MV Agusta'lar Neden İkinci Elde Ölü?

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Eger istanbulda binecekseniz ikinci el alabilirsiniz. Bu biraz neden broadway e biniliyor surekli ilcelerde demek gibi birsey aslinda. tamamen kolaya kacma ve maddiyat, bazi ilcelerde sadece broadway gorursun bazilarinda sadece reno 9. saglamligina ikinci eline , piyasadaki sayisina ve usta bulunabilirligine bakiliyor. dogru olanda bu aslinda. ulkemiz bu yila kadar alismis japona, degismesi bu vergi dilimlerinden sonra yavas yavas olacaktir. Bende de STRS765 var, 900 liste fiyati suan 600 km de 635 bine buluyorsun. nerdeyse 33% altina ama yine de satilmiyor. kotu aletmi hayir, ingilterede heryerde, hindistanda bile cok var ama bizde yok. ne zamanki triumph servis agini genisletir, parcasi kolay bulunur o zaman tutulur.
diyelim elektronik bir parcasi ariza verdi, gelmesi ne kadar surer? aylarca yatarsin belki. Hele birde ist disinda biyerde yolda kalirsan buyurun cenaze namazina.
600KM'de 635 bine olan motosiklet sizin ise bana mesaj atabilir misiniz? Sahibinden de böyle bir ilan bulamadım.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
600KM'de 635 bine olan motosiklet sizin ise bana mesaj atabilir misiniz? Sahibinden de böyle bir ilan bulamadım.
Gaziantep ozen motor hocam, bende pikes peak takasina girdigimde bana muadil olarak o ilani gosterdiler. 1247357924 , ikinci el street piyasasini olduren motor :) buna en yakin 720 var sonrasinda. eger dusunurseniz bakin, bendeki en sevdigim renk. Alinda motorun ikinci eli 720 den baslasin :)

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
MV'de Ducati gibi sadece performans ve tasarıma odaklanmış bir marka. Adamların amacı en iyi parçalarla en zekvli motosikleti yapmak. Maliyet ve kullanım ömrü gibi dertleri yok bu markaların. Sadece sürüş odaklı üretim yapıyorlar bu sayede çok dayanıklı değil, çok hızlı ve dengeli aletler ortaya çıkıyor.

Parçaları pahalı olduğu için kimse yatırım yapıp stokta parça tutmuyor. E zaten pahalı ve kısa ömürlü olduğu için kimse ütopik rakamlar verip satın almıyor. Böylece piyasası da dipte oluyor.

Motosikleti
1190 ADV
Ktm hiç satın almamış bende merak edip baktım , Ktm nin hissedarlarından Pierer Moto satın almış..
2024 de KTM %50,1 hissesini almış fakat kendi girdiği ekonomik krizden dolayı 2025'in başında geri satmış hisselerini.

İyide olmuş geri satması, kendim KTM kullanıyorum severek ama KTM nin piyasadaki küçük firmaları satın alıp kendi motorlarına çevirmesini sevmiyorum.
KTM de kalsaydı büyük ihtimal, 790 bloğunu takıp yeni bir kıyafetle piyasaya MVAgusta satardı.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Böyle konuları hep Hırbo atılınca açıyorsunuz ama. Ayıp oluyor :)

MVAgusta'nın yarısından çoğunu KTM aldı diye biliyorum, Türkiye'de kim getiriyor bu markayı ? KTM servisleri hizmet vermiyor mu ?
KTM, batma eşiğine gelmeden önce bütün hisseleri (yüzde 50.1) Art of Mobility firmasına (Agusta'nın diğer hissedarı, Rus aile tarafından yönetilen şirket) sattı. Kaynak: https://www.pierermobility.com/en/newsroom/eqsfeed/2930653?type=adhoc
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ktm hiç satın almamış bende merak edip baktım , Ktm nin hissedarlarından Pierer Moto satın almış..
Pierer Mobility KTM'nin ana firması ama yönetim zaten direk KTM. Bajaj'da bu yapıya ortaktı. Şu an Pierer Mobility'nin ana hissedarı. Şirketin bir kısmı halka açık.

Bunlar botokslu, silikonlu makineler öpünce anlarsın anca.
Bir süre sonra bunlar seni öpmeye başlar.
Baya bi süre sonra öpmeyi bırakıp .... ler.
Maddi anlamda.

like versem yetersiz olurdu.
Başlığın en guzel cevabı.Hala dandik dundik markaları guzelleyen insanlar var, cok komik yav.

Ama iiyi oluyor ha, insan bunlara bakıp kendini daha bi ozel/akıllı hissediyor.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Bunlar botokslu, silikonlu makineler öpünce anlarsın anca.
Bir süre sonra bunlar seni öpmeye başlar.
Baya bi süre sonra öpmeyi bırakıp .... ler.
Maddi anlamda.
resmen hariçten gazel okumuşsun, hiç binmemiş hiç tatmamış gibisin
botokslu demenin ne manaya geldiğini de bilmiyor olabilirsin ama
gerçekte olmadığı gibi göstermek gibi bir şey demek. çinliler için belki hintliler için kullanılabilecek bir tabir
yahu doğuştan estetik harikası, her yerinden kalite akan makinalar bunlar, belki biraz elektronği sıkıntılıdır o kadar
üzerine bindiğinde (ki sayamayacağım kadar çok makinaya bindim) bambaşka bir tat veriyor sürüşü
bunun dışında çok öpülmek istiyorsanız, normalde yarı kalite ve yurtdışında yarı fiyata aldığınız japonlara daha fazla ödeyerek öptürebilirsiniz kendisini güzel memleketimizde
agusta, ducati, aprilia, triumph vs... bu makinalar Türkiye şartlarında 2. elde bedava resmen
benim gibiler açısından iyi de oluyor, zengin adamlar değiliz ama kaliteyi anlayabiliyoruz; mt07 parasına brutale alıp, corollaya bineceğimize ferrariye biniyoruz

Motosikleti
Triumph Trident 660
MV'de Ducati gibi sadece performans ve tasarıma odaklanmış bir marka. Adamların amacı en iyi parçalarla en zekvli motosikleti yapmak. Maliyet ve kullanım ömrü gibi dertleri yok bu markaların. Sadece sürüş odaklı üretim yapıyorlar bu sayede çok dayanıklı değil, çok hızlı ve dengeli aletler ortaya çıkıyor.

Parçaları pahalı olduğu için kimse yatırım yapıp stokta parça tutmuyor. E zaten pahalı ve kısa ömürlü olduğu için kimse ütopik rakamlar verip satın almıyor. Böylece piyasası da dipte oluyor.
İlla hondaya mı binecez bu ne ya

Motosikleti
CF MOTO 650MT
Bizim ülkemizde insanların maddi güçleri pek iyi değil ( genel olarak, yoksa bir kısım gerçekten maddi olarak uçuyor ) hal böyle olunca da insanlar aldıkları her şeye ileride bir gün satmam gerekirse satabilir miyim ? ne kar ne zarar ederim ? gözü ile bakıyor.

Araba piyasası da sadece bu yüzden bir iki marka ekseninden ileriye gidemiyor; Renault, Fiat gibi aslında çok kaliteli olmayan ve de kaliteli ürünlerini bizim pazara sunmayan markalar sadece piyasa malı oldukları, kolay alınıp kolay satıldıkları ve nispeten zarar ettirmedikleri için tutuluyor. Onları bu noktaya getiren ise ülkeye o markaları getiren bayilik sistemindeki başarı, kolay bulunan uygun fiyatlı parça ve makul ücretlerle ülke geneline yayılmış servis. Başka bir gerekçesi yoktur.

Bizler de Avrupalılar gibi maddi zorluk çekmesek, sadece denemek için bile yeni markaları tercih ederdik ama maddi imkansızlıklar bu seçeneği elimizden alıyor. CF Moto 650 MT kullanıcı olarak, bu marka servis ağı ve parça erişimi konusunda biraz atılım yapmasa ki hala eksikleri çok, bu markayı da bu kadar tercih etmezdik.

Evet Japon aşığı değiliz ve piyasadaki Japon merkezciliğine kızıyoruz da diğer markalar getirdikleri ürünün arkasında durup, servis ağı, parça fiyat uygunluğu gibi erişilebilirlilik alanlarında yatırım yapmazsa çok güzel markalar ülkemizden iz bırakmadan silinmeye devam edecek

resmen hariçten gazel okumuşsun, hiç binmemiş hiç tatmamış gibisin
botokslu demenin ne manaya geldiğini de bilmiyor olabilirsin ama
gerçekte olmadığı gibi göstermek gibi bir şey demek. çinliler için belki hintliler için kullanılabilecek bir tabir
yahu doğuştan estetik harikası, her yerinden kalite akan makinalar bunlar, belki biraz elektronği sıkıntılıdır o kadar
üzerine bindiğinde (ki sayamayacağım kadar çok makinaya bindim) bambaşka bir tat veriyor sürüşü
bunun dışında çok öpülmek istiyorsanız, normalde yarı kalite ve yurtdışında yarı fiyata aldığınız japonlara daha fazla ödeyerek öptürebilirsiniz kendisini güzel memleketimizde
agusta, ducati, aprilia, triumph vs... bu makinalar Türkiye şartlarında 2. elde bedava resmen
benim gibiler açısından iyi de oluyor, zengin adamlar değiliz ama kaliteyi anlayabiliyoruz; mt07 parasına brutale alıp, corollaya bineceğimize ferrariye biniyoruz

taygır, konuyla alakasız ama sen samsun universitesinde elektrik/elekronik/bilgisyar bolumlerinin birinde öğretim gorevlisisin bence.
bildim mi ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlla hondaya mı binecez bu ne ya

en buyük hayalin dukatiyle mogolistan a gitmek di mi Burak ? ahhh coğrafya kaderdir..

Motosikleti
taygır, konuyla alakasız ama sen samsun universitesinde elektrik/elekronik/bilgisyar bolumlerinin birinde öğretim gorevlisisin bence.
bildim mi ?
bilemedin. bilebilecek biri olsaydın muzaffer topal diye bir isimle üyelik açar mıydın :)
hele hondayı savunur muydun?
perincek-ten-sen-abdulhamit-i-savundun-tartismasi-icin-yeni-aciklama-1047612.jpg

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Yani Avrupa motorlarina yorum yapmak (yermek) biraz tuhaf :)) artik ducati yamaha servisi ile neredeyse ayni ucrette. yillardir binerim beni ne yolda birakti ne de parca bekledim. 1990 larda degiliz. herkes yurt disina cikiyor vs vs. Burada bunu tartismakta anlamsiz, hondanin grenaj dandikligi, ruhsuz motorlarini mi tartisalim. bu is ruh, zevk isi. Street fighter v4 e binmek mi yada panigaleye, rsv4 e mi?? ayni fiyata gidip neden fireblade alayim? ilk defa japon aldim, umarim gt900 pro almadigim icin pisman olmam. Motora buarada keyfine duskun, cebinde ekstra parasi olan adam biner. Motoru seven adam biner. Araba kadar zaruri degildir. kuryeler haric. Her motorun bir yeri var,ustune bindigimde hangisi daha heyecanlandiriyorsa ona biniyorum. mesele bu bence

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Fiyatta pazarlık yok.
370 uymaz usta.
Saçma tekliflerde bulunup kendinizi küçük düşürmeyin haa.
350 olmaz anladınız mı?
Satılmasa da olur, ihtiyacım yok çok şükür.

Yine üst perdeden bir ilan. En sevdiklerim :)

Sonuç?

Fiyat 345 bin TL :) Ulen bari ilan metnini güncelle adamım...

Aha bu da ilan linki...

Bu durumlara düşmemesi gereken, doğuştan estetik harikası, her yerinden kalite fışkıran, bütün forumun hayalini süsleyen makineler.

Küçük bir sıkıntısı var ki, forumda güzelleyenler dahi para verip almıyor :)

Motosikleti
mundar mundar
bak parasını veremediğinizden değil, cesaret edip alamadığınızdan, bu da erişmenize mani
neyse
86b3d3b286ac830677c29792ec408b4c63594551.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar