Motoruma Başka Motorun ABS Beyni Olurmu

Motosikleti
QJ SRK 125S
bende 2023 model qj srk 125s var fakat abs beyni arızalı ve ne kilometre artıyor ne hızı gösteriyor ne abs tutuyor üçüde yok parça da yok hiçbiryerde beylikdüzü’nden yenibosnaya gittim bayisine adamlar yok gelmiyor felan dedi mırın kırın etti zar zor talep açtırdım ama gelmez gibi gözüküyor başka motordan abs beyni takmak mümkünmüdür bu konuda bilgim yok

Motosikleti
Ns200 15"
Hız okumayıp abs çalışmıyorsa okuyucu arızanmış olabilir, direkt beyin diyemeyiz.

Motosikleti
QJ SRK 125S
Hız okumayıp abs çalışmıyorsa okuyucu arızanmış olabilir, direkt beyin diyemeyiz.
bayiye götürdüğümde abs beyni arızalı dediler arada abs ışığı gelip gidiyordu ama abs yine tutmuyordu o zaman direk abs beyni arızalı dediler okuyucu olsa bile ne yapmam lazım

Motosikleti
Ns200 15"
Okuyucu ucuz bir parçadır, belki uyumlu olacak bir model vardır.

Abs beyni ile sayaçın bir bağlantısı yoktur, motosikletinizi incelediğimde arkada abs yok ve sadece önde abs mevcut. Öndeki okuyucu hem hızı ölçüyor hemde abs nin çalışmasına yarıyor. Oradan sinyal okuyamazsa tam olarak bahsettiğiniz arıza yaşanır.

Motosikleti
QJ SRK 125S
Okuyucu ucuz bir parçadır, belki uyumlu olacak bir model vardır.

Abs beyni ile sayaçın bir bağlantısı yoktur, motosikletinizi incelediğimde arkada abs yok ve sadece önde abs mevcut. Öndeki okuyucu hem hızı ölçüyor hemde abs nin çalışmasına yarıyor. Oradan sinyal okuyamazsa tam olarak bahsettiğiniz arıza yaşanır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben ön arka abs olarak biliyorum ama okuyucuyu söylediğiniz için sağolun motorculara soracağım uyumlu model bilen arkadaş varsada bana destek olabilirmi

Uyumlu olacağını sanmıyorum çünkü abs beyni , pompa selonoidler , motorun ecu su ile beraber çalışıyor , yani soketleri uydur kaydır halledip voltaj verseniz bile çalışmayabilir , tabi bu konuda daha önce tecrübesi olan biri net bilgi verebilir yada şu modelin üstünden çıkanı şuna uydurduk çalıştı diyebilir..

Motosikleti
Ns200 15"
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben ön arka abs olarak biliyorum ama okuyucuyu söylediğiniz için sağolun motorculara soracağım uyumlu model bilen arkadaş varsada bana destek olabilirmi
Pardon arkadaki okuyucu deliklerini görmemişim arkadada mevcut, bu iki okuyucunun kontrolü sağlanmalı.

Pardon arkadaki okuyucu deliklerini görmemişim arkadada mevcut, bu iki okuyucunun kontrolü sağlanmalı.
Sadece ön abs si olan motorlarda da arkada okuyucu var , fark abs ünitesinde , tek teker için selonoid valfler var , bende 2022 Jet14 200 vardı böyleydi , sadece önde abs olduğunu aldıktan sonra farkettim 🙂 2023-24-25 ler ön arka abs li..

Motosikleti
Ns200 15"
Sadece ön abs si olan motorlarda da arkada okuyucu var , fark abs ünitesinde , tek teker için selonoid valfler var , bende 2022 Jet14 200 vardı böyleydi , sadece önde abs olduğunu aldıktan sonra farkettim 🙂 2023-24-25 ler ön arka abs li..
Niye koymuşlar ki acaba? biri hızı ölçerken diğeri abs yimi okuyor?

Motosikleti
Ns200 15"
Iki tekerleğin dönüş hızı beyne iletiliyor , kilometre , motor devri , manet basıncı saliseler içinde hesap kitap derken aha bu herif yere yapışacak diyerekten zart zurt ediyor abs ☺️
Bu kadar düşünene kadar arkayada bir abs koysalarmış ya abi. :D

Neyseki Honda gibi cimrilik ve pislik yapmayıp kampana koymadıklarına şükretmek gerek, arka kampana skuter kötü oluyor birde dandik balata varsa eyvah eyvah. 😬

Bu kadar düşünene kadar arkayada bir abs koysalarmış ya abi. :D

Neyseki Honda gibi cimrilik ve pislik yapmayıp kampana koymadıklarına şükretmek gerek, arka kampana skuter kötü oluyor birde dandik balata varsa eyvah eyvah. 😬
Öyle deme kampananında güzelliği var , tutmadığı için balatası bitmiyor Honda ekonomi yaptırıyor biz Türklere 😅

Motosikleti
Ns200 15"
Öyle deme kampananında güzelliği var , tutmadığı için balatası bitmiyor Honda ekonomi yaptırıyor biz Türklere 😅
Ya abi şu arka balatayı değişeceğim zaman egzozu sökmek o kadar zulüm geliyorki anlatamam, bir lift olsa hiç problem değil ama eğil kalk iki büklüm oluyor insan.

Ya abi şu arka balatayı değişeceğim zaman egzozu sökmek o kadar zulüm geliyorki anlatamam, bir lift olsa hiç problem değil ama eğil kalk iki büklüm oluyor insan.
Yeni Aktiva nın egzozunu inceltmiş Honda sadece göbeği söküp jant aradan çıkıyor , gemiciyiz ama her motoruda biliyoruz görüyorsun ☺️

Aynı şeyi Dio'ya da yapsaymışlar iyiymiş. :D

Gemici olsanda abi motosiklet tutkun var, her test gününde varsın sanırım. :D
Aslında motor sporlarına ilgim vardı çocuk yaştan itibaren , 80 lerde Renault nun ralli araçlarına servis veren bölümde bile çalıştım , baktım para yok o işlerde Kayahan'ı dinledim attım kendimi denizlere 🤣 motosikleti de seri , hızlı olduğu için seviyordum , 2000 lerde bir ayağım karada olunca şehir içi ulaşımdaki avantajlarını da sevdim , sonra uzun yollar , kamplar falan derken vazgeçilmezimiz oldu 😍

Test günlerini kaçırmam evet çok büyük tecrübe kazanıyorum , hemde merak ettiğim modelleri detaylı inceleyip kullanıyorum 😁

Motosikleti
Yamaha XSR700
Baktımda uyuzmuş baya herhalde tasarımcının patronu buna sataştı oda hıncını bizlerden çıkarmış.

Bu arada Dash nasıl memnunmusunuz? Merak ettim.
Dash bi acayip. Ben genel olarak memnunum. Bazı uyuzlukları var ama genel olarak memnun ediyor. Premium markalara çok uzak bir kalitesi var. Kullanırken ben hint malıyım diyor. Performans olarak güzel. 125cc scootera göre hızlanması gayet başarılı. Düz yolda 105-106 yapıyor ki gpste 98-99 falan yapar muhtemelen. Yokuş aşağı da ben 117 gördüm 1 kere, sonra bir daha o kadar zorlamadım. Geçenlerde Çanakkale-Balıkesir yaptım günübirlik 430km kadar yol. Tek kişi 85-90 çok rahat tutunuyor. Çok dik yokuşlarda 75-80 çıkıyor.

Kalkışlarında bir miktar titreşim mevcut. Uzun yol yapınca azaldı ama sonra dur kalk trafiğe girince tekrar arttı. Kalkış haricinde titreme çok minimal. Hiç rahatsız etmiyor. Yakıt olarak 70-75'i geçmeden, tapagaz yapmadan kullanırsam 1.8-2.0 yakıyor. Daha performanslı kullanımda 2.5 litreye kadar çıkıyor. Ben 2.5 üstünü görmedim. genelde 2.0-2.2 yaktırıyorum.

Anlatasım varmış ne var ne yok döktüm ortaya :D

Motosikleti
Ns200 15"
Aslında motor sporlarına ilgim vardı çocuk yaştan itibaren , 80 lerde Renault nun ralli araçlarına servis veren bölümde bile çalıştım , baktım para yok o işlerde Kayahan'ı dinledim attım kendimi denizlere 🤣 motosikleti de seri , hızlı olduğu için seviyordum , 2000 lerde bir ayağım karada olunca şehir içi ulaşımdaki avantajlarını da sevdim , sonra uzun yollar , kamplar falan derken vazgeçilmezimiz oldu 😍

Test günlerini kaçırmam evet çok büyük tecrübe kazanıyorum , hemde merak ettiğim modelleri detaylı inceleyip kullanıyorum 😁
Valla abi böyle kafama attığı gibi çalışmayı sevmesem giderim direkt para biriktirip motosiklet tamir atölyesi açarım, ama düzenli olarak bir işe gitmek bana göre değil, benim kafam remote iş veya proje yapmaya daha yatkın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar