Serviste Zincir bakımı

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Motorsikletimin zincirine ne zaman yağ dokersem 1 gün sonra başlıyor bollaşmaya 4-5 gün sonra zincir boşta gibi oluyor servise götürdüm 2-3 defa ayarlatmaya normalde bi formda okumuştum dişilere göre zincir ayarı mı ne yapılması gerekiyormuş yazıyordu da servise götürdüm baktım adam yaparken sağdan lastiğin vidasını gevşetti sonra direkt zincirin o küçük somunlarını sıktı sonra direkt o başta gevşettiği lastiğin vidasını geri sıktı bilgim yokta yaptığımı mı doğru forumdaki mı bilgi verir misiniz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zinciriniz kaç km'de bilmiyorum ama Çin malı düşük cc motorlar genelde dandik zincirle geliyor. bu zincirin yapısı çok kısa bir sürede bozulabiliyor. Daha kaliteli bir zincirle şansınızı denemenizi öneririm. Zincir ayarı yapılırken de yanlış hatırlamıyorsam zincirin 2-3 cm boşluğu olması idealdir. Daha bol olursa şak şak ses yapar, daha sıkı olursa da gerginlik nedeniyle yolda kopabilir. Zincir ayarınız siz motorun üzerinde otururken yapılmalı.

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Zinciriniz kaç km'de bilmiyorum ama Çin malı düşük cc motorlar genelde dandik zincirle geliyor. bu zincirin yapısı çok kısa bir sürede bozulabiliyor. Daha kaliteli bir zincirle şansınızı denemenizi öneririm. Zincir ayarı yapılırken de yanlış hatırlamıyorsam zincirin 2-3 cm boşluğu olması idealdir. Daha bol olursa şak şak ses yapar, daha sıkı olursa da gerginlik nedeniyle yolda kopabilir. Zincir ayarınız siz motorun üzerinde otururken yapılmalı.
Teşekkürler abi,5000 km ye yakın zincirim dediğin gibi en küçük bi yağlama yaptığımda direkt salıyor kendini tam sıkmadı boşluğu varda şu disliye göre yapılması yapılması gerekiyor zincir ayarının dediler o kafamı karıştırdı öyle birşey var mı?

Motosikleti
yok:(
muhtemelen cok dandik bir zincir var motorda ne yaparsan yap dandik zincire tek çare düzgün bir zincirle değiştirmek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar