İlk motorum olacak ne almalıyım

Motosikleti
02.mk.02
Merhaba ben 19 yaşındayım ve motor kullanma deneyimim hiç yok. Kendime bir motor almak istiyorum ama ikinci el almaya pek içim el vermiyor — ilk sahibi ben olayım istiyorum.

Biraz araştırma yaptım; Terra 125, TK03, GTR50, RKS 125S gibi modeller dikkatimi çekti. Amacım şu: çok yüksek maliyetli olmasın, ileride ikinci el satmak istesem beni çok üzmesin eğer satamazsam veya olurda zarar görürse üzülecek kadar para vermiş olmayayım

Okula, işe gidip gelmek ve arada köye gitmek için kısacası şehir içinde sürmek için bu tarz motorlar ideal mi? Motorlar hakkında neredeyse hiçbir fikrim yok. Sizin bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Alacağım başvuru yaptım, öncesinde motorlar hakkında bir fikrim olsun istiyorum ama bu modeller nedense kafama çok yattı
Hepsi, alsan sana sorun çıkaracak motorlar. Düşük bütçede düşük cc'de ben tvs ntorq öneririm. Hadi ille ille vitesli dersen tvs raider 125, bajaj n125 en kötü ihtimalle drift L öneririm.

Motosikleti
02.mk.02
Hepsi, alsan sana sorun çıkaracak motorlar. Düşük bütçede düşük cc'de ben tvs ntorq öneririm. Hadi ille ille vitesli dersen tvs raider 125, bajaj n125 en kötü ihtimalle drift L öneririm.
Peki siz ilk motor için vitesli mi vitessiz mi önerirsiniz yazdığınız modellerden TVS Raider 125 ve bajaj n125 ilgimi çekti ben vitesli olsun alışayım öğreneyim gibi bir düşüncedeyim o yüzden vitesli olsun istiyorum bu durumda siz bu iki modeli de önerirsiniz değil mi kıyaslama bakımından hangisi daha iyi olabilir

Motosikleti
Yamaha XSR700
Peki siz ilk motor için vitesli mi vitessiz mi önerirsiniz yazdığınız modellerden TVS Raider 125 ve bajaj n125 ilgimi çekti ben vitesli olsun alışayım öğreneyim gibi bir düşüncedeyim o yüzden vitesli olsun istiyorum bu durumda siz bu iki modeli de önerirsiniz değil mi kıyaslama bakımından hangisi daha iyi olabilir
Kolaylık olarak scooter daha kolay ilk etapta trafiğe alışma açısından. Stop ettirip panik yapma riski yok. Sadece trafiğe odaklanabilirsin. Ama tabii ki bu biraz tercih meselesi. Vitesli ile başlamak istiyorsan onunla da başlanır.

Motosikleti
02.mk.02
Kolaylık olarak scooter daha kolay ilk etapta trafiğe alışma açısından. Stop ettirip panik yapma riski yok. Sadece trafiğe odaklanabilirsin. Ama tabii ki bu biraz tercih meselesi. Vitesli ile başlamak istiyorsan onunla da başlanır.
Verdiğiniz tavsiyeler çok faydalı oldu sağolun.

Bu mesajı gören başka kullanıcılar varsa onların da tavsiyelerini almak isterim benim için çok iyi olur.

Motosikleti
CB125F
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben başlangıç motoru olarak CB125F aldım fakat sıfır için bütçenizi aşabilir 2. el bakmanızı öneririm debriyajı vs. olsun tam bir başlangıç motoru.

Motosikleti
02.mk.02
Ben başlangıç motoru olarak CB125F aldım fakat sıfır için bütçenizi aşabilir 2. el bakmanızı öneririm debriyajı vs. olsun tam bir başlangıç motoru.
180k ya kadar bütçem var ama gündelik hayatta evden okula vs. Kullanacağım için çok fazla vermek istemiyorum bu motora da bakacağım tavsiye için sağolun

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
180k ya kadar bütçem var ama gündelik hayatta evden okula vs. Kullanacağım için çok fazla vermek istemiyorum bu motora da bakacağım tavsiye için sağolun
Hangi şehirdesin, günde ne kadar yol yapacaksın, uzun boylu musun, bu bütçeye koruyucu ekipmanların da dahil mi, öncesinde bu ekipmanları aldın mı, uzun yol demişsin köye gidip gelirim demişsin. Biraz bilgi ver kardeşim, tanıt kendini :).

Motosikleti
02.mk.02
Hangi şehirdesin, günde ne kadar yol yapacaksın, uzun boylu musun, bu bütçeye koruyucu ekipmanların da dahil mi, öncesinde bu ekipmanları aldın mı, uzun yol demişsin köye gidip gelirim demişsin. Biraz bilgi ver kardeşim, tanıt kendini :).
Adıyaman’da oturuyorum. Sıradan bir günde ortalama (kesinlikle tahmini olarak) 5-10 km yol yaparım. Boyum 180 cm civarında. Koruyucu ekipmanlar hakkında pek bilgim yok, fiyatları da tam olarak bilmiyorum ama en fazla 200 bin TL’ye kadar çıkabilirim. Şu anda hesabımda 180 bin TL var, 20 bin TL de babam verebilir. Ekipmanlar hakkında, motoru alacağım yerde bilgi edinirim diye düşünmüştüm.
“Uzun yol” derken köye gitmeyi kastettim; evimden köy yaklaşık 11 km uzaklıkta.
Sorduğunuz sorular dışında aklıma ekleyecek başka bir şey gelmedi. Kişisel bilgilere girmeden kendimi bu kadar tanıtabilirim. Vereceğiniz tavsiyeler için bilmeniz gereken başka şeyler varsa memnuniyetle cevaplarım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Adıyaman’da oturuyorum. Sıradan bir günde ortalama (kesinlikle tahmini olarak) 5-10 km yol yaparım. Boyum 180 cm civarında. Koruyucu ekipmanlar hakkında pek bilgim yok, fiyatları da tam olarak bilmiyorum ama en fazla 200 bin TL’ye kadar çıkabilirim. Şu anda hesabımda 180 bin TL var, 20 bin TL de babam verebilir. Ekipmanlar hakkında, motoru alacağım yerde bilgi edinirim diye düşünmüştüm.
“Uzun yol” derken köye gitmeyi kastettim; evimden köy yaklaşık 11 km uzaklıkta.
Sorduğunuz sorular dışında aklıma ekleyecek başka bir şey gelmedi. Kişisel bilgilere girmeden kendimi bu kadar tanıtabilirim. Vereceğiniz tavsiyeler için bilmeniz gereken başka şeyler varsa memnuniyetle cevaplarım.
Muhteşem bir cevap oldu, teşekkür ederim. Kişisel bilgilerimizi biz de paylaşmıyoruz kimseyle ama belli bilgilere de ihtiyaç oluyor. Her motosikletin hitap ettiği insan farklı. Sana benim de bir süre kullandığım ve çok keyif aldığım bir motosiklet önereceğim.

Verdiğin bilgilere bakılırsa 5-10 kilometrelik yol gerçekten kısa sayılır. Çok rüzgar koruması ihtiyacın olmayacaktır. Ekipman fiyatların ve sigortan da düşünüldüğünde (180K lira baz alıyorum) 150K gibi net bütçen var motosiklet için. Sana ağırlıkla tavsiyem Hero Xpulse 200 olacaktır.
Neden dersen;
  1. ülkede oturmuş bir bayii ve servis ağının olması,
  2. motosikletin çokça kullanıcısı olması,
  3. boyuna uyumlu olması,
  4. aksesuar ihtiyacını kolaylıkla yerli üreticilerden(Crf akyazı, Fatih Şimşek, GP Komp., Redmoon rally gibi) tedarik edilebilir olması,
  5. Gerçekten kolay kullanımlı bir motosiklet olması,
  6. Kısa sürede (3K km yağ değişimi veya 6 aylık kontroller) bakıma giriyor olması ve yağ-hava filtresi dışında bir bakım kaleminin olmaması,
Dayanıklı blok ve şaşi yapısı ile sana bu motosikleti öneriyorum. Son sürati 130 km/saat olsa da düz yolda rahatlıkla o süratlere çıkıp kalabiliyor,Yeni başladığın için çok tavsiye etmem ama ilerleyen dönemlerde de arayacağın bir durum bu.
Bazı bayiler liste fiyatının çok çok altında bu motoru peşin fiyatına taksitli satıyor. Sen zaten nakit ile gidersen çok sağlam bir indirimle de sahip olabilirsin. Whatsapp gruplarında ciddi indirim aldıklarını söyleyen arkadaşlar mevcut. Kısaca başlangıç için çok iyi bir seçenek olduğuna inanıyorum. Bir çok parçası CBF150 ile de uyumludur bu arada.(Kapak contası, manetler, debriyaj balatası gibi :))

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
bla bla bla uzun uzun yazmaya gerek yok kralın gelse o motoru düşüreceksin 2.el ybr 125 ya da honda cg 125 al çarpışan araba gibi kullan 3-4 ay sonra tekrar gel hasar oranına göre motor bakalım.

Motosikleti
02.mk.02
Muhteşem bir cevap oldu, teşekkür ederim. Kişisel bilgilerimizi biz de paylaşmıyoruz kimseyle ama belli bilgilere de ihtiyaç oluyor. Her motosikletin hitap ettiği insan farklı. Sana benim de bir süre kullandığım ve çok keyif aldığım bir motosiklet önereceğim.

Verdiğin bilgilere bakılırsa 5-10 kilometrelik yol gerçekten kısa sayılır. Çok rüzgar koruması ihtiyacın olmayacaktır. Ekipman fiyatların ve sigortan da düşünüldüğünde (180K lira baz alıyorum) 150K gibi net bütçen var motosiklet için. Sana ağırlıkla tavsiyem Hero Xpulse 200 olacaktır.
Neden dersen;
  1. ülkede oturmuş bir bayii ve servis ağının olması,
  2. motosikletin çokça kullanıcısı olması,
  3. boyuna uyumlu olması,
  4. aksesuar ihtiyacını kolaylıkla yerli üreticilerden(Crf akyazı, Fatih Şimşek, GP Komp., Redmoon rally gibi) tedarik edilebilir olması,
  5. Gerçekten kolay kullanımlı bir motosiklet olması,
  6. Kısa sürede (3K km yağ değişimi veya 6 aylık kontroller) bakıma giriyor olması ve yağ-hava filtresi dışında bir bakım kaleminin olmaması,
Dayanıklı blok ve şaşi yapısı ile sana bu motosikleti öneriyorum. Son sürati 130 km/saat olsa da düz yolda rahatlıkla o süratlere çıkıp kalabiliyor,Yeni başladığın için çok tavsiye etmem ama ilerleyen dönemlerde de arayacağın bir durum bu.
Bazı bayiler liste fiyatının çok çok altında bu motoru peşin fiyatına taksitli satıyor. Sen zaten nakit ile gidersen çok sağlam bir indirimle de sahip olabilirsin. Whatsapp gruplarında ciddi indirim aldıklarını söyleyen arkadaşlar mevcut. Kısaca başlangıç için çok iyi bir seçenek olduğuna inanıyorum. Bir çok parçası CBF150 ile de uyumludur bu arada.(Kapak contası, manetler, debriyaj balatası gibi :))
Uzun uzun ve detaylı yazmışsınız ama internette fiyatları 170.000 bandında birkaç yer 140-150 yazmış ama dediğiniz gibi araştıracağım verdiğiniz tavsiyeler için sağolun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bla bla bla uzun uzun yazmaya gerek yok kralın gelse o motoru düşüreceksin 2.el ybr 125 ya da honda cg 125 al çarpışan araba gibi kullan 3-4 ay sonra tekrar gel hasar oranına göre motor bakalım.
Galiba ilk motor kullananlar genelde hep düşürüyor normaldir daha yeni oluşuyor çünkü ben de düşürmeyeceğim diye bir iddiada bulunmuyorum ikinci el çok içime sinmiyor ama dediğiniz gibi rahat rahat sürmek için faydalı olabilir deneyim kazanmış olurum dediğiniz iki motora da bakacağım bunlar başlangıç için iyi değil mi bu arada en azından bir sene kullansam sonra satsam gibi bir düşüncem var

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

Adıyamanda oturuyormuşsunuz.

Işık Honda'ya gidiyorsunuz.

Enver Işık Bey ve satış müdürü Yılmaz Bey size yardımcı olacaktır.

Bütçeniz yeni CB125F ve çok kaliteli ekipman almaya yeter.

Sizi yönlendireceklerdir.

Kolay gelsin.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yaşlılar değil de yakın zamanda başlamış biri olarak konuşayım 0 km alma ben aldım 2 defa düşürdüm çizildi edildi içim acımıştı ilk motorunu hemen satmak isteyeceksin düşürdüğün motoru da yarı fiyatına belki satarsın bu piyasada ben düşürmem diye bir şey yok düşürmedim diyen varsa ya henüz düşürmemiştir ya yalan söylüyordur :)

Motosikleti
Mondial Drift L 2024 125cc
Zaten düşe kalka öğreneceksin, ben Drift L’yle öğrendim parçası her yerde bulunuyor ama kalite konusu berbat. TVS raider alırsan parça sıkıntısı çekersin ama değer şu an TVS kullanıyorum

Cb125f al kafan rahat binersin düzenli bakımlarını da yaparsan 15-20 sene kullanırsın hiçbir şeyde olmaz benim emektar 13 sene oldu daha tık demedi ne off-road yollara girdim neler neler yaptık bir kere yolda bırakmadı maşallah yanına keyif alabilecegin hevesin olan bir şey alırsın istersen 2si durur ya da hevesini alıp büyüğü satarsın ama yakıt sürdürülebilirlik 125f ten yana

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar