Dizelli Cb125F

Sen hazır ol, ben Bursa'ya Artvin üzerinden geleceğim. Katıl artık şu bizim ortamlara.
Dün Bursa Görükle de idim , sicim gibi yağmurda gittim geldim , abs si devre dışı Medley ile lastiklerde yazlık 3 senelik City Grip , bu şartlarda 150 cc bir motorla 100-110 düzlüklerde 120-125 Yalova'dan Görükle'ye 1,5 saatte gidip geri döndüm , varmı sitede daha çılgın 😅

Motosikleti
Yamaha XSR700
Dün Bursa Görükle de idim , sicim gibi yağmurda gittim geldim , abs si devre dışı Medley ile lastiklerde yazlık 3 senelik City Grip , bu şartlarda 150 cc bir motorla 100-110 düzlüklerde 120-125 Yalova'dan Görükle'ye 1,5 saatte gidip geri döndüm , varmı sitede daha çılgın 😅
mertowski izmirden lüleburgaza hero dash 125 ile gelmişti. Yağmur yoktu ama bence o da çılgınca :D

Motosikleti
Ns200 15"
Otobandan Görükle girişine dikkat etmek gerekli abi, giriş kavşağı keskin viraj ve frezeli.

Motosikleti
Cb125f
Neden CB125F ?
Konu ile alakalı olarak ben de saf su ile denedim 50-60 gibi top speed ile gidiyor
Benim ilk vitesli motorum dolayısıyla 125cc üstüne çıkmak istemedim ve 125cc klasmanında motorlara baktığımda beni üzmeyecek bir motor olduğunu düşündüm. Çok hafif, 100 kilo civarında ve çok az yakıyor. Mekaniğide sağlam zaten entry'de dediğim gibi mazot attım ve marşada bi hayli bastım. Ancak depoyu boşaltıp benzin attığımda tek marş aldı ve yaklaşık 5000km'dir bu böyle. Benim motorda aradığım en büyük özellik zaten mekaniğinin sağlam olması, ustalarla uğraşmak istemiyorum, Cb'de bana bunu verdi ben çok memnunum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Rks Titanic 150-S ile İstanbul'dan Bodrum'a gittim, bir gün sonra da döndüm. Sonrasında 3 gün motor kullanamadım, Parkinson oldum sandım.

Motosikleti
Cb125f
Rks Titanic 150-S ile İstanbul'dan Bodrum'a gittim, bir gün sonra da döndüm. Sonrasında 3 gün motor kullanamadım, Parkinson oldum sandım.
Çok geçmiş olsun abi, motorun parkinson ile bağlantısı nedir. Rks değil'de bir v-storm olsaydı gene yapar mıydı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çok geçmiş olsun abi, motorun parkinson ile bağlantısı nedir. Rks değil'de bir v-storm olsaydı gene yapar mıydı?
Titremeyle ilgili bir espri yapayım dedim.

Ben V-Strom ile dünyayı bile gezerim. 1 ay önceye kadar 5,5 sene kullandığım Er6F ile ben günlük 1000 km üstü yol yaptığım çok gezi oldu. Al bak sana bir tanesinin gezi linkini atayım

https://www.motosiklet.net/forum/ko...ner-yiyecegim-diye-1334-km-yol-yapmam.214080/

Motosikleti
Cb125f
Titremeyle ilgili bir espri yapayım dedim.

Ben V-Strom ile dünyayı bile gezerim. 1 ay önceye kadar 5,5 sene kullandığım Er6F ile ben günlük 1000 km üstü yol yaptığım çok gezi oldu. Al bak sana bir tanesinin gezi linkini atayım

https://www.motosiklet.net/forum/ko...ner-yiyecegim-diye-1334-km-yol-yapmam.214080/
Afiyet olsun abi :ROFLMAO:. Sucuk döner hiç yemedim ama 1000km uğruna yol gidiliyorsa çok acayip bir şey olsa gerek, bende yemek istiyorum şimdi. Bu tür tur, gezi vs vakti zamanı gelince bende yapmak istiyorum fakat şu an için kutumda mutluyum, bildiğim yollar bildiğim trafik. Yeterli tecrübe ve hep istediğim Hornet 500'ü alırsam kimse tutamaz beni. Arada bizim orayada uğramışsın abi bir de, Yalova nasıldı beğendin mi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Afiyet olsun abi :ROFLMAO:. Sucuk döner hiç yemedim ama 1000km uğruna yol gidiliyorsa çok acayip bir şey olsa gerek, bende yemek istiyorum şimdi. Bu tür tur, gezi vs vakti zamanı gelince bende yapmak istiyorum fakat şu an için kutumda mutluyum, bildiğim yollar bildiğim trafik. Yeterli tecrübe ve hep istediğim Hornet 500'ü alırsam kimse tutamaz beni. Arada bizim orayada uğramışsın abi bir de, Yalova nasıldı beğendin mi?
Ben Yalova'ya hiç gitmemişsem 100 defa gitmişimdir. Vakti zamanında İstanbul'da otururken hem solo hem de toplu sürüşlerde pek çok kez Yalova'dan başlayıp Çınarcık-Armutlu üzerinden Gemlik'e varıp oradan otoban üzerinden İstanbul'a eve dönmüşlüğüm var. Hornet 500 diye kendini şartlandırma, elinde ne varsa neye imkanın yetiyorsa onunla gez. Yeter ki yolda ol.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Mertowski yi bağrımıza bastık gözümüz yaşardı gelince az yol değil , bu Medley ile Istanbul dan Tiflis e gittim 🤪
Küçük motoru 2 kişiyi biraz daha iyi taşıyacak bir motorla değiştirme planım var. Öyle uçsun kaçsın değil de bir miktar daha rahatlatsın diye. Genelde şehir içi kullanılacağı için küçük cc bir şeyler bakıyorum. Medley önerir misiniz? Artçılı şehir içi ve yakın mesafe yollar da olabilir. 2 kişi toplamda 130-140 kilo.

Motosikleti
Cb125f
Ben Yalova'ya hiç gitmemişsem 100 defa gitmişimdir. Vakti zamanında İstanbul'da otururken hem solo hem de toplu sürüşlerde pek çok kez Yalova'dan başlayıp Çınarcık-Armutlu üzerinden Gemlik'e varıp oradan otoban üzerinden İstanbul'a eve dönmüşlüğüm var. Hornet 500 diye kendini şartlandırma, elinde ne varsa neye imkanın yetiyorsa onunla gez. Yeter ki yolda ol.
Başka entry'lerde de bahsetmiştim galiba abi, benim bundan önce 50cc mondialim vardı. Aldıktan kısa bir süre sonra sanayiye bir o kadar daha para verdik. Bu ustaların çakallığından dolayıda olabilir, bizim ikamet ettiğimiz yer köylük bir yer, yokuş yukarı ve yollar çok engebeli. Bundan ötürüde motor çok çabuk yorulmuş olabilir bilmiyorum fakat abartısız söylüyorum bir kaç kez kabusuma bile girmişti motorun bozulması... Kendimi Hornet diye şartlandırmıyorum, sadece mekanik bakımdan sağlam olduğunu biliyorum, bundan ötürü Hornet olsa fena olmaz gibi. Bir kaç hafta önceye kadar da svartspilen bakıyordum, ondan önce eliminator bakıyordum. Sürekli değişiyor fakat bir adventure tarzı olmazsa cruiser veya chopper motor istiyorum. O motoru alana kadar benim fikrim çok değişir. Triumph ve Royal Enfield'ler da çok güzel. Senin eski Er6f'de çok güzel, bakalım hangisini alabilirsek artık. Fakat bir müddet daha 125cc'de kalmak istiyorum.

Küçük motoru 2 kişiyi biraz daha iyi taşıyacak bir motorla değiştirme planım var. Öyle uçsun kaçsın değil de bir miktar daha rahatlatsın diye. Genelde şehir içi kullanılacağı için küçük cc bir şeyler bakıyorum. Medley önerir misiniz? Artçılı şehir içi ve yakın mesafe yollar da olabilir. 2 kişi toplamda 130-140 kilo.
Öneririm lakin kaporta parçaları çok pahalı , motor silindir , piston , elektronik parçaları çok pahalı bilgin olsun 😬
Haricinde freni efsane , sele altı efsane , yakıtı ortalama , iki kişi rampaları 80-90 çıkar , normalde 115 de kesici var ben iptal ettim 125 görüyor zorlasam 130 görebilir denemedim..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Başka entry'lerde de bahsetmiştim galiba abi, benim bundan önce 50cc mondialim vardı. Aldıktan kısa bir süre sonra sanayiye bir o kadar daha para verdik. Bu ustaların çakallığından dolayıda olabilir, bizim ikamet ettiğimiz yer köylük bir yer, yokuş yukarı ve yollar çok engebeli. Bundan ötürüde motor çok çabuk yorulmuş olabilir bilmiyorum fakat abartısız söylüyorum bir kaç kez kabusuma bile girmişti motorun bozulması... Kendimi Hornet diye şartlandırmıyorum, sadece mekanik bakımdan sağlam olduğunu biliyorum, bundan ötürü Hornet olsa fena olmaz gibi. Bir kaç hafta önceye kadar da svartspilen bakıyordum, ondan önce eliminator bakıyordum. Sürekli değişiyor fakat bir adventure tarzı olmazsa cruiser veya chopper motor istiyorum. O motoru alana kadar benim fikrim çok değişir. Triumph ve Royal Enfield'ler da çok güzel. Senin eski Er6f'de çok güzel, bakalım hangisini alabilirsek artık. Fakat bir müddet daha 125cc'de kalmak istiyorum.
Millet Ybr ile Japonya'ya gidip döndü, bir başka çift Ybr ile Avrupa'yı gezdi, bir diğer çift Pulsar ile Avrupa'ya gitti (gerçi Avrupa'da patates oldu motorları) Her motor her yere gider, sen güvenebileceğin bir motor al, onunla dünyayı bile dolaşırsın. Yeter ki motorun fik fik sorun çıkarmayacak kadar rüştünü ispat etmiş olsun. 50 cc'lerin hepsi dandik, hepsi çöp, en iyisini de alsan sanayide kanka edinirsin. Lakin depoya benzin yerine mazot koymadığın Cb125F ile dünyayı bile dolaşırsın yeter ki kendini "uzun geziler için illa yüksek cc motor lazım" diye şartlandırma. Ok yüksek cc ve daha kaliteli motorlarla bu yolculukla daha konforlu ve kısa sürüyor ama elde imkan bu kadarsa ne yapacağız? Yola çıkmayacak mıyız?

Forum üyelerimizden @yaşlıveacemi hiçbirimizin almak istemeyeceği bir motorla defalarca Türkiye'yi dolaştı, bin defa Bulgaristan'a gitti geldi, en sonunda da o motorla Nordkapp'a gitti, hem de artçılı. Dediğim o ki elinde ne varsa onu değerlendir, her zaman iyinin iyisi vardır, sonu yok bu işlerin. Belki en iyisini aldığın gün seyahat etmeye halin de olmayacak vaktin de olmayacak sağlığın da elvermeyecek. Anı yaşa, yolda ol.

Motosikleti
CB125F
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Topanıp tüm cb125f'lerle Türkiye turu yaptık o zaman.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu forumdan kimler geldi kimler geçti. Çok değişik arkadaşlarla muhabbet ettik zamanında. Bunların bazılarını şu anki aktif üyeler bilmez, tanımaz bile, isimlerini bile duymamışlardır. Lakin 10 senedir aktif bir yazar olarak bana sorsalar "forumda en psikopat, en ruh hastası, en sıkıntılı üye kimdir?" diye ben oyumu banko @Nikkfurie 'ye veririm. Len yağmurda Medley ile uzun yol yapmak ne demek?

@mertowski de ayrı bir manyak. Hep beraber köfte yiyeceğiz diye adam geceden yola çıktı da bir sürü şehir geçip hepimizden erken vardı neredeyse.

Son düzenleme:
Bu ikisi benim için çok çok yeterli kriterler. sh125 ve medley 150 arasındayım. Daha güçlü olduğu için medley, servise ulaşımım daha kolay olacağı için sh125 düşünüyorum.
Medley Sh125 in içinden geçer , hele 2022 yeni kasası 3 bg daha güçlü kalkışta 250 lik Forza mıydı Xmax mıydı hatırlayamadım , gözümle gördüm 70-80 e kadar kafa kafaya gidiyor..servis konusunda Honda ile aşık atacak marka TR de değil dünyada yok..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar