Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
29.06.2023 sucuk döner yiyeceğim diye 1334 km yol yapmam
Bizim asistan kız da tekila içer gibi bira bardağını tuzluyor, biraya limon atıyor. Ne zaman o manzarayı görsem "lanet gitsin sizin kuşağınıza, jenerasyonunuza" diyorum.
Normalde markarnaya ya da mesela domates çorbasına rendeleyince çok güzel oluyor ama zar boyutunda küçük küçük doğrayınca biranın yanında da iyi gidiyor. Yaşadığım ilçede parmesan satan dükkan yok, yunanistan ya da bulgaristana geçince hemen lidl market bulup 3-5 alıyorum evde stok bulunsun diye. şimdi son paketi açmıştım, dolapta uzun süre dayanıyor neyse ki, son paket olduğu için biranın yanına doğrayıp yemeye kıyamıyorum.
Marketten aldığımız her yerde bol bulunan pilsner tarzı biralar buzzz gibi yazın sıcakta lıkır lıkır içmeye çok iyi gidiyor, ama benim evde yaptıklarım ale tipi bira, onları buzz gibi soğutunca kokusunu almak zorlaşıyor, 7-10 derece arası içiliyor daha güzel oluyor. Şimdi dolapta iki şişe var, dolaptan çıkarıp bardağa doldurup salona getirene kadar gereken sıcaklığa erişiyor zaten. Şişeden içilmiyor çünkü canlı bira, şişelerin dibinde maya tortusu oluyor, bardağa doldururken yarım parmak bırakıyorum şişede.
Yarın da bira şişeliycem. aslında dün akşam vakti gelmişti ama fazladan 1-2 gün bekleyince çok farketmiyor diye üşendim. Yarın cumartesi, evde çocuklarlayım, bol bol zamanım olacak. Çocuklar yardım etmiyor, 5 yıl sonra 18 yaşına geldiklerinde bir kasasını bize ayır diye yalvaracaklar göreceğim o zaman onları.
Normalde markarnaya ya da mesela domates çorbasına rendeleyince çok güzel oluyor ama zar boyutunda küçük küçük doğrayınca biranın yanında da iyi gidiyor. Yaşadığım ilçede parmesan satan dükkan yok, yunanistan ya da bulgaristana geçince hemen lidl market bulup 3-5 alıyorum evde stok bulunsun diye. şimdi son paketi açmıştım, dolapta uzun süre dayanıyor neyse ki, son paket olduğu için biranın yanına doğrayıp yemeye kıyamıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Marketten aldığımız her yerde bol bulunan pilsner tarzı biralar buzzz gibi yazın sıcakta lıkır lıkır içmeye çok iyi gidiyor, ama benim evde yaptıklarım ale tipi bira, onları buzz gibi soğutunca kokusunu almak zorlaşıyor, 7-10 derece arası içiliyor daha güzel oluyor. Şimdi dolapta iki şişe var, dolaptan çıkarıp bardağa doldurup salona getirene kadar gereken sıcaklığa erişiyor zaten. Şişeden içilmiyor çünkü canlı bira, şişelerin dibinde maya tortusu oluyor, bardağa doldururken yarım parmak bırakıyorum şişede.
Yarın da bira şişeliycem. aslında dün akşam vakti gelmişti ama fazladan 1-2 gün bekleyince çok farketmiyor diye üşendim. Yarın cumartesi, evde çocuklarlayım, bol bol zamanım olacak. Çocuklar yardım etmiyor, 5 yıl sonra 18 yaşına geldiklerinde bir kasasını bize ayır diye yalvaracaklar göreceğim o zaman onları.
Abi haddimi bagisla ama birkac oneri de ben paylasmak istiyorum. Siyez ekmek, eski kaşar(biraz acikta beklemişi ozellikle), kizartilmis kuskonmaz veya son olarak hindi gogus fume ile mukemmel oluyor mayali fermante icecek icmek. Kesinlikle oneririm, bilhassa Rusya'da siyez ekmek olmadan fermante icecek sofraya gelmiyor. Ve tabi ki tuzlu domates..
Abi haddimi bagisla ama birkac oneri de ben paylasmak istiyorum. Siyez ekmek, eski kaşar(biraz acikta beklemişi ozellikle), kizartilmis kuskonmaz veya son olarak hindi gogus fume ile mukemmel oluyor mayali fermante icecek icmek. Kesinlikle oneririm, bilhassa Rusya'da siyez ekmek olmadan fermante icecek sofraya gelmiyor. Ve tabi ki tuzlu domates..
Bunu deneyeyim. Henüz buralarda iyi eski kaşar bulamadım, halbuki çocukluktan hatırladığım buraların peynirleri iyidir, hatta çok iyi süper beyaz peynirci buldum ama bir tek beyaz peynir üretiyor, ama kaşar bulamadım, marketlerde hazır kesilmişler yeterince eskimemiş gibi geliyor bana. Ben çocukken babam kocaman tekerlek şeklinde kaşar alırdı, kilere rafa koyardık dışı küf tutmuş falan ama kesip kesip 5-6 ayda yerdik çok da güzel olurdu. Geçen bir peynircide rastladım bir dilim kestirip aldım güzeldi ama yeterince de güzel değildi eh yoklukta gider şeklindeydi başka peynircileri de dolaşacağım.
Kızartılmış kuşkonmaz'ı nereden bulucam şimdi? migrosa bir bakayım. Hindi göğüz füme güzel oluyor, kuru et gibi ama hindiden olanı, kuru et ile birlikte ondan da alıyorum.
Bir de biranın yanına çok uğraştırıcı meze hazırlamaya üşenirim, bir akolay içecek, peynir doğra 3-5 turşuyu kavanozdan çıkar hepsini bir küçük tabağa koy yeter. Daha karmaşık meze hazırlama işine girişirsem rakı açarım yanında zaten.
Biranın üzerine içiyorum, yeterince sağlıklı.
Hem birayı evde yapınca pastorize edilmiyor, canlı canlı mayalı içecek olunca gayet sağlıklı probiyotik oluyor.
Biranın üzerine içiyorum, yeterince sağlıklı.
Hem birayı evde yapınca pastorize edilmiyor, canlı canlı mayalı içecek olunca gayet sağlıklı probiyotik oluyor.
Alkollü içecekler bana ters geliyor abi hayatımda zararlı tükettiğim tek şey puro oda yıldızlar falan dizilince canım çekerse.
Eskiden haftanın 6 günü ağırlık antremanı yapardım o düzene geri dönmeye niyetim var, bu düzene geçersemde puroyuda siler atarım hayatımdam. Vücütta oksijeni düşürecek ve bünyemi zayıflatacak şeyi kabül edemem.
Alkollü içecekler bana ters geliyor abi hayatımda zararlı tükettiğim tek şey puro oda yıldızlar falan dizilince canım çekerse.
Eskiden haftanın 6 günü ağırlık antremanı yapardım o düzene geri dönmeye niyetim var, bu düzene geçersemde puroyuda siler atarım hayatımdam. Vücütta oksijeni düşürecek ve bünyemi zayıflatacak şeyi kabül edemem.
ben de zaten her akşam 8-10 bira için demiyorum.
Ara sıra keyif için tadını almak için içtiğim bir şey, keşke sarhoş etmese de daha çok içebilsem. Ne güzel işte, içmiyorsan içme, çok da zorunlu değil.
Ara sıra keyif için tadını almak için içtiğim bir şey, keşke sarhoş etmese de daha çok içebilsem. Ne güzel işte, içmiyorsan içme, çok da zorunlu değil.
Alışmadıysan hiç bulaşma , bir yudum alkol bile aylarca karaciğeri yoruyor , etkisi uzun süre geçmiyor , keyfi tüketmek zevklidir de alkolik olmak sıkıntı , tüm yaşantını etkiler..
Ama şimdi şunu yazmasamda olmaz
yav herhangi bir balığı rakısız yemek ayıptır günahtır , balığa saygısızlıktır
Zaten balık bile dile gelirmiş , beni inek yedi dermiş
Alışmadıysan hiç bulaşma , bir yudum alkol bile aylarca karaciğeri yoruyor , etkisi uzun süre geçmiyor , keyfi tüketmek zevklidir de alkolik olmak sıkıntı , tüm yaşantını etkiler..
Ama şimdi şunu yazmasamda olmaz
yav herhangi bir balığı rakısız yemek ayıptır günahtır , balığa saygısızlıktır
Zaten balık bile dile gelirmiş , beni inek yedi dermiş
Abi ne yalan söyleyim öyle alışkanlık falan edinebilen biri değilimdir, mesela canım sıkılır arkadaşımla sigara yakarım içerimde ama ertesi gün veya bir daha canım çekmez. Puroyuda dümenden kokusunu sevdiğim için tüketirim yoksa onunda ciğerde verdiği ağırlıktan pek tüketmem.
Birayı birden fazla denedim ve her seferinde beğenmedim, bu tarz şeyler pek benlik olmadığını anladım.
Balık lezzeti konusunda bir şey diyemiyorum, benim için kırmızı ve beyaz etin yerini asla tutmuyor. Hayatımda daha bir restoranda balık yemedim belkide ondandır, genel olarak balığıda en çok ton balıklı makarna yaparak tüketirim denemediyseniz mutlaka denenmesi gereken bir tat, özellikle fiyonk makarna ile güzel oluyor.
Doğrusunu istersen bende restoranda balık yemeyi sevmem , keyif alamam..
Kendim pişirmeliyim , yanına rokasını , turpunu , salatasını kendi zevkime göre hazırlamalıyım , sonra limonlu helva kavurmalıyım ,
birde bizde bir söz vardır :
Tavuk , balık , kelle
Bunlar yenir elle
bak İstanbul'a gelirsen sana sözüm olsun , birkaç forumdaş daha mutlak katılır bir balık yapacam köftede neymiş diyeceksiniz , hele hele barbun veya çinekop zamanına denk gelirsek varya öfff..adres Şile
Kendim pişirmeliyim , yanına rokasını , turpunu , salatasını kendi zevkime göre hazırlamalıyım , sonra limonlu helva kavurmalıyım ,
Tavuk , balık , kelle
Bunlar yenir elle
bak İstanbul'a gelirsen sana sözüm olsun , birkaç forumdaş daha mutlak katılır bir balık yapacam köftede neymiş diyeceksiniz , hele hele barbun veya çinekop zamanına denk gelirsek varya öfff..adres Şile
Tavuk , balık , kelle
Bunlar yenir elle
mayalanan içkilerde içine alkol maya denen mikroskobik canlıların şekeri yiyip alkole dönüştürmesi ile oluyor. şekerini tarife göre az koyarsam az alkollü olur, çok koyarsam çok. Ama bu sefer de tadı değişir, bu yüzden tariftekinin daha az miktarını koymuyorum. Endüstriyel üretim biralarda alkol %4.5-5 arası oluyor çoğunda, benimkilerde %5-6 arası ama market biraları lıkır lıkır 8-10 tane içilebiliyorken bunlar daha yoğun gövdeli ve aromalı olduğu için 2 tanesi yetiyor, toplamda daha az alkol almış oluyorum.
Zaten alkol aldıysam akşam alırım ki sabaha araç kullanacaksam sıfır alkolle yola çıkayım. Hele motor kullanıyorken en fazla köftecide bir birayı iki kişi paylaşırız o da masada en az bir saat oturunca bir etkisi kalmaz.
doktor akşam uyumadan önce iç demişti, zaten henüz iki haftadır içiyorum. akşam uyumadan içince de iki bira içmiş oluyorum, iki biranın toplam alkolu çok sayılmaz.
Kardiyolog'a muayene de oldum, hiç bir sorun yok yalnızca kolesterol çok aşırı yüksek onun için yazıyorum ilacı dedi. düşmezse aniden sorun yapabilirmiş diye.
iki hafta sonra tekrar tahliller falan kardiyologa kontrole gideceğim.
mayalanan içkilerde içine alkol maya denen mikroskobik canlıların şekeri yiyip alkole dönüştürmesi ile oluyor. şekerini tarife göre az koyarsam az alkollü olur, çok koyarsam çok. Ama bu sefer de tadı değişir, bu yüzden tariftekinin daha az miktarını koymuyorum. Endüstriyel üretim biralarda alkol %4.5-5 arası oluyor çoğunda, benimkilerde %5-6 arası ama market biraları lıkır lıkır 8-10 tane içilebiliyorken bunlar daha yoğun gövdeli ve aromalı olduğu için 2 tanesi yetiyor, toplamda daha az alkol almış oluyorum.
Zaten alkol aldıysam akşam alırım ki sabaha araç kullanacaksam sıfır alkolle yola çıkayım. Hele motor kullanıyorken en fazla köftecide bir birayı iki kişi paylaşırız o da masada en az bir saat oturunca bir etkisi kalmaz.
içkinin son kullanma tarihi mi olurmuş yaa.
2 yıl önce Yunanistandan aldığım uzo duruyor hala açılmadık halde, bir şeycik olmaz ona. 3 yıl önce Bulgaristan'dan aldığım mastika da duruyormuş. Düşün yani ne kadar az içen biri olmuşum. Rakı tarzı içkiler için sofra lazım, kalabalık grup lazım, haliyle ancak dışarıda meyhane ortamında içiyorum, evde aklıma gelmiyor.
işte ben de o kadar ancak, en son alkol de satan köfteci mekanda bir birayı iki kişi paylaşmıştık, üsüne sohbet muhabbet derken 2 saat geçti, bol su da içince bir şey kalmadı zaten.