Antifrizi yanlış kullanmış olabilir miyim?

Merhaba, bugün bpet'ten mavi antifriz aldım ama sanırım yanlış aldım, mavi olanıydı. Motorumu nisan ayında almıştım, o günden beri fabrikanın koymuş olduğu sıvı vardı ve ilk başta maviydi fakat sonradan su rengine döndü. Asıl sorum şu, antifrizin motoruma herhangi bir zararı olur mu?
Not: Uzun süreli kullanmayı düşünmüyorum, taş çatlasın 6 ay.
img_4150-jpeg.2587994

Mavi antifiriz eski nesil döküm bloklu taşıtlara uygundur diyor Google , şu meretin renklerinin anlamlarınıda 150 defa okudum yine unutmuşum..

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kardeşim soğutma sisteminde kaçak mı var? Soğutma sıvısı mı eksiliyor? Sistemde sadece yedek su deposunda (Genleşme kabı) eksiklik görmüşsen bildiğim kadarıyla saf suyla takviye yapabilirdin.

Alüminyum bloklara uygundur ve glukol içerir diyorsa uygundur. Mavi ve yeşil renkli olanlar genellikle motosikletlere uygundur ama yine de arkasındaki yazıyı kontrol et.
*
Soğutma sıvısı en geç senede bir kez değiştirilmesi gerekir. Eski soğutma suyuna takviye yaparak kullanmak sağlıklı olmaz.

Kardeşim soğutma sisteminde kaçak mı var? Soğutma sıvısı mı eksiliyor? Sistemde sadece yedek su deposunda (Genleşme kabı) eksiklik görmüşsen bildiğim kadarıyla saf suyla takviye yapabilirdin.
Daha önce doluydu genleşme kabı ve mavi renkliydi zamanla bu sıvının hem rengi açıklaştı hemde azaldı bende o yüzden tamamen mevcut sıvıyı boşalttım ve fotoğrafta atmış olduğumdan ekledim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alüminyum bloklara uygundur ve glukol içerir diyorsa uygundur. Mavi ve yeşil renkli olanlar genellikle motosikletlere uygundur ama yine de arkasındaki yazıyı kontrol et.
*
Soğutma sıvısı en geç senede bir kez değiştirilmesi gerekir. Eski soğutma suyuna takviye yaparak kullanmak sağlıklı olmaz.
Eski sıvıyı boşaltarak aldığımı ekledim ve sanırım kırmızı daha uygunmuş benim motorum için çok anlamadığım için buraya yazdım.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
bittiğini nereden anladın hocam ? neye göre kime göre bitmişti ? Rengi gidince bittimi dedin yoksa ?

Motosikleti
Ns200 15"
Soğutma sıvısı motor soğukken ve dik pozisyonda ölçülür eğer bunlara uymadan kontrol ettiyseniz seviyenin düşük durması gayet normal.

Eğer bütün sistemi boşaltıp saf antifriz koyduysanız sistem açısından sağlıklı bir durum değildir.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Kaliteli antifiriz kullanın.Antifiriz işi biraz karışık gibi gelebilir. OAT, HOAT , G12, G13, G13+ gibi çeşitler; kırmızı, yeşil, mavi hatta motulde sarı gibi renkler karşınıza çıkar. En doğrusu motorun kullanım kılavuzunda yazan özellikte olanı kullanmaktır. Castrol,Shell, Total, Motul gibi markalar iyidir. Etilen glikol bazlı antifirizler işinizi görecektir. Organik asit teknolojisi ile üretilenler genelde kırmızı ya da pembe renkli oluyorlar. Bir de piyasada konsantre olup yarı yarıya saf su ile karıştırılıp kullanılanlar ya da hazır karışım olup direk kullanıma hazır olanlar(Ready to use) mevcuttur.

Soğutma sıvısı motor soğukken ve dik pozisyonda ölçülür eğer bunlara uymadan kontrol ettiyseniz seviyenin düşük durması gayet normal.

Eğer bütün sistemi boşaltıp saf antifriz koyduysanız sistem açısından sağlıklı bir durum değildir.
Soğuk ve dikken baktım zaten. saf antifriz koydum ama ağzına kadar değil su ekleyecek kadar boşluk var.

Motosikleti
Ns200 15"
Soğuk ve dikken baktım zaten. saf antifriz koydum ama ağzına kadar değil su ekleyecek kadar boşluk var.
Bu tarz motosikletlerde genelde 1 litre civarı sıvı alır ve genelde üreticilerin karışım tavsiyesi %50 su ve %50 antifrizdir. Siz ne kadar antifriz eklediniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar