Eldiven seçimi: Held Score 4.0 vs Knox Conniston. Hangisini almalıyım?

Held Score 4.0 goretex 10.000TL, Knox Conniston waterproof 11.500TL. Su geçirmez kışlık eldiven bakıyorum. Uzun ömürlü, yıllarca yıpranmadan kullanabilmek istiyorum. Hangisini almalıyım sizce?

Motosikleti
Triumph Trident 660
Knox tasarımlarını daha çok sevdiğim için knox alırdım. İkiside kaliteli markalar

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Held bende var. Kislik eldiven diye aldim ama degilmis. Knoxin da eldivenleri cok iyi.
Eldivende denemeden almamak lazim. Deneseniz bile hic beklemediginiz bir yerden rahatsiz edebiliyor.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Uzun ömürlü, yıllarca yıpranmadan kullanabilmek istiyorum.
Keşke yıllarca dayansalar. Tabii ki kullanımınıza bağlı ama eldiven ömrünü 2-3 yıl/20 bin km olarak düşünün. Genelde ilk sezondan sonra dağılmaya başlıyorlar maalesef.
Eldivene ayırdığınız bütçeyi buna göre tekrar düşünün derim :)

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Keşke yıllarca dayansalar. Tabii ki kullanımınıza bağlı ama eldiven ömrünü 2-3 yıl/20 bin km olarak düşünün. Genelde ilk sezondan sonra dağılmaya başlıyorlar maalesef.
Eldivene ayırdığınız bütçeyi buna göre tekrar düşünün derim :)
Aynen, fazla para verdim uzun yıllar gider diye düşünmeyin. Ucuz eldivenler daha uzun ömürlü oluyor bazen :)

Evet daha pahalı eldivenler genelde daha rahat, daha koruyucu ve sağlam oluyor. Şekli güzel duruyor. Ama daha uzun gitmiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Knox böyle çok detaylı güzel tasarımlar yapıyor ama benim tecrübem çok teferruatlı ekipmanlar daha kolay yıpranıyor. Örneğin bende knox'un güzel bir yazlık eldiveni vardı. Başparmağın ortasında, deriye havalansın diye bir tane küçük bir delik açmışlar. O deliğin azıcık genişlemesiyle eldiven çöp oldu.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Knox'un avuç içlerindeki sliderları çok iş görüyor. yere çarpınca darbeyi alıyor.
Avuç içi darbe koruması dandik bir eldiven yüzünden 3 yıl önceki kazadan beri elim hala ara ara ağrıyor diye paraya kıyıp knox almıştım, sonra yazın da aynı markanın yazlık modeli olan knox orsa aldım onda da avuç içi sliderlar var.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Knox benim icin bi vespa bi iphone gibi, seviyom markayi😂

Motosikleti
Knox benim icin bi vespa bi iphone gibi, seviyom markayi😂
Ben geçen sene bu zamanlar knox oulton mk2 diye bir eldiven almıştım. İstanbul'a gittiğimde hasanpaşa'da motomax mağazasına girdiğimde elime bir sürü eldiven denedim en iyi bu oldu, oh ne rahat deyip aldım, hem avuç içlerinde hem bilekte slider korumaları var, çok güvenli geldi. Bir kere motoru sağa devirdiğimde sağ elim yere vurdu ama elimde darbe hisssetmedim bile.
Bu eldiven tam yazlık değil ama yazın da rahat ve terletmedi, kışın da biraz rüzgar alıyor ama elcik rüzgar korumalarla idare ediyor, çok elim üşürse elcik ısıtmam da var deyip kışlık eldiven almadım.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Ben geçen sene bu zamanlar knox oulton mk2 diye bir eldiven almıştım. İstanbul'a gittiğimde hasanpaşa'da motomax mağazasına girdiğimde elime bir sürü eldiven denedim en iyi bu oldu, oh ne rahat deyip aldım, hem avuç içlerinde hem bilekte slider korumaları var, çok güvenli geldi. Bir kere motoru sağa devirdiğimde sağ elim yere vurdu ama elimde darbe hisssetmedim bile.
Bu eldiven tam yazlık değil ama yazın da rahat ve terletmedi, kışın da biraz rüzgar alıyor ama elcik rüzgar korumalarla idare ediyor, çok elim üşürse elcik ısıtmam da var deyip kışlık eldiven almadım.
O da guzel eldiven.
Bu arada eldivenlerin level 2 olanlarini gormedim. Eldivenlerde level 2 yok mu acaba yoksa ben mi gormedim?

Motosikleti
O da guzel eldiven.
Bu arada eldivenlerin level 2 olanlarini gormedim. Eldivenlerde level 2 yok mu acaba yoksa ben mi gormedim?
eldivenlerde sınıflandırma farklı olabilir mi?
ben de bilemedim.

Motosikleti
cbf 150
Avuç içi koruma muazzam ama yaklaşık 30 yıllık bir mtb ve arazi sürüş kariyerim oldu. size tavsiyem düşmeyi öğrenin. enerjiyi sönümlemek önemli. avuç içi yere bakmamalı bileğinizi kırılır. düşerken elinizin üstü yere gelmeli ve yuvarlanmalısını bu sayede omzunuzda kırılmaz. en güzel örnek futbolcuların düşmesidir. bu onlara öğretilir. futbolcuların tanesi en ucuzu milyon dolar olunca yatırım yapanlar bunlarıda öğretiyor.

Motosikleti
Avuç içi koruma muazzam ama yaklaşık 30 yıllık bir mtb ve arazi sürüş kariyerim oldu. size tavsiyem düşmeyi öğrenin. enerjiyi sönümlemek önemli. avuç içi yere bakmamalı bileğinizi kırılır. düşerken elinizin üstü yere gelmeli ve yuvarlanmalısını bu sayede omzunuzda kırılmaz. en güzel örnek futbolcuların düşmesidir. bu onlara öğretilir. futbolcuların tanesi en ucuzu milyon dolar olunca yatırım yapanlar bunlarıda öğretiyor.
şimdiye kadar ilk bir tanesi sürücü kursunda olmak üzere 9 yıl da toplam 4 kez düştüğüm için öğrenemedim düşmeyi. Söylediklerinde haklısın ama o panik anında şok halindeyken akıl demiyorum. bu 4 düşüşten de en son düşüşte bir tek elim yere vurdu.

Kaliteli eldivende 2 yıl sonra patlıyormuymuş, üzdü.
o kadar da değil.
2017'de aldığım dandik yazlık eldiven hala sağlam, ama güvenli bulmadığım için yenisini aldım, artçıma bile giydirmem dedim, kaldırdım kenara.
eldiven ele küçük gelmiyorsa aslında daha dayanır. zorlanan kısımlarından çabuk eskiyorlar.

Motosikleti
cbf 150
şimdiye kadar ilk bir tanesi sürücü kursunda olmak üzere 9 yıl da toplam 4 kez düştüğüm için öğrenemedim düşmeyi. Söylediklerinde haklısın ama o panik anında şok halindeyken akıl demiyorum. bu 4 düşüşten de en son düşüşte bir tek elim yere vurdu.

o kadar da değil.
2017'de aldığım dandik yazlık eldiven hala sağlam, ama güvenli bulmadığım için yenisini aldım, artçıma bile giydirmem dedim, kaldırdım kenara.
eldiven ele küçük gelmiyorsa aslında daha dayanır. zorlanan kısımlarından çabuk eskiyorlar.
zaten kas hafızası oluyor istem dışı her düştüğünde öyle düşüyorsun. aikido olsun yada başka sporlar hep düşme öğretilir

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Held Score 4.0 goretex 10.000TL, Knox Conniston waterproof 11.500TL. Su geçirmez kışlık eldiven bakıyorum. Uzun ömürlü, yıllarca yıpranmadan kullanabilmek istiyorum. Hangisini almalıyım sizce?
2 kistir Held Madoc Max kullaniyorum. Asla su gecirmiyor ve hic yipranmadi desem yeridir. Alip sifirlari ile yan yana koysam hangisi kullanilmis belli bile olmaz, o derece. Malzeme kalitesi de cok iyi hissettiriyor. Kislik sayilmaz sanirim cunku hava 10 derece altina dustugunde eller usuyor. Sehir ici kisa surusler icin ideal. Fakat benim kullandigim modelde avuc ici kaydirici yok, sizin attiginizda var. O yuzden onu onerebilirim her ne kadar Knox modelini bilmesem de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar