İlk kazam ve aklıma takılanlar.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Merhaba arkadaşlar,

Bugün sabah tam Zafer Akçay videolarında rastlayacağınız bir kaza yaptım, özetle anlatmam gerekirse;

Çift şeritli bölünmüş yolda sağ şeritten ilerlerken karşı yoldan gelen araba ara sokağa girmek bizim şerite atlıyor ben solumdaki dolmuştan dolayı arabanın yola atladığını görmüyorum dolmuş ani fren yapıyor santimlerle vurmaktan kurtuluyor fakat ben (mrf lastikler sağolsun asfalt da ıslak) 40-50 km hızla giderken fren yaptım duramayıp arabanın sağ arka kapısına vurdum.

Haliyle asfaltla aramızda ufak bir yakınlaşma yaşandı, pantolon hariç ekipmanım tam olduğu için (kask mont eldiven bot) ufak sıyırıklar haricinde gözle görülür bir şey yok sol el bileğim ve ayak bileğimde hafif ağrılar var yürürken biraz can yakıyor. Buna da şükür.

Kaza olan yerin harita görselini ve beceremesem de kendimce çizimini aşağıya bırakıyorum.

(Görselde sarı renkli olan benim)

Motorda olan hasara ve sorulara gelecek olursak,

Öncelikle motorda gözle görülebilir bir şey yok sadece vites demirimde bir yamulma oldu yukarı vites atabiliyordum ama yamukluktan dolayı vites pedalı vites çubuğuna (başka bir adı var mı bilmiyorum mazur görün görsel ekledim) takıldığı için aşağı indiremiyordum. Kazadan sonra lastikçiyle gidip geçici de olsa düzelttirdim.

Lastikçiye gidene kadar 3. viteste canım çıktı orası ayrı.

Bunun dışında ön maşada veya tekerimde bir yamukluk var mı anlayabilmiş değilim, kazadan sonra 10-15 KM yol yaptım bir farklılık hissetmedim veya o an hissetmek mi istemedim bilmiyorum.

Aklıma sürekli takılacağı için yarın servise randevu aldım götürüp göstereceğim.

Pek anlaşılır mı bilmem ama görselleri aşağı bırakıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son bir soru olarak kafamı yere vurmadım fakat kazadan sonra kaskımı motorun selesine koymuştum seleden yere düştü bir şey olmuş mudur? (HJC RPHA71)

Belki gülersiniz diye şöyle bir dipnot bırakayım, kazadan sonra o anın şokuyla gözlüğümü ve kulaklığımın birini kaza yerinde bırakmışım (öğle arasında gidip bakacağım umarım biri esnafa vs. bırakmıştır.) şu an astigmatımdan dolayı görmeyerek bilgisayarın başında çalışmaya çalışıyorum.

Bir dipnot daha ekipmansız bakkala ekmek almaya bile gitmeyin.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun.

Benim de kask düştü bi kere seleden, kavun gibi yuvarlandı yerde bi de, ama bu kadarcıktan bir şey olmaz dedim kullanmaya devam ediyorum. Bence sizinkine de bi şey olmamıştır, ben bi farklılık da sezemedim kendi kaskımda zaten.

Önünü göremediğimiz araçların arkasında ilerlerken lütfen dikkatli olalım, arabanın sağında değil de solunda olsaydınız belki kaza yapmadan atlatabilirdiniz.. Tekrardan, bununla geçmiş olsun diyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Geçmiş olsun.

Benim de kask düştü bi kere seleden, kavun gibi yuvarlandı yerde bi de, ama bu kadarcıktan bir şey olmaz dedim kullanmaya devam ediyorum. Bence sizinkine de bi şey olmamıştır, ben bi farklılık da sezemedim kendi kaskımda zaten.
Öncelikle teşekkür ederim.

Tam anlamıyla benimki de düştüğü yer hafif eğimli olduğu için kavun gibi yuvarlandı.

Önünü göremediğimiz araçların arkasında ilerlerken lütfen dikkatli olalım, arabanın sağında değil de solunda olsaydınız belki kaza yapmadan atlatabilirdiniz..

Arabanın solunda olamazdım çift şeritli yol ben sağ şeritteyim dolmuş sol şeritte dolmuşum solu karşı şerit.
Fakat bu görmediğim yere girmemem gerçekliğini değiştirmiyor. Çok haklısınız kaza yaptım daha ayağa kalkarken aklıma izlediğim videolar ve kazalar geldi.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Öncelikle teşekkür ederim.

Tam anlamıyla benimki de düştüğü yer hafif eğimli olduğu için kavun gibi yuvarlandı.

Çok haklısınız kaza yaptım daha ayağa kalkarken aklıma izlediğim videolar ve kazalar geldi.
Arabanın solunda olamazdım çift şeritli yol ben sağ şeritteyim dolmuş sol şeritte dolmuşum solu karşı şerit.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Dolmuşun solunu görecek şekilde demek istemiştim aslında, yani dolmuşun arkasında ama soluna doğru, karşı şeridi de görecek şekilde yani. En azından ben böyle yapmaya çalışıyorum çünkü dediğiniz gibi izlediğim videoların %80'inde kazalar arabaların sağından geçip gidildiği için oluyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Geçmiş olsun, buradan bakarak anlamak pek mümkün değil. Ön maşa ile alakalı ise çerçeve camı gibi düz bir camın maşanın her iki bacağına dokunacak şekilde konup yamukluk olup olmadığını gösterdikleri bir video görmüştüm. Gönyede bir kayma yoksa her iki bacağada eşit miktarda dokunacaktır. Varsa masanın kısa bacağı gibi sallanacaktır.

Mavi kitaptan alıntı;
Araştırmalar tutarlı biçimde göstermektedir ki, bir çarpışmaya karışmış sürücüler, yeniden çarpışmaya karışma açısından iki ila üç kat daha yüksek riske sahiptir.
Bu da kazaların genellikle tesadüf olmadığını; sürücüdeki gözlem, öngörü veya tutum eksikliğinin bir yansıması olduğunu göstermektedir.”

Hiç almadıysanız, kapalı alan eğitimiyle başlayarak bir eğitim alın.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Dolmuşun solunu görecek şekilde demek istemiştim aslında, yani dolmuşun arkasında ama soluna doğru, karşı şeridi de görecek şekilde yani. En azından ben böyle yapmaya çalışıyorum çünkü dediğiniz gibi izlediğim videoların %80'inde kazalar arabaların sağından geçip gidildiği için oluyor.
Demek istediğinizi şimdi daha iyi anladım.

Haklısın normalde araçların sol teker izinden ilerlemeye dikkat ediyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçmiş olsun, ama Zafer Hocayı gözlüksüz seyretmişsin belli.
Çok teşekkürler,

Anlık dalgınlık bundan sonra daha dikkatli olacağım.

Geçmiş olsun, buradan bakarak anlamak pek mümkün değil. Ön maşa ile alakalı ise çerçeve camı gibi düz bir camın maşanın her iki bacağına dokunacak şekilde konup yamukluk olup olmadığını gösterdikleri bir video görmüştüm. Gönyede bir kayma yoksa her iki bacağada eşit miktarda dokunacaktır. Varsa masanın kısa bacağı gibi sallanacaktır.

Mavi kitaptan alıntı;
Araştırmalar tutarlı biçimde göstermektedir ki, bir çarpışmaya karışmış sürücüler, yeniden çarpışmaya karışma açısından iki ila üç kat daha yüksek riske sahiptir.
Bu da kazaların genellikle tesadüf olmadığını; sürücüdeki gözlem, öngörü veya tutum eksikliğinin bir yansıması olduğunu göstermektedir.”

Hiç almadıysanız, kapalı alan eğitimiyle başlayarak bir eğitim alın.

Teşekkürler.

Bahsettiğiniz videoyu ben de görmüştüm fakat öyle bir cam veya düz bir nesne bulamadım. Yarın serviste anlaşılır ne olduğu yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Yaklaşık 7 senedir aktif olarak araç kullanıyorum ilk kazam buydu umarım tekrarı yaşanmaz bundan sonra daha dikkatli ve temkinli olacağım.

Maalesef hiç eğitim almadım fakat bu konuda hevesliyim ve almak istiyorum. Ankara'da önerebileceğiniz bir eğitmen veya kurum varsa iletişime geçmek isterim.

Diğer konularda da bahsedilen Honda'nın eğitimine de çok katılmak istiyorum fakat şu an şehir değiştiremiyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Görüş ve güvenlik balonu konularını bir araştır. Görüş alamazsan öngöremezsin ve balonu şişiremezsin. Kendini sev ve iyi bak senden bir tane daha yok. Kimse seni senden iyi düşünmeyecek ve korumayacak.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Demek istediğinizi şimdi daha iyi anladım.

Haklısın normalde araçların sol teker izinden ilerlemeye dikkat ediyorum.

Çok teşekkürler,

Anlık dalgınlık bundan sonra daha dikkatli olacağım.

Teşekkürler.

Bahsettiğiniz videoyu ben de görmüştüm fakat öyle bir cam veya düz bir nesne bulamadım. Yarın serviste anlaşılır ne olduğu yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Yaklaşık 7 senedir aktif olarak araç kullanıyorum ilk kazam buydu umarım tekrarı yaşanmaz bundan sonra daha dikkatli ve temkinli olacağım.

Maalesef hiç eğitim almadım fakat bu konuda hevesliyim ve almak istiyorum. Ankara'da önerebileceğiniz bir eğitmen veya kurum varsa iletişime geçmek isterim.

Diğer konularda da bahsedilen Honda'nın eğitimine de çok katılmak istiyorum fakat şu an şehir değiştiremiyorum.
Dm den tel iletirseniz, Ankara daki eğitmen arkadaşlarıma ileteyim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçmiş olsun.
Size bir şey olmasın da motordaki hasar bir şekilde düzeltilir.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Teşekkür ederim

Görüş ve güvenlik balonu konularını bir araştır. Görüş alamazsan öngöremezsin ve balonu şişiremezsin. Kendini sev ve iyi bak senden bir tane daha yok. Kimse seni senden iyi düşünmeyecek ve korumayacak.
Teşekkür ederim abi.

Söylediğin konuşar hakkında bilgim vardı fakat yeterli değilmiş daha dikkatli inceleyeceğim. Tekrar teşekkür ederim

Geçmiş olsun... İşallah son olur..
İnşallah teşekkür ediyorum

Dm den tel iletirseniz, Ankara daki eğitmen arkadaşlarıma ileteyim.
İletiyorum hocam

Geçmiş olsun.
Size bir şey olmasın da motordaki hasar bir şekilde düzeltilir.
Teşekkürler abi.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150

Öncelikle geçmiş olsun...

Lakin özellikle görüşünüzü engelleyen, yüksek ve hacimli araçların yanında ilerlerken birkaç kat daha dikkatli olmalısınız. Zaten dolmuşun sağında olmanız ayrıca kusur, bir de yol ayrımına yaklaşırken riskleri önceden değerlendirebilmeniz gerekiyordu. Neyse, bir musibet bin nasihatten iyidir demişler, umarım bu son kazanız olur.

Ankara kurumsal motosiklet eğitimi açısından oldukça kısır bir yer. Benim bildiğim bir Motto Akademi var ama fiyatlar aşırı yüksek. 2 günlük eğitime en son 15 bin TL diyorlardı. Hem de kendi motosikletinizi kullanıyorsunuz. Kapalı alan eğitimi de oldukça basit sayılır. Benim size önerim, 2 gününüzü ayırıp İstanbul'daki Honda veya Yamaha eğitimlerine katılmanız. Gerçekten sürüş anlamında çok fark edecek.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Öncelikle geçmiş olsun...

Lakin özellikle görüşünüzü engelleyen, yüksek ve hacimli araçların yanında ilerlerken birkaç kat daha dikkatli olmalısınız. Zaten dolmuşun sağında olmanız ayrıca kusur, bir de yol ayrımına yaklaşırken riskleri önceden değerlendirebilmeniz gerekiyordu. Neyse, bir musibet bin nasihatten iyidir demişler, umarım bu son kazanız olur.

Ankara kurumsal motosiklet eğitimi açısından oldukça kısır bir yer. Benim bildiğim bir Motto Akademi var ama fiyatlar aşırı yüksek. 2 günlük eğitime en son 15 bin TL diyorlardı. Hem de kendi motosikletinizi kullanıyorsunuz. Kapalı alan eğitimi de oldukça basit sayılır. Benim size önerim, 2 gününüzü ayırıp İstanbul'daki Honda veya Yamaha eğitimlerine katılmanız. Gerçekten sürüş anlamında çok fark edecek.
Teşekkür ederim.

Dolmuş benim solumdaki şeride geçti aslında ben sağ şeritten ilerliyordum o sollama yapmak için soluma geçti dediğiniz gibi umarım son olur daha dikkatli olacağım.

Fiyatlar gerçekten çok yüksekmiş vakit ayırabilirsem hondanın eğitimine katılmak istiyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Büyük geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim abi.

Belki gülersiniz diye şöyle bir dipnot bırakayım, kazadan sonra o anın şokuyla gözlüğümü ve kulaklığımın birini kaza yerinde bırakmışım (öğle arasında gidip bakacağım umarım biri esnafa vs. bırakmıştır.) şu an astigmatımdan dolayı görmeyerek bilgisayarın başında çalışmaya çalışıyorum.
Gittim baktım gözlük yok arkadaşlar.

Mecbur bi kaç gün kör kör çalışıp yenisini alcaz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Voge 250RR
Çok geçmiş olsun, ben de yaptığım kazada vites yeri kırıldı servise 6. viteste gitmiştim, 1 hafta bile geçmedi bu arada kazanın üzeründen. Ayrıca aynı şekilde benim de gidonumda yamukluk vardı ben de anlamadım hissiyat olarak farkı yoktu serviste söylediler sorun olmaz böyle kullan zaten düzeltemeyiz denersek kırılır dediler. Ben de arabanın sol ön kapısına vurdum bu dönüşlerde aniden karşılaşınca çok çaresiz kalınıyor o yüzden potansiyel her dönüşün olduğu yerlerde o kısımlara çok uzak dikkatli gidiyorum.

Motoruna koruma demiri taktırmanı öneririm aynı şekilde bende de olduğu gibi koruma demiri olsaydı ne vites yeri kırılırdı ne de gidon yamulurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar