Kan verdikten sonra Motosiklete binilirmi?

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar hayırlı akşamlar düzenli olarak 3 ayda bir kan veriyorum sağlığa faydalı deselerde ben bir yandanda zararı olduğunu düşünüyorum kandaki değerlerin ve vitaminlerin eksileceğini düşünüyorum yan etki olarakta motosiklette çabuk üşüme,motosiklet kullanırken tansiyon düşmesi ve işin detayına girdiğimde yazın güneşi görenler kışın hasta olmaz diye bir söylenti var mantıksızda değil,kan verince kandaki d vitamini eksilirse kışında motosiklet üzerinde ne giyersek hasta olacağız,diğer yandan yine kan vermeden kaynaklı kandaki b12 eksikliği oluşunca dikkatsizlik ve unutkanlık oluşabilir diye düşünüyorum,düzenli kan veriyorum ve bugün sıkı giyindiğim halde motosiklet üzerinde acayip üşüdüm,en son 10 gün önce kan verdiğim halde vücudumda bir kırgınlık halsizlik var gibi ve unutkanlık dikkatsizlik var.Tecrübeleri olan arkadaşlardan yorumları bekliyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kardeş neden böyle skim sokum konular açıyorsun? Verme o zaman kan. Kan verip de çocuk gibi üşüyorsan da sonrasında sürme. Sen de aramıza yeni geldin ama ne kadar antin kuntin konu varsa hepsi sende.

Az bir toparla kendini.

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeş neden böyle skim sokum konular açıyorsun? Verme o zaman kan. Kan verip de çocuk gibi üşüyorsan da sonrasında sürme. Sen de aramıza yeni geldin ama ne kadar antin kuntin konu varsa hepsi sende.

Az bir toparla kendini.

Cevaba bak üşüyen çocukmu oluyor sen hiç kan vermiyormusun

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bir sonraki konusu "motosiklet gidonunu çevirdiğimde motor neden yön değiştiriyor"
B12 eksildiği için oluyor bunlar.
Bu arada 18 yaşından 50 yaşına kadar düzenli 3 ayda bir kan verdim. Ne vitaminim azaldı nede başka değerlerim. Aksine bırakınca ağrım sızım arttı. Şimdide almıyorlar zaten. Hacamatta yaptıramıyorum.
Ne yapayım ben şimdi kendimi kessem caiz midir hocam? Ulan aslında bak nu güzel konu olurdu tüh kaçtı güzelim başlık.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Cevaba bak üşüyen çocukmu oluyor sen hiç kan vermiyormusun
Dostum tomyygun arkadaşım neden kan veriyorsun demiyor. Kan verdiğinde üşüme, tansiyon düşüklüğü, dikkatsizlik gibi sıkıntılar oluşuyor ise kan verdikten sonra motosiklet kullanma diyor.

Mesela bazı ilaçlar vardır, alındıktan sonra araç kullanmayın - uyku, koordinasyonve dikkat eksikliği yapabilir- uyarısı yapılır. Bu ilacı aldıktan sonra araç kullanılmaz. O kişiye neden bu ilacı kullandın mı denir yoksa bu ilacı aldıktan sonra neden araç kullandın mı denir?

Kan vermek bu kadar etkiliyorsa; başkasının veya kendi canını riske atmak mantıklı mı? Ayrıca hukuki yönden de net bir şekilde sorumlu olacağın açık. Anlatılmak istenenin kan verme olmadığını sen de anlamış olmalısın...

Sorduğun soru ve açtığın konu çok önemli ama ciddiyetini anlayabilecek derecede ekonomik refaha ve özgürlüğe ulaşmış bir toplum değiliz.
Kafamız o kadar gereksiz antin kuntin şeylerle dolu ki insan sağlığı ve güvenliği açısından dolu zihinlerimize zül geliyor.
Ben konunun uzmanı olmamakla birlikte 25 senedir kan veriyorum bugüne kadar başıma bir şey gelmedi. Sadece acil bir durumda aç karnıma kan verdiğimden bayılacak gibi oldum. O anda durumu fark ettiğimden motora binmemiş olduğumdan mütevellit bir sıkıntı çıkmadı.

Motosikleti
D400
B12 eksildiği için oluyor bunlar.
Bu arada 18 yaşından 50 yaşına kadar düzenli 3 ayda bir kan verdim. Ne vitaminim azaldı nede başka değerlerim. Aksine bırakınca ağrım sızım arttı. Şimdide almıyorlar zaten. Hacamatta yaptıramıyorum.
Ne yapayım ben şimdi kendimi kessem caiz midir hocam? Ulan aslında bak nu güzel konu olurdu tüh kaçtı güzelim başlık.

Aklıma bu geldi

images

Motosikleti

Alakası yok ama buda güzeldi vermemek üzerine...

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sorduğun soru ve açtığın konu çok önemli ama ciddiyetini anlayabilecek derecede ekonomik refaha ve özgürlüğe ulaşmış bir toplum değiliz.
Kafamız o kadar gereksiz antin kuntin şeylerle dolu ki insan sağlığı ve güvenliği açısından dolu zihinlerimize zül geliyor.
Ben konunun uzmanı olmamakla birlikte 25 senedir kan veriyorum bugüne kadar başıma bir şey gelmedi. Sadece acil bir durumda aç karnıma kan verdiğimden bayılacak gibi oldum. O anda durumu fark ettiğimden motora binmemiş olduğumdan mütevellit bir sıkıntı çıkmadı.
Konu önemli ancak düşünüyorum ile hareket edilcek bir eylem değil kan değerlerini kontrol ettirirsin sebebi bir şekilde bulunur yazın güneş gördüm kışın üşümem ile hareket edeceksek ohooooo

Motosikleti
Valla inşallah kurutmamıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar