Piskiyatrik Tedavi - Motosiklet

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Bunu biz kullananlar muhtemelen farkindayiz ama bilmeyenlere iletelim.
Asagidaki link Amerika Ulusal Saglik orgutu tarafindan yayinlanmis ve destekleyen cok makale var. (konu daha once acilmis olabilir)

depresyon, tukenmislik sendromu gibi major depresif durumlara motosiklet kullanmak cok iyi geliyor. Varsa etrafinizda boyle biri ona yapacaginiz en buyuk yardim, motora baslatmak olabilir yada motorla gezdirmek. Motosiklet kullanirken kafada baska hicbirsey kurulmaz, kuranlar hayati ile oder genelde, dikkat dagilmaz, hep goz acik ve etrafi izleriz.

Ayrica kullanicilar daha gec yaslanir imis makalelere gore. Diger makaleleri de tek tek okuyabilirsiniz ama sonuc olarak pskolojik olarak daha saglikli ve direcliyiz.

Depresyondaysaniz atlayin motora :))) Lustral prozac falan hikaye :)

Bu konu çok yanlış anlaşılıyor ve çok suistimal ediliyor.

Motosikletin insan psikolojisine ve beyin sağlığına iyi geliyor olması başka bir şey, sokaktaki motosiklet sürücülerinin %80'inin psikiyatrik tedavi görmesi gerektiği başka bir şey.

Motosikleti
Bu konu çok yanlış anlaşılıyor ve çok suistimal ediliyor.

Motosikletin insan psikolojisine ve beyin sağlığına iyi geliyor olması başka bir şey, sokaktaki motosiklet sürücülerinin %80'inin psikiyatrik tedavi görmesi gerektiği başka bir şey.

Hocam ama sadece motosikletle kalmaz ki :) o zaman ulkenin pskolojik, sosyolojik, ekonomik mevcut durumunu irdelemek gerek. Ama Kafadaki herseyden kurtulma olayi cok net.. Dusunuyorum motosiklet hayatimdan ciksa ne olur diye, heralde tukenmeye baslarim..

Hocam ama sadece motosikletle kalmaz ki :) o zaman ulkenin pskolojik, sosyolojik, ekonomik mevcut durumunu irdelemek gerek. Ama Kafadaki herseyden kurtulma olayi cok net.. Dusunuyorum motosiklet hayatimdan ciksa ne olur diye, heralde tukenmeye baslarim..

Katılıyorum, benim için de şu an psikiyatrik açıdan bir gereklilik motosiklet sürmek. :) Bu kadar net söyleyebilirim.
Ama işte bu sosyal medyada öyle bir lanse ediliyor ki, yok psikoloğun muayenehanesinin önünde motosiklet olmazmış da bilmem neymiş falan. öyle değil o konu. ondan biraz böyle sivrildim =)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bu araştırmayı Türkiye'de yaşayan kaç tirrek ve gundi ile yapmışlar. Hadi vaz geçtim, kaç redneck üzerinde yapmışlardır?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Prozac'ı yabana atmayın ama :) motosiklet kullanmak elbette mükemmel hissettiriyor ama depresyondaysanız motosiklet bile kullanasınız gelmez, mutlu olamazsınız, böyle durumlarda bir uzmana görünmek ve ilaç almakta kesinlikle fayda var. İlaçla birlikte motosiklet kullanırsanız acayip hızlı iyileşme ihtimaliniz var.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eskiden olsa depresyondaki arkadaşlara alkol tedavisi + fıstık tedavisini önerirdim. Lakin başımızdakiler sağ olsun hepsi kol gibi pahalı oldu. Hatta bütçe kısıtlıysa alkol tedavisi+fıstık tedavisi sizleri bu yeni dönemde daha fazla depresyona sokabilir.

Motosikleti
Katılıyorum, benim için de şu an psikiyatrik açıdan bir gereklilik motosiklet sürmek. :) Bu kadar net söyleyebilirim.
Ama işte bu sosyal medyada öyle bir lanse ediliyor ki, yok psikoloğun muayenehanesinin önünde motosiklet olmazmış da bilmem neymiş falan. öyle değil o konu. ondan biraz böyle sivrildim =)
Yani olay aslinda dopamin endorfin ve adrenalin salgilamasina etkisi. Dolayisi ile daha az diyelim. Kesin cozum demiyoruz ama surekli tetikte olmak, beyni surekli calistirmak onemli. Bu da dikkati topluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Prozac'ı yabana atmayın ama :) motosiklet kullanmak elbette mükemmel hissettiriyor ama depresyondaysanız motosiklet bile kullanasınız gelmez, mutlu olamazsınız, böyle durumlarda bir uzmana görünmek ve ilaç almakta kesinlikle fayda var. İlaçla birlikte motosiklet kullanırsanız acayip hızlı iyileşme ihtimaliniz var.
hocam tabikii doktor. Ben sadece pozitif katkisinin oldugunu ekledim. birde kafa genelde daginiksa odaklanmaya yardimci olur. Sadece yol ve siz. Tabii bu istanbulda daha stresli hale gelebilir :)) Ayrica hormon etkisi de bence onemli, adrenalin, dopamin iyidir :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir ilaç kullanımı olmadığı için psikiyatrikten çok psikolojik tedavi diyebiliriz. Motosiklet sürmek insana gerçekten çok iyi geliyor. Bununla birlikte "gerçekten" depresyonda olan birinin o kıyafetleri ekipmanları giyinip kuşanıp motor üstüne atlaması oldukça zor bir şey. Depresyondaki insan hiçbir şey yapmak istemez çünkü...

Motosikleti
Bir ilaç kullanımı olmadığı için psikiyatrikten çok psikolojik tedavi diyebiliriz. Motosiklet sürmek insana gerçekten çok iyi geliyor. Bununla birlikte "gerçekten" depresyonda olan birinin o kıyafetleri ekipmanları giyinip kuşanıp motor üstüne atlaması oldukça zor bir şey. Depresyondaki insan hiçbir şey yapmak istemez çünkü...
Hocam aslinda pskiyatrik oluyor. Pskolojik tedavi konusma terapisidir. Evet pskiyatrik tedavi ilacla yapilir ama direk hormonlari etkiler. O yuzden pskiyatrik tedavi yazdim. Turkiye TUIK verilerine gore %50 si mutsuz, ki bence bu sayi daha fazla. Olayi agir depresyon degil, kisa sureli minor depresif bozukluk olarakta dusunmek gerek. Agir durumlar doktorluk zaten, onlar ilacla duzelecek. Ben genel olarak motorun bazi sorunlari ortadan kaldirdigina inanan birisiyim. Insannin hayatini olumlu etkileyen, dinc tutan, keyifli tutan bir ugras bence

Yani olay aslinda dopamin endorfin ve adrenalin salgilamasina etkisi. Dolayisi ile daha az diyelim. Kesin cozum demiyoruz ama surekli tetikte olmak, beyni surekli calistirmak onemli. Bu da dikkati topluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam tabikii doktor. Ben sadece pozitif katkisinin oldugunu ekledim. birde kafa genelde daginiksa odaklanmaya yardimci olur. Sadece yol ve siz. Tabii bu istanbulda daha stresli hale gelebilir :)) Ayrica hormon etkisi de bence onemli, adrenalin, dopamin iyidir :)
bütün iletileri okudum;
şu makaleyi siz yazmışsınız gibi savunmuşsunuz helal olsun valla,
buda bir psikolojik sorun gibi 🤙

Motosikleti
Ben buraya tum motor kullanicilarinin bildigi bu gercekligi amerika saglik orgtununde destekledigini soyluyorum. Ayrica cok agir bir savunmada yok. Olsa bile birseyi savunmak neden pskolojik sorun olsun?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hocam aslinda pskiyatrik oluyor. Pskolojik tedavi konusma terapisidir. Evet pskiyatrik tedavi ilacla yapilir ama direk hormonlari etkiler. O yuzden pskiyatrik tedavi yazdim. Turkiye TUIK verilerine gore %50 si mutsuz, ki bence bu sayi daha fazla. Olayi agir depresyon degil, kisa sureli minor depresif bozukluk olarakta dusunmek gerek. Agir durumlar doktorluk zaten, onlar ilacla duzelecek. Ben genel olarak motorun bazi sorunlari ortadan kaldirdigina inanan birisiyim. Insannin hayatini olumlu etkileyen, dinc tutan, keyifli tutan bir ugras bence
Katılıyorum, bununla birlikte psikolojik tedavi sadece filmlerde gördüğümüz psikanaliz seansları gibi değildir esasen. Bilişsel Davranışsal Terapi / Şema Terapi vb. bazı terapi yöntemlerınde seans dışı ödevler / faaliyetler ile sorunlu duygu ve düşünce kalıplarını yok ederek yerine sağlıklı olanlar yerleştirilmeye çalışılır. Temelde sorunu kişinin kendi çözebilir, terapi bunu sağlayacak ortam ve şartları oluşturup yönlendirme yapar.

Türkiye'de aile ve toplum yapısının aşırı iç içe olması sebebiyle (psikolojik anlamda) bireyselleşme / kişiliğin-kendiliğin sağlıklı bir şekilde oluşması ve oturması konusunda eksiklik oluşuyor. Mutsuzluktan çok (o bir sonuç ve sebebi salt da psikolojik değil) kişilik bozuklukları çok yaygın; tüm vatandaşların psikolojik profillerinin ortalamasını alsak ders kitabı örneği gibi bir karakter çıkar ortaya.

Motosikleti
Ne zaman modum dusse, zorlarim kendimi cikar biraz gazlarim. Bu zamana kadar birgun yaniltmadi :) Turkiyede ozellikle anadoluda daha keyifli yapiliyor bu isler. Bir crossun olur, dag tepe gezersin, ozellikle antalya mersin vs cok keyifli rotalar dostluklar vs. Diger taraftan sosyallesmene de ayri katkisi var. Turkiyede deginilmesi gereken cok nokta var hocam ama dogru adres istanbul kesinlikle degil. Olum herzamankinden daha yakin, kaza da olmesen bile yol verme kavgasinda gidersin.. Allah korusun

bu araştırmalar çayır çimen kuş uçmaz kervan geçmez avrupa yollarında mi yapılmış? gelsin türkiye'nin herhangi bir şehrinde sürsünler bakalım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar