Motul 300v 10w40 yağ alacaktım ki

Yazmayacaktım ama..
Şimdi Motul dünyanın en büyük yağ üreticilerinden biri. Piyasada motosikletler için 3 tane kabul görmüş yağı var. 3000 konvansiyonel, 5100 yarı sentetik ve 7100 sentetik yağ. 7100 de kendini kanıtlamış üst seviye bir yağ. Güvendiğim arkadaşlar bunu teyit ediyorlar.
Şimdi Motul kalkıyor, 300 v diye bir yağ yapıyor. Bu yağın 7100 den üstün olduğunu iddia ediyorlar. Bu yağı çok yüksek devir çevirebilen motorlarda ( CBR100RR-R 14000 devir çevirebilir) 14000 devirde film tabakası kopmuyormuş. O sürtünme ve basınca dayanabilen yanmayan, kokmayan, akmayan yağ beş bin devir çeviren 125 cc motorda yanıyor kullanılmaz hale geliyor. Bunun yanında Motul'un berbat arge ve satış ekibi piyasada herkes süpersport kullanıyormuş gibi bu yağı piyasaya sürüyorlar. Bu kadar kötü bir yağın satılmasını bekliyorlar. Baksanıza 125 cc de bile yanıyor kullanılmaz hale geliyor.
Problem bizde değil makarnayı icat edende.

Selamlar. Yetkili servisler genelde ellerindeki marka yağları kullanırlar. Motorunuzun teknik özellikleri ve kullanım tarzınıza göre yağ seçimi aslında size aittir ama teknik olarak bilgi sahibi olmadan karar veremezsiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazmayacaktım ama..
Şimdi Motul dünyanın en büyük yağ üreticilerinden biri. Piyasada motosikletler için 3 tane kabul görmüş yağı var. 3000 konvansiyonel, 5100 yarı sentetik ve 7100 sentetik yağ. 7100 de kendini kanıtlamış üst seviye bir yağ. Güvendiğim arkadaşlar bunu teyit ediyorlar.
Şimdi Motul kalkıyor, 300 v diye bir yağ yapıyor. Bu yağın 7100 den üstün olduğunu iddia ediyorlar. Bu yağı çok yüksek devir çevirebilen motorlarda ( CBR100RR-R 14000 devir çevirebilir) 14000 devirde film tabakası kopmuyormuş. O sürtünme ve basınca dayanabilen yanmayan, kokmayan, akmayan yağ beş bin devir çeviren 125 cc motorda yanıyor kullanılmaz hale geliyor. Bunun yanında Motul'un berbat arge ve satış ekibi piyasada herkes süpersport kullanıyormuş gibi bu yağı piyasaya sürüyorlar. Bu kadar kötü bir yağın satılmasını bekliyorlar. Baksanıza 125 cc de bile yanıyor kullanılmaz hale geliyor.
Problem bizde değil makarnayı icat edende.
5100 yada 7100 seçime göre kullanın derim...Hayabusada 7100 kullanıyorum ama 5-6 binde değişmesi şart....
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pistte 300v kullanabilirsiniz oda yarış bitimi yağ değişimi şartıyla........ECSTAR suzukinin servis yağı ama her zaman bulunmuyor...

Son düzenleme:
3-5 yıllık konulari gündeme getirme işi

Yukarıdaki bilgiler için teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar