Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Motosikleti
K 1600 GTL
Arkadaşlar ikinci el için BMW Honda almak tamamen bir akıl tutulması ve o da genel kalıplar ve cehaletle ilgili.

Neden?

Yahu bugün bir GS Adv 1.9 milyon
Triumph Tiger 1200 Rally expolere 1.1 milyon gibi alınabiliyor.

Örnek olması açısından bu ikisini ornek veriyorum, bunu Pcx almak ile Çin malı kuryelerin kullandigi bir scooter ile de yapabilirsiniz.

Dedim ya Boş değil istatistik ve bilim konuşsun diye.

Şimdi bugün siz 1.9 milyonu GS e vereceğinize Triumph alıp geri kalan para ile altın alıp 3 sene sonunda hangisinin daha çok getirisi var çok kolay hesaplayabilirsiniz.

Geçmişe yönelik hesap yapıp ezberlerinizi bozmak istemem.

Aynisi Pcx için de geçerli bugün pcx en 260 bin TL istiyorlar

Siz gidip mesela rks freccia alıp( Kuryeler çok kullandığı için örnek verdim, en azından in arka ABS var)kalan 120 130 bin TL ye altın alırsaniz motorunuza bedava binip 2 sene sonra sıfır pcx alirsiniz.

Bunları sadece, degerlenme acisindan olaya bakan arkadaşlar için söyledim.

İlerleyin, oturmuş kalıplar üzerinden çok sıradan meselelerle mantık dışı iddialarda bulunmayın.

İnovasyon dedik ya mesela;

Zontes 350t2 de Akü şarjı için çok basit bir soket yapilmis, normal prize takip motorunuzun akusunu şarj edebiliyorsunuz, sizin hangi motorunuzda var bu özellik GS dahil hiçbirinde, ee adam yapmış çalışmış ve gayet güzel çalışıyor, şimdi 20 30 yıldır yatarak para kazanmaya alışmış Avrupalı ve Japon bunun karşısında nasıl duracak, duramayacak duramıyorda..
Zontes üzerinde hangi lastikle geliyor mesela merak ettim?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
valla ben bi motora 2 milyon vereceksem egzotik olmalı bir şeyi diğer rakiplerinden farklı yapmalı standart bi motosiklet istesem giderim cbf 125 alırım ne diye 2 milyon vereyim

Aynen katılıyorum. Teşekkürler. İnovasyon dediğin akü şarj kablosu 1000 senedir falan var harleyde.Ben 2 mesajında da istatistik ya da bilim göremedim. 20k km ve tek motordan istatistik çıkaran adamın ne dediğini çokta umursamam. Kusura bakma. Ya da bak.
“Harley’de akü şarj kablosu varmış, 1000 senedir varmış…”
o sistem inovasyon değil; sadece 400 kiloluk bir cruiser’ın kışın aküsünü öldürmeden garajda hayatta tutma çabası.

Harley’deki o kablo, ECU ile haberleşmeyen, sadece aküye 12 volt veren eski usul bir tender hattı. Yani mühendislik olarak “fişe takılan uzatma kablosu” kadar yenilikçi.

Benim bahsettiğim şey Zontes gibi küçük hacimli, verim odaklı bir motorda fabrika çıkışı akıllı entegre şarj portu olması — yani sistemin beyinle iletişim kurduğu, ters akımı koruduğu, modern kompakt entegrasyon.

Harley’de bunu inovasyon diye anlatmak biraz… fax makinesine Wi-Fi takmak gibi olur.

Harley klasik, kült, karizma tamam — ama inovasyon denince Çinliler şu an çok daha “gelecekte” yaşıyor. Biri nostaljiyi yaşatıyor, diğeri mühendisliği yeniden tanımlıyor.

Yani özetle: Harley’de kablo var evet… ama aklı yok, Ya da var , ya da bak. Nasıl istersen..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
“Harley’de akü şarj kablosu varmış, 1000 senedir varmış…”
o sistem inovasyon değil; sadece 400 kiloluk bir cruiser’ın kışın aküsünü öldürmeden garajda hayatta tutma çabası.

Harley’deki o kablo, ECU ile haberleşmeyen, sadece aküye 12 volt veren eski usul bir tender hattı. Yani mühendislik olarak “fişe takılan uzatma kablosu” kadar yenilikçi.

Benim bahsettiğim şey Zontes gibi küçük hacimli, verim odaklı bir motorda fabrika çıkışı akıllı entegre şarj portu olması — yani sistemin beyinle iletişim kurduğu, ters akımı koruduğu, modern kompakt entegrasyon.

Harley’de bunu inovasyon diye anlatmak biraz… fax makinesine Wi-Fi takmak gibi olur.

Harley klasik, kült, karizma tamam — ama inovasyon denince Çinliler şu an çok daha “gelecekte” yaşıyor. Biri nostaljiyi yaşatıyor, diğeri mühendisliği yeniden tanımlıyor.

Yani özetle: Harley’de kablo var evet… ama aklı yok, Ya da var , ya da bak. Nasıl istersen..
Yav he he. Akü şarjı içindi kablo önceki mesajda bi anda işlevi arttı. Yapay zekadan destek alırken her şey için doğru yanıt veriyor mu emin misin?

Evet o kablo şarj kablosu diğer kablo ucundan fuelpak (evet doğru yazdım) takıp aküye yazılım atıyoruz.

Harley'de hakkaten 2021'e kadar touringlerinde 2023'e kadar cruiser'larında traction control olmayan bi firma. İnovasyon diye çinlilerden sunulana bak asfasfad

Gösterdiğin inovatif videoya bak 😂

Kili kırk yarican motorun aküsünu şarj edeceksin.

Bak zontes TE bu nasıl oluyor biliyor musun, tabiki de bilmiyorsun, telefonunu şarj etmek kadar basit, fişi prize şarj soketini de motorun soketi e takiyorsun bu kadar basit.Motor aküsü şarj olduğunda otomatik devreden çıkıyor, kırmızı yanan renk yeşile dönüyor ve bunun akü voltajini ekrandan da gorebiliyorsun, hadi bir inovasyon daha vereyim akü şarj edilirken şarj değerini de ekrandan gorebiliyorsun.

İlk çağ çözümleri değil, bugün kompakt inovatif hareketleri bunlar.

Haklı çıkmak için ama şarj 1000 yıldır var yeaaa, yapay zeka yeaaa, geçiniz.

Bak bilim dediğin böyle birşey, üstüne koyarak gider, senin adam aküyü cikaracakta, soketi cikaracakta aptal bir sistemle ugrasacakta, elin çinlisi bunu çok daha kompakt hale getirip sana çok verimli bir sistem sunmuş.

Nereden biliyorum e kullaniyorumda oradan, sen nereden biliyorsun pardon bildiğini iddia ediyorsun, tamamen manipülatif çıkarımlarından, altında bir tecrübe yok, kullanım tecrübesi de yok.Simdi İlk mesajıma dönüp okuyup hatta anlaman için birkaç sefer okumalısın, kendine eleştirel bir bakış açısı geliştirebilirsin..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Dostum, bak bilmiyorsun.

Benimde seninle zaman kaybedesim inan yok, anlamayacaksın çünkü.

https://www.amazon.com.tr/HARLEY-DAVIDSON-Amper-cihazı-modlu-otomatik/dp/B09RT5X3MW Bak bu harleyin orjinal şarj cihazı. Bak ucuna bir giriş var orada.

Bak bu da koltuk altından çıkan şarj çıkışı. İkisi farklı kablo. Bunun tek bir kablodan olmasının sebebi ne? Hemen ulaşılmasına neden gerek var? Sürekli bozulduğu için mi?
trying-to-find-an-adapter-to-plug-a-phone-charger-into-my-v0-mj8mtel6wp691.jpg

Zontes'te nasıl tabii ki bilmiyorum. Sıkıştığım yerde yapay zekayı kullanırım ama birine laf sokucam diye değil. Kendi zekamı kullanabiliyorum çünkü. Hata bende, 20k km yol yaptığını bilim sayan organizmaya ne anlatmaya çalışıyorum ki ben.

Harley fob kullanır alarmı vardır. Sürekli akım çeker evet aküyü o yüzden bitirir. Sen başta ne dedin? Kablo yapmışlar akü şarj ediyor. Ben ne dedim? Akü şarj cihazı/kablosu 1000 senedir var harleyde. Sonra lafı evirip çevirip yok tender kablosu yok bilmem ne işe yarıyor diye çevirmedin mi? Yapay zekana sorsana bi.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Önyargının Karşısında Matematik: Gerçekleri Zontes Üzerinden Okumak

Burada çok ince bir çizgi var.
O çizginin bir tarafında bizzat kullananların, tecrübeye dayalı yorumları duruyor.
Diğer tarafında ise motoru hiç kullanmamış, sadece duyumlarla konuşan, önyargılı yorumlar.

Ben yıllardır motorun her parçasına, her sensörüne, her sigortasına kafa yormuş biriyim.
Kusura bakmayın ama, birçoğunuzdan değil, genelinizden fazla teknik bilgiye sahibim.
Ve bu yazdıklarım duygusal değil, tamamen matematiksel bir analiz.

---

⚙️ 1. Bilgiye Karşı Önyargı

Burada konuşulanların çoğu marka sempatizanlığı.
Bazılarınızın bindiği markalar belli: Kalıpları var, o kalıpları yıkamıyorlar.
Bazıları da yüksek para verdiği için kendi motorunun “en iyi” olması gerektiğine inanıyor — çünkü aksi, verdiği parayı sorgulatır.

Ama ben size duygusal bir şey anlatmıyorum, bilimden bahsediyorum.
Siz önyargılarınızla matematiğe karşı geliyorsunuz.
Ama matematik orada, dimdik duruyor.

---

🔩 2. Zontes Gerçeği

Benim Zontes’im 20.000 kilometrede.
Tek bir eskime emaresi yok.
Ne kronik arıza, ne mekanik yorgunluk…
Üstelik doğru düzgün usta görmeden, sıradan bakımlarla.

YouTube da uzun yol yapmış birçok Zontes videosu bulabilirsiniz.
Gerçek kullanıcılar konuşsun, forum efsaneleri değil.

Bu motorun en az 100.000 kilometreyi rahat göreceğini düşünüyorum.
Bu bir tahmin değil, teknik öngörü.

---

🧮 3. PCX Tartışması

Ben PCX’in dandik bir motor olduğunu söyledim — çünkü matematik öyle diyor:
Ne fren var, ne konfor, ne güvenlik, ne gidiş.
Buna karşılık bana “ama ikinci eli var, servisi yaygın” diye cevap veriliyor.
Ben servis demedim ki; ben mühendislikten bahsediyorum, ve bu dandikligin karsisinda ödenmesi gereken değerden..

Türkiye’de satış sonrası en iyi destek BMW’dedir.
Bu bir görüş değil, bu veridir.
Matematiği önyargılarla eğip bükemezsiniz.

---

⚡ 4. Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı

Zamanla bu önyargılarınızla çelişeceksiniz.
Çünkü gerçekler değişmez; sadece siz onlara geç ulaşıyorsunuz.

BYD diye bir marka duydunuz mu 5 yıl önce?
Şimdi otomotiv dünyasını sallıyor.
Aynı şey motosiklet sektöründe de olacak.

Bugün inovasyonu Çin yapıyor.
Avrupa ve Amerika 20 yıldır “marka gücüyle” uyuyor.
Japonlar ise hâlâ temkinli oynuyor.
Ama Çin – risk alıyor, deniyor, geliştiriyor ve başarıyor.

---

🔮 5. Yeni Çağın Başlangıcı

Bu artık “marka sadakati” dönemi değil, mühendisliğe saygı duyma dönemi.
Matematik, mühendislik ve inovasyon kimin elindeyse güç de ondadır.
Ve o güç şu anda Çin’de.

Kısacası:
Benim savunduğum şey Zontes değil, gerçeğin kendisi.
Siz önyargıyla konuşuyorsunuz, ben veriyle konuşuyorum.
Ve günün sonunda matematik hep kazanır..
Maşallah..20 bin km de motosiklet profesörü olmuşsun...
Biz de dün başlamadık...
40 yıldır motor üzerindeyim..
milyonüstü km binmişliğim var..
Ama senin kadar kendimi övemedim ya ona yanarım... :)

Benim CBF te de var akü şarj soketi...
İnovasyon diyip tutturmuşsun...
Milletin inovasyona para verip zontes alacak hali yok..
Zaten kısıtlı bütçelerimiz var , bize az sorun çıkaracak , kaliteli, yolda bırakmayacak, bıraksada çözümü olacak motorlar lazım...
PCX se saydırmış, bok atmışsın.. Ama şunu atlamışsın haala pcx sin kapısında kuyruk var.., Parası olan bile sıraya giriyor :)

Dur daha 20 bin kmdesin... İstersen bi 60 bin km ye gel ondan sonra konuşalım... Ki gelebilirsen :)

Bırak mühendisliği , matematikselliği... Bunlar karın doyurmuyor...
Almışsın motosikletini güle güle bin işte... Ne o allandırıp pullandırıp gözümüze sokmaya çalışmaların ? ;)
Adam başlıkta yazmış daha 1 ay olmadı dağıldı demiş...
Hiç gördün mü 1 ay olmadı pcx dağıldı diyen ? ;)

Dostum, bak bilmiyorsun.

Benimde seninle zaman kaybedesim inan yok, anlamayacaksın çünkü.

https://www.amazon.com.tr/HARLEY-DAVIDSON-Amper-cihazı-modlu-otomatik/dp/B09RT5X3MW Bak bu harleyin orjinal şarj cihazı. Bak ucuna bir giriş var orada.

Bak bu da koltuk altından çıkan şarj çıkışı. İkisi farklı kablo. Bunun tek bir kablodan olmasının sebebi ne? Hemen ulaşılmasına neden gerek var? Sürekli bozulduğu için mi?
trying-to-find-an-adapter-to-plug-a-phone-charger-into-my-v0-mj8mtel6wp691.jpg

Zontes'te nasıl tabii ki bilmiyorum. Sıkıştığım yerde yapay zekayı kullanırım ama birine laf sokucam diye değil. Kendi zekamı kullanabiliyorum çünkü. Hata bende, 20k km yol yaptığını bilim sayan organizmaya ne anlatmaya çalışıyorum ki ben.

Harley fob kullanır alarmı vardır. Sürekli akım çeker evet aküyü o yüzden bitirir. Sen başta ne dedin? Kablo yapmışlar akü şarj ediyor. Ben ne dedim? Akü şarj cihazı 1000 senedir var harleyde. Sonra lafı evirip çevirip yok tender kablosu yok bilmem ne işe yarıyor diye çevirmedin mi? Yapay zekana sorsana bi.

Buradan bakıp ne bakar basit ve verimli sistem olduğunu ogrenebilirsin?

Ve ikisini de karşılaştırabilirsin hangisi daha basit ve verimli?

Zonteste nasıl olduğunu tabiki bilmiyorsun ancak tabi ki bu konuda fikrin var?

Bu da Harley Davidson muthis inovatif şarj sistemi;

Bu arada karşılaştırdığımız iki marka Harley Davidson ve Zontes 😁

Ve Harley davidsonlarda lastik basinc ve sıcaklık gostergesi de var mıydı?

Ya da boşver BMW Honda Yamaha da var mıydı?

Yani adamlar sağlam gelmişler göründüğü gibi.

Sonlandırıyorum..

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
Gösterdiğin inovatif videoya bak 😂

Kili kırk yarican motorun aküsünu şarj edeceksin.

Bak zontes TE bu nasıl oluyor biliyor musun, tabiki de bilmiyorsun, telefonunu şarj etmek kadar basit, fişi prize şarj soketini de motorun soketi e takiyorsun bu kadar basit.Motor aküsü şarj olduğunda otomatik devreden çıkıyor, kırmızı yanan renk yeşile dönüyor ve bunun akü voltajini ekrandan da gorebiliyorsun, hadi bir inovasyon daha vereyim akü şarj edilirken şarj değerini de ekrandan gorebiliyorsun.

İlk çağ çözümleri değil, bugün kompakt inovatif hareketleri bunlar.

Haklı çıkmak için ama şarj 1000 yıldır var yeaaa, yapay zeka yeaaa, geçiniz.

Bak bilim dediğin böyle birşey, üstüne koyarak gider, senin adam aküyü cikaracakta, soketi cikaracakta aptal bir sistemle ugrasacakta, elin çinlisi bunu çok daha kompakt hale getirip sana çok verimli bir sistem sunmuş.

Nereden biliyorum e kullaniyorumda oradan, sen nereden biliyorsun pardon bildiğini iddia ediyorsun, tamamen manipülatif çıkarımlarından, altında bir tecrübe yok, kullanım tecrübesi de yok.Simdi İlk mesajıma dönüp okuyup hatta anlaman için birkaç sefer okumalısın, kendine eleştirel bir bakış açısı geliştirebilirsin..
Lastiğini hala söylemedin????

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Lastiğini hala söylemedin????
skimsonik bi marka işte. Neden söylesin.

Zontes harici motosiklet kullanan herkes cahil, herkes salak bi bu akıllı. Akıl tutulması yaşıyormuşuz.

Çokta kolay değilmiş. attığın videoya göre. Harley'de çok daha kolay, yazılım atmakta zor değil yan kapağı söküp flashlıyorsun. Sen zonteste yazılım atabiliyor musun?

Bakın dunning kruger etkisi diye birşey var. Bu arkadaş onu yaşıyor. Vikipedia'dan paylaşıyorum:
Dunning kruger sendromu, kişinin kendisini üstün ya da fazla yetenekli görmesi şeklinde tanımlanabilir. Kişi aslında bir konu hakkında bilgi sahibi değildir ya da bir konuda oldukça yetersizdir. Fakat bu sendroma sahip olan kişiler, durumun bu şekilde ilerlediğini kabullenmez.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yüzeysel bilgi ile bilim, istatistik ve matematik bu kadar oluyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Adam jumpstart nasıl yapılır videosunu ekleyip aküyü böyle şarj ediyorlar sanıyor. Gerçekten cahil.

Lastik basınç göstergesi 10 küsür senedir var bmw'de. Harley'de 2017'den beri.

Motosikleti
K 1600 GTL
skimsonik bi marka işte. Neden söylesin.

Zontes harici motosiklet kullanan herkes cahil, herkes salak bi bu akıllı. Akıl tutulması yaşıyormuşuz.

Çokta kolay değilmiş. attığın videoya göre. Harley'de çok daha kolay, yazılım atmakta zor değil yan kapağı söküp flashlıyorsun. Sen zonteste yazılım atabiliyor musun?

Bakın dunning kruger etkisi diye birşey var. Bu arkadaş onu yaşıyor. Vikipedia'dan paylaşıyorum:
Dunning kruger sendromu, kişinin kendisini üstün ya da fazla yetenekli görmesi şeklinde tanımlanabilir. Kişi aslında bir konu hakkında bilgi sahibi değildir ya da bir konuda oldukça yetersizdir. Fakat bu sendroma sahip olan kişiler, durumun bu şekilde ilerlediğini kabullenmez.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yüzeysel bilgi ile bilim, istatistik ve matematik bu kadar oluyor.
Yani bu işler bütçe ile alakalı imkanın ne ise geçer onu alırsın bir ürün sana pahalı geliyorsa muhtemelen senin için üretilmemiştir. Benim anlamadığım daha ucuz bir ürünü alıp farklı marka benzer ürünü daha pahalıya alanların enayi olduğunu düşünmek biraz züğürt tesellisi gibi geliyor. Marka imajı diye küçümsediği şey aslında 100 yıllık çalışmanın ve emeğin karşılığı. Israrla lastiği söylemiyor akü şarj soketinden kat be kat daha önemli ama....🙂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
🔩 2. Zontes Gerçeği

Benim Zontes’im 20.000 kilometrede.
Tek bir eskime emaresi yok.
Ne kronik arıza, ne mekanik yorgunluk…
Üstelik doğru düzgün usta görmeden, sıradan bakımlarla.

Bu motorun en az 100.000 kilometreyi rahat göreceğini düşünüyorum.
Bu bir tahmin değil, teknik öngörü.
20.000 km güzel rakam, başınıza çözemediğiniz bir sıkıntı gelmediği için de çok mutluyum. Çin malı motorlara karşı önyargının sebeplerinden biri de servis dandikliği ve de yedek parça bulamama problemi. Takdir edersiniz ki her motosiklet kullanıcısının sizin kadar tamirat, tadilat, bakım, onarım gibi konulara hakim olması ve de el becerisinin olması beklenemez.

Uzun yıllardır motor süren biri olarak ben şunu merak ediyorum; bir motosiklette 20.000 km ile 30.000 km arasında bile dünyalar değişebilirken siz nasıl 100.000 km'yi rahat göreceğine dair bir öngörüde bulunuyorsunuz.

Son düzenleme:
Gitmesin , dönmesin , durmasın önemli değil bozulmasın yeterki 🤣

Olm o zaman koy garaja 5 tane motor , hiç kullanma geç karşısına seyret daha çok mutlu olursunuz 😅

alla alla niki, gs değer kaybetmiyor dediniz diye yazmıştımmm onları..cok gerildin bakıyorumm!!!!

africa twin = gitmiyor, donmuyor, durmuyor. muşşşşşşşş

evet arkadaslar ,

benim yorum yapmama gerek yok, durumu siz anladınız ddfhdkkld

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Niyeyse aklıma 2005-2006 yılları geldi.. :)
İzmirde çinli motorlar bakkalarda bile satılıyorlardı..
O kadar ucuz du ki , Gösteriş falan dehşet..Uçuyor motorlar..
Sigara almaya girsen motor alıp çıkarsın o derece...

Şimdi o motorlar nerede ?
Hepsi ama hepsi hurda oldu... Neden ?...
Çinlilerin o zaman uyguladıkları kompakt inovasyon işe yaramamış demek...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
alla alla niki, gs değer kaybetmiyor dediniz diye yazmıştımmm onları..cok gerildin bakıyorumm!!!!

africa twin = gitmiyor, donmuyor, durmuyor. muşşşşşşşş

evet arkadaslar ,

benim yorum yapmama gerek yok, durumu siz anladınız ddfhdkkld
Daha dün birsürü viraj yaptık döndük. Adventure Sport'u güzel. Şu an parasına değmez. Ne kadar diye baktım yine zam geliyor. Fiyatlar güncelleniyormuş. Sen Honda ben Bmw aldığımız için cahil olduğumuz iddia edildi. Dur şimdi konuyu değiştirme.

C8RxU_CXcAANLM_

Adam jumpstart nasıl yapılır videosunu ekleyip aküyü böyle şarj ediyorlar sanıyor. Gerçekten cahil.

Lastik basınç göstergesi 10 küsür senedir var bmw'de. Harley'de 2017'den beri.
Yalnız lastik basınç yazmıyor orada sadece, bak yaninda birşey daha yazıyor "lastik sıcaklık göstergesi?"

Herneyse arkadaşlar, anlatmak istediğimi anlayanlar olacaktır, onlar için bu konu altında yazanlar küçük bir kılavuz olacaktır.

Zontes İnovatif kendisine ait birsuru patentli sistemi olan iyi bir markadır.Sektorde istenen rekabet için gerekli bir markadır.

Zontes kullanıma turkiyede başlamamistir, Çin'de Avrupa'da kullanıcı yorumları bulabilirsiniz.

İstatistik için bizzat kullanici yorumlarını YouTube da istemediğiniz kadar bulabilirsiniz.

Hatta 77000 km yapmış kullanıcı videosu da vardı izleyebilirsiniz.

Benim kullanıcı yorumlarımida, kullanicilara yardımcı olması acisindan periyodik olarak kendi konusunda paylasmaktayim..

Hem Rz250s hem 350t2 sahibiyim, biri 6000 km öbürü 21.000 km de.

Bakalım bozuluyor mu göreceğiz 😁

Motosikleti
Forza250-cygnusL
.

Benim kullanıcı yorumlarımida, kullanicilara yardımcı olması acisindan periyodik olarak kendi konusunda paylasmaktayim..

Hem Rz250s hem 350t2 sahibiyim, biri 6000 km öbürü 21.000 km de.

Bakalım bozuluyor mu göreceğiz 😁
Yıllardır hondaya binerim ama bu kadar övmedim... :)
Zontesin ortağı falan mısın ?. :)
Milletin kanına giriyorsun anladığım kadarıyla :) Hadi bakalım...
Çok küfür , beddua alırsın sonra, demedi deme :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar