Yardım destek öneri

Selamün aleyküm
Biliyorum binlerce böyle konu açıldı ve siz de cevap vermekten sıkıldınız.
Ama aylardir işin içinden çıkamıyorum
40 yaşındayım boy 1.68
Yazın ise git gel 18+18 km için
Ayriyetten de arkadaşlar ile uzun yol misal Kocaeli Trabzon gibi yollarda kullanmak için bir motor bakıyorum.
Şuan Honda dip var ortalama 20 bin km scootor tecrübem var
Aslinda vitesli motor istiyorum ama tecrübe olmaması ve BOY faktörü korkutuyor.
Aklimda ki motor KTM nin 250 adventure modeli ama sele biraz yüksek.
Yılların tecrübesi olarak 250-300 CC scootor ile devam mı yoksa uzun yol scootor ile zor oluyor boy da önemli değil değip KTM almak mı.
M25 filan baktım aslında boy da sorun olmuyor ama naked ile uzun yol çok mantıklı gelmedi

Uzattım kusura bakmayın

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hes-back.gif

20.000 km sukuter tecrübesi olan biri vitesli motoru bir iki gün içinde çözer bir kaç haftayada yıllardır kullanıyormuş gibi yola vurabilir ,

yoğun trafikli şehir içi ve özellikle kışında kullanacaksan sukuter ile devam et , hacmi bütçeye bakar , Kymco ve Sym de uygun fiyatlı yada peşinatsız bol taksitli kampanyaları değerlendirebilirsiniz , 250 den 400 cc ye kadar sukuterler insan gibi kullanan birine yeterli gelir , ağır araziye girmeyeceksen bu sukuterler yine seni yarı yolda bırakmaz ,

birazda viteslinin tadına bakayım diyorsan min Dominar 400 hacminde yada Nc750 , Versys 650 , Tracer 700 , DL650 den bütçeye denk gelen model mutlu eder..

Ayrıca biz bu sorulara cevap vermekten bıkmayız , sizinle ilk günlerimizi hatırlıyor o günlerin heyecanını hissediyoruz galiba ☺️

20.000 km sukuter tecrübesi olan biri vitesli motoru bir iki gün içinde çözer bir kaç haftayada yıllardır kullanıyormuş gibi yola vurabilir ,

yoğun trafikli şehir içi ve özellikle kışında kullanacaksan sukuter ile devam et , hacmi bütçeye bakar , Kymco ve Sym de uygun fiyatlı yada peşinatsız bol taksitli kampanyaları değerlendirebilirsiniz , 250 den 400 cc ye kadar sukuterler insan gibi kullanan birine yeterli gelir , ağır araziye girmeyeceksen bu sukuterler yine seni yarı yolda bırakmaz ,

birazda viteslinin tadına bakayım diyorsan min Dominar 400 hacminde yada Nc750 , Versys 650 , Tracer 700 , DL650 den bütçeye denk gelen model mutlu eder..

Ayrıca biz bu sorulara cevap vermekten bıkmayız , sizinle ilk günlerimizi hatırlıyor o günlerin heyecanını hissediyoruz galiba ☺️
Öncelikle çok teşekkür ederim
Evet içeride bir yerde artık bir de vitesli motor başla hevesi var ama ehliyetim a2 istesem de o dediğiniz motorları kullanamam
Kafamda tasarladığım bütçe maksimum 350 bin TL
Scooter olarak da Honda forza ve SYM joyrat 300 arasında gidip geliyorum

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam oncelikle hayirli olsun. 2023 quickshifterli bir GSX 8s alabilirsin o paraya. Boy sorun olmaz o motorda, baslangic 1-2 gun belki garipsersin ama sonrasinda cok rahat kullanirsin. uzun yoll sehir ici vs herseye geliyor. Hatta tur cami takarsin sport touring olur. Oderece severim kendisini :)

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Benzer boylardayız, açıkcası kafanızdaki modelleri bayilerde inceleyip üzerine oturarak karar vermenizi öneririm. Ben kendi adıma konuşmam gerekirse, 835mm sele yüksekliği ve üzerinde rahat edemiyorum. O yüzden kafadan V-Strom, Versys gibi modelleri eğer bayi alçaltma kiti sunmuyorsa eliyorum. Siz de bu kıstasta önerilen modelleri dikkate alıp eleyebilirsiniz.

Hocam oncelikle hayirli olsun. 2023 quickshifterli bir GSX 8s alabilirsin o paraya. Boy sorun olmaz o motorda, baslangic 1-2 gun belki garipsersin ama sonrasinda cok rahat kullanirsin. uzun yoll sehir ici vs herseye geliyor. Hatta tur cami takarsin sport touring olur. Oderece severim kendisini :)
Şimdi dediğiniz motora baktım harika bir şey de bende ehliyet a2 beni kurtarmaz o motor ancak bir daha sınava girmem gerekir oda zor üşendim :))) o tarz a2 kurtaran motor var ise öneri alırım

Motosikleti
Şimdi dediğiniz motora baktım harika bir şey de bende ehliyet a2 beni kurtarmaz o motor ancak bir daha sınava girmem gerekir oda zor üşendim :))) o tarz a2 kurtaran motor var ise öneri alırım
Ozaman CL 250 yada 250 cb bakabilirsiniz. ikinci elde KTM ben pek tavsiye etmem.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Abi 350 bin tl sahibinden de filtreliyorum sadece 0 forza felan çıkıyor gsx 8 nerede var ya.
Yazın bira peşin biraz taksitle yükseltirken sana danısmam lazım 😃

Motosikleti
Hocam bende var mesela :) 370 lerin 380 lerin cogu 350 ye birakir

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Valla 8S çoğu maxi scooterdan daha rahat kullanılan bir motor. Çok daha dengeli ve aradan dereden gitmesi daha kolay.
Ayrıyeten var bir tane satılık :D. 6.000 km süper temiz 10 gün önce yetkili serviste bakımı yapıldı.

Motosikleti
Benimde radarıma girdi gibi bakalım 😄
Ben bi sure suzuki kullandim, sonra orta sinif naked alirken bana gore FP olan tek alet kendisi idi. Belki hornet ama hornetle fiyat farki vardi. Yani suzuki bana gore honda dan daha kaliteli hem motor blogu hemde grenaj vs. Ama bunun honda kadar tutmamasi biraz garipti. Reklami yok, web sitesi sacma vs vs. Ama nissin kaliper 2 silindirin torku vs ben keyifle biniyorum.

Öncelikle çok teşekkür ederim
Evet içeride bir yerde artık bir de vitesli motor başla hevesi var ama ehliyetim a2 istesem de o dediğiniz motorları kullanamam
Kafamda tasarladığım bütçe maksimum 350 bin TL
Scooter olarak da Honda forza ve SYM joyrat 300 arasında gidip geliyorum
A2 i farketmemişim ,
Açıkçası düşük hacimli olacaksa sukuter bana göre daha keyifli , vitesli olacaksa min 600 cc ve min çift silindir motorlar keyif verir , daha ufak tek silindirli vitesli ile de heryere gidilir ama iki kişi , birazda çanta falan yükledinmi canı gidiyor..

Bende 200 lük vitesli Sym var tek kişi idare ediyor güzel motor ama yolcu binince özellikle dik rampalarda biraz tadı kaçıyor 😁

Seçenekler arasından Joyride tavsiye ederim zira onuda kullanıyorum ve memnunum , 300 cc hacmiyle iki kişi bile gayet yeterli geliyor , sele altı bagajı iki kask artı iki mont alacak kadar büyük , tünelsiz tasarımda bence çok güzel bir özellik , bazen ağır birşeyleri orada taşıyorum , ağırlık önde kaldığı için müthiş bir dengesi oluyor , Joyride ın kötü tarafı ikinci eli popüler değil , bu arada yakıt tüketimi 250 lik Forza'dan da Xmax dan da daha düşük , iki kişi çantalı , sele altı yüklü iken ikisiyle de yolda dalga geçer 😃

Son düzenleme:
8S'le uzun yola çıkacağıma gider uçağa binerim ya naptınız =)
Yapılacaksa CBF150 ile dünya turu da yapılır, orası başka konu da. 8S canavar gibi rüzgar alıyor, her naked öyle konusu değil gebertiyor adamı. Sakin sükun yavaş giderken olabilir belki.

A2 i farketmemişim ,
Açıkçası düşük hacimli olacaksa sukuter bana göre daha keyifli , vitesli olacaksa min 600 cc ve min çift silindir motorlar keyif verir , daha ufak tek silindirli vitesli ile de heryere gidilir ama iki kişi , birazda çanta falan yükledinmi canı gidiyor..

Bende 200 lük vitesli Sym var tek kişi idare ediyor güzel motor ama yolcu binince özellikle dik rampalarda biraz tadı kaçıyor 😁

Seçenekler arasından Joyride tavsiye ederim zira onuda kullanıyorum ve memnunum , 300 cc hacmiyle iki kişi bile gayet yeterli geliyor , sele altı bagajı iki kask artı iki mont alacak kadar büyük , tünelsiz tasarımda bence çok güzel bir özellik , bazen ağır birşeyleri orada taşıyorum , ağırlık önde kaldığı için müthiş bir dengesi oluyor , Joyride ın kötü tarafı ikinci eli popüler değil , bu arada yakıt tüketimi 250 lik Forza'dan da Xmax dan da daha düşük , iki kişi çantalı , sele altı yüklü iken ikisiyle de yolda dalga geçer 😃
2. Eli benim için önemsiz. Ben aldım mı keyif için alacağım o yüzden joyride 300 mantıki.
SYM nh Benin de hoşuma giden motor hatta meraktan whatsaap grubunda bile varım genel olarak nasıl diye bakıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapılacaksa CBF150 ile dünya turu da yapılır, orası başka konu da. 8S canavar gibi rüzgar alıyor, her naked öyle konusu değil gebertiyor adamı. Sakin sükun yavaş giderken olabilir belki.
Naked konusunda hem fikirim.zati konu başında onu da belirtmiştim o rüzgar illa adamı yorar

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ama şehir içi acayip rahat kullanması. Her gün Çorlu-Beylikdüzü 200 km yapıyorum. Dominarla gidip geliyorum. 8s le dövdüler beni. 1050 xt ye yükseliyorum du bakalim.

Motosikleti
Hocam normalde evet ama tur cami ile oyle olmuyor. Ben kendim denedim ondan yazdim, FP olarak 8s alinir, tur cami da takarsin. Uzun sure motor almana gerek kalmaz diye yazdim. Ama A2 bakiyormus, olmazmis zaten arkadasa

Hocam normalde evet ama tur cami ile oyle olmuyor. Ben kendim denedim ondan yazdim, FP olarak 8s alinir, tur cami da takarsin. Uzun sure motor almana gerek kalmaz diye yazdim. Ama A2 bakiyormus, olmazmis zaten arkadasa
Evet a2 ile yarışmadan ayrıldık.
SYM nht 200 için fikriniz nedir acaba
Hem hafif motor hem SYM kalitesi hem de benim boy kurtarir
Tek kişi uzun yol da yeterli olur mu hız vs işim yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar