pederden habersiz ehliyet alma

baya bi süredir pederden habersiz motor almayi dusunuyodum izin vermedigi icin paramda birikti baya ama ehliyete basvurmama 2 ay kala tak etti simdi 18 yas alti icin veli muvafakatnamesi gerekiyor ve anam babam ayri ve bildigim kadariyla ikisininde izni gerekiyor sadece ana izni yetermi eger ortak muvafakatname olarak ayrildilarsa bile yoksa bi sekilde motor almicam ama a1 cepte bulunsun diye peder beyi kandirmammi gerekiyor ?

Motosikleti
cbf 150
Sırf böyle haraketler yapmasın diye ben oğluma motor aldım, ama adam kullanmadı bile. babadan gizli birşeyler çevirmeyin.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Paşam git yazılıya çalış, zaten yağmur çamur. Sonra gir sınavına, mart nisana kadar motorda götün donar. Biraz daha paran birikir ekipman diz bu arada.

Motosikleti
Voge 250RR
Velayetin kimdeyse onun izni yeterli ortak velayette durum nasıl bilmiyorum hatta ortak velayet muhabbetini ilk defa duydum.

Motosikleti
Paşam sen 14 yaşında mısın? 16 yaşında gider paşa paşa A1 alırsın. Zaten A2 vermezler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Peder neden izin vermiyor o konuyu çözmelisin. Sana mı güvenmiyor? Çevreye mi güvenmiyor? Motosikletten nefret mi ediyor? vs

Belki bir eğitim programına katıldığının propagandasını iyi yaparsan pederle olan sorunu çözebilirsin.

Gerçi 18 yaş altı olduğunu bir daha düşündüm de en baba hocalardan eğitim de alsan yaşın gereği 60 yaşında bir GS sürücüsü gibi sürmeyip haytalık yapacaksın. Baban bazı konularda haklı.

kardeş trafikte sen eksik kal ya.
naptim hocam affola
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peder neden izin vermiyor o konuyu çözmelisin. Sana mı güvenmiyor? Çevreye mi güvenmiyor? Motosikletten nefret mi ediyor? vs vs

Belki bir eğitim programına katıldığının propagandasını iyi yaparsan pederle olan sorunu çözebilirsin.
valla hocam guvenmediginden degil neymis turkiyeye turk trafigine guvenmiomus yani adam haklida biseyde diyemiyorum ama millet ayna kullanmiyor diye ben niye muaf kaliyorum 18 olunca arabaya gecerim zaten bikere genc olucaz yani baston kullaninca sureriz arabayida

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
16 yaşında kimseden izin almadan gider ehliyete baş vurusun. Ama bu çıngarı 2 ay için çıkarıyorsan, baban haklı.
16 yaşında ehliyete başvurabilmesi için 18'den küçük olduğu için velisinin imzası da gerekiyor. 18'den sonra A2 için kimseye sormadan başvurabilir.
Tabi 18 yaşında kimseye sormadan kafasına göre iş yapabimesi için de kendi evinde yaşayıp kendi geçimini sağlayabilir şekilde bağımsız olabilmesi lazım. Ailesi ile yaşayan biri 18 değil 28 yaşına bile gelmiş olsa bağımsız birey sayılmaz.

Motosikleti
16 yaşında ehliyete başvurabilmesi için 18'den küçük olduğu için velisinin imzası da gerekiyor. 18'den sonra A2 için kimseye sormadan başvurabilir.
Tabi 18 yaşında kimseye sormadan kafasına göre iş yapabimesi için de kendi evinde yaşayıp kendi geçimini sağlayabilir şekilde bağımsız olabilmesi lazım. Ailesi ile yaşayan biri 18 değil 28 yaşına bile gelmiş olsa bağımsız birey sayılmaz.
Bende merak ettim ufaktan baktım, gerek yok diye yazmış millet.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba;A1 motosiklet ehliyeti için veli izni diye bir şey kanunen yok.Bizdeki uygulamada velinin izni yok ise mümkün olduğunca kayıt yapılmıyor.Sonrasında veli arayıp kızabiliyor haklı olarak...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar