Lastik seçimi

Selamun aleyküm 2024 nk250'ye yeni lastik almak istiyorum bridgestone batlax s22 ile pirellinin herhangi bir modeli arasında kaldım hangisini almalıyım. S22 için en iyisi diyolar, test birincisi oluyomuş her yıl, ilgili davranan herkese teşekkür ederim.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Bütçe ve ömrünün kısa olması önemli değilse s22 daha uyguna uzun ömür istersen mitas sport force

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
mitas sport forcedan memnun kalmadım ya ısınması uzun sürüyo ya iyi bi lastik değil her halükarda çok fazla kayıyor bende ıslak zeminde hele intihar

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Lastik işi biraz bütçe meselesi. İmkan varsa yüksekten düşük fiyata doğru Metzeler Sportec M9RR, Pirelli Diablo Rosso IV, Diablo Rosso III, Diablo Rosso Sport diye bir sıralama yapayım.

Bütçe ve ömrünün kısa olması önemli değilse s22 daha uyguna uzun ömür istersen mitas sport force
Ömrü ortalama kaç kilometre çokta hızlı bitmesin sürekli lastik bakmayalım 😄
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Lastik işi biraz bütçe meselesi. İmkan varsa yüksekten düşük fiyata doğru Metzeler Sportec M9RR, Pirelli Diablo Rosso IV, Diablo Rosso III, Diablo Rosso Sport diye bir sıralama yapayım.
Direkt pirelli diyosun yani

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ömrü ortalama kaç kilometre çokta hızlı bitmesin sürekli lastik bakmayalım 😄

Direkt pirelli diyosun yani
Metzeler markasının da sahibi pirelli, haliyle komple pirelli önerisinde bulunmuş arkadaş.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
S22 yeni kasa (Gen 3) hayabusanın oem lastiği. Yani hayabusayı yürüten lastik Nk250'yi koşturur. Ancak o kadar hızlı bitiyor ki. Paraya yazık. Burada Hayabusanın çok güçlü olmasınında etkisi var ama 5k km sonra tellerin gözükmeye başladığını gözümle gördüm. Pirelli ya da metzeler derim. Metzeler'de genel olarak sırttaki düzleşme pirelliye göre daha az durumda. Dolayısıyla daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Hangi modeli olursa olsun, ne alınırsa alınsın düzgün bir marka olduktan sonra, hele bir de orijinal lastikten geçilecekse memnun kalınır. Beklentiye uygun karakterde lastik seçilmesi gerek sadece. Yatırıp kaldırıyorsan ona göre, uzun ömür istiyorsan ona göre.

S22 yeni kasa (Gen 3) hayabusanın oem lastiği. Yani hayabusayı yürüten lastik Nk250'yi koşturur. Ancak o kadar hızlı bitiyor ki. Paraya yazık. Burada Hayabusanın çok güçlü olmasınında etkisi var ama 5k km sonra tellerin gözükmeye başladığını gözümle gördüm. Pirelli ya da metzeler derim. Metzeler'de genel olarak sırttaki düzleşme pirelliye göre daha az durumda. Dolayısıyla daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Hangi modeli olursa olsun, ne alınırsa alınsın düzgün bir marka olduktan sonra, hele bir de orijinal lastikten geçilecekse memnun kalınır. Beklentiye uygun karakterde lastik seçilmesi gerek sadece. Yatırıp kaldırıyorsan ona göre, uzun ömür istiyorsan ona göre.

Abi S22 muadili Diablo Rosso veya Metzeler M'lerin 1,5 katı gibi bir ömre sahip olabilir. Küsüratlı verdim dikkat ettiysen :p
Hayabusa güç ve ağırlık ikilisi ile tecavüz ediyor lastiklere.

Bira ucu açık olmuş haklısın, rosso 3 rosso sport gibi modelleri kastettim.

Rosso Sport Pirelli'nin normalde lastik üretmediği ebatlarda lastik üretip pastadan pay almak istediği bir ürün. Benzeri zamanında MT25'lere takılan Diablo Rosso II'ler için de geçerliydi. S22, M9RR vs gibi spor lastiklerin rakibi bir lastik değil.

Ne için lastik istediğini belirlenmen gerekiyor. Çoğunlukla şehir içinde sağa sola giden, 15 günde bir haftasonu tura çıkan kişinin ihtiyaç duyacağı lastik ile her haftasonu gazlamaya çıkanın ihtiyaç duyacağı lastik farklı olacaktır. S22 bakıyorsan, supersport lastik bakıyorsun demektir. Burada da farklar çok küçük detaylara kalıyor artık. Ben şimdi iki saat neden Rosso IV'ü sevmediğimi anlatabilirim ama öyle tutmuyor falan filan denecek bir durum yok, hepsi belirli standartların üstünde lastikler. Biraz kişisel hissiyat ve keyfe kalıyor konu. En kestirme kaba özet şu olabilir, Pirelli'nin karkasları daha yumuşak oluyor, daha fazla hissiyat iletiyor, Bridgestone'un spor lastikleri biraz daha sert oluyorlar, ömürleri de daha uzun oluyor. (hamuru sert o yüzden daha uzun ömürlü anlamında demiyorum - karkas yapısı sert)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Aslına bakarsan benim kullandığım Bridgestone battlecruise'ları düşününce bridgestone'un kaya gibi olması lazımdı zaten. Breakout'a başka set bulamayıp takmıştım. 240 taban lastikle soğuk havada (8-9 derece) ve 4. viteste 60-70'le giderken gaz açınca arkası geziyordu. Öyle kötü bir lastik benim gözümde. Benim hayabusalı arkadaş takribi 9k km'de şu an. 5k km'de karaburunda viraj yaparken ulan yeter değiştireyim artık diyip Köksal abide buldu kendini. Söktü s22'leri. Yerine uzun ömürlü olsun diye angel gt taktı. Hayabusa için çok iyi bi lastik değil ama henüz sıkıntı yok ömür açısından. Haftasonu beraberdik, Angel gt'yi çok ısıtmak gerekiyor diyor :) O sebepten s22'ye göre daha uzun ömürlü olacağını düşünmüştüm :) Bu arada S22'den ömür hariç çok memnundu.

Ya tabii ki tur lastikleriyle boy ölçüşemez ömür olarak. Ben uzun ömürlü demem Rosso'lar, MxRR'lar gibi spor lastiklere göreydi.
Angel GT II'yi ben 2000km kadar bir geniş testte V100S'te kullandım. Çok fazla ısınıp/şişip gak guk etmeye meğilli gelmişti. (bu dediğim de yine minnak bir şekilde)
Ama doğruya doğru oturup lastik basınçlarıyla oynayıp doğru bir şey bulmaya çalışmadım.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Abi S22 muadili Diablo Rosso veya Metzeler M'lerin 1,5 katı gibi bir ömre sahip olabilir. Küsüratlı verdim dikkat ettiysen :p
Hayabusa güç ve ağırlık ikilisi ile tecavüz ediyor lastiklere.

Rosso Sport Pirelli'nin normalde lastik üretmediği ebatlarda lastik üretip pastadan pay almak istediği bir ürün. Benzeri zamanında MT25'lere takılan Diablo Rosso II'ler için de geçerliydi. S22, M9RR vs gibi spor lastiklerin rakibi bir lastik değil.

Ne için lastik istediğini belirlenmen gerekiyor. Çoğunlukla şehir içinde sağa sola giden, 15 günde bir haftasonu tura çıkan kişinin ihtiyaç duyacağı lastik ile her haftasonu gazlamaya çıkanın ihtiyaç duyacağı lastik farklı olacaktır. S22 bakıyorsan, supersport lastik bakıyorsun demektir. Burada da farklar çok küçük detaylara kalıyor artık. Ben şimdi iki saat neden Rosso IV'ü sevmediğimi anlatabilirim ama öyle tutmuyor falan filan denecek bir durum yok, hepsi belirli standartların üstünde lastikler. Biraz kişisel hissiyat ve keyfe kalıyor konu. En kestirme kaba özet şu olabilir, Pirelli'nin karkasları daha yumuşak oluyor, daha fazla hissiyat iletiyor, Bridgestone'un spor lastikleri biraz daha sert oluyorlar, ömürleri de daha uzun oluyor. (hamuru sert o yüzden daha uzun ömürlü anlamında demiyorum - karkas yapısı sert)
Yazdığım gibi motorum 250nk yani naked, Supersport lastikleri yazma sebebim lastik sitelerine motosiklet marka model girdiğimde o lastiklerin çıkması dolayısıyla naked makineye Supersport takmak normal diye düşündüm. Kullanım amacına gelirsek aktif olarak kullanıyorum 15 günde bi gibi bi pasifliğim yok. Zaten fazla anlamıyodum bildiklerimin de yanlış olduğunu anladım. Fiyat/ömür/performans olmasını istiyorum. Ne önerirsiniz bu durumda lastik olarak.

Motosikleti
Hero Dash 125
Yazdığım gibi motorum 250nk yani naked, Supersport lastikleri yazma sebebim lastik sitelerine motosiklet marka model girdiğimde o lastiklerin çıkması dolayısıyla naked makineye Supersport takmak normal diye düşündüm. Kullanım amacına gelirsek aktif olarak kullanıyorum 15 günde bi gibi bi pasifliğim yok. Zaten fazla anlamıyodum bildiklerimin de yanlış olduğunu anladım. Fiyat/ömür/performans olmasını istiyorum. Ne önerirsiniz bu durumda lastik olarak.
Anlas Winter Grip :love:

Motosikleti
Hero Dash 125
Fiyat/Ömür/Performans dersen Anlas'ı yapıştırırım. :ROFLMAO:

Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı. 😅 Gocaman motür alırsan yukarıda tavsiye edilenleri denersin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kış geliyor, yağmurlar da başladı. Ben de Winter Grip taktırsam iyi olacak. Benim lastik ebatlarına uygun Road 4 yok diye o gazla Metzeler Roadtec 01-02 alayım dedim ama arka lastiğe uygun ebat varken öne uygun ebat yok. Hevesim kursağımda kaldı.

Motosikleti
DUKE 250
mrf, irc, cst yada iran yasa gibi lastiklere bak, ıslak kuru farketmez mükemmel yol tutar, 200 le pati çekerek viraj alırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar