Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Zontes'in 350 cc'lik motorunu almayı düşünüyordum. Ancak daha önce RKS'den yediğim darbe nedeniyle zontese mesafeli davranıyordum. Bir arkadaşım aldı motoru. Daha rodaj bitmeden motorun arka jant tellerinin tamamı dağıldı. Motor kullanılamaz hale geldi. Servisi aradık, motoru getirin bakalım diyorlar. Nasıl getirelim motor dağıldı diyoruz, çekici tutun diyorlar.

Daha önce şöyle söylemiştim. RKS pişmanlıktır sakın almayın.

Şimdi şöyle diyorum. Zontes RKS'dir. RKS zontestir. Motora ekledikleri bir sürü ıvır zıvır özelliklere kanıp da almayın bunları. Uzak durun valla yanarsınız.
Peki sizin arkadaşınız gayet efendi, apaçilik yapmayan bir kişi mi? Yoksa alır almaz teker mi yaptı? Kaldı ki belli oranlarda üretim hatası normal bir şeydir. Geçen gün avrupada yaşayan bir arkadaşımızın 1250 si tel kesmiş burada yayınlamıştı. Allah başka elem keder vermesin olabilecek bir şey. Marka arkasında duruyorsa sıkıntı yok.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Honda Forza aldım bir aradaşımda zontes aldı yolda hava civa yapıyordu verdiğim 300 k ile dalga geçiyordu ikimizde 1200 kmdeyiz daha kendisinin elçiklerinde sorun çıkmaya başladı ateşlemede sıkıntı çıkmaya başladı :D Ben sadece rodaj bakımı yaptım :D

Motosikleti
Ns200 15"
Japon , Alman , Çin , Kore , Malatya tüm motorlarda sıkıntılar olur yeterki yedek parça desteği tam ve makul olsun 👍
Abi sonuna kadar katılıyorum, Spontini'yi almamdaki en büyük sebeplerden biri buydu. Ara ara sıkıntı açabilsede 200-300 TL'ye halledilen şeyler. Bence bu sıkıntılar da kuryelik kullanımına göre normal.

Abi sonuna kadar katılıyorum, Spontini'yi almamdaki en büyük sebeplerden biri buydu. Ara ara sıkıntı açabilsede 200-300 TL'ye halledilen şeyler. Bence bu sıkıntılar da kuryelik kullanımına göre normal.
Bizimkinde de Kuba Blueberry var değişmedik yeri kalmadı ama parçası bol , bakkaldan ekmek alır gibi alınıyor , gitmeden once telefonla sormuyorum bile , komple orjinal varyatör falan aldım en son 1500 tl 😄

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bizimkinde de Kuba Blueberry var değişmedik yeri kalmadı ama parçası bol , bakkaldan ekmek alır gibi alınıyor , gitmeden once telefonla sormuyorum bile , komple orjinal varyatör falan aldım en son 1500 tl 😄
Satacağım zaman benim jet x e talip olur mu acaba 😃

Zontes'in 350 cc'lik motorunu almayı düşünüyordum. Ancak daha önce RKS'den yediğim darbe nedeniyle zontese mesafeli davranıyordum. Bir arkadaşım aldı motoru. Daha rodaj bitmeden motorun arka jant tellerinin tamamı dağıldı. Motor kullanılamaz hale geldi. Servisi aradık, motoru getirin bakalım diyorlar. Nasıl getirelim motor dağıldı diyoruz, çekici tutun diyorlar.

Daha önce şöyle söylemiştim. RKS pişmanlıktır sakın almayın.

Şimdi şöyle diyorum. Zontes RKS'dir. RKS zontestir. Motora ekledikleri bir sürü ıvır zıvır özelliklere kanıp da almayın bunları. Uzak durun valla yanarsınız.
Yav hangi 350 olan modeli ? Daha hangi model olduğu bile belli değil. Varsa yoksa Çinli kötüleniyor iyi hoşta bizdeki Zontes ZT200-C 1 yılı geçti bende motor ve 7000 km oldu taş gibi motor. Bizimki Çinli değil mi şimdi Papua Yeni gineli zontesi mi bizdeki ? Hani hiçbir sıkıntı yok. Bazı şeyler şans ve düzgün bayi seçme işi. Her bayi iyi değil motorlarda. Motoru düzgün anahtar teslim yapan ve motordan anlayan kaşar bayilerden alın sorun yaşamazsınız. Ben sürekli Çinli alıp biniyorum ve hiçbir motor daha elimde kalmadı

Motosikleti
Forza 250
Honda Forza aldım bir aradaşımda zontes aldı yolda hava civa yapıyordu verdiğim 300 k ile dalga geçiyordu ikimizde 1200 kmdeyiz daha kendisinin elçiklerinde sorun çıkmaya başladı ateşlemede sıkıntı çıkmaya başladı :D Ben sadece rodaj bakımı yaptım :D
Asıl havayı benim bakımım 12 binde 1 diyerek yapabilirsn hocam.Oda 2 binde 1 gidiyordur belki 🤣

Bir zontesim 350t2 20.000 km oldu, diğer zontesim Rz250s scooter 5000 km de.

Bugüne kadar ikisi de tık demedi.

Zontes parça kalitesinden falan yolda bırakmaz, tek tük belki çıkar.

Nereden biliyorum Türkiye de bu motorla ve markayla ilgili belki en kapsamlı ve uzun km yapan kullanıcısiyim.

Japon Alman İtalyan vs, bu işler artık bitti.Bitmedi diyenler zamanla ogrenir.

Zontesin segmentinde hiçbir Japon almandan kalite anlamında eksik olduğunu düşünmüyorum, bunu da arkadaşımın modelini bile tam söyleyemedigim motoruna tam olarak ne olduğunu anlatamadan söyleyemeye çalışıyorum değil, bizzat kendim kullanıyorum ordan biliyorum.

Ama şuraya gelirsek, bu motorlar bu dandik servislerde, en küçük montaj yapılırken dahi harcanabilir, aldığım motorlarını kesinlikle garantiden çıkardım, çünkü bu servislere ben motor elletmem.Hele zontes gibi çok özellikli detaylı bir motoru asla elletmem.

Yaşanan sorunların çoğu da montaj kaynaklı, burda motor kurulum yapılırken yaşanan sorunlar.

Motosikleti
Forza 250
Evet özellikle Primaveralarda bu jant muhabbeti kronik galiba internette oldukça şikayet var,biz hanıma almasaydık gts tercih ederdik aslında da ağırlık ve kalıp olarak orta sehpaya alırken sıkıntı yaşar diye primavera tercih etmek zorunda kaldık.
Zontes 350'de orta sehpa yok zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peki sizin arkadaşınız gayet efendi, apaçilik yapmayan bir kişi mi? Yoksa alır almaz teker mi yaptı? Kaldı ki belli oranlarda üretim hatası normal bir şeydir. Geçen gün avrupada yaşayan bir arkadaşımızın 1250 si tel kesmiş burada yayınlamıştı. Allah başka elem keder vermesin olabilecek bir şey. Marka arkasında duruyorsa sıkıntı yok.
İtiraf ediyorum arkadaş ara sıra tek teker yapmayı sever ama genel olarak motora eğlence için binmez. İşe gidip gelir.

Yav hangi 350 olan modeli ? Daha hangi model olduğu bile belli değil. Varsa yoksa Çinli kötüleniyor iyi hoşta bizdeki Zontes ZT200-C 1 yılı geçti bende motor ve 7000 km oldu taş gibi motor. Bizimki Çinli değil mi şimdi Papua Yeni gineli zontesi mi bizdeki ? Hani hiçbir sıkıntı yok. Bazı şeyler şans ve düzgün bayi seçme işi. Her bayi iyi değil motorlarda. Motoru düzgün anahtar teslim yapan ve motordan anlayan kaşar bayilerden alın sorun yaşamazsınız. Ben sürekli Çinli alıp biniyorum ve hiçbir motor daha elimde kalmadı
Ben bundan önce arome 125 almıştım. 7000 km dolmadan dağıldı. Ama öyle böyle değil abi binilmez hale geldi. Marş basmadı, Ekran devre dışı kaldı. Anahtarsız çalıştırma düğmesinin bilyeleri dağıldı, egzozu korumak için taktıkları zımbırtının vidaları düştü, fren balatasını tutan contalar düştüğü için otoyolda arka balatalar fırladı. Her çukurda bir vidası düştü şerefsizin. Çinli sevmemek için bana daha ne lazım hiç bilmiyorum.

Zontes 350 t2 kardeş.

Son düzenleme:
Jant işi R1300GS ve R1300GSA'larda da kronik...Yamaha Supertenere'de de Kronik...Tel Jant hep risk hep Hep Baş Ağrısı , araziye girmeyene ızdırap veren abidik bir jant...

Jant işi R1300GS ve R1300GSA'larda da kronik...Yamaha Supertenere'de de Kronik...Tel Jant hep risk hep Hep Baş Ağrısı , araziye girmeyene ızdırap veren abidik bir jant...

yıllar gecsede, pırıl pırıl parlayan gs ve tenere nin jant telleri kopabiliyorken, africa nın(2016-2017) korozyona uğrayan telleri kopmuyor...

ne kadar ironikk değil mi :d

Evet öyle. Bundan böyle kimse bana Çin motorunu övmesin. Canımı çok yaktı bu çinliler :)
😂😂 Aynen, Çin motoru adamı çarpar :) Japon pcx e dünyanın en dandik scooterlarindan birisi 260.000 TL vermeye devam, hiçbir özelliği olmayan İtalyan scooterlara 400 500.000 vermeye devam :)

Kesinlikle siz böyle düşünün ki biz Çin motorlarını ucuza alıp binmeye devam edelim ..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sosyal medyada ya da bu forumda bir markanın istisnasız her modelini öven develere kulak asmamak gerekiyor. El yumruğu yemeyen kendininki balyoz sanırmış. Herkes kendi kullandığını övüyor.

Zontes iyidir kötüdür bilemem hiç kullanmadım ama kaç kişi Zontes ile 60-70 bin km yapmış?

Sosyal medyada ya da bu forumda bir markanın istisnasız her modelini öven develere kulak asmamak gerekiyor. El yumruğu yemeyen kendininki balyoz sanırmış. Herkes kendi kullandığını övüyor.

Zontes iyidir kötüdür bilemem hiç kullanmadım ama kaç kişi Zontes ile 60-70 bin km yapmış?
Kesinlikle katılıyorum belki gerçekten de iyidir ama buna karar vermek için o motorun en az 3 yıl piyasada olması gerek.devami olması gerek en az 50k km yapmis bir çok örneği olması gerek.
Bir kaç kişi 10k üstü yaptı diye övmek saçma.
Honda dio severler sevmezler ama piyasa da 150k km gibi bir cok örneği var buna iyi motor sorunsuz motor denir işte

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kesinlikle katılıyorum belki gerçekten de iyidir ama buna karar vermek için o motorun en az 3 yıl piyasada olması gerek.devami olması gerek en az 50k km yapmis bir çok örneği olması gerek.
Bir kaç kişi 10k üstü yaptı diye övmek saçma.
Honda dio severler sevmezler ama piyasa da 150k km gibi bir cok örneği var buna iyi motor sorunsuz motor denir işte
10k km inan rakam bile sayılmaz. İkinci motor dönemimin ilk motoru olan Rks Titanic'i aldığımda "en kötü 10k km gider, kırılırsa bozulursa çöpe atar, unuturum" demiştim. Yani 10k km öyle önemsiz bir rakam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar