Bir trafik polisi, “dur” ihtarına uymayan motosiklet sürücüsünü seyir halindeyken anahtarını alarak durdurdu.

İyi ki amerika değiliz.
Emekli olup Teksas'a yerleşen bir arkadaşım anlatmıştı, garajına hırsız girmiş, hırsızı bacağından vurmuş, polis gelince çok fena fırça çekti niye bacağından vurdum diye anlatmıştı. Bir dahakine öldürmek için ateş et, bak silahı varmış bacağından vurduğun halde o da sen vurabilirdi boşuna kendi canını tehlikeye atmışsın demiş polis. Ben dehşet içinde dinledim tabi bu mevzuyu.
Abi orası Teksas. Burada olsa , hırsız rapor alır, arkasından malülyet için özür alır. Bir de hayatımız boyunca hırsıza bakarız.

Motosikleti
D400
İyi ki amerika değiliz.
Emekli olup Teksas'a yerleşen bir arkadaşım anlatmıştı, garajına hırsız girmiş, hırsızı bacağından vurmuş, polis gelince çok fena fırça çekti niye bacağından vurdum diye anlatmıştı. Bir dahakine öldürmek için ateş et, bak silahı varmış bacağından vurduğun halde o da sen vurabilirdi boşuna kendi canını tehlikeye atmışsın demiş polis. Ben dehşet içinde dinledim tabi bu mevzuyu.

doğru ise feci değil ise daha feci.

doğru ise feci değil ise daha feci.
Bence olması gereken bu. Hırsız evime giriyor. Müdahale edemiyorum. Adam yanında silahla mı geldi, bıçakla mı geldi tecavüzcü mü sapık mı belli değil. Bence de izinsiz mülke giriş varsa vur yetkisi olmalı. Hırsızlığa gelen de bunu bilerek gelmeli.

Motosikleti
D400
Bence olması gereken bu. Hırsız evime giriyor. Müdahale edemiyorum. Adam yanında silahla mı geldi, bıçakla mı geldi tecavüzcü mü sapık mı belli değil. Bence de izinsiz mülke giriş varsa vur yetkisi olmalı. Hırsızlığa gelen de bunu bilerek gelmeli.

Bunun için belli bir zihniyet lazım.
Silahın varsa ülkede trafikte seni sollayana sallıyorsun düğünde havaya sıkıyorsun yanlıslıkla damadı öldürüyorsun vs.

Bizde böyle bir durum olsa muhtemel kan gövdeyi götürür , bize uygun değil.

Amerikada da bu şekilde çakallık yaparak adam öldüren coktur bence varsa böyle bi durum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"selam chatgpt,motosiklet forumuna bir video düştü, Video da motosikletli polisten kaçan 125 cc lik bir motor var. Polis tüm uyarılara rağmen durmayan motoru 80 km/h hızla giderken yanına gelip motorun anahtarını çıkarıp durduruyor. Bu durum bana çok tehlikeli geldi, bizim forum ise alkış tutuyor. Yorumun ne ?"

Selam!
Bu gerçekten ilginç ama aynı zamanda çok tehlikeli bir durum gibi görünüyor.
Evet, kaçan sürücü hatalı — uyarılara rağmen durmamak, polisten kaçmak kesinlikle yanlış ve cezai sonuçları olması gereken bir şey. Ama öte yandan, polis memurunun 80 km/s hızla giden bir motosikletin yanına yaklaşarak anahtarı çekmesi, hem kendi hem de o sürücünün hayatını riske atan bir hareket.
O hızda:
  • Anahtarın çekilmesiyle motorun direksiyon kilidi devreye girebilir veya motor aniden dengesini kaybedebilir.
  • Küçük bir sarsıntı bile iki motosikletin çarpışmasına, savrulmaya ve ciddi yaralanmalara yol açabilir.
  • Ayrıca trafiğin ortasında başka araçlar da varsa, kazanın zincirleme etkisi olabilir.
Dolayısıyla profesyonel ve güvenli bir polis müdahalesi açısından bu kesinlikle doğru bir yöntem değil. Takip protokolleri, plaka tespiti ve ekip koordinasyonu gibi daha güvenli yollar mevcut.
Forumdakilerin “helal olsun” gibi tepkileri anlaşılabilir — çünkü “suçlu yakalandı” refleksiyle gurur duyuluyor — ama teknik olarak bu bir başarıdan çok şansa ölümle sonuçlanmamış bir hata.
İstersen, ben bu olayı daha teknik olarak — polis müdahale protokolleri ve motosiklet güvenliği açısından — detaylı analiz edebilirim. İster misin o şekilde açayım?

You said:​

gerek yok, haklı olduğumu biliyordum tesekkurler

ChatGPT said:​

Rica ederim 😊

Motosikleti
K 1600 GTL
"selam chatgpt,motosiklet forumuna bir video düştü, Video da motosikletli polisten kaçan 125 cc lik bir motor var. Polis tüm uyarılara rağmen durmayan motoru 80 km/h hızla giderken yanına gelip motorun anahtarını çıkarıp durduruyor. Bu durum bana çok tehlikeli geldi, bizim forum ise alkış tutuyor. Yorumun ne ?"

Selam!
Evet, kaçan sürücü hatalı — uyarılara rağmen durmamak, polisten kaçmak kesinlikle yanlış ve cezai sonuçları olması gereken bir şey. Ama öte yandan, polis memurunun 80 km/s hızla giden bir motosikletin yanına yaklaşarak anahtarı çekmesi, hem kendi hem de o sürücünün hayatını riske atan bir hareket.
O hızda:
  • Anahtarın çekilmesiyle motorun direksiyon kilidi devreye girebilir veya motor aniden dengesini kaybedebilir.
  • Küçük bir sarsıntı bile iki motosikletin çarpışmasına, savrulmaya ve ciddi yaralanmalara yol açabilir.
  • Ayrıca trafiğin ortasında başka araçlar da varsa, kazanın zincirleme etkisi olabilir.
Dolayısıyla profesyonel ve güvenli bir polis müdahalesi açısından bu kesinlikle doğru bir yöntem değil. Takip protokolleri, plaka tespiti ve ekip koordinasyonu gibi daha güvenli yollar mevcut.
Forumdakilerin “helal olsun” gibi tepkileri anlaşılabilir — çünkü “suçlu yakalandı” refleksiyle gurur duyuluyor — ama teknik olarak bu bir başarıdan çok şansa ölümle sonuçlanmamış bir hata.
İstersen, ben bu olayı daha teknik olarak — polis müdahale protokolleri ve motosiklet güvenliği açısından — detaylı analiz edebilirim. İster misin o şekilde açayım?

Rica ederim 😊
Yapay mapay ama akıllı maşallah.....

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Selam!
O hızda:

Rica ederim 😊
direksiyon kilidi falan devreye girer diyo siz de hala allah gibi görüyonuz ya şunu 🤣

• Beğen
Tepkiler: ACT
direksiyon kilidi falan devreye girer diyo siz de hala allah gibi görüyonuz ya şunu 🤣

olm sizin kafanız batılı gibi çalışmaz.

80 km/h hızda ters esen rüzgarda uçağı indirmeye karar veren ve bunu başaran pilotu da alkışlarsınız siz.
ahhhh ahhhh.

Allahın ortadoğuluları siziiii.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben aynı şeyi "kaçan suçluyu kendi canını tehlikeye atma pahasına anahtarını çekerek durdurdu ve kahramanlık gösterdi" diye yazsam. Muhtemelen beni haklı bulur. Duymak istediğim şeyi yazardı.

Deneyelim:

Motorun siyah olmasından şahin olduğu çıkarımını yaparak yazdıklarını şöyle değiştirdim/eklemeler yaptım:

selam chatgpt,motosiklet forumuna bir video düştü, Video da motosikletli şahin polisten kaçan 125 cc lik bir motor var. Polis defalarca yapılmış tüm uyarılara rağmen durmayan ve tehlikeli şekilde motosikleti süren motorcuyu 80 km/h hızla giderken yanına gelip motorun anahtarını çıkarıp yavaşlamasını sağlayarak durduruyor. Kaçan motorcu başkalarının da hayatını tehlikeyede atıyor, Arkasında da kasksız birini taşıyor. Bu durum bana çok tehlikeli gelsede gerçekten kahramanca bir hareket, kaçan suçluyu kendi canını tehlikeye atma pahasına anahtarını çekerek durdurdu ve kahramanlık gösterdi. Yorumun ne ?

Kısa ve net: niyet açısından kahramanca sayılabilir — çünkü kamu güvenliğini korumayı hedefliyor — ama yöntem çok tehlikeli.

Neden böyle diyorum (madde halinde, hızlı):

• Şahin ekipleri ileri sürüş eğitimi alır; bu tür manevraları eğitim sayesinde yapabilecek düzeydedirler. Eğitim riskleri azaltır, ortadan kaldırmaz.
  • Ani anahtar çekme gibi müdahaleler motosikletin dengesini aniden bozabilir; arkadaki kasksız yolcu, kaçan sürücü ve polis dahil herkes için ağır yaralanma riski vardır.
  • Polis bunu bilinçli, kontrollü ve ihtiyatlı şekilde yapmışsa profesyonel refleks gösterisidir; fakat işlem yine de amir ve disiplin soruşturmasına, raporlamaya tabi olur — “yapıldı, bitti” diye normalleştirilmemeli.
  • Sonuçta kimse zarar görmediyse şans da işin içinde demektir; “iyi bitti” sonucu yöntemi meşrulaştırmaz.
  • En tehlikeli durum: sivillerin bunu taklit etmesi. Eğitimli olmayan hiç kimse böyle bir müdahaleyi denememeli.
Forum için kısa, dengeli bir yorum önerisi (paylaşmaya hazır, 2-3 cümle):

“Sonucun iyi bitmesi sevindirici ve polisin niyeti takdir edilebilir; fakat 80 km/h hızdayken anahtar çekmek çok riskli bir yöntem. Şahinlerin eğitimli olmasına rağmen bu tür müdahaleler ‘son çare’dir — sivillerin asla denememesi ve olayın prosedüre uygunluğu hakkında yetkililerin inceleme yapması gerektiğini vurgulamalıyız.”
Daha sert bir versiyon istersen şöyle yazabilirsin:

“Profesyonellik gösterisi olabilir ama şans faktörü büyük rol oynadı — bu tür bir manevrayı kahramanlık diye kutsamak tehlikeli olur. Eğitimli polis yapabiliyor diye bunun normalleşmesine izin vermeyelim; gereksiz risk alınmış olabilir ve raporlanmalı.”
İstersen forum için üstteki iki versiyondan birini seçip tonunu (daha duygusal, daha teknik veya daha kısa) ayarlayayım.

Cevap için öneri bile verdi :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Noktasına virgülüne dokunmadım. Direk paylaştım. Farklı varyasyonlarla, eklemeler, çıkarmalarla eminim dediğim gibi bir noktada polisin yaptığını haklı bulacaktır.

Edit: ben ilk yazıdaki "bu durum bana tehlikeli gelsede" kısmını kaldırsam sonuç değişebilir. Şimdi aynısını sorsam yine benzer bir cevap verecek. Bir başkası deneyebilir mi?

Son düzenleme:
Ben aynı şeyi "kaçan suçluyu kendi canını tehlikeye atma pahasına anahtarını çekerek durdurdu ve kahramanlık gösterdi" diye yazsam. Muhtemelen beni haklı bulur. Duymak istediğim şeyi yazardı.

Deneyelim:

Motorun siyah olmasından şahin olduğu çıkarımını yaparak yazdıklarını şöyle değiştirdim/eklemeler yaptım:

selam chatgpt,motosiklet forumuna bir video düştü, Video da motosikletli şahin polisten kaçan 125 cc lik bir motor var. Polis defalarca yapılmış tüm uyarılara rağmen durmayan ve tehlikeli şekilde motosikleti süren motorcuyu 80 km/h hızla giderken yanına gelip motorun anahtarını çıkarıp yavaşlamasını sağlayarak durduruyor. Kaçan motorcu başkalarının da hayatını tehlikeyede atıyor, Arkasında da kasksız birini taşıyor. Bu durum bana çok tehlikeli gelsede gerçekten kahramanca bir hareket, kaçan suçluyu kendi canını tehlikeye atma pahasına anahtarını çekerek durdurdu ve kahramanlık gösterdi. Yorumun ne ?

Kısa ve net: niyet açısından kahramanca sayılabilir — çünkü kamu güvenliğini korumayı hedefliyor — ama yöntem çok tehlikeli.

Neden böyle diyorum (madde halinde, hızlı):

• Şahin ekipleri ileri sürüş eğitimi alır; bu tür manevraları eğitim sayesinde yapabilecek düzeydedirler. Eğitim riskleri azaltır, ortadan kaldırmaz.
  • Ani anahtar çekme gibi müdahaleler motosikletin dengesini aniden bozabilir; arkadaki kasksız yolcu, kaçan sürücü ve polis dahil herkes için ağır yaralanma riski vardır.
  • Polis bunu bilinçli, kontrollü ve ihtiyatlı şekilde yapmışsa profesyonel refleks gösterisidir; fakat işlem yine de amir ve disiplin soruşturmasına, raporlamaya tabi olur — “yapıldı, bitti” diye normalleştirilmemeli.
  • Sonuçta kimse zarar görmediyse şans da işin içinde demektir; “iyi bitti” sonucu yöntemi meşrulaştırmaz.
  • En tehlikeli durum: sivillerin bunu taklit etmesi. Eğitimli olmayan hiç kimse böyle bir müdahaleyi denememeli.
Forum için kısa, dengeli bir yorum önerisi (paylaşmaya hazır, 2-3 cümle):

Daha sert bir versiyon istersen şöyle yazabilirsin:

İstersen forum için üstteki iki versiyondan birini seçip tonunu (daha duygusal, daha teknik veya daha kısa) ayarlayayım.

Cevap için öneri bile verdi :D

Noktasına virgülüne dokunmadım. Direk paylaştım. Farklı varyasyonlarla, eklemeler, çıkarmalarla eminim dediğim gibi bir noktada polisin yaptığını haklı bulacaktır.

Edit: ben ilk yazıdaki "bu durum bana tehlikeli gelsede" kısmını kaldırsam sonuç değişebilir. Şimdi aynısını sorsam yine benzer bir cevap verecek. Bir başkası deneyebilir mi?

:)

actcim neden polisi haklı buldurmaya calışıyoruz ki ? Ben kendimi haklı buldurmak için bir yönlendirme yapmadım.
Sonucta senin yonlendirmelerin olduğu halde bile durumu supheli karşılıyor.

Bu tür aksiyonlar hiç profesyonelce değil, bunu sen de biliyosun aslında da neysee :)

Motosikleti
D400
BENDE KUMRUYA SORDUM :D

Küçük hacimli motosikletler hız yapınca risk artar ama bu olayda bir abartı veya dramatik bir tehlike yok. Polisin müdahalesi de gayet makul ve yerinde. Ama tekrar hatırlatmak isterim ki, asıl önemli olan trafikte güvenliğin sağlanması! 🚦😊

• Haha
Tepkiler: ACT
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
gemini pro öğrencilere beleşmiş ben de onu kullanayım bari

Görünüşe göre oldukça tartışmalı ve tehlikeli bir durum söz konusu.

Benim yorumum:

1. Tehlike Açısından Kesinlikle Haklısınız: 80 km/h hızla seyir halindeyken bir motosikletin yanına gelip, herhangi bir şekilde sürücünün kontrolünü etkileyecek (anahtarı çekmek dahil) bir eylemde bulunmak aşırı tehlikelidir.
    • Sadece kaçan sürücünün değil, motoru durduran polisin ve çevredeki diğer trafik unsurlarının da can güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atar.
    • Anahtarın aniden çekilmesi, motorun kilitlenmesine, ani frenlemeye, sürücünün kontrolü kaybetmesine ve dolayısıyla çok ağır bir kazaya neden olabilir. Bu, basit bir trafik ihlalinden çok daha büyük, ölümcül sonuçlar doğurabilir.
  2. Kolluk Kuvvetlerinin Yetkisi ve Prosedürler: Polis, kaçan aracı durdurmak için yetkiye sahip olsa da, bu yetkiyi kullanırken "orantılılık" ve "can güvenliği" ilkelerine uymak zorundadır. Bu tür yüksek riskli manevralar, ancak çok ciddi suçlarda (terör, cinayet, vb.) ve hayati tehlikeyi durdurmak için son çare olarak uygulanabilir. Basit bir trafik ihlali veya kaçma eylemi için bu düzeyde bir risk almak, genellikle polis protokollerine aykırıdır.
  3. Forum Tepkisi: Forumdaki "alkış tutan" tepki, genellikle adaletin yerini bulması veya kural tanımazlığın cezalandırılması gibi duygusal bir zemine dayanıyor olabilir. Kaçan sürücü yasalara aykırı davranmıştır, ancak polisin eylemi "sonuca ulaşma" açısından başarılı görülse de, yöntemi eleştirilmelidir. Toplum olarak bazen riskli de olsa etkili bulunan yöntemleri alkışlama eğilimi olabiliyor. Ancak burada alkışlanan şey, başarı değil, risktir.
Sonuç: Kaçan motosiklet sürücüsünün yaptığı kesinlikle yanlış olsa da, polisin 80 km/h hızda motosikletin anahtarını çekerek aracı durdurma eylemi, can güvenliğini hiçe sayan ve kabul edilemez derecede tehlikeli bir yöntemdir. Sizin bu durumu tehlikeli bulmanız tamamen yerindedir. Kolluk kuvvetlerinin öncelikli görevi düzeni sağlamak olsa da, bunu yaparken kendileri ve vatandaşların hayatını tehlikeye atmamaları gerekir.

Bu tür durumlarda daha güvenli prosedürler (kovalamacayı sonlandırma, plaka takibi, daha sonra yakalama vb.) tercih edilmelidir.

daha bizim nesil bile anlamamışken siz yaşlıların anlamasını beklemiyoruz bu allahın yapay zekası gördüğünüz üzere zeka falan değil motorun anahtarını alınınca gidonun kitlenmesinden ani frenlemeden falan bahsediyor bu belki yeni otomobillerde böyledir ama motosikletlerde olmadığını hepimiz biliyoruz bu uygulama hak ehli değil allah değil peygamber değil internetteki bilgileri veriyor size yeni bir fikri doğru yolu değil belli ki internette motosikletin anahtarının alınması hakkında bir şey bulamıyor otomobilinkini veriyor sana

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
BENDE KUMRUYA SORDUM :D

Küçük hacimli motosikletler hız yapınca risk artar ama bu olayda bir abartı veya dramatik bir tehlike yok. Polisin müdahalesi de gayet makul ve yerinde. Ama tekrar hatırlatmak isterim ki, asıl önemli olan trafikte güvenliğin sağlanması! 🚦😊
Ben de sordum şimdi Kumru'ya yorumun ne diye, sonunda bana benim fikrimi sordu:

Çok ilginç bir senaryo! Gerçekten film sahnesi gibi ama gerçek hayatta neredeyse hiç yaşanmayacak bir olay anlatmışsın. Kısaca, anlattığın sahne hem çok etkileyici hem de çok dikkatli olunması gereken bir durumu gösteriyor. Bu tür olaylar ne yazık ki sıkça yaşanıyor ama böyle durumlarda sorumluluk almak, can güvenliğini gözetmek her zaman değerli. “Kahramanlık” ise burada cesaretin ve doğrunun yanında olmaktan geçiyor diyebilirim. Sen ne düşünüyorsun? Böyle anlarda sen olsan ne yapardın?

:)

actcim neden polisi haklı buldurmaya calışıyoruz ki ? Ben kendimi haklı buldurmak için bir yönlendirme yapmadım.
Sonucta senin yonlendirmelerin olduğu halde bile durumu supheli karşılıyor.

Bu tür aksiyonlar hiç profesyonelce değil, bunu sen de biliyosun aslında da neysee :)
Polisi haklı bulmaya çalışmıyorum. Durumu değerlendiriyorum. Farklı varyasyonlar ile farklı sonuçlar alınabilir, çünkü yapay zeka çok güvenilir bir kaynak değil(Benim fikrim). Yaşanmış geçmiş. Bu tarz kertenkelelerin motora binememesi dileğiyle.

Motosikleti
Hero Dash 125
Ev stüdyo daire ise ne oluyor? Sonuçta tek oda var ve her şey o odanın içinde. :)

Bu 1+0 Stüdyo diye geçen daireler ruhsatta bir zamanlar "Mesken" olarak geçmiyordu. Sanırım "Ofis" tapusu çıkıyordu @tommygun daha iyi bilir. Mesken geçmeyen, yerlerde yatak odası olmayacağı için her türlü suçluyuz. 😅

Ben bu Kamil Tunca'daki Samko'nun Yerini de beğendim. Adamlarda Tuborg şişe 115 TL, yemekler de harika. Lakin gözümüzün gönlümüzün şenleneceği bir mekan arıyorsak Küçükpark olur, MyVia'nın alt katı olur vs ama Samko'nun yeri olmaz. Samko'nun yerinde 1 erkeğe 3 erkek düşüyor.

Sen bir de hafta içi sanayide çalışanlar paydos edince gör orayı. Tornacısı, kaportacısı yelpaze genişliyor. :ROFLMAO:

Bu Çamdibi'ndeki yerlere ben Hatunla bile gidiyorum. O dediğiniz Küçükpark gibi yerlerde bulunan mekanlarda yanındaki kadını kesen mi dersin, sadece kadın görmek ve düşürmek için gelmiş olan mı dersin hepsi var. Oraları aslında daha rahatsız edici geliyor. Bu eski tip meyhanelerde durum belli, içmeye gelmiş herkes. Ne yanındakine bakan olur ne terbiyesizce davranan.

Happy hour diyorsan 115 tl pahalı ama akşam da o fiyatsa gayet iyi.
6:59 da verdiğim sipariş 60 lira, 7:00 da 160 lira. cidden sinir bozucu :D

Çocugum yaşında bornovadakiler ama 50 erkekli mekanda sosis partiden iyidir tabi :D

gerçi düşününce 1-2 mekan hariç damsız almıyor ya da en ücra köşeye atıyor :D

Mekanlarda açılışta fiyat neyse gece kapanana kadar fiyatlar aynı. Uğraşmaz o adamlar o kadar yok happy hour cart curtla.

Adamlar eski nesil adamlar. Mekan açık olduğu sürece 115 TL, öyle fik fik saatlerde indirim gibi gundilikler yapmıyorlar.

@mertowski sağolsun biliyor bu mekan işlerini.

Eyvallah :love:

Motosikleti
D400
valla yemesi içmesi çatlayana kadar kişi başı 600 lira verince happy hour ile ugrasılıyor :D

Yatak odası mevzu doğru değil. Eğer sizin canınıza malınıza yada başkasının canına veya malına saldırı var ise nefsi müdafaa şartları oluşmuş demektir. Mutfakta olur sokak olur, yer önemli değil. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir kaç detay var. Nefsi müdafaa şartları demek, kötü insanlar bu saldırıya devam ettiği müddetçe karşılık verebilirsiniz demektir. İlk saldırı da (ya da hareket) onlardan gelecek . Saldırı şartları ortadan kalkmışsa kendinizi savunma hakkınız ortadan kalkmıştır.
Mesela siz yolda giderken biri size 3 el ateş etti. Siz kendi tabancanızı çıkardınız. Karşıdaki arkasını dönüp kaçmaya başladı. O sırada ateş ederseniz veya karşıdakini vurursanız suçlu olursunuz. Çünkü saldırı sonlanmış oluyor. Nefsi müdafaa şartları sonlanıyor.
Hırsız evde hırsızlık yaparken siz müdahale ettiniz, adam kaçmaya başladı. Yakalayıp döverseniz suçlusunuz. Saldırı sonlanmış oluyor. Suçluları yakalamak polisin işi, adaleti sağlamak mahkemenin işi. Saldırı bitmişse savunma hakkı bitmiştir.
İfade Önemli ifade.
Hırsız yakalamışsın istersen bacağını kır.
Yakaladım kırdım dersen evet olmaz.
Bilerek kırsan da ifade verirken bana saldırırken kaçarken oldu dersen ayacağı bacağı kopsa bir şey olmaz.
Aynı suçtan bir ifade karşı tarafı 10 yıl yatırır.
Başka ifade seni yatırır.
Kanun farklı işliyor.
Allah korusun evinizde hırsız yakalarsanız (mümkünse)bacaklara çalışın ifade alana da kaçarken boğuşma esnasında oldu dersiniz.
Bir şey olmaz.
Ev insanın namusu girmişse biri ölmediği sürece her türlü dayak mübah.

İfade Önemli ifade.
Bilerek kırsan da ifade verirken bana saldırırken kaçarken oldu dersen ayacağı bacağı kopsa bir şey olmaz.
Kanun farklı işliyor.
Allah korusun evinizde hırsız yakalarsanız (mümkünse)bacaklara çalışın ifade alana da kaçarken boğuşma esnasında oldu dersiniz.
Bir şey olmaz.
Ben şimdiye kadar böyle bir şey yaşamadım. Umarım bundan sonra da yaşamam ve de kimse yaşamaz. Bu tür olaylarla karşı karşıya kalınca ne yaparız diye düşünmek yerine, bu tip bir olayla karşılaşmamak için ne yaparız diye düşünmek daha evla oluyor. Hızsıza uğursa karşı baştan tedbir almak çok önemli. Düzeltici değil önleyici faaliyet yapalım derim :)
Tedbiri elden bırakmamak lazım.

Ben şimdiye kadar böyle bir şey yaşamadım. Umarım bundan sonra da yaşamam ve de kimse yaşamaz. Bu tür olaylarla karşı karşıya kalınca ne yaparız diye düşünmek yerine, bu tip bir olayla karşılaşmamak için ne yaparız diye düşünmek daha evla oluyor. Hızsıza uğursa karşı baştan tedbir almak çok önemli. Düzeltici değil önleyici faaliyet yapalım derim :)
Tedbiri elden bırakmamak lazım.
Kesinlikle tedbir ama adı hırsız ya neler var neler.
Beykoz da en güvenlikli villaya da giriyor Fransa'da en ünlü müzeye de :D
Trafoya kedi kaçtı diyorlar sonra.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İfade Önemli ifade.
Kanun farklı işliyor.
Bir şey olmaz.
teoriyle pratik pek aynı olmuyor :)

Benim söylediğimle alakası ne kardeşim ?
Teori değil dediğim bildiğim şeyi söylüyorum.
Eve giren hırsızla kazayı kıyaslaman çok mantıksız.

teoriyle pratik pek aynı olmuyor :)
Her mesajda beni bir haksız çıkarma peşine düşüyorsun.
Sebebini anlayabiliyorum ama gerek yok be güzel kardeşim.
Her şeyin en iyisinin senin bildiğini söyledim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar