Motorsiklete elektrik gelmiyor

Merhaba arkadaşlar başıma söyle bir durum geldi iki hafta önce kuzenimin Küba 180r Gold motorunu ödünç almıştım dün gece ise motorla yolda giderken bir anda elektrik kesti far gösterge sinyaller ışıklar hiç biri yanmıyor sorun ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim bu arada elektrik kestiginde motor stop etmedi.

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
Akü kutup başlarını kontrol ettiniz mi ? Bir de sigorta değiştirdiniz mi ?

Kontrol ettim hocalarım sigortada bir problem yok gibi akü kutup baslarinida çıkartıp taktım kontağı çevirdim sorun hala devam ediyor bir arkadaş akude sıkıntı vardır demişti ama akude yeni gibi

Motosikleti
cbf 150
genelde elektirik sorunları biz insan kaynaklıdır :)

Kuzeninden ödünç aldım dedin, sonra ne kadar kullandın? nereye park ettin ve sorun yaşanmadan evel ne yaptın?

Motosikleti
Ns200 15"
Kontak arkasındaki bağlantı pinleri kopmuş olabilir, daha öncesinde Cg'de başıma geldi.

İlk olarak dediğime bakın olmazsa sonrasına bakalım. :)

genelde elektirik sorunları biz insan kaynaklıdır :)

Kuzeninden ödünç aldım dedin, sonra ne kadar kullandın? nereye park ettin ve sorun yaşanmadan evel ne yaptın?
Hocam arada bir gezintiye çıkıyordum akşamları, kuzen fazla kullanmadığı için motoru 2 haftalık kullanayım dedim bu zaman sürecindede bir sıkıntı yoktu dün akşamda motorla markete indim marketinin yan kısmına park ettim dikkatimi cekende birşey olmamıştı bir ses duymadım veya elektrik aksaminda gitme gelme vb birşeyde olmamıştı marketten birşeyler alıp arkadaşın eve doğru giderken yolda bir anda elektrikler gitti motoruda süratli veya zorlayacak şekilde kullanmamıştım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kontak arkasındaki bağlantı pinleri kopmuş olabilir, daha öncesinde Cg'de başıma geldi.

İlk olarak dediğime bakın olmazsa sonrasına bakalım. :)
Ona bakmadım hocamda bir bakayım arkadaş belki kablolarlardan bazıları birbirine değerek kısa devre yapmış olabilir dedi

Motosikleti
Ns200 15"
Ona bakmadım hocamda bir bakayım arkadaş belki kablolarlardan bazıları birbirine değerek kısa devre yapmış olabilir dedi
Cg'lee kontak fişi söküldüğü zaman çalışır, sadece elektrik aydınlatmalar çalışmaz. Bu olayı Cg ile İstanbul'a giderken yaşamıştık, anahtarı elime aldığımda motor halen çalışıyordu. :)

Cg'lee kontak fişi söküldüğü zaman çalışır, sadece elektrik aydınlatmalar çalışmaz. Bu olayı Cg ile İstanbul'a giderken yaşamıştık, anahtarı elime aldığımda motor halen çalışıyordu. :)
Garip bir mühendislği var hocam benzeri durumlari arkadaşlarda anlatıyordu doğru mühendislik ama garip bu sorun yaşadığım motorda el marşı far sinyal hiçbir şey çalışmıyor

Merhaba. Aküyü ve sigortayı kontrol etmişsiniz.

Konjektör de kesmiş olamaz. Çünkü konjektör kestiğinde aküde olan elektrik enerjisi var. Burdan devam edebilirdi panel ve led aydınlatması.

Kontakta sorun olamaz, çünkü kontak açıyor fakat sadece gösterge ve ledler yanmıyor.

Aydınlatma sigortası (basit bir terminal de olabilir) veya bağlantı noktasını kontrol edin.

Motosikleti
Ns200 15"
Kontakta sorun olamaz, çünkü kontak açıyor fakat sadece gösterge ve ledler yanmıyor.
Olabiliyor ve maalesef bu başıma geldi :) durum şöyleki motor sadece ayak marşı ile çalışıyor fakat sadece motor çalışıyor hiç bir elektrik aksamı çalışmıyor. Yanlış hatırlamadıysam yeni kontak almadan öncede denemiştim, tesisattaki kontak soketini boş bıraktığımda motorda hiç bir elektrik olmuyordu fakat motor çalışıyordu.

Merhaba. Aküyü ve sigortayı kontrol etmişsiniz.

Konjektör de kesmiş olamaz. Çünkü konjektör kestiğinde aküde olan elektrik enerjisi var. Burdan devam edebilirdi panel ve led aydınlatması.

Aydınlatma sigortası (basit bir terminal de olabilir) veya bağlantı noktasını kontrol edin.
Elimden geldiğince kontrol etmeye çalıştım hocam kontakta herhangi bir temazsızlik varmı acaba diye ancak kontak konusunda eski motorumda bir sorun olmuştu evet ledler yanmiyordu ancak kontağa bastırınca el marşı alıyordu bunda hiç bir şekilde hiç bir elektrik aksamı çalışmıyor tamirci bir arkadaşa sordum bu motor genelindeki elektrik tesisatı dandikmis bazı kablolar yanmış olabilir ve birbirine temas etmiş olabilir dedi ancak kontrol ettiğimde öyle birşeyde rastlamadım

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
kuzen fazla kullanmadığı için motoru 2 haftalık kullanayım dedim bu zaman sürecinde de bir sıkıntı yoktu
Atasözleri ve Dayımlar Sözlüğü:
tbb8b8v.jpg

Olabiliyor ve maalesef bu başıma geldi :) durum şöyleki motor sadece ayak marşı ile çalışıyor fakat sadece motor çalışıyor hiç bir elektrik aksamı çalışmıyor. Yanlış hatırlamadıysam yeni kontak almadan öncede denemiştim, tesisattaki kontak soketini boş bıraktığımda motorda hiç bir elektrik olmuyordu fakat motor çalışıyordu.

Evet hocam, galiba burada yanıldım.

Ayak marşı ile çalıştığında da kontağa elektrik geleceğini, bu esnada kontak anahtarı ON konumunda olursa aydınlatma ve panele elektrik geleceğini, aksi halde gelmeyeceğini anlıyorum. Doğal olarak, kontak bozulduğunda sürekli açık devre olacağından (OFF da kalacağından) aydınlatma, panel ve marş elektrik çıkış hattına enerji verilemeyecek. Şu durumda el ile marş çalışmayacak. Ayrıca aküde yeterli elektrik olsa dahi kontak üzerinden devre tamamlanmadığından (açık devre olduğundan) aydınlatma ve panel yine çalışmayacak.

Arkadaşımız arıza tespitinden sonra sanırım dönüş yapar ve tahminlerimiz netleşir/elenir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar