HGS Mantığı - mantıksızlıgı.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ana giriş çıkışlarda sıkıntı yok, ben Kumburgaz girip, çorlu çıkıyorum. Ne hikmetse Çatalca yazıyorlar, mahmutbey yazıyorlar, edirne yazdılar. Hiç yazmadılar. Sabah giriş var akşam aynı yerden akşam başka çıkış var. sanki 12 saat otobanda kalmışım. Mail attım düzelttiler ama gene tırt.

Motosikleti
Hero Dash 125
Sadece giriş çıkış gişelerinizi değil. Para kesildiğinde araç sınıfınızı da kontrol edin. Motosiklete araba sınıfından da ücret kesebiliyorlar.

Motosikleti
Dominar D250
etiket de yok ki, kart var bizde, ruhsatın arasında duruyor öyle.
Garanti banka uygulamasında 6.sınıf hgs etiket çıkmıyor diye başvurmamıştım,
Kart seçince sınıf seçtirmiyor ama başvuru denesem mi diye düşündüm, 375 TL ürün ücreti yazıyor,
sınıf seçmeden kart almak işimizi görür mü acaba?

cd8gx1g.png

Motosikleti
D400
Kart seçince sınıf seçtirmiyor ama başvuru denesem mi diye düşündüm, 375 TL ürün ücreti yazıyor,

cd8gx1g.png

Bence problem olur.

6. sınıf mobil uygulama ile alabileceğim yer olsa alırım belki de bulamadım :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

cd8gx1g.png
Ben böyle belirsiz durumlarla uğraşmamak için ptt şubesine gidip 6. sınıf hgs kartı istiyorum deyip almıştım geçen sene. Ama şu anda piyasada kart yokmuş galiba, ptt'lere sormak lazım, ama eninde sonunda kart basılır ptt şubelerine yayılır. Ara sıra 6 ayda bir falan eve yakın olan ptt şubesine kargo vermeye uğradığımda gelmişken karta para yatırayım deyip 100TL falan yatırıyorum bana 6 ay yetiyor. Edirne-İStanbul TEM otoyolu dışında ve de çok nadiren istanbula gidişte köprü kullanmak dışında otoyol kullanmıyorum, hele özel otoyollara hiç girmiyorum.

Motosikleti
D400
Ben böyle belirsiz durumlarla uğraşmamak için ptt şubesine gidip 6. sınıf hgs kartı istiyorum deyip almıştım geçen sene. Ama şu anda piyasada kart yokmuş galiba, ptt'lere sormak lazım, ama eninde sonunda kart basılır ptt şubelerine yayılır. Ara sıra 6 ayda bir falan eve yakın olan ptt şubesine kargo vermeye uğradığımda gelmişken karta para yatırayım deyip 100TL falan yatırıyorum bana 6 ay yetiyor. Edirne-İStanbul TEM otoyolu dışında ve de çok nadiren istanbula gidişte köprü kullanmak dışında otoyol kullanmıyorum, hele özel otoyollara hiç girmiyorum.

PTT'nin mesai saatlerinde de çalışıyor herkes :D

6. sınıf için sadece ptt olması sacma.

Motosikleti
D400
belki bankalar da veriyordur ama uğraşmadım. izinli bir günümde yapmıştım.

2 sene önce bi denemiştim tura cıktıgımda cok geçiş yapacaktım da uğraşmayım diye.
iş bankası - halkbank - akbank - deniz bankası denedim hiçbirinde 6. kademe yoktu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

edit: iş bankasına 6. sınıf gelmiş

Son düzenleme:
Motosikleti
2 sene önce bi denemiştim tura cıktıgımda cok geçiş yapacaktım da uğraşmayım diye.
iş bankası - halkbank - akbank - deniz bankası denedim hiçbirinde 6. kademe yoktu.

edit: iş bankasına 6. sınıf gelmiş
Ben de ilk hgs'yi 2017'de almıştım, bankalarda yoktu bir tek ptt veriyodu. demek işimdi iş bankası da başlamış.
geçen sene yeni motor alınca onun için hgs'yi bankalara hiç bakmadan ptt'den almıştım.

Motosikleti
Hero Dash 125
Bu motür için HGS bu kadar bulunmayan bir şey ise yakınımdaki PTT'lere sorabilirim. Ruhsat fotoğrafı ile kayıt alıyorlarsa, bulduğumda ihtiyacı olan bana ruhsat fotoğrafını iletsin, o kişi adına alayım. İhtiyacı olup da bulamayan bu mesajı cevaplayarak yazsın.

Ayrıca HGS için şunu da bilenlere hatırlatmak, bilmeyenlere de bilgilendirme yapmak isterim. HGS aldığınızda araç plakası adına düzenleniyor. Aracınızı sattığınızda HGS'yi E-Devlet üzerinden boşa çıkartabilir yada yeni aldığınız aracın plakası ile değişim yapabilirsiniz. HGS'yi kesinlikle iptal ettirmeyin.

Benim 2 adet 6. sınıf HGS var. Motosikletimi değiştirdiğimde plaka değişikliği yapıyorum. Hatta bir tanesi şuanda boşta. Çok çok acil ihtiyaç, seyahat durumunda haber verin sizin plakanızı tanımlayayım. Sonra işiniz bitince boşa çıkartırım o HGS'yi.

Motosikleti
Ns200 15"
Milli park girişleride çok dandirik yerden bakılıyor direkt olarak kgmden çıkmıyor. Son günü geçmeden ödemeniz lazım yoksa geçtiği gibi 10x yazıyorlar, tabi hiç yazmamasının çözümünü buldum oda yardırarak geçmek (belkide gişeler hgs si kapalıdır ama 2 kez denedik gelmedi borç).

Motosikleti
Triumph Trident 660
Abi yolları bilmek lazım, ya zamanın olcak geze geze keşfedeceksin ya da birilerinden öğrenceksin.
Ben o gün köfte buluşması için gelirken otoyoldan gelmiştim yol çok sıkıcıydı bir terminalde ara verdim rusca yazılar yazıyor, antalyadan kieve, bulgaristana giden otobüsler var nereye geldim ben diye bir tereddüt etmiştim.
Senin önerdiğin ormanlık yol aşırı keyifliydi geri dönerken istanbula dönenler o yolu kullandık 😇

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben zamanında denizbanktan 6. sınıf hgs alabilmiştim ama sonradan kaldırılmış. Hgs olsa da gişede durup gişe memuruna dert anlatmak bana çok saçma geliyor. Zaten uzun yolda kulağımda kulak tıkacı oluyor. Duymuyorum. Gişeye geliyorum, mal mal bakışıyoruz. Hgsye gönder diyorum, bir şeyler diyor ama zaten duymuyorum he he diyip geçiştiriyorum sonra gişe açılıyor. Ne diyor acaba :unsure: Bir gün kulak tıkaçsız gireceğim gişeye bakalım prosedür nasıl işliyor?

Motosikleti
Ana giriş çıkışlarda sıkıntı yok, ben Kumburgaz girip, çorlu çıkıyorum. Ne hikmetse Çatalca yazıyorlar, mahmutbey yazıyorlar, edirne yazdılar. Hiç yazmadılar. Sabah giriş var akşam aynı yerden akşam başka çıkış var. sanki 12 saat otobanda kalmışım. Mail attım düzelttiler ama gene tırt.
Bunu bana da yapıyorlar, HGS ptt web sayfasından ara ara kontrole diyorum, hata varsa çağrı merkezini arayınca düzeltiyorlar. Yoksa bazen Edirne-İstanbul diye geçtiği de oluyor.
Ama çoğu zaman bu otobandan 3 kere geçtiysem bir kere düşüyor zaten, çok ses etmiyorum.
Ya da Lüleburgaz'dan çıkıp Kumburgaz'dan girdiysem Silivri - Kumburgaz diye düşüyorlar.

Ben zamanında denizbanktan 6. sınıf hgs alabilmiştim ama sonradan kaldırılmış. Hgs olsa da gişede durup gişe memuruna dert anlatmak bana çok saçma geliyor. Zaten uzun yolda kulağımda kulak tıkacı oluyor. Duymuyorum. Gişeye geliyorum, mal mal bakışıyoruz. Hgsye gönder diyorum, bir şeyler diyor ama zaten duymuyorum he he diyip geçiştiriyorum sonra gişe açılıyor. Ne diyor acaba :unsure: Bir gün kulak tıkaçsız gireceğim gişeye bakalım prosedür nasıl işliyor?
Gişe mi ne gişesi falan derken aklıma geldi, bizim TEM otoyolunda gişe yok, öyle geçiyoruz plakayı okuyor ama senin girdiklerin mecburen özel otobanlar onlarda bariyerli gişe falan var, sizin işiniz daha zor. Ben onlardan geçecek olsam HGS kartımı elimle gösterirdim HGS'ye yolla diye herhalde.

Yunanistandaki otoyol gişeleri bu açıdan iyiydi, HGS falan uğraştırmıyorlar, bariyerin önünde durup gişedeki görevlinin pencereden uzattığı pos cihazına temassız kredi kartını gösterip 1-2 euro kadar çekip devam ediyorduk. HGS okudu mu okumadı mı sonradan ihlal falan çıkar mı diye kafa karışmıyordu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar