Moğolistanda motosiklet ile gezi turu

Motosikleti
Triumph Trident 660
Evet bunu yapan bir kanal gördüm, kanalın adını unuttum 5 gün felan onların sağladığı commuter tarzı motosiklet ile arazi odaklı sürüyorsun rehberlik eden türk diğer süren arkadaşlar türk.
Ancak çoğunluk yemeklerden memnun değil hele ki ben et yemeyen biri olarak ne yicem ıssız arazide derdim bu. Gitmeye değer gibi atalarımız orada çünki.
buluşmada Köfte yedin diyenler ve et yenmez mi yhaaa diyenler için kırmızı ette bir tek köfte yiyebiliyorum zaten o da kokmayacak felan böyle cins huylarım var.
Her neyse bu tarz gezileri deneyimleyen var mı maksimum 50 bin tl felan yapıyor galiba bodrumda bir suya 200 vermektense ötükeni görürüm.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Organizasyonda bu kadar çok Türk olunca ihtimalleri düşünmek ilazım. 🤫
keske-yahsi-bati.png

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ancak çoğunluk yemeklerden memnun değil hele ki ben et yemeyen biri olarak ne yicem ıssız arazide derdim bu. Gitmeye değer gibi atalarımız orada çünki.
buluşmada Köfte yedin diyenler ve et yenmez mi yhaaa diyenler için kırmızı ette bir tek köfte yiyebiliyorum zaten o da kokmayacak felan böyle cins huylarım var.

At eti yiyip kımız içicen kardeşim.

Finlandiyada insanlar ayı avlayıp onu yiyor. At bence makul.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
2 Teke - Alp Saraç organize etmişti bu turu.

Kanalında Japonya turu da mevcut.

Hatta onu da paylaşayım:

Motosikleti
Triumph Trident 660

Ameliyathane teknikeriyim (icraa etmesemde)
Kemik ameliyatlarını çok izledim çekiçle vurma, kesme felan bunları zevkle izlerdim ancak etin yeme kısmına gelince düsünemiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 Teke - Alp Saraç organize etmişti bu turu.

Kanalında Japonya turu da mevcut.

Hatta onu da paylaşayım:

Evet benimde izlediğim kanaldı, şu an kendisi ile instagramdan konuşuyorum yemek konusunu fasulye konservesi ile idare edenler varmış 😄

Ayı eti tadı merak ettim.
Gidelim de bana ısmarla be.
Gerçi biz vuracağız galiba .

Burak bak Türkiye'den çıkana kadar başına bir şey gelirse ararsın ama Moğolistan toprakların da tanıdık yok ona göre.

Peki cinekoloklar n'aapsın? :rolleyes:
Abi ya haha hiç gülesim yoktu.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ayı eti tadı merak ettim.
Gidelim de bana ısmarla be.
Gerçi biz vuracağız galiba .

Burak bak Türkiye'den çıkana kadar başına bir şey gelirse ararsın ama Moğolistan toprakların da tanıdık yok ona göre.

Abi ya haha hiç gülesim yoktu.
Ben bulamamıştım. Çok sınırlı restoranlarda var ve her dönem bulunamıyormuş. Ren geyiği bulmak kolay ama. Her yerde postunuda satıyorlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben bulamamıştım. Çok sınırlı restoranlarda var ve her dönem bulunamıyormuş. Ren geyiği bulmak kolay ama. Her yerde postunuda satıyorlar.
Gut hastası olarak bu tip "av etleri"nden uzak durmakta fayda var. Bu arada vahşi hayvan etlerinde asalak çıkma ihtimali de çok fazla.

@burak r25 Moğol Mutfağı'nda birkaç ufak ayrıntı (mesela bir nev'i yer sincabı var menüde; kemirgen eti bana kavramsal olarak hoş gelmiyor...) hariç bize ters bir şey göremedim açıkçası. Şu güzelliğe bakar mısın:

800px-Dishes_of_Mongolian_cuisine.jpg

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Gut hastası olarak bu tip "av etleri"nden uzak durmakta fayda var. Bu arada vahşi hayvan etlerinde asalak çıkma ihtimali de çok fazla.

@burak r25 Moğol Mutfağı'nda birkaç ayrıntı hariç bize ters bir şey göremedim açıkçası

Kendimi sınırladığım miktar haftada 1 öğün kırmızı et ayda 1 kez 1-2 kadeh alkol şeklinde. Asalak çıkma ihtimali açıkçası aklıma gelmemişti.

Aaa bu arada @tommygun @mertowski "gazoz gibi meyveli cin" muhabbetini demişti biriniz. Öyle bir muhabbeti olmuştu, Onun üzerine bende finlerin lonkero diye milli içkisinden bahsediyordum navigasyon ararken unuttum devamını, işte onu diyecektim. Muhtemelen lonkero gibi birşey deneyimlediniz. Adamların hiç birşeyi yok kendilerine ait. 1950'lerde mi ne bi olimpiyat oyunları muhabbetine ulan hiç bişeyimiz yok bi milli içkimiz olsun demişler. Cinle üzüm suyu, greyfurt falan karıştırmışlar. Çeşit çeşit, adına da lonkero demişler kışın hava neredeyse aydınlanmadığı için ülkede, uzun gece demek. Bi ayı etleri bi de lonkeroları var. 6'lı paketlerde kutu kola gibi satılıyor. Yüksek alkollü içki normal marketlerde zaten yasak. Alko shoplar harici (bizdeki tekel gibi) satılmıyor. Herkesin elinde 6'lı olarak bu içki. Sürekli içiyorlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kendimi sınırladığım miktar haftada 1 öğün kırmızı et ayda 1 kez 1-2 kadeh alkol şeklinde. Asalak çıkma ihtimali açıkçası aklıma gelmemişti.

Aaa bu arada @tommygun @mertowski "gazoz gibi meyveli cin" muhabbetini demişti biriniz. Öyle bir muhabbeti olmuştu, Onun üzerine bende finlerin lonkero diye milli içkisinden bahsediyordum navigasyon ararken unuttum devamını, işte onu diyecektim. Muhtemelen lonkero gibi birşey deneyimlediniz. Adamların hiç birşeyi yok kendilerine ait. 1950'lerde mi ne bi olimpiyat oyunları muhabbetine ulan hiç bişeyimiz yok bi milli içkimiz olsun demişler. Cinle üzüm suyu, greyfurt falan karıştırmışlar. Çeşit çeşit, adına da lonkero demişler kışın hava neredeyse aydınlanmadığı için ülkede, uzun gece demek. Bi ayı etleri bi de lonkeroları var. 6'lı paketlerde kutu kola gibi satılıyor. Yüksek alkollü içki normal marketlerde zaten yasak. Alko shoplar harici (bizdeki tekel gibi) satılmıyor. Herkesin elinde 6'lı olarak bu içki. Sürekli içiyorlar.
Denemek gerek lonkero'yu

Motosikleti
Hero Dash 125
Aaa bu arada @tommygun @mertowski "gazoz gibi meyveli cin" muhabbetini demişti biriniz.
Onu @tommygun söyledi diye anımsıyorum. Şehnaz Özbek Mantısı ve Alaş Kımız At Çiftliği ve Lokantası bu iki yerde de mantı var. Kımız içilecekse Alaş Çiftliği'ne gider içeriz. Ata da biniliyor orada. @burak r25 sen çık gel burada bi alıştırma yaparsın. Sonra duruma göre bak Moğolistan işine. :ROFLMAO:

Erkin Yeşil de Moğolistan yapmıştı bir kaç defa sanırım. Alp Mor güzel geziyordu eskiden.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Denemek gerek lonkero'yu
Çok bi numarası yok. Ama denemekten zarar gelmez :)
Onu @tommygun söyledi diye anımsıyorum. Şehnaz Özbek Mantısı ve Alaş Kımız At Çiftliği ve Lokantası bu iki yerde de mantı var. Kımız içilecekse Alaş Çiftliği'ne gider içeriz. Ata da biniliyor orada. @burak r25 sen çık gel burada bi alıştırma yaparsın. Sonra duruma göre bak Moğolistan işine. :ROFLMAO:

Erkin Yeşil de Moğolistan yapmıştı bir kaç defa sanırım. Alp Mor güzel geziyordu eskiden.
Şehnaz'a gittim sanırım Girne caddesinde mavi kuleye yakın olan yerse. Güzeldi.

Edit: evet orasıymış baktım Google'dan

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
ulen ben de biliyorum uçakla gidip motor kiralayıp tur eşliğinde gezmesini moğolistan işinin piri bu adamlar
Alp'i yedirmeyiz :) :)

Şimdilerde uçakla gidip oralarda tur eşliğinde geziyor olması yanıltmasın sizi.

Taa 2015 yılında kıçıkırık YBR 125 ile Türkiyeden çıkıp Moğolistan üzeri Japonyaya kadar gittiği turun videosu da aşağıda.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Alp'i yedirmeyiz :) :)

Şimdilerde uçakla gidip oralarda tur eşliğinde geziyor olması yanıltmasın sizi.

Taa 2015 yılında kıçıkırık YBR 125 ile Türkiyeden çıkıp Moğolistan üzeri Japonyaya kadar gittiği turun videosu da aşağıda.

Bu yolculuğu gün gün takip etmiştim :)

Yanarım yanarım hafta sonu sakatatın cennetindeydik ama adam sakatat yemiyorum dedi. Üzücü bir cümleydi. 😅😭

Bir dil salatası, birer böbrek, billur, ciğer yiyemeden rakı içtik döndük. Gel söğüş yiyelim yok. Gel kokoreç gömelim yok. 🤪
Yav lezzet turu ayağına adama 3-4 farklı yerde köfte yedirdin. Söğüşü nasıl yesin :ROFLMAO:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yanarım yanarım hafta sonu sakatatın cennetindeydik ama adam sakatat yemiyorum dedi. Üzücü bir cümleydi. 😅😭

Bir dil salatası, birer böbrek, billur, ciğer yiyemeden rakı içtik döndük. Gel söğüş yiyelim yok. Gel kokoreç gömelim yok. 🤪
Aç kaldığımda masayı sandalyeyi kemiririm de yine böbrek, billur, ciğer yemem. E sen söyleseydin ya kendine.

Motosikleti
Triumph Trident 660

@burak r25 Moğol Mutfağı'nda birkaç ufak ayrıntı (mesela bir nev'i yer sincabı var menüde; kemirgen eti bana kavramsal olarak hoş gelmiyor...) hariç bize ters bir şey göremedim açıkçası. Şu güzelliğe bakar mısın:

800px-Dishes_of_Mongolian_cuisine.jpg
Yok abi hiç benlik bir menü değil onların içinde patetes veya peynir olsa ya da sebze olsa gömerdim 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar