Sizce scooter kaç kmde bir yağ değişmeli?

Revolt RS4 marka 50cc (80cc) ucuz bir scooterim var. Klavuzunda bakımları 2.000 kmde bir olarak gözüküyor. Ancak usta bunun 700-800 kmde bir yağının değişmesinin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Getir biz değiştirelim diye değil, evde de değiştirirsin diye. Ancak ben 700-800 kmyi 3-4 haftada çok rahat yapıyorum. Gerçekten 3-4 haftada bir ben bunun yağını mı değiştirmeliyim? Yoksa 2.000 kmde bir serviste değişse yeterli midir sizce?

Hay o ustanin ben............? yahu 7-800 km bir yagmi degisirmis, sen kimseye bakma 2500-3000 km arasi yag degistirmek ideal bir ölcüdür, Castrol "SCOOTER" 10/40 kullan kafanida fazla kurcalama bitti, nokta(y)

Motosikleti
Arora kasırga
Rengi koyulaşıp viskozite artınca değişmek yeterli bence. Ben öyle yaparım hem otomobil hem motosiklette. Km takip etmişliğim hiç yok.

Motosikleti
Ns200 15"
Düşük hacimli skuterler seyir halinde yüksek devirde ilerler ve yağ kapasiteleri az olduğundan ötürüde yağ çabuk yıpranıyor. Sürekli basınç altında çalışan yağ özelliğini hızlı bir şekilde kaybediyor. 1500-2000 Kilometreden sonra yağ ömrünü tamamlıyor ve eksilmeye başlıyor, eksilmeye başlamasının sebebi artık yeteri kadar korucu bir film yok ve basınç altında dayanamayıp karter havalandırmadan yanma odasında yanıyor.

Yağın iyi olup olmadığınıda el veya göz ile anlayamazsınız, ancak laboratuvar ortamında yağın ne olduğunu anlarsınız.

Motor dandik olduğu için yağ kaçırma, eksiltme falan da olucaktır o yüzden 2000km riskli, sen 1500'ü geçirme.

Tecrübe konuşuyor hacı 50cc çin işkencesi çekiyorum 2 yıldır...

Motosikleti
Arora kasırga
Laboratuvar deyince daha mı sükseli oluyor bilmiyorum ama iyi bir kullanıcı veya gözlemci yağın kalitesini iki parmağını birbirine sürterek anlar.
Eğer hissiyat özürlü ise elbette bazı teknik araçlara ihtiyaç duyabilir.

Motosikleti
Ns200 15"
Laboratuvar deyince daha mı sükseli oluyor bilmiyorum ama iyi bir kullanıcı veya gözlemci yağın kalitesini iki parmağını birbirine sürterek anlar.
Yağın içindeki koruyucu maddelerin ne kadar kalıp kalmadığını ancak öyle görebilirsiniz, 15.000 kilometredir değişmeyen yağı değiştirdiğimde halen elimde güzel bir şekilde kayıyordu, size göre değişmek gereksiz olabilir.

Siz o zaman 300v ile 3000 nin arasındaki farkı 2 parmağınız ile anlarsınız. :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hayatımda daha cahilce bir argüman duymadım.

Argüman sözünü bilerek kullandım. Cümle içinde böyle kullanınca daha sükseli duruyor.

HAyatımda bu kadar saçma cevabı bir arada nadir gördüm.
Bütün kullanım klavuzlarında yağ değişim süreleri optimal şartlarda der.
buna bütün yağlar dahil (hidrolik vs)
Kullandığım motosiklette yağ 10 bin km de bir değiştirin yazıyor ben 6-7 bin bandında değiştiriyorum.
Yağa verdiğim para totalde 1500 lira ama 700 bin tl lik motosikletin motor bloğunun yapacağı arızadan koruyorum kendimi
Size göre 2000 yazan değişimin 3000 de yapılası doğru olabilir ama bu eşekçe fikirlerinizi kendi motosikletinizde uygulayın insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Başlık sahibi dostum yağın litresi 1 tavuk dürüm parası al kendin değiştir fakat 50 cc lik motorda asla 1500 km yi geçme değişim için
bu da sana abi tavsiyesi

Motosikleti
Arora kasırga
Yağın içindeki koruyucu maddelerin ne kadar kalıp kalmadığını ancak öyle görebilirsiniz, 15.000 kilometredir değişmeyen yağı değiştirdiğimde halen elimde güzel bir şekilde kayıyordu, size göre değişmek gereksiz olabilir.

Siz o zaman 300v ile 3000 nin arasındaki farkı 2 parmağınız ile anlarsınız. :)
Yağın bozulması sadece km ile alakalı değil, birçok faktör varken sadece km bakıp değişmek...
Avometre yerine parmak kullanmak daha mâkul bu durumda.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayatımda daha cahilce bir argüman duymadım.

Argüman sözünü bilerek kullandım. Cümle içinde böyle kullanınca daha sükseli duruyor.
Sükselerinizle mutluluklar o zaman

Motosikleti
Ns200 15"
Yağın bozulması sadece km ile alakalı değil, birçok faktör varken sadece km bakıp değişmek...
Avometre yerine parmak kullanmak daha mâkul bu durumda.
Yine yanlış bu durum, 15.000 kilometrede değiştirdiğim yağ elimde pürüssüz kayarken basınç altında iyi çalışmıyordu ve sıcaklıkta eksiltme yapıyordu. Bu durumda sizin söyleminize göre hiç değişmememiz gerekirdi.

2 parmak arasında yağın basınçta ve 90-110 derece aralığında nasıl çalıştığını anlayabiliyorsanız dahada uzatmaya gerek yok. :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Avometre diğer adıyla voltmetre ampermetre multimetre vs değil mi? 50 tane ismi var bununda. Yoksa ben alkolün etkisiyle saçmalıyor muyum? İçindeki demir talaşından iletkenliğini mi ölçüceniz? Yok refraktometreden tuzuna alkolüne falanda bakalım ahdhshsj

Kim öğretiyo hocam bunları size?

Bi dk aslında mantıklı gibi ha, ama ölçüm sınırlı olur. Çalışmadı raf ömrü doldu diyelim yağın içinde motorun talaşı yok iletken değil? Ee bozuk yağı iteledik motora? Sonuç yine fail.

Bu arada refraktometre demişken deniz akvaryumunda tuzlu su oranı 1026’mı 1036mı neydi. Bu da size ek bilgi. Az izlemedik refraktometreden. Her masada varız.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar