Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
GS'lerdeki durum şu mu acaba: Sahipleri pahalı falan diye zamanında Borusan'a götürmüyorlar sonra "boru sana kaçtı" durumu mu oluyor? (Sağduyum bana böyle durum olmalı sanki diyor...)
Pahalı değil ki.

Ayı gibi kullanılırsa bütün taşıtlar problem çıkartır. Bmw’nin motoru ya da arabası değil sadece. 156.000de 2015 bmw sattım bi kaç ay önce. Krank kasnağı değişti bakım hariç. O da 1.5 dizel motorlarda ses yapar kayıştan, ama sadece ilk çalışmada. Yapmasın diye yan sanayi takmıştık. Sağlamını söküp taktığımız yan sanayi kasnak 2 kere bozuldu.

440binde 1.23d kullanan arkadaşım var ilk sahibi. Belirli bakımları yapıldığı takdirde sorunsuz gelebiliyor demek ki.

140binde 2016 gs sahibi arkadaşımda var ilk sahibi. Bir önceki motoru ile nepale gitti. Rusyada esa’dan yağ kaçırma dışında problem olmadı. Bir kaç defa anlattım burada. (İshak Can ismi, isteyen açar bakar) Herkes sorunsuz yol yapabiliyorken sürekli bozulan yolda bırakan gs’in sahibine bakmak lazım. Nasıl sürüyor? Ne şartlarda bakım yaptırıyor?

Africa’nın tel jantına birşey olmuyor çünkü güçsüz. Ben 1250de 2. Viteste gazı fazla çevirirken tekere geliyor. Sürekli tel kırılmasına kaynak instagramda tel kıran gs muhtemelen. Abs bozanda 2006 falandır o zaman japon adventurelarında abs ile tanışmamıştı millet. BMW’de 90lardan beri var. (Adventure’larında)

Fan boy gibi gözükmek istemem, değilimde. Honda sahibide oldum yamahada. Ama gerçekler ortada, Japonlar gitsin yapıştırıcı yapsın. Bir kaç sene öncesine kadar araba konsoluna dijital saat koyuyordu adamlar.

Motosikleti
K 1600 GTL
Pahalı değil ki.

Ayı gibi kullanılırsa bütün taşıtlar problem çıkartır. Bmw’nin motoru ya da arabası değil sadece. 156.000de 2015 bmw sattım bi kaç ay önce. Krank kasnağı değişti bakım hariç. O da 1.5 dizel motorlarda ses yapar kayıştan, ama sadece ilk çalışmada. Yapmasın diye yan sanayi takmıştık. Sağlamını söküp taktığımız yan sanayi kasnak 2

Africa’nın tel jantına birşey olmuyor çünkü güçsüz. Ben 1250de 2. Viteste gazı fazla çevirirken tekere geliyor. Sürekli tel kırılmasına kaynak instagramda tel kıran gs muhtemelen. Abs bozanda 2006 falandır o zaman japon adventurelarında abs ile tanışmamıştı millet. BMW’de 90lardan beri var. (Adventure’larında)

Fan boy gibi gözükmek istemem, değilimde. Honda sahibide oldum yamahada. Ama gerçekler ortada, Japonlar gitsin yapıştırıcı yapsın. Bir kaç sene öncesine kadar araba konsoluna dijital saat koyuyordu adamlar.
Abs bozanda 2006 falandır o zaman japon adventurelarında abs ile tanışmamıştı millet. BMW’de 90lardan beri var. (Adventure’larında)
Fan boy gibi gözükmek istemem, değilimde. Honda sahibide oldum yamahada. Ama gerçekler ortada, Japonlar gitsin yapıştırıcı yapsın.

Nokta. Üstüne söylenecek söz yoktur. Tebrik ederim ACT benim düşünüp kelimelere dökemediğim hislerimi dile getirmişsin.

Honda'da Goldwing harici hepsi 100.000 kilometre sonra çöp..

Burda F54 le dirsek teması Africa ile GS i tokuşturdunuz şimdi GS hariç yazıyorsun 😊

"Bükemediğin bileği öpecen" güzel söz 😅
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yaa niki 150.000 km de ki motoruma 375.000 tl ye bin tane musteri bulurum..
375 e vermezsin sen o motoru ha gerçekten vereceksen forumdan biri alsın çiçek gibi Africa kefili benim 😉

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Birazda şunu konuşalım. Durum birazda şöyle;
Benim hali hazırda kullandığım kask sayısı 5. Geçmişte kullandıklarıkda şimdide, düzgün markalar. 3 hjc 2 shoei birde hiç kullanmadığım kasklarda var onları saymıyorum. Sahip olduğu shoei kask sayısı 6 şu ana kadar. Schubert sahibi olmadım. Mesela her denediğimde ağır gelmiştir. O yüzden çene açılırda carbon kullanıyorum. Hjc’leri tr fiyatındaki avantajından dolayı aldım. Ömrü dolan 12-13+ senelik kasklarımda var. Senelerdir hoşuma gittikçe alırım, satarım. Bir arkadaşım torc marka kaskını inanılmaz sessiz olmasıyla başka arkadaşlarıma öneriyordu bir gün. Yahu dedim kaç farklı kask kullandın? Neye göre sessiz? Bubble camlı bir önceki kaskına göre kıyaslıyor. Oturdum kaskının aslında bok gibi olduğunu anlattım. Güvendiği dot sertifikasının üreticinin ben sizin standartınızda kask üretiyorum beyanına göre verildiğini test yapılmadığını anlattım. İkna olmadı. Sonra kask alacak oldu geldi bana sordu. Bütçesine göre başka kask aldı bu muhabbetten sonra, şimdi dünya varmış diyor. Yeni bir vizyon açıldı adamda. AT bok gibi demiyorum tabii ki. Ama otorite olacak kadar motosiklet kullanmadığınıza şüphem yok.

Şimdi kaç çeşit motora sahip oldunuz? Kaçı bmw? Ducati? Vb? @F54 @Muzaffer Topal kısacası kaçı honda dışı marka?

Bu işte böyle. Bmw ile 1 tur attım belki üstüne bile oturmadım yorumlayacak kadar bilgim yok, bmw tü kaka honda çok iyi. Eşten dosttan kulaktan dolma bilgi ve instagram videolarına dayanarak bmw gömüyorum. Geçiniz…

Motosikleti
K 1600 GTL
Birazda şunu konuşalım. Durum birazda şöyle;
Benim hali hazırda kullandığım kask sayısı 5. Geçmişte kullandıklarıkda şimdide, düzgün markalar. 3 hjc 2 shoei birde hiç kullanmadığım kasklarda var onları saymıyorum. Sahip olduğu shoei kask sayısı 6 şu ana kadar. Schubert sahibi olmadım. Mesela her denediğimde ağır gelmiştir. O yüzden çene açılırda carbon kullanıyorum. Hjc’leri tr fiyatındaki avantajından dolayı aldım. Ömrü dolan 12-13+ senelik kasklarımda var. Senelerdir hoşuma gittikçe alırım, satarım. Bir arkadaşım torc marka kaskını inanılmaz sessiz olmasıyla başka arkadaşlarıma öneriyordu bir gün. Yahu dedim kaç farklı kask kullandın? Neye göre sessiz? Bubble camlı bir önceki kaskına göre kıyaslıyor. Oturdum kaskının aslında bok gibi olduğunu anlattım. Güvendiği dot sertifikasının üreticinin ben sizin standartınızda kask üretiyorum beyanına göre verildiğini test yapılmadığını anlattım. İkna olmadı. Sonra kask alacak oldu geldi bana sordu. Bütçesine göre başka kask aldı bu muhabbetten sonra, şimdi dünya varmış diyor. Yeni bir vizyon açıldı adamda. AT bok gibi demiyorum tabii ki. Ama otorite olacak kadar motosiklet kullanmadığınıza şüphem yok.

Şimdi kaç çeşit motora sahip oldunuz? Kaçı bmw? Ducati? Vb? @F54 @Muzaffer Topal kısacası kaçı honda dışı marka?

Bu işte böyle. Bmw ile 1 tur attım belki üstüne bile oturmadım yorumlayacak kadar bilgim yok, bmw tü kaka honda çok iyi. Eşten dosttan kulaktan dolma bilgi ve instagram videolarına dayanarak bmw gömüyorum. Geçiniz…
Forum geçici felç...sağlı sollu salvolarla forum ahalisini sersemlettin 😀 az sonra toparlayınca gelirler ama japon ama honda ehe ehe ehe ....😂

Son düzenleme:
:)

arkadaskar, yukardaki @ACT ve @Alpbatur forumun iki zengini.

bu arkadaslar tabiki bmw alacak, gayet normal. ikisini de severim allah daha cok versin.

gs e vereceğiniz 1.7 milyon ve ustu paralar, borusan ın kol gibi faturaları falan canınızı sıkmayacaksa valla alınır gs.

ama adamın 500.000 tl parası var, gs bakıyor hey allahım yareppim.

yav ne edecen 2009-2012 model gs i yav,..
ondan sonra ibrahim usta, yok güngören hüsnü usta falan diye koşturup duracaksınız..

al bi ölümsüz bak keyfineeeee. aklın yolu bir.

Motosikleti
K 1600 GTL
:)

arkadaskar, yukardaki @ACT ve @Alpbatur forumun iki zengini.

bu arkadaslar tabiki bmw alacak, gayet normal. ikisini de severim allah daha cok versin.

gs e vereceğiniz 1.7 milyon ve ustu paralar, borusan ın kol gibi faturaları falan canınızı sıkmayacaksa valla alınır gs.

ama adamın 500.000 tl parası var, gs bakıyor hey allahım yareppim.

yav ne edecen 2009-2012 model gs i yav,..
ondan sonra ibrahim usta, yok güngören hüsnü usta falan diye koşturup duracaksınız..

al bi ölümsüz bak keyfineeeee. aklın yolu bir.
Muzaffercim seni duyanda honda yamaha ucuz sanacak Afrika tracer olmuş 1,5 milyon....

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Zengin adam parasını boş harcayan adam mı sanıyorsun? Zengin nasıl zengin oluyor sence? Akıllı harcayarak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkisinin arasındaki rakama bakarsak %15 fark var. Fiyatlara bakmadım söyleminize göre. Kendi deneyimlerime göre servis fiyatında fark olmadığını hatta premium markaları geçtim bazı premium sayılmayan markalardan bile ucuz olduğunu söyleyebilirim. Daha önce ağır bakım servis ücretimi paylaşmıştımda forumda. Arayan bulur.

Peki satarken ikiside 100k kmye gelince biri fiyat paylaşır mı? 2016 diyelim. At 2016da çıktı. Bakalım makas açılıyor mu?

Son düzenleme:
yav herseye de verecek cevabınız var heee :d

neyse, ben yarı ölümsüz ile yüzmeye geldim.

nviq78o.jpg

yüzerken vereceğim cevabı düşünecem biraz..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
2016 1200 GS
2016 GS Adv

2016 AT DCT
2016 AT Manuel

Şu da şurada dursun analizi size bırakıyorum.

2016 1200 GS
2016 GS Adv

2016 AT DCT
2016 AT Manuel

Şu da şurada dursun analizi size bırakıyorum.

ahaha bu nasıl bir analiz yav act ?

gercek analizi ben bırakıyorum şimdi.

2017 agustos -- honda africa twin 51.400 tl
2017 agustos -- bmw gs (en dusuk baz) 100.000 tl

bugun, gs yerine iki africa alan mı daha karlı yoksa gs alan mı ?

neymiş efendim gs kaybettirmiyormusssss honda cok kaybettiriyormusssd, geçinizzzz.

millet basta verdiği paraya bakmıyor galiba ddshsjfkh

ahahaha yuzunce kendime geldim haa
ben bi daha giriyorum şimdi.

not:2016 fiyatlarına erişemedim bmw in, o bakımdan 2017 agustos u baz aldım.

svg :)

F54

arkadaşlar benim bahsettiğim motosiklet her zaman gezdiğim arkadaşımın motoru yani kulaktan duyma video dan izleme değil hatta hatta bu benim bildiğim/yazdığım problemler gerçekten belki de devede kulak neden mi ? ya benim dilime düşeceğine git boğaz köprüsünden düş daha az hasar alırsın:D
ha bütün problemleri kendim yaşayacak kadar ihtiyar değilim hatta hatta bunları duydukça honda yı bir kere daha tebrik ediyorum bizi dert sahibi etmeyecek kadar mükemmel motorlar ürettiği için
ducati ktm triump kullanmadım elbette ama kullanan tek tük arkadaşlarım var 25 yıldır tanıdığım bu motorlara bakan yetkili servis ustaları var ben kısa paça donla moped kullanırken bunlar bu işi yapıyordu
bir defa 1190 alacak oldum aman abicim boşver o motorlar dışardan göründüğü kadar mükemmel değil uzak dur dedi
triump halley ducati yetkili serviste çalışan ustam da triumph sorduğumda bana t max i gösterdi bi tane ducati naked motoru parçalamış elektrik sıkıntısı var 80k masraf diğer tarafta 3 silindir 1050 tiger triumph motoru yarmışlar parçaları portakal kasasında duruyor servisinde çalışan usta uzak dur diyor ne yapayım yok abi ben bi şansımı deneyeyim mi diyeyim ?
2.el konusu bambaşka konu bir motorun ne kadar edeceğini öğrenmek isterseniz 2. el taşıt ticareti yapana gidip soracaksın o sana ederini söyler yoksa bireysele kalırsa millet 2016 ya 2018 2019 parası isteyen 50 tane ilan görürsün bu değerin gerçek olmadığını satıcılar gibi bizlerde biliyoruz yani serbest piyasa diyip işin içinden çıkılamaz

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ahaha bu nasıl bir analiz yav act ?

gercek analizi ben bırakıyorum şimdi.

2017 agustos -- honda africa twin 51.400 tl
2017 agustos -- bmw gs (en dusuk baz) 100.000 tl

bugun, gs yerine iki africa alan mı daha karlı yoksa gs alan mı ?

neymiş efendim gs kaybettirmiyormusssss honda cok kaybettiriyormusssd, geçinizzzz.

millet basta verdiği paraya bakmıyor galiba ddshsjfkh

ahahaha yuzunce kendime geldim haa
ben bi daha giriyorum şimdi.

not:2016 fiyatlarına erişemedim bmw in, o bakımdan 2017 agustos u baz aldım.

svg :)
Analiz değil yahu dedim ya analizi kendiniz yapın diye.

Bugünkü fiyatlarını attım işte. O gün alınmış rakama bakmamız ne kadar doğru olur bilmiyorum. Sadece dövizle değişmedi ki şartlar, vergi ile değişti. Şu an sıfır almak istesem hangisini alırım? Bugünkü değerine bakarak ileride ne kadar kayıp ettirir? Uzakdoğu motorlarına vergi geldiğini çok iyi biliyorsun. 8 sene öncesine gitmeye gerek yok.

F54

Önyargının Karşısında Matematik: Gerçekleri Zontes Üzerinden Okumak

Burada çok ince bir çizgi var.
O çizginin bir tarafında bizzat kullananların, tecrübeye dayalı yorumları duruyor.
Diğer tarafında ise motoru hiç kullanmamış, sadece duyumlarla konuşan, önyargılı yorumlar.

Ben yıllardır motorun her parçasına, her sensörüne, her sigortasına kafa yormuş biriyim.
Kusura bakmayın ama, birçoğunuzdan değil, genelinizden fazla teknik bilgiye sahibim.
Ve bu yazdıklarım duygusal değil, tamamen matematiksel bir analiz.

---

⚙️ 1. Bilgiye Karşı Önyargı

Burada konuşulanların çoğu marka sempatizanlığı.
Bazılarınızın bindiği markalar belli: Kalıpları var, o kalıpları yıkamıyorlar.
Bazıları da yüksek para verdiği için kendi motorunun “en iyi” olması gerektiğine inanıyor — çünkü aksi, verdiği parayı sorgulatır.

Ama ben size duygusal bir şey anlatmıyorum, bilimden bahsediyorum.
Siz önyargılarınızla matematiğe karşı geliyorsunuz.
Ama matematik orada, dimdik duruyor.

---

🔩 2. Zontes Gerçeği

Benim Zontes’im 20.000 kilometrede.
Tek bir eskime emaresi yok.
Ne kronik arıza, ne mekanik yorgunluk…
Üstelik doğru düzgün usta görmeden, sıradan bakımlarla.

YouTube da uzun yol yapmış birçok Zontes videosu bulabilirsiniz.
Gerçek kullanıcılar konuşsun, forum efsaneleri değil.

Bu motorun en az 100.000 kilometreyi rahat göreceğini düşünüyorum.
Bu bir tahmin değil, teknik öngörü.

---

🧮 3. PCX Tartışması

Ben PCX’in dandik bir motor olduğunu söyledim — çünkü matematik öyle diyor:
Ne fren var, ne konfor, ne güvenlik, ne gidiş.
Buna karşılık bana “ama ikinci eli var, servisi yaygın” diye cevap veriliyor.
Ben servis demedim ki; ben mühendislikten bahsediyorum, ve bu dandikligin karsisinda ödenmesi gereken değerden..

Türkiye’de satış sonrası en iyi destek BMW’dedir.
Bu bir görüş değil, bu veridir.
Matematiği önyargılarla eğip bükemezsiniz.

---

⚡ 4. Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı

Zamanla bu önyargılarınızla çelişeceksiniz.
Çünkü gerçekler değişmez; sadece siz onlara geç ulaşıyorsunuz.

BYD diye bir marka duydunuz mu 5 yıl önce?
Şimdi otomotiv dünyasını sallıyor.
Aynı şey motosiklet sektöründe de olacak.

Bugün inovasyonu Çin yapıyor.
Avrupa ve Amerika 20 yıldır “marka gücüyle” uyuyor.
Japonlar ise hâlâ temkinli oynuyor.
Ama Çin – risk alıyor, deniyor, geliştiriyor ve başarıyor.

---

🔮 5. Yeni Çağın Başlangıcı

Bu artık “marka sadakati” dönemi değil, mühendisliğe saygı duyma dönemi.
Matematik, mühendislik ve inovasyon kimin elindeyse güç de ondadır.
Ve o güç şu anda Çin’de.

Kısacası:
Benim savunduğum şey Zontes değil, gerçeğin kendisi.
Siz önyargıyla konuşuyorsunuz, ben veriyle konuşuyorum.
Ve günün sonunda matematik hep kazanır..
çinli markalar gerçekten piyasada çin malı dandik ön yargısını otomotivde kırdı millet gidip 2m 3m verip hiç adını bilmediğimiz marka arabaları alıyor satıyor
motosiklet konusu için daha yolun başındalar gidip kimse yamaha honda suzuki ile aynı parayı cf voge ye vermez isterse kanat takıp uçursunlar

Analiz değil yahu dedim ya analizi kendiniz yapın diye.

Bugünkü fiyatlarını attım işte. O gün alınmış rakama bakmamız ne kadar doğru olur bilmiyorum. Sadece dövizle değişmedi ki şartlar, vergi ile değişti. Şu an sıfır almak istesem hangisini alırım? Bugünkü değerine bakarak ileride ne kadar kayıp ettirir? Uzakdoğu motorlarına vergi geldiğini çok iyi biliyorsun. 8 sene öncesine gitmeye gerek yok.

o gunku fiyata bakmazsak hata olur zaten.

evet, bugun japon alınmaz noktaya geldi. alp in dediği gibi tracer 9 gt+ yan cantalı 1.43 milyon olmus.

gt+++++ olsa ne olur?

biz eskiler ucuza super motor aldık, guzel gunlerdi. gs yerine iki africa vay beeee.

yazık ettiler.

Arkadaşlar ikinci el için BMW Honda almak tamamen bir akıl tutulması ve o da genel kalıplar ve cehaletle ilgili.

Neden?

Yahu bugün bir GS Adv 1.9 milyon
Triumph Tiger 1200 Rally expolere 1.1 milyon gibi alınabiliyor.

Örnek olması açısından bu ikisini ornek veriyorum, bunu Pcx almak ile Çin malı kuryelerin kullandigi bir scooter ile de yapabilirsiniz.

Dedim ya Boş değil istatistik ve bilim konuşsun diye.

Şimdi bugün siz 1.9 milyonu GS e vereceğinize Triumph alıp geri kalan para ile altın alıp 3 sene sonunda hangisinin daha çok getirisi var çok kolay hesaplayabilirsiniz.

Geçmişe yönelik hesap yapıp ezberlerinizi bozmak istemem.

Aynisi Pcx için de geçerli bugün pcx en 260 bin TL istiyorlar

Siz gidip mesela rks freccia alıp( Kuryeler çok kullandığı için örnek verdim, en azından in arka ABS var)kalan 120 130 bin TL ye altın alırsaniz motorunuza bedava binip 2 sene sonra sıfır pcx alirsiniz.

Bunları sadece, degerlenme acisindan olaya bakan arkadaşlar için söyledim.

İlerleyin, oturmuş kalıplar üzerinden çok sıradan meselelerle mantık dışı iddialarda bulunmayın.

İnovasyon dedik ya mesela;

Zontes 350t2 de Akü şarjı için çok basit bir soket yapilmis, normal prize takip motorunuzun akusunu şarj edebiliyorsunuz, sizin hangi motorunuzda var bu özellik GS dahil hiçbirinde, ee adam yapmış çalışmış ve gayet güzel çalışıyor, şimdi 20 30 yıldır yatarak para kazanmaya alışmış Avrupalı ve Japon bunun karşısında nasıl duracak, duramayacak duramıyorda..

aslında Orkun Olgar gibi zengin olacaksın,

alacaksın beyaz africa adv,. sis farını bile beyaz yaptıracaksın(nasıl yaptı onu boyattı herhalde) offf

"cok para verdin kazık yedin abi" diyen olursa da @ACT gibi "who cares" diyecennn

ahh be hersey para abiii, hersey maddiyat :(

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arkadaşlar ikinci el için BMW Honda almak tamamen bir akıl tutulması ve o da genel kalıplar ve cehaletle ilgili.

Neden?

Örnek olması açısından bu ikisini ornek veriyorum, bunu Pcx almak ile Çin malı kuryelerin kullandigi bir scooter ile de yapabilirsiniz.

Şimdi bugün siz 1.9 milyonu GS e vereceğinize Triumph alıp geri kalan para ile altın alıp 3 sene sonunda hangisinin daha çok getirisi var çok kolay hesaplayabilirsiniz.

Siz gidip mesela rks freccia alıp( Kuryeler çok kullandığı için örnek verdim, en azından in arka ABS var)kalan 120 130 bin TL ye altın alırsaniz motorunuza bedava binip 2 sene sonra sıfır pcx alirsiniz.

İlerleyin, oturmuş kalıplar üzerinden çok sıradan meselelerle mantık dışı iddialarda bulunmayın.

Zontes 350t2 de Akü şarjı için çok basit bir soket yapilmis, normal prize takip motorunuzun akusunu şarj edebiliyorsunuz, sizin hangi motorunuzda var bu özellik GS dahil hiçbirinde, ee adam yapmış çalışmış ve gayet güzel çalışıyor, şimdi 20 30 yıldır yatarak para kazanmaya alışmış Avrupalı ve Japon bunun karşısında nasıl duracak, duramayacak duramıyorda..
Motosiklet keyif işi. olay keyif olunca da 3 sene sonra gelecek altın getirisi o 3 senelik ömre değecek mi?
Şunun şurasında zaten daha kaç bahar kaç sezon motorla köfte yemeye gidebileceğiz. Yatırım gözüyle bakmamak lazım. O motorla yola çıkınca gazı açınca yüzde beliren salak saftirik gülümseme hiç bir altın yatırımının getirisi ile ölçülemez.
Motor benim için ulaşım aracı değil, markete giderken bile arabayla gidiyorum. Ailecek gezmek için araba çok daha verimli ve mantıklı zaten. Motosiklet sadece keyif aracı, bu yüzden paramın yettiğini aldım keyifle geziyorum, benim için öncelik bu dar bütçeme göre arıza çıkarsa tamirine servisine param yeter mi olmuştu, en büyük öncelik de aman arıza çıkartmasın zaten ayda bir iki haftasonu zar zor vakit buluyorum, gezmeye diye çıktığımda motor marşı basınca çalışsın. sıfır çin malı alacağıma 9 yaşında japon aldım benim önceliklerimi karşılıyor, ama kimisi daha çok parası vardı, motorun güzel görünmesini de ister servis masrafını, ikinci elini düşünmez gider moto guzzi alır ona da aferin derim. Sonuçta bu harcamaların hepsi hobi/keyif harcaması. 300-350km yol yapıp köfte yemeye gidince benzin parasını da düşünmüyorum zaten o da komple gereksiz masraf, evime yürüme uzaklığında da çok güzel bir sürü köfteci var. Yani bu olay mantıkla, hesapla olmaz, keyif işi, duygu işi.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Neden?

Aynen katılıyorum. Teşekkürler. İnovasyon dediğin akü şarj kablosu 1000 senedir falan var harleyde.Ben 2 mesajında da istatistik ya da bilim göremedim. 20k km ve tek motordan istatistik çıkaran adamın ne dediğini çokta umursamam. Kusura bakma. Ya da bak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar