Yokuşta gaz yememe

Motosikleti
Revolt Rs4
Merhabalar;

Enjektör sevdasından geçtim macera imiş.. neyse motorum yokuşta gaz yemiyor düze çıktığında fırlıyor adeta. bu hafif rampada ve yokuştada aynı fakat düzde hiçbir sorun yok varyatörlere baktığımda tozluydu baya sebep bumudur? yada nedir?

Motosikleti
Revolt Rs4
Baga kasesi yüksek kenarlı performanslı olanla değişik orjinal baga var içinde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Keçe yağ sızdırıyor dediler ama düzde hiç bişi yok sabahta bişey yoktu akşam hafd yokuşta oluyor ayak stoperı var onu kullanıncada oluyor ama ne alaka

Kasenin açısı daha düşükse ağır baga takmışsın gibi olur yani varyatör çabuk açar , düzde hız artabilir lakin rampada tork ihtiyacı artar , motorun kompresyonu biraz düştüyse , buji kirlendiyse vs gibi durumlarda tork daha çok düşeceği için motor rampada çekmez olur..

Keçeden yağ kaçağı varsa kayış yaglanabilir , yağlı kaçırıyor olabilir , varyatör haznesindeki hortumu kontrol et içinde yag varmı ? varsa derhal kaçağı gider , kayış o şekilde aşırı ısınır kopabilirde , kopup hazneye sıkışırsa blok çöp olur çok masraf çıkar..

Motosikleti
Revolt Rs4
Kasenin açısı daha düşükse ağır baga takmışsın gibi olur yani varyatör çabuk açar , düzde hız artabilir lakin rampada tork ihtiyacı artar , motorun kompresyonu biraz düştüyse , buji kirlendiyse vs gibi durumlarda tork daha çok düşeceği için motor rampada çekmez olur..

Keçeden yağ kaçağı varsa kayış yaglanabilir , yağlı kaçırıyor olabilir , varyatör haznesindeki hortumu kontrol et içinde yag varmı ? varsa derhal kaçağı gider , kayış o şekilde aşırı ısınır kopabilirde , kopup hazneye sıkışırsa blok çöp olur çok masraf çıkar..
Teşekkür ederim. Boruda yağ yok yine bakarım birazdan. Büyük enjektör taktığımda bolca çiğ vs durumu oldu buji yada o2 sensörü gaz kelebeği krum tutmuş olabilir diye geçti aklımdan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

merhaba boruda yağ yok dün hiç yapmadı mesela bugünde yapmadı kısa süreli markete durdum çok az hissettim bi düşüklük

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar