Küba Tk03 Acemilik İçin Nasıl ?

Merhaba A sinifi ehliyete yazildim. Agustosda yazildim ama fazla egitime katılamıyorum. 3 4 defa gitmisimdir. Motorsiklet surmesini hic bilmiyorum. Ilk bindigimde iyiydim.

Hoca begendi ama son anda kaza yaptim. Bisey yaptik. Motorsiklet altimdan kaçtı tellere girdim. 1 2 hfta korkudan motora binemedim. Kursa pek gidemedigim icin gitsemde 5 kisi ayni motora biniyor sıra gelmiyor.

Bende 50cc b ehliyeti surebiliyor diye egitim icin alayim dedim. Parkurda sekiz muhabbetini yapamıyorum donusler problem kendimi gelistiririm diyorum. Sizce uygun mudur ?

İsin sonunda sinava yamaha mt7 ile girecem. Tk03 de kendimi alistirsam bile mt7 ye gectigimde yine acemilik yasarmiyim ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İsin sonunda sinava yamaha mt7 ile girecem. Tk03 de kendimi alistirsam bile mt7 ye gectigimde yine acemilik yasarmiyim ?
Yaşarsın, iki motorun da ağırlık , güç ve gaz tepkimesi çok farklı. Hayalinde Mt07 varsa, o motoru aldığında mutlaka hakimiyet eğitimine katıl. Öteki türlü Mt07 seni sümük gibi yere yapıştırır.

Yaşarsın, iki motorun da ağırlık , güç ve gaz tepkimesi çok farklı. Hayalinde Mt07 varsa, o motoru aldığında mutlaka hakimiyet eğitimine katıl. Öteki türlü Mt07 seni sümük gibi yere yapıştırır.
Mt7 gibi bir hayalim yok sevemedimde kendisini zaten scooter kullanacam. Ben bir daha ugrasmamak için a sınıfına yazildim. Suanda pulsar ns250 kullandiriyorlar. Hazir oldugumda mt7 ye gececeksin dedi.

Çok istekli değil gibisin. Ben derslere koşa koşa gitmiştim.
Hayır vardiyali çalışıyorum. Haftada 2 gun ders yapiyorlar onlarda hafta sonu ve sinav zamanina denk getiriyorlar. Sinava girecekler öncelikli biniyor. Ee sirada 4 5 kisi var vs. Zaten cokta binemiyorsun. Parkur zaten hindistan gibi 4 5 tane kurs geliyor. Bir sekiz cizeceksin yaptin yaoamadin tekrar basa siraya gir vs. Gitsende verimli geçmiyor

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu nasıl kursmuş böyle, tek motoru var, olur mu öyle?
Benim gittiğim ehliyet kursunun 2-3 tane scooter, 2-3 tane 125cc, yine 2-3 tane 200-250cc, 2 tane 500c ve bir tane de Mt7 vardı. A için 500cc ile sınava girmek yeter demişlerdi, ben mt7'nin ününü duyduğum için onu hiç ellemeyeyim deyip sınava honda cbf500 ile girmiştim.
Kursa yazılırken ben hayatımda bisiklaet hariç iki tekerli motorlu taşıt kullanmadım demiştim, ilk gün 125 cc ile parkurda iki tur atında sen şimdi 200cc ile devam et demişlerdi, sonraki günlerde de hep 500cc ile turlamıştım parkuru. öyle bi rmotor başında 5 kişi sıra olmuyordu, parkurdaki adımları başarılı şekilde geçene kadar çalışıyorduk, kursun eğitmen ekibi de 3-4 kişiydi, yeterince ilgilenip doğru şekilde gösteriyorlardı.

Ehliyet alma niyetinde olanlara ilk önce düzgün kurs araştırın sonra sıkıntı çekmeyin diyorum hep.
Ben de az bulabildiğim haftasonu vakitlerde istanbulda Metrobüsle Beylikdüzünden kadıköye kadar gidiyordum eğitimler için.

İmkanın oranında mümkün olduğunca pratik yap. Kursu da sıkıştır eğitim konusunda.

Kendini yeterli görmüyorsan imtihana girme zamanını ertele. Ben kendimi yeterli görmedim, kursa gittim konuştum imtihanı üç ay ertelettim.

Onlar liste veriyor şunlar imtihana girecek diye, senin adını yazmazlar böylece hakkın yanmaz. Kendini hazır hissettiğinde adını yazdırırsın.

Bu nasıl kursmuş böyle, tek motoru var, olur mu öyle?
Benim gittiğim ehliyet kursunun 2-3 tane scooter, 2-3 tane 125cc, yine 2-3 tane 200-250cc, 2 tane 500c ve bir tane de Mt7 vardı. A için 500cc ile sınava girmek yeter demişlerdi, ben mt7'nin ününü duyduğum için onu hiç ellemeyeyim deyip sınava honda cbf500 ile girmiştim.
Kursa yazılırken ben hayatımda bisiklaet hariç iki tekerli motorlu taşıt kullanmadım demiştim, ilk gün 125 cc ile parkurda iki tur atında sen şimdi 200cc ile devam et demişlerdi, sonraki günlerde de hep 500cc ile turlamıştım parkuru. öyle bi rmotor başında 5 kişi sıra olmuyordu, parkurdaki adımları başarılı şekilde geçene kadar çalışıyorduk, kursun eğitmen ekibi de 3-4 kişiydi, yeterince ilgilenip doğru şekilde gösteriyorlardı.

Ehliyet alma niyetinde olanlara ilk önce düzgün kurs araştırın sonra sıkıntı çekmeyin diyorum hep.
Ben de az bulabildiğim haftasonu vakitlerde istanbulda Metrobüsle Beylikdüzünden kadıköye kadar gidiyordum eğitimler için.
Bende anlamadim. Ilk gun gaz debriyaj fren vites gosterdi. Kavrama noktasina getir hafif gaz vercen dedi hadi bin dedi pulsar 250 cc ye bindim. Direk kaldirdim gittim dondum ettim 2 saat sonra kaza yaptim. Sonra ben motora korkudan binemeyince 125 cc ye aldi. Sonra 250 ye tekrar aldi. Daha sekiz çizemiyorum. Seni mt7 ye almak lazım diyor. Bir kactir kurs sinava sokmaya calisti yok dedim. Hocada yeni kaza yapti motora alışıyor giremez dedi. Bizde ilgilenen yok ki bir iki tane bayan hoca var onlarda arada geliyor biraz ilgileniyorlar. Valla 3 motor var. 125 250 600 cc o kadar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sigortasız motosiklet acemi biri için asla tercih olmamalı
Pek trafige cikmayacam. Ilkten bos alanda egitim yapacam. Trafik sigortasida bir ise yaramiyor zaten 400 bin tl ye kadar karsiliyor. Gerisini cebinden oduyorsun kasko gibi değil ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İmkanın oranında mümkün olduğunca pratik yap. Kursu da sıkıştır eğitim konusunda.

Kendini yeterli görmüyorsan imtihana girme zamanını ertele. Ben kendimi yeterli görmedim, kursa gittim konuştum imtihanı üç ay ertelettim.

Onlar liste veriyor şunlar imtihana girecek diye, senin adını yazmazlar böylece hakkın yanmaz. Kendini hazır hissettiğinde adını yazdırırsın.
Iste onun icin 50 cc motorla egitim yapayim diyorum. Kursa gidemedigim icin bos alanda sekiz felan çalışırim.

2 defa sokmaya çalıştılar ben istemedim. Ama 90 gun icinde girmen gerekiyormus. Girmezsen dosya yanıyormuş

En ufak kazada korkacaksan hiç binme hiç bulaşma daha iyi başkalarınıda riske atmamış olursun.

Motosikleti
D400
Arkadaşlar yanlış anlamayın; canınızdan kıymetli değil.
Demek ki ya motosiklet sürmek size uygun değil ya da şu an uygun zaman değil.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum, son zamanlarda forumca bir kaç kere dile getirdiğimiz bir kurs var. Eğer İstanbulda ikamet ediyorsanız ya da İstanbula gidebilirseniz, işten 2 gün izin alıp (Haftasonu) Honda'nın safety Türkiye eğitimlerine katılmanızı öneririm. Orada da işler istediğiniz gibi gitmezse motosiklet işi zaten size göre değildir. Anlattıklarınıza göre ben biraz kurs'ta sorun görüyorum.

Caretta caretta yavrusu gibi sahile bırakmışlar sizi, denize ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Eğer A sınıfına yazıldıysanız ve sınava MT-07 ile girecekseniz bence 50cc'ye hiç bulaşmayın çünkü sürüş dinamikleri bambaşka.
Bence size verdikleri 250cc pulsar ile kendinizi iyice geliştirin.
Ben de kursta sekiz çizmeye çalışırken tedirgin oluyordum ya da 125lik motor bana yeterince hızlı geliyordu.
Her şey zaman içerisinde alışmayla alakalı. Bol bol pratik yapıp 250cc'ye alışın ki bir sonraki aşamada MT-07'ye alışasınız.
Yukarıda da önerildiği gibi henüz hazır değilseniz erteleyin sınav tarihinizi.

Arkadaşlar geçen gün hoca mt7 verdi. Bir önceki gün pulsar ns200 ile dış parkur yapmistik. Gayet iyiydim hatta hic heyecan yoktu daha kolaydı. Ertesi gun mt7 gecme zamani geldi dedi. Ilk etapda gaz verme debriyaj calis dedi. Rolantide parkurda tur attim.

Mt7 nin debriyaji cok zor sert en ufak kacirma yapsan motor stop ediyor. Gaz verme dedigi icin debriyaj ile kalkis yapiyorum. Ama dengesi cok iyi motorun 5 6 km hizla bile gitsen dengede kaliyor. Pulsar oyle degildi.

Simdi mt7 ile sekiz olayino cozersem geriye bisey kalmıyor. Sinava girebilirim

Kuba ile calissam bile mt7 gecince olay degisiyor. Özellikle debriyaj cok farkli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar