmiş olabilir biz bilemeyiz servis bilir

öyle bir durumda kenara çekip stop etmektense, yüksek vites düşük devir sürüp radyatöre hava akışı sağlamak daha doğru olmaz mı?

hadi beyin fırtınası yapalım.

öyle bir durumda kenara çekip stop etmektense, yüksek vites düşük devir sürüp radyatöre hava akışı sağlamak daha doğru olmaz mı?

Açık yol için mantıklı, devirdaim çalıştığı sürece motor soğumaya devam eder fakat şehiriçi ise o iş zor.

Motosikleti
Ns200 15"

Ben eski nesil tüplü arabalarda ısıyı hızlı düşürmek için lpg tuşunu orta kademeye alıyorum ve son gaz yapıyorum. İçerde herhangi bir yanma olmadığından ötürü gelen soğuk hava yanma odasını ve çevresini soğutarak termostatın açma derecesine kadar düşürüyor hatta bir miktar dahada altına indiriyor.

Eski sistemlerin güzel yanıda harareti anlık gösteriyor, şimdikiler gibi 90 dereceye çakılıp kalmıyor.

Merhaba yanıtlarınız için teşekkür ederim termostat ile alakalı olmayabilir çünkü gerçekten çok sıcaktı elimi götüremiyordum bu müşür nerede oluyor acaba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar