Akülü pompa basınç sorunu

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Temudan şu şarjlı pompalardan bir tane aldım. Denemek için motorun yanına indiğimde PSI değerini ön lastik için 22 psi yapamadığımı fark ettim.

26 psi altına düşürmeye çalışınca döngü başa dönüyor ve maksimum basınç olan 45'e çıkıyor.

Bu tür cihazlarda normal mi bu durum?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Temudan şu şarjlı pompalardan bir tane aldım. Denemek için motorun yanına indiğimde PSI değerini ön lastik için 22 psi yapamadığımı fark ettim.

26 psi altına düşürmeye çalışınca döngü başa dönüyor ve maksimum basınç olan 45'e çıkıyor.

Bu tür cihazlarda normal mi bu durum?
ön lastik nasıl 22PSI oluyor? çok az değil mi?
Bendeki xioami şarjlı pompada bisiklet, motosiklet ve araba modu seçimi var ona göre en düşük veya en yüksek değerler ayarlanabiliyor sanırım o modların ne işe yaradığını anlamadım ama çinli böyle yaptırsa bir bildiği vardır deyip motorun lastiklerini motosiklet modunda arabanınkileri de araba modunda şişiriyorum. Bir de top modu var ama hiç top şişirmedim.

Şimdi cihazı elime alıp baktım, mod seçmezsem basıncı 3 PSI ile 150PSI arasında seçebiliyorum.
Bisiklet modunda 30-65PSI arasında,
Motosiklet modunda 26-43PSI,
Araba modunda 26-51PSI,
Top modunda 4-16PSI seçtiriyor.

Merhaba. Basınç birimini doğru seçtiğinizden emin misiniz? Bendeki şarjlı pompada 'Bar, Psi, Kpa, Kgf/cm²' cinsinden seçimler yapabiliyorum. İlk kurcalarken fark etmiştim.
Ayrıca sayın Espressonun dediği gibi otomobil bisiklet top gibi ayrıca modlar oluyor.

Muhtemelen otomobil modunda kalmıştır, orada da 26 psi altına indirmiyordur.
Boş beleş bir iş bu modlar, sana ne arkadaşım ne şişiriyorsam şişriyorum ya.

not: psi kullanmayın bar kullanın :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Muhtemelen otomobil modunda kalmıştır, orada da 26 psi altına indirmiyordur.
Boş beleş bir iş bu modlar, sana ne arkadaşım ne şişiriyorsam şişriyorum ya.

not: psi kullanmayın bar kullanın :D
Aslında Bar birimi bizim alışık olduğumuz bilimsel ölçü birimlerinden, ne güzel metre, litre, gram gibi birimler kullanmaya alışmışken basınç birimi PSI olarak alışmışız. Bar birimine hiç alışamadım. Hele daha tuhafı, yeni japon araba aldım, onda ekranda lastik basınçlarını KPa biriminden gösteriyor, hiç alışamadım ve birim değiştirilemiyor, neyse en azından lastik basınçlarında sorun olursa bir şekilde alarm verir diye daha fazla kurcalamadım.
Bendeki xioami şarjlo pompa motosiklet moduna getirince Bar birimine geçiyor, bir de onu PSI birimine çeviriyorum tuşa basılı tutup. Kendimi bar birimine alıştırsam daha kolaylık olacak aslında. normalde 33-38 PSI basıyorum lastiklere, bunun bar cinsini bilsem de kendimi alıştırsam diyorum ama hep sallıyorum.

Aslında Bar birimi bizim alışık olduğumuz bilimsel ölçü birimlerinden, ne güzel metre, litre, gram gibi birimler kullanmaya alışmışken basınç birimi PSI olarak alışmışız. Bar birimine hiç alışamadım. Hele daha tuhafı, yeni japon araba aldım, onda ekranda lastik basınçlarını KPa biriminden gösteriyor, hiç alışamadım ve birim değiştirilemiyor, neyse en azından lastik basınçlarında sorun olursa bir şekilde alarm verir diye daha fazla kurcalamadım.
Bendeki xioami şarjlo pompa motosiklet moduna getirince Bar birimine geçiyor, bir de onu PSI birimine çeviriyorum tuşa basılı tutup. Kendimi bar birimine alıştırsam daha kolaylık olacak aslında. normalde 33-38 PSI basıyorum lastiklere, bunun bar cinsini bilsem de kendimi alıştırsam diyorum ama hep sallıyorum.

Abi neyine alışacaksın yahu, dümdüz bar işte =)
KPa da olur, kilo pascalı da hatta olduğu gibi bar olarak al işte. 290 kpa diyorsa 2,9 bar.
1 bar 14,5 psi
33 dediğin 2,2 - 2,3 olur. 38 de 2,5 ya da 2,6dır

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Yo tayvan Kymco

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Hocalarım motor Hero Dash 125, üzerindeki etikete göre basıyorum normalde. Belki scooter olduğu için daha düşüktür bilmiyorum.

Cihazda motosiklet modu seçili ve ölçü birimini de doğru ayarlıyorum. Niyeyse 25 PSI altını vermiyor hiçbir modda.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Hocalarım motor Hero Dash 125, üzerindeki etikete göre basıyorum normalde. Belki scooter olduğu için daha düşüktür bilmiyorum.

Cihazda motosiklet modu seçili ve ölçü birimini de doğru ayarlıyorum. Niyeyse 25 PSI altını vermiyor hiçbir modda.

O nasıl kompiresörmüş öyle, ayıptır yahu😂Şaka bir yana istediğiniz değeri ayarlayabileceğiniz bir serbest mod olmalı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Demekki sizinkinde yazmayınca diğerleri sovyet motoru olmuyormuş. Bak bu arkadaşınki de sovyet motoru.
kg/cm2 ölçü birimi eski / tedavülden kalkmış bir ölçü birimi olduğu için öyle yazdım. Sovyetler de tedavülden kalktı ya? :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Tayvan ve çin'de hala komünizmin etkileri görülüyor demekki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar