Sabah 7.45'te makas atarak beni sıfır geçen motosiklet kullanıcısına sesleniyorum!

Ulan hadsiz herif, daha kalkalı 15 dk olmuş 3 dakikada hazırlanıp yola çıkmışım, senin bu yaptığın hareket mi şimdi ya? Plakanı da alamadım zaten yoksa yazacaktım açık açık, hatta ileride bekleyen polise şikayet edecektim. Kimsin sen Toprak Razgatlıoğlu mu ya kırmızı, topcaseli motosikletinle yavaş akan trafikte 90-100 gidiyosun? Acelen varsa dörtlünü yak, selektör at, korna çal. 2 saniye önce baktığım aynada yoksun, ben de aralardan 40-45 ilerlerken geliyosun benim solumdan sıfır geçip önüme kırıp araya giriyosun. İnsan mısın sen bu kadar yetenekliysen git SBK'da yarış aq. Aklım g*tüme girdi senin yüzünden, neye uğradığımı şaşırdım ya ben araya girmekten vazgeçip sola geçsem gelicek bana arkadan en az 80'le yapıştırıcaksın. Lavuk.

Sabah sabah sinirlerimi alt üst etti herif ya, tın tın gidiyorum yolumda arkam boş, arabalar görünce yol açıyor ilerliyorum güzel güzel. Geliyo arkadan son ses basslı DJ ARMY açmış Opel Corsa 1.2 Enjoy sürücüsü gibi makas atıp gidiyor.

Olayın gerçekleştiği yer, İnegöl istikametine doğru, Merinos'u geçince sağa doğru kıvrılan alt geçidimsi yol.

https://maps.app.goo.gl/7ipmDWufzYu9BymEA aha şurası.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
ehliyet almanin bukadar kolay oldugu bir ulkede hayatta kalmak beceri ister. Aclik oyunlari gibi yasamak icin savas veriyoruz. gecmis olsun, denk gelirsin yine, dikkat et.

Forumda o adamı da savunacak tipler çıkar kesin.

Motorcunun motorcuya yaptığı düşman düşmana yapmaz trafikte.
Gerçekten öyle ya, ki zaten insan gibi korna çal ben yol vericem sana öyle "aralardan en hızlı ben giderim muhaha" gibi bi derdim yok ki, gitmem de zaten niye gideyim ya :D Aptal aptal insanlar işte.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ehliyet almanin bukadar kolay oldugu bir ulkede hayatta kalmak beceri ister. Aclik oyunlari gibi yasamak icin savas veriyoruz. gecmis olsun, denk gelirsin yine, dikkat et.
Teşekkürler, motosiklet kullanıcıları kendilerini instagramdaki Brezilyalı gundilerden zannediyor ya, yoksa bu hareketler çok anlamsız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Haliç yolunda başıma çok geliyordu yakalayıp hı*mna goduğum diye kaskına depik atasım geliyordu ama nasıl yakalıcan 🙃
Evet, yakalanmaz da yani bunlar, Allahsız gibi sürüyor ya :D Lan hiç "bi aynaya gidonu takarız taklayı atarız yavaşlayak hacım" diye de mi düşünmüyolar anlamıyorum :D

Ehliyet kolayda verilse zor da verilse bu tip hayvanlar hep olacak çünkü yaptığı işin sonucunu düşünemeyen tuhaf, empati yoksunu ve cahil halk yetişiyor. Zaten amaç da bu. Halk ne kadar cahil kalırsa o kadar kolay yönetilir. Kazalar tanrıdan, ölüm de kader olur.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Beni de arabayla haliçte en sağdan giderken sağlı sollu sıkıştıran motosikletlere sesleniyorum. Bir gün fark etmeden üzerinizden geçicem az kaldı. Ulan zaten emniyet şeridinin e'si yok sağdakiler tren olmuş rahat geçsinler diye yol veriyorum, senin ne acelen var da soluma girip korna selektör asılıp şekil yapıyorsun. Ne yapayım sağdaki adamların üstünden mi geçeyim. Bir değil iki değil.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Duran trafikte, emniyet şeridinde sakin ve dikkatli bir şekilde ilerlerken de benzer olayları yaşıyorum ve sövüyorum. Bir araç ufak bir şekilde sağa doğru kırsa arkadaş bariyer ile bütün olacak. Kendi canını bile bu derece umursamayan kişilerin, başkalarının canına değer vereceğini hiç sanmıyorum.

Motosikleti
Bir atasozu derki, "senin dogru olman onemli degil, sistemin (insanlarin) yanlis oldugu yerde sen dogru olamazsin. Belli bir sure sonra ya dislanirsin yada yoldan cikip yanlisa donusursun." bu boyle giderse ya onlardan olacagiz yada sistem disinda kalacagiz. Ya yurt disina gidecegiz, ya ufak bi kasabaya tasinicaz ya motoru birakacagiz yada bizi oldurecekler. Hele istanbulda olum sah damarindan daha yakin :)

Beni de arabayla haliçte en sağdan giderken sağlı sollu sıkıştıran motosikletlere sesleniyorum. Bir gün fark etmeden üzerinizden geçicem az kaldı. Ulan zaten emniyet şeridinin e'si yok sağdakiler tren olmuş rahat geçsinler diye yol veriyorum, senin ne acelen var da soluma girip korna selektör asılıp şekil yapıyorsun. Ne yapayım sağdaki adamların üstünden mi geçeyim. Bir değil iki değil.
Ya ben zaten aralardan giderken korna ile milleti darlayanları anlamıyorum. İstisnasız her işten dönüşte trafik oluyor, ben uzaktan 1 kere selektör atıyorum fark etsin beni diye. Öyle arabalar sağa sola kaçılsın açsın yolu ben yapıştırayım gibi bi derdim zaten yok, insan gibi sürünce gören yol veriyor, öyle korna selektör bana da atsalar araba sürerken asla yol vermem.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Ya ben zaten aralardan giderken korna ile milleti darlayanları anlamıyorum. İstisnasız her işten dönüşte trafik oluyor, ben uzaktan 1 kere selektör atıyorum fark etsin beni diye. Öyle arabalar sağa sola kaçılsın açsın yolu ben yapıştırayım gibi bi derdim zaten yok, insan gibi sürünce gören yol veriyor, öyle korna selektör bana da atsalar araba sürerken asla yol vermem.
Trafikte insanların neredeyse %95'i motorculara yardımcı oluyor. Belki başına bela almamak için belki iyi niyetten ama zaten seni gören direksiyonu kırıp yol veriyor. Hadi vermedi diyelim, zaten o adamdan 1 saat önce varıyorsun gideceğin yere 2 dakika geç git ne olacak.

Böyle dandik insanlar yüzünden şehir içi motosiklet kullanmıyorum. Emniyet şeridinde giderken önüme motosiklet atlama ihtimali arabanın atlama ihtimalinden daha fazla...

Motosikleti
2021 yilinda bir sene TR de calistim, bakirkoyden maltepe piazzaya hergun gittim geldim. Arac suruculerinden kaynakli hicbir olay yasamadim bir sene boyunca sadece bir 106 (kucuk bir pejo idi) makas atarak arkamdan gelirken beni gormemis, aramizdaki araci sagladi benim tam arkamda bitti ve gaz actim mecbur, ileride polis beni gordu ve yaristigimizi dusunmus, kamera kaydini gosterdim. ama az daha carpacakti arkadan, sagimda maltepe yokusundan inerken olan bariyerler vardi, odum koptu:) Tek olayim bu. Ama hergun motorcularla bir ucuz atlatma yasamisimdir. hergun birkacina kufur etmisligim vardir. Bu paket servis olayi asil bizim basimiza bela oldu. araclara isteselerde zarar veremiyorlar, istanbulda trafik var, carpsada arac surucusune genelde birsey olmuyor. Olan kendi canlari ile bizimkilere oluyor.

Hocam bilinçli yapıyor bunu bazıları, korkutmak için. Sonra anlatıyor arkadaşlarına adam/kadın motoruyla sakin sakin gidiyordu dibinden bir gazladım aklı çıkmıştır herifin diye. 20 yıldır motosiklet kullanırım, son 4-5 senede taksicilere, kendi camiamı da ekledim yolda çok dikkat etmem gereken dengesiz trafik insanları arasına. Toplum dejenere oldukça insan kalitesi de düşüyor, hastalıklı beyinlerin sayısı artıyor. Motosiklet kullanımı da hem ülkedeki çözülemeyen trafik karmaşası, maddi kaygılar vb. bir çok nedenden süratle arttığı için artık yollarda çok daha dikkatli olmak lazım. Geçmiş olsun. Eskiden bu makinalar bir kültürü de temsil ederdi, bir ağırlığı vardı motorcu dedin mi sadece motosiklet kullanıcısı değildi, rüzgarı hisseden muhalif ruhlu fakat ilkeli karakterli insanlar. En azından biz öyle öğrendik büyüklerimizden. Şimdi hepsi fasa fiso oldu, kask takmayan adama kask kafalı derdik, motorcudan saymazdık, şimdi polisi aldatmak için şapka gibi göstermelik kask takan fırlama dolu trafik. Gerçi sonradan bu kask kafalı tabirini bulan ablamız pepe gibi bir garebet çıkardı çocukların beynini yaktı o da ayrı mevzu, onu başka bir zaman konuşalım.

Hocam bilinçli yapıyor bunu bazıları, korkutmak için. Sonra anlatıyor arkadaşlarına adam/kadın motoruyla sakin sakin gidiyordu dibinden bir gazladım aklı çıkmıştır herifin diye. 20 yıldır motosiklet kullanırım, son 4-5 senede taksicilere, kendi camiamı da ekledim yolda çok dikkat etmem gereken dengesiz trafik insanları arasına. Toplum dejenere oldukça insan kalitesi de düşüyor, hastalıklı beyinlerin sayısı artıyor. Motosiklet kullanımı da hem ülkedeki çözülemeyen trafik karmaşası, maddi kaygılar vb. bir çok nedenden süratle arttığı için artık yollarda çok daha dikkatli olmak lazım. Geçmiş olsun. Eskiden bu makinalar bir kültürü de temsil ederdi, bir ağırlığı vardı motorcu dedin mi sadece motosiklet kullanıcısı değildi, rüzgarı hisseden muhalif ruhlu fakat ilkeli karakterli insanlar. En azından biz öyle öğrendik büyüklerimizden. Şimdi hepsi fasa fiso oldu, kask takmayan adama kask kafalı derdik, motorcudan saymazdık, şimdi polisi aldatmak için şapka gibi göstermelik kask takan fırlama dolu trafik. Gerçi sonradan bu kask kafalı tabirini bulan ablamız pepe gibi bir garebet çıkardı çocukların beynini yaktı o da ayrı mevzu, onu başka bir zaman konuşalım.
Yani, korkutmayı başardı yani ne diyim. Gelsin yarın aynı yere eline vereyim plaketini o zaman... Haklısın ağabey valla, ben motora başlayalı 2 sene oluyor, bilemiyorum eskileri, her ne kadar insan gibi sürsem de illa ki milletin kafasında "apaçi g*toğlanı motorcu" algısı oluyor :D Üzücü tabi.

Zayıf karakterli pasif kişiler olduklarından daha baskın görünmek için bazı aracılara ihtiyaç duyarlar.
Motosiklet, otomobil, silah benzeri şeyler bunların başlıca kullandıkları argümanlardır.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Bana da oluyor bu olay hatta yeni sürmeye başladığım dönemlerde yanımdan biri böyle sıfıra sıfır gaz açıp geçince sarsılıyordum lan g*t neyi kanıtlamaya çalışıyorsun insan gibi git işte.

Dün tam tersi olarak sıkışık trafikte aralardan 20-30 arası tın tın giderken arkama bir motorcu geldi aynadan geldiğini görüp ''lan şimdi ben yavaş gidiyorum bu dallama hızlı gitmek ister, beni geçmek için agresif hareket yapar kaza yaparız'' diye düşünerek geçebileceği kadar yana kayıp yol verdim baktım aynadan geçmedi eliyle devam et işareti yaptı 3-5 km arka arkaya tın tın gittik en son yol ayrımında o sağa dönecekmiş ben düz gidecektim korna çalıp eliyle selam verdi uzadı gitti.

Çok sevindim niye bilmiyorum (büyük ihtimal insanlık yapan bi insana denk geldiğim içindir.)

Motosikleti
cbf 150
O adam bendim dicem ama bende adamlıkmı kalmış. sadece bir adamın sülüeti :(

Eğitimsiz cahillere trafiği paylaştıgını unutma

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar