Motorsiklet Rodaj Hk.

GY6 150cc Çinli bir scooter aldım. Serviste pek bilgi vermediler, bu da benim ilk motorum olduğu için fazla bilgim yok, kusura bakmayın.
Motor 3-4 bin devirden sonra hızlanmaya başlıyor, onun altında neredeyse hiç tepki vermiyor. Bunun varyatörden kaynaklandığını biliyorum.
Rodaj gereği 6.000 devir ve altında kullanıyorum. Genellikle 5-6 bin devir aralığında sürmek zorunda kalıyorum çünkü 4-5 bin devir çok yavaş kalıyor, bu şekilde 500 kilometre yapmak neredeyse imkânsız gibi.
Tamamen 6 bin devirde gitmiyorum ama çoğunlukla bu civarda kullanıyorum. Bu bir sorun yaratır mı? Tavsiyeleriniz neler olur?

Servis, rodajın 500 kilometre sürmesi gerektiğini ve bunu 3 ay içinde tamamlamamı söyledi.

Maksimum Devir: 11.000

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Merhaba Chat, oncelikle hayirli olsun. Rodajda amac parcalarin alismasidir, surucununde. Motoru deniyorsun yani herhangi sorunu varmi, biraz gaz acinca frenlerde sorun varmi vsvs. Sadece hep ayni devir araliginda gitme. 6 nin da ustune ara ara cikabilirsin sorun olmayacaktir. Keske bir spacy falan alsaydin :) Simdiden kazasiz belasiz bir omrun olsun dilegi ile.

Merhaba Chat, oncelikle hayirli olsun. Rodajda amac parcalarin alismasidir, surucununde. Motoru deniyorsun yani herhangi sorunu varmi, biraz gaz acinca frenlerde sorun varmi vsvs. Sadece hep ayni devir araliginda gitme. 6 nin da ustune ara ara cikabilirsin sorun olmayacaktir. Keske bir spacy falan alsaydin :) Simdiden kazasiz belasiz bir omrun olsun dilegi ile.
Teşekkür ederim, motor daha 6km de ısınınca bişey kokuyor normal mi? egzozun üstünde ki plastik kapaktan kaynaklanabilir mi? Ben Yeni Olduğu İçin Görmezden geliyorum ama sormak istedim

Motosikleti
Ns200 15"
Teşekkür ederim, motor daha 6km de ısınınca bişey kokuyor normal mi? egzozun üstünde ki plastik kapaktan kaynaklanabilir mi? Ben Yeni Olduğu İçin Görmezden geliyorum ama sormak istedim
Egzozun boya kokusu oluyor genelde o, rodaj bittikten sonra tam gaz kullandığınızda egzoz daha çok ısındığı vakitte gelecektir ve belli bir süre sonra geçecektir.

Motosikleti
Fabrika cikisli, isi ile normalde pek plastik aksam temas etmemesi lazim, Eger motorun yada egzosun uzerinde herhangi yikama kimyasali falan kaldiysa sicaklik ile onu yakiyor olabilir. Sen motorunu yikamadyisan guzel bi yika ve durula. Kendinda egzosun yada motorun etrafinda herhangi bir plastik varmi yada kimyasal gozlemle. Bazen kablolar sicakliga maruz kalabiliyor. Acikca bosta kablo varsa kucuk klipslerle sabitle. Dediginiz motor ile ilgili en ufak bir bilgim yok ne nerededir diye. Ama genelde bunlar birbirine benziyor. Birde youtube incelemeleri altindaki yorumlari oku hatta soru sor illaki cevap veren cikacaktir.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Motorun modeli nedir? Kullanım kılavuzunda en doğru bilgiyi bulabilirsiniz.

Motosikleti
Kardesim farketmez marka model. Mekanik bir aksamdan konusuyoruz, digerlerinden daha ileri bir teknolojiye sahip degil. Sen motoru farkli devir araliklarinda denemeye bak. Ne cok dusuk ne cok yuksek, takil. Frenlere cok cok asilma. Herseyin karari guzel rodajda da. Koku olayida dedigim gibi :) benim motorda da bir gun koku olmustu, kapida kedi sicmis, allahim sana geliyorum dedim. kus mus ta olur, bisiler dokunur, sonra isi ile yakarsin falan.. gozlemle kardesim motorunu

Kardesim farketmez marka model. Mekanik bir aksamdan konusuyoruz, digerlerinden daha ileri bir teknolojiye sahip degil. Sen motoru farkli devir araliklarinda denemeye bak. Ne cok dusuk ne cok yuksek, takil. Frenlere cok cok asilma. Herseyin karari guzel rodajda da. Koku olayida dedigim gibi :) benim motorda da bir gun koku olmustu, kapida kedi sicmis, allahim sana geliyorum dedim. kus mus ta olur, bisiler dokunur, sonra isi ile yakarsin falan.. gozlemle kardesim motorunu
Sık sık bakıyorum. Gitmezse Egzozun Üstünde ki plastiği sokucem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar