Yağ çubuktan mı ölçülmeli blok göstergesinden mi?

Motosikletimin yağ çubuğuna baktığımda yağ gözükmüyor ama blok göstergesinde yağ olması kısımda gözüküyor. Bazı ustalar yağ çubuğu yerine blok göstergesine göre ayarladığı için şuan için böyle ölçüyorum.
Çubuktan ölmek istersem daha fazla yağ koymak gerekiyor o zamanda blok göstergesi çok dolu oluyor.
Siz nereden ölçüyorsunuz ve neden oradan ölçüyosunuz?
(Boş muhabbet yapacak olanlar yazmazsa iyi olur bilgi kirliliği olmasın teşekkürler)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yağ penceresi varken oradan bakmak daha mantıklı, ancak öyle yapıldığında motorun düz zeminde ve düz durması gerekir. Kullanım kitapçığında yağ seviye ölçümünün nasıl yapılması gerektiği yazar, buraya sormak yerine kitapçığı (basılı veya on-line olarak) edinmeye çalışın. Kitapçıklarda "motoru çalıştırıp sonra durdurup 3-5dk bekleyin ve öyle kontrol edin" tarzı ek yönergeler olabilir...

Yağ penceresi varken oradan bakmak daha mantıklı, ancak öyle yapıldığında motorun düz zeminde ve düz durması gerekir. Kullanım kitapçığında yağ seviye ölçümünün nasıl yapılması gerektiği yazar, buraya sormak yerine kitapçığı (basılı veya on-line olarak) edinmeye çalışın. Kitapçıklarda "motoru çalıştırıp sonra durdurup 3-5dk bekleyin ve öyle kontrol edin" tarzı ek yönergeler olabilir...
İki ölçüm yeri olduğu için merak ettim bu konuyu.
Servis kitapçığı elimde var ve nasıl ölçüleceğini biliyorum ama Forumdaki daha bilgili kişiler nasıl yapıyor merak ettiğim için sordum. Servis kitapçığı türkçeye çeviri olduğu için bazı bilgiler eksik o yüzden buraya başvurmakta fayda var bence

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İki ölçüm yeri olduğu için merak ettim bu konuyu.
Servis kitapçığı elimde var ve nasıl ölçüleceğini biliyorum ama Forumdaki daha bilgili kişiler nasıl yapıyor merak ettiğim için sordum. Servis kitapçığı türkçeye çeviri olduğu için bazı bilgiler eksik o yüzden buraya başvurmakta fayda var bence
servis kitapçıklarının çevirileri kötü olabiliyor, netten arayıp pdf olarak orjinal ingilizce olanı bulabilirsiniz onlarda daha doğru olabiliyor bazen.

Hem çubuklu hemde yağ pencereli motor ben pek göremedim ikisinden biri olur genelde...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim motorumda cam gösterge yok çubuk var oradan bakıyorum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motoru ikinci el mi aldın? Bunu neden soruyorum?

Belki senden önceki sahibi yağ dolum kapağını çubuklu bir tane uydurmuş olabilir. Bu yüzden çubuk yağ seviyesini düzgün ölçmüyor olabilir.

Benim iki motorun birinde cam var birinde çubuk var. İkisi birden yok ve ikisi birden olan motor ben de görmemiştim. Fabrikasyon olarak varsa yeni bir şey öğrendik diyebilirim.

Motoru ikinci el mi aldın? Bunu neden soruyorum?

Belki senden önceki sahibi yağ dolum kapağını çubuklu bir tane uydurmuş olabilir. Bu yüzden çubuk yağ seviyesini düzgün ölçmüyor olabilir.

Benim iki motorun birinde cam var birinde çubuk var. İkisi birden yok ve ikisi birden olan motor ben de görmemiştim. Fabrikasyon olarak varsa yeni bir şey öğrendik diyebilirim.
Eski model drift’in motor blogunda hem Çubuk hem cam var abi motor ikinci el aldım ama ya çubuğu takacağını sanmıyorum

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
İkisi bir arada oluyor muydu 🤔
Olmaz mı? Çeşit çeşit.
mxijzmt.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar