Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

20.000 km güzel rakam, başınıza çözemediğiniz bir sıkıntı gelmediği için de çok mutluyum. Çin malı motorlara karşı önyargının sebeplerinden biri de servis dandikliği ve de yedek parça bulamama problemi. Takdir edersiniz ki her motosiklet kullanıcısının sizin kadar tamirat, tadilat, bakım, onarım gibi konulara hakim olması ve de el becerisinin olması beklenemez.

Uzun yıllardır motor süren biri olarak ben şunu merak ediyorum; bir motosiklette 20.000 km ile 30.000 km arasında bile dünyalar değişebilirken siz nasıl 100.000 km'yi rahat göreceğine dair bir öngörüde bulunuyorsunuz.
Motorda yıpranma adına tek bir belirti yok, 20.000 km olmasına rağmen balata bile değiştirmedim, 3 sene olduğu için bitmeyen balatayi sertlestiginden ötürü değiştirdim, bu biraz kullanımla da alakalı, fakat tasarlanırken geniş referans aralıklarla tasarlanması ile de alakalı.

Mesela daha büyük disk ve balata kullanirsaniz hem balata hem disk daha az yıpranır gibi..

Firma gitmiş normal ölçüleri değil daha yüksek CC ve büyük makinalara göre bir altyapı sistemi kullanmış.

Arka fren sistemi NC 750 ile aynı ölçülerde, aynı balata 350t2 ye de olmaktadir.

Amortisörleri bozmak ve patlatmak biraz zor.

1000cc motora göre yapıldığını okumuştum.

2026 da zontes şov goreceksiniz arkadaşlar umarım yeni modeller Türkiye'ye gelir.

BMW alanlar BMW alsın veya Hondacilar kendi motorlarına devam etsin, ancak zontes ok gibi geliyor, şaşırmayın çok değişik ve iddialı bir firma..

Motosikleti
Mondial Grumble
Valla bence boş yere tartışıyorsunuz japon seviciliği çin seviciliği yapmaya gerek yok. Neymiş efendim bendeki Afrika gsden daha kaliteliymiş yok benim GS Afrika'da daha güclüymüş. Yok zontes böyle böyle yapmış.
Hayır özellikler hakkında düzgün bir şekilde konuşulsa neyse de ben burada bazılarında japon seviciliği ile çin seviciliği görüyorum ikisi de birbirinden beter. Birisi mantıklı argümanlar ortaya koyuyor diğeri artık neden bilmiyorum çin seviciliği yapıyor.
Herkesin motoru kendine, insanın altındaki motor en iyisidir. Yok zontes Çin malı çok kötü yok zontes ok gibi gelecek 2026 yılında yok benim GS vs Afrika çok çok iyi felan çocukça tartışmaya gerek yok.
Amansız şekilde dinmiş kitapmış gibi menşei seviciliği görmekten nefret ediyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorda yıpranma adına tek bir belirti yok, 20.000 km olmasına rağmen balata bile değiştirmedim, 3 sene olduğu için bitmeyen balatayi sertlestiginden ötürü değiştirdim, bu biraz kullanımla da alakalı, fakat tasarlanırken geniş referans aralıklarla tasarlanması ile de alakalı.

Mesela daha büyük disk ve balata kullanirsaniz hem balata hem disk daha az yıpranır gibi..

Firma gitmiş normal ölçüleri değil daha yüksek CC ve büyük makinalara göre bir altyapı sistemi kullanmış.

Arka fren sistemi NC 750 ile aynı ölçülerde, aynı balata 350t2 ye de olmaktadir.

Amortisörleri bozmak ve patlatmak biraz zor.

1000cc motora göre yapıldığını okumuştum.

2026 da zontes şov goreceksiniz arkadaşlar umarım yeni modeller Türkiye'ye gelir.

BMW alanlar BMW alsın veya Hondacilar kendi motorlarına devam etsin, ancak zontes ok gibi geliyor, şaşırmayın çok değişik ve iddialı bir firma..
Evet inşallah Türkiye'de 2026 Zontes'in yılı olur.

Ok 20.000'de balata yememeniz çok güzel. Ben de bir önceki Wolf'ümü 49.000'de sattığımda arka balatalar orijinaldi. Önleri de bir kere değiştirmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Amortisör de kolay kolay bozulan bir parça değil, bozuldu mu da tamiri çoğunlukla mümkün. Sizzin özenli bakımınızla da blok sağlığını koruduğunu düşünelim. Peki bu 20.000 ile 100.000 km arasında sizce elektronikten nasıl ve kaç defa gol yersiniz? Motorunuz doğruya doğru epey teknolojik, zart sensör ya da zurt sensör arıza çıkardı diyelim, motor gitmiyor, bu parçayı nasıl keşfedeceksiniz? ve nereden temin edeceksiniz? En basidinden oksijen sensörü hatası aldınız, bu sensörü nereden temin edeceksiniz?

Son olarak hiç aynı motoru 100.000 km kullandınız mı?

Evet inşallah Türkiye'de 2026 Zontes'in yılı olur.

Ok 20.000'de balata yememeniz çok güzel. Ben de bir önceki Wolf'ümü 49.000'de sattığımda arka balatalar orijinaldi. Önleri de bir kere değiştirmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Amortisör de kolay kolay bozulan bir parça değil, bozuldu mu da tamiri çoğunlukla mümkün. Sizzin özenli bakımınızla da blok sağlığını koruduğunu düşünelim. Peki bu 20.000 ile 100.000 km arasında sizce elektronikten nasıl ve kaç defa gol yersiniz? Motorunuz doğruya doğru epey teknolojik, zart sensör ya da zurt sensör arıza çıkardı diyelim, motor gitmiyor, bu parçayı nasıl keşfedeceksiniz? ve nereden temin edeceksiniz? En basidinden oksijen sensörü hatası aldınız, bu sensörü nereden temin edeceksiniz?

Yurt dışında long range kullanıcı yorumları var 110.000 kilometrede Yunanistan'da bir kişi vardı kullanan.

Zontes blokları alüminyum döküm olduğu için ve hem yağ soğutucusu hem su soğutucusu olduğu için çok verimli ve sağlıklı motorlar. Kompresyon oranları çok yüksek ve bu yüksek oranları sağlamak için de sağlam bir materyal kullanmanız lazım. Bunlar yüksek teknoloji işleri. Kendi bloklarını kendi fabrikalarında döküyorlar, başka bir yerden almıyorlar.

Zontesin ürettiği blokları başka markalarda kullanıyor.

Çin modellerinde parça sıkıntısı kesinlikle yok, yalnız şöyle bir şey var devletin bu ithalat kısıtından dolayı bir problem var.

Aliexpress'te parça kodunu girerek istediğin parçayı sipariş edebiliyorsun, hatta Zontes parça tedariği için bir parçacım var parça kodunu söylüyorum bana parçanın linkini açıyor. AliExpress'ten kolayca tedarik edebiliyorsun.

Bunu da tabii ki tecrübelerimden söylüyorum. Zİncirin alt takozu bir nedenle yırtılmıştı, Büyük ihtimal vidası sıkılmadığı için, zontes parçacısına parça kodunu attım bana link açtı sipariş verdim ve geldi, takıldı ve kullanıyorum. Aynı şekilde arka çamurluk orijinal olarak sipariş verdim geldi kullanıyorum.

Fakat devletin bu €30 ithalat kısıtı biraz problem.

Yani kabaca çin motorlarında parça sorunu kesinlikle yok ancak ithalat sorunu var.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...Peki bu 20.000 ile 100.000 km arasında sizce elektronikten nasıl ve kaç defa gol yersiniz? Motorunuz doğruya doğru epey teknolojik, zart sensör ya da zurt sensör arıza çıkardı diyelim, motor gitmiyor, bu parçayı nasıl keşfedeceksiniz? ve nereden temin edeceksiniz? En basidinden oksijen sensörü hatası aldınız, bu sensörü nereden temin edeceksiniz?

Ne kadar elektronik o kadar riskli bence. Hele ki henüz pazar penetrasyonuna yeni başlamış, yolun başındaki bir marka için; burada ürün kadar markanın arkasında kimler duruyor, bayi servis ağı kimlerdir konuları önem kazanıyor...

africa twin = gitmiyor, donmuyor, durmuyor. muşşşşşşşş

evet arkadaslar ,

benim yorum yapmama gerek yok, durumu siz anladınız ddfhdkkld
neyi anladık 🤣
Muadilleri içinde en vasat performans Africa da yalanmı eyyy ahali 😅

Ha beni GS fanboyluğu ile itham edip foruma anladınız mı demek istedin ?😊

Ben Suzuki funboyuyum defalarca yazdım , geçen hafta özelden de sana yazdım o tipsiz şemalsiz 1300 GS havada uçsa yine 2 milyon vermem dedim , eee 😀

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
0 ithalat kısıtı biraz problem.

Yani kabaca çin motorlarında parça sorunu kesinlikle yok ancak ithalat sorunu var.

Hayırlısı olsun umarım bireysel ithalatta kargo dahil 30 Euro sınırı kalkar da istediğiniz, ihtiyaç duyduğunuz her parçayı getirtirsiniz. O sınır kalkana kadar distribütör kimse onun stok gücü ve insafı siz kullanıcılarından yana olsun.

Son düzenleme:
erdost un en buyuk sıkıntısı,

2 yıl once yaptığı su inceleme yazısında goruluyor.

hadi şimdi 20.000 km sıfır sıkıntı diye ovuyosun,

2 sene once neden bu kadar ovdun ?

hele 1250gs ten daha iyi freni var demen ?
fena....

gerci bu gs ciler motorlarının frenlerini cok abartıyolarlar,

ama yine de zontes in freni daha iyi olamaz.
inandırıcılığın zedelendi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ne kadar elektronik o kadar riskli bence. Hele ki henüz pazar penetrasyonuna yeni başlamış, yolun başındaki bir marka için; burada ürün kadar markanın arkasında kimler duruyor, bayi servis ağı kimlerdir konuları önem kazanıyor...
Yolun başında bir marka olunca ithal eden firma kim, dandirik anadolu kaplanımsı şark kurnazı bir tüccar firma mı yoksa sahiden düzgün iş yapan kurumsal bir firma mı buna bakmak lazım.
Servisleri de önemli, bunlarla aynı dili konuşabilir miyim, hadi garantiyi dert etmedik diyelim, garanti dışı bile olsa parasıyla düzgün iş yaptırır mıyız yoksa servisten çıkınca acaba hangi vidası tam sıkılmadı diye kafamızda kuşku kalacak mı, bunlar önemli şeyler.
Ben sıfır Dominar 400 bakınırken serviste malum saç traşlı tipler gördüğüm için vazgeçmiştim.

Ben Suzuki funboyuyum defalarca yazdım , geçen hafta özelden de sana yazdım o tipsiz şemalsiz 1300 GS havada uçsa yine 2 milyon vermem dedim , eee 😀

ya bir insan neden suzuki fanboy olur sdsgdkj

ha zontes fanboy ha suzuki fanboy ahshs

gerci zontes in geleceği var erdost hafif ikna etti beni.

suzuki bitik. geleceği yok. hisse alacak olsan eminim zontes ten alırsın :d

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yolun başında bir marka olunca ithal eden firma kim, dandirik anadolu kaplanımsı şark kurnazı bir tüccar firma mı yoksa sahiden düzgün iş yapan kurumsal bir firma mı buna bakmak lazım.
Servisleri de önemli, bunlarla aynı dili konuşabilir miyim, hadi garantiyi dert etmedik diyelim, garanti dışı bile olsa parasıyla düzgün iş yaptırır mıyız yoksa servisten çıkınca acaba hangi vidası tam sıkılmadı diye kafamızda kuşku kalacak mı, bunlar önemli şeyler.
Ben sıfır Dominar 400 bakınırken serviste malum saç traşlı tipler gördüğüm için vazgeçmiştim.
Zontes, voge, kove, qj, bunlar cinliler icinde daha kaliteli olarak nitelendiriliyor. Ben henuz deneyimlemedigim icin teknik olarak yorum yapamayacagim. Ama zontes ve vogeyi showroomda inceledim. Onceden de yazdigim gibi kaynak isciligi ve parcalarin gorunumu beni iskillendirdigi icin aday listemden cikarttim. Mesela royal enfieldlara bayilirim ama meteor 350nin kaynak isciligi de iskillendirdi beni.
Bayilere baktigimda arada fersah fersah fark var bence. Karaborsacilik yapiyor diye cok elestirdigimiz honda ve yamahaya her gittigimde benimle adam gibi ilgilendiler bi de sordugum sorulara duzgun cevap verdiler. Altunizade Zonteste ise eleman sadece basimda sıkılmıs bir sekilde dikildi, 2 soru sordum, yarim yamalak cevap verdi.
E bir de ustune bu markalsr icin internetre yapilan negatif yorum fazlaligini da hesaba katarsak hondaya yamahaya motoguzziye gore geride kaliyorlar.
Bence daha almalari gereken cok yol var, ozellikle de satis ve satis sonrasinda coook calismalari lazim.

erdost un en buyuk sıkıntısı,

2 yıl once yaptığı su inceleme yazısında goruluyor.

hadi şimdi 20.000 km sıfır sıkıntı diye ovuyosun,

2 sene once neden bu kadar ovdun ?

hele 1250gs ten daha iyi freni var demen ?
fena....

gerci bu gs ciler motorlarının frenlerini cok abartıyolarlar,

ama yine de zontes in freni daha iyi olamaz.
inandırıcılığın zedelendi.
İstanbul'dayım, GS ini al gel bir deneyelim :)

Motosikleti
K 1600 GTL

Zontes şikayet yazdım 29 şikayet var. Türkiyede 29 adet mi sattı acaba ? En azından 30 dur erdost memnun görünüyor...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Taş yok mu taş? Suzuki'ye laf söyletmem ülen. En iyi Suzuki.

Taş yok mu taş? Suzuki'ye laf söyletmem ülen. En iyi Suzuki.

ya sen kimkocuydun şimdi suzukici mi oldun. ..

yanar döner selami :d

bak bana, 15 yıl once neysem hala aynı yerdeyım...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gs ciler de tık yok.. hepsi sus pus.. valla erdost haklı sanırım..

balonmuş bu gsciler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar