Motosiklet Sürmelimiyim?

Motosikleti
SH125
Bir süresir aklımda olan ve ehliyete yazılmam ile gerçeğe dönüştürmeye yakınım. 125cc scooter alacağım (sh-pcx vs). Günde yaklaşık 40km yol yapacağım. Yol güzergahım güzel sakin 2 şerit. İstanbul Kurtköyden şileye giden otoban. Lakin o kadar çok olumsuz haber duymam ve etrafımdakilerin negatif düşünceleri acaba vazmıgeçsem diye düşündürmüyor değil. Bu konuda sizler ne dersiniz.. (Genel olarak Kendine hakim dikkatli biriyim)

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Motosiklet hayatimiza aldigimiz ekstra bir risktir hocam. Kaza oldugunda sonuclari arabaya gore daha agirdir, Allah a daha yakiniz :)
ama neden kullaniyoruz dersek (kendi adima), hayatimda nelere onem verdigimle alakali. Ozgurluk, zevk ve hobby beni motora bagliyor. Benim icin daha riskli olmasi secimimi degistirmiyor ve ben bu riski aliyorum. Sen bu riski alicakmisin bu sadece ve sadece senin verebilecegin bir karar. Kimse sana basla baslama diyemez.

türkiyede motor sürmek her zaman zordu çünkü kurallarımız ve yollarımız arabalar için ve insanımızın çoğu davar sosyal medyada saolsun artık devamlı içinde olduğumuz konular önümüze düşer oldu (tabiki ekonomi saolsun herkesin motora başlamasıda sayımızı arttırdı bununda etkisi var) kazalar g9özümüzü korkututyo ama bence istanbul trafiği için hala en mantıklı arac motordur ve motor sürmek araba gibi gelmiyo aynı zevki veremez bence ama ya kaza yaparsam diyerekten bi işe kalkışırsak aman boğulurum su içmiyelimde dememiz gerekir bence bilinçli olan ve trafiği ön görmeyi bilen çoğu kişi motorda elinde olmayan extrem koşullar hariç gayet rahat hareket ede bilir bence gözünüz korkmasın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

türkiyede motor sürmek her zaman zordu çünkü kurallarımız ve yollarımız arabalar için ve insanımızın çoğu davar sosyal medyada saolsun artık devamlı içinde olduğumuz konular önümüze düşer oldu (tabiki ekonomi saolsun herkesin motora başlamasıda sayımızı arttırdı bununda etkisi var) kazalar g9özümüzü korkututyo ama bence istanbul trafiği için hala en mantıklı arac motordur ve motor sürmek araba gibi gelmiyo aynı zevki veremez bence ama ya kaza yaparsam diyerekten bi işe kalkışırsak aman boğulurum su içmiyelimde dememiz gerekir bence bilinçli olan ve trafiği ön görmeyi bilen çoğu kişi motorda elinde olmayan extrem koşullar hariç gayet rahat hareket ede bilir bence gözünüz korkmasın.
çok fazla bence demişim🤣🤣🤣

Motosikleti
Triumph Trident 660
Buradakiler motosiklet sevdiği için bir topluluk oluşturmuş ve burası al der ama tavsiyem o yol için ve genel kullanım için hakimiyet egitimi alıp en az 250 cc ile devam etmek olacaktır

Motosikleti
Voge 250RR
Kendine hakim olacak ve konuda da bahsettiğin şekilde sürmeye devam edebileceksen evet sürmelisin, çok da güzel bir şeydir motosiklet sürmek.

Buradaki herkes bilir ki motosikletin şeytan işi olmasındaki şeytan motosiklet değil içimizdeki açığa çıkmayı bekleyen bizdir

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ehliyet kurslarının eğitimi yalnızca sınav parkurunu geçmeye yarar. ehliyeti alınca eğitim alın.

Ekipman da kafaya dandirik (veya en pahalııs ama farketmez) bir kask giyip yola çıkmakla olmuyor, bütün ekipmanlarınız tam olsun. nasıl olsa scooter demeyin, kocaman BMW GS süren abiler kadar ekipman lazımdır.

Motosikleti
Yamaha Rayzr
Bir süresir aklımda olan ve ehliyete yazılmam ile gerçeğe dönüştürmeye yakınım. 125cc scooter alacağım (sh-pcx vs). Günde yaklaşık 40km yol yapacağım. Yol güzergahım güzel sakin 2 şerit. İstanbul Kurtköyden şileye giden otoban. Lakin o kadar çok olumsuz haber duymam ve etrafımdakilerin negatif düşünceleri acaba vazmıgeçsem diye düşündürmüyor değil. Bu konuda sizler ne dersiniz.. (Genel olarak Kendine hakim dikkatli biriyim)
Ben de İstanbul'da yaşıyorum her gün 5km git gel 10km yol yapıyorum. Özellikle İstanbul için motor kesinlikle arabaya göre daha az trafiğe takılır ve seni trafik yada toplu taşıma derdinden kurtarır. Kendi adıma aldığım en mantıklı karardı ve motor büyütmeye bile karar verdim. Kaza vs olayları da çok abartmadan ne bileyim teker yapmadığın sürece emniyet şeridinden çok rahat gidersin.

Bende Tuzla Şile gidip gelirken o yolu çok kullanıyorum virajlarda sukuterle kulağını asfalta değdiren biri görürsen o benimdir 😅
Şaka bir yana yol acemiler için gayet müsait , emniyet şeridi çok geniş 20 ile gitsen kimse gelip arkadan taciz etmez ,
Akşam yer yer aydınlatma yetersiz kalıyor etrafda köpek çok dikkat et..

Bende o şekilde başladım arabamı mecburiyetten sattım sonra otobüs ile git gel olmasın diye ilk 50 CC aldım sonra 1 ay sonra ehliyet alıp 125 CC aldinlm.
Yani istisnalar hep vardır ama başlarsan duramazsin.hedefin 1000 CC ye kadar gider.
Ama dediğin gibi sakin ve saçma sapan kullanmadigin sürece güzel bir tercih olur

hedefin 1000 CC ye kadar gider...
kullanım yerine göre seçim yapmak çok daha iyi olur , şehir içi işe gitgel de 1000 cc kimseyi mutlu etmez , düşük hacim hafif bir sukuter işe gitgel için en güzel formüldür , az tüketmesini kolay kontrol edilebilmesini bir yana koydum , sol el dört parmak arka fren manetinin üstünde sürmek muazzam bir avantaj sağlar..

Sürekli uzun yol yani şehirler arası gideceksen 1000 lik makinalar o zaman tad verir 😉

Motosikleti
SH125
Hepinize teşekkür ediyorum tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Kullanacağın güzergah tehlikeli. 125 cc o yol için zayıf kalır ve tır, kamyonlarla çok içli dışlı olursun. 250cc motor alman daha iyi olur. Her gün full ekipman(dizlik ve bot dahil) giymek senin için problem olmayacaksa motora başlayabilirsin. Ve kesinlikle sürüşlerini kask kamerası ile kayıt altına al, kaza gibi durumlarda elinde kanıt olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar