kazada tamamen mi hatalıyım?

Motosikleti
Voge 250RR
Dün yaptığım kazada bugün kendimi daha da derin sorguladım ve kendime şu soruyu sordum : "ben tramvay yolundan giderken dönüş olan her yerde yavaşlar ve yol veririm, o an ne oldu da neden hızlıydım ki?".

Ardından haritalara girdim ve aracın hatalı dönüş yaptığını fark ettim.

Siyah ok dönen araç, diğer ok da ben geliyorum. Araç u dönüşü atıyordu sanırım çünkü gittiği yerde refuj var ve sola dönecek olan kişiler sola dönüş ışığının da ötesinden ileriden dönüyor. Ben kaza tutanağına "dönüş yapan araca duramayip çarptım" şeklinde net olmayan bir şey yazmıştım kamerayı izlerler herhalde acaba tespit edilip ona da kusur yazilir mi? Veya ben %100 kusurlu çıkarsam sonrasında itiraz edebilir miyim?

Motosikleti
D400
Tramvay yolundan gitmek de suç? =)

Araç dönmesi gerekenden 10 metre geri dönmüş hatalı fakat motosiklet kullanıcıları olarak şunu idrak etmemiz lazım.

"Olmamız gereken yerden gidiyorsak başımıza gelecek şeyleri kabullenmiş sayılırız"

Motosikleti
Ns200 15"
Tramvay yolundan gitmeseydiniz çocuklarınızı kaybetmezmişiniz. :)

Motosikleti
Yok
Adına kavşak denilen, yavşaklarla dolup taşan bu tür yerleri fark ettiğim anda aracımın süratini düşürebildiğim kadar düşürür, yol kaç noktadan birleşiyorsa, sürekli olarak hepsini kısa kısa taraya taraya öyle geçerim ben.

Sıklıkla görmüşümdür, motorcu arkadaşlar "yol hakkı benim nasıl olsa" diyerek son sürat gitmeye devam ediyorlar, bir noktadan kural ihlali yapan bir maganda önüne çıkıyor ve motorcu haliyle duramayarak patlıyor.

%85-90'nın kurallara uymadığı trafikte asla böyle davranmamak lazım bana göre.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
"Ben tramway yolundan giderken" den sonrasını okumadım haksınız.

Yanan sobaya elimi soktum elim yandı, sobayı üreten tırrekten şikayetçiyim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bikaç ay izmitte kuryelik yaptım oranın trafiğini de bilirim ama bi kere o tramvay yoluna girmedim kaza da yapmadım bu güne kadar

Motosikleti
Voge 250RR

Araç dönmesi gerekenden 10 metre geri dönmüş hatalı fakat motosiklet kullanıcıları olarak şunu idrak etmemiz lazım.

"Olmamız gereken yerden gidiyorsak başımıza gelecek şeyleri kabullenmiş sayılırız"
Çok biliyor gibi konuşmayın ben başlığı zaten "TAMAMEN Mİ hatalıyım" diye açmışım. Hatamı inkar etmiyor neymiş ben ters yönden tramvay yolundan gidiyormusum adam da kural ihlal ediyor hem de ihlal ederken aynasına da bakmıyor u dönüşü yasak u dönüşü yapıyor ben zaten kendi masrafımı kendim karşıladım kimse kusura bakmasın da zaten ben de hatalıyım diye başka hatalı birinin arabasını niye yaptırıyorum?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sen zaten baştan ters yönden gitmiş olmuyor musun?
Yanan sobaya elimi soktum elim yandı, sobayı üreten tırrekten şikayetçiyim.
bikaç ay izmitte kuryelik yaptım oranın trafiğini de bilirim ama bi kere o tramvay yoluna girmedim kaza da yapmadım bu güne kadar
yukarıda açıkladım haklıyım diye savunan yok dün zaten aracın normal dönüş yaptığını sandigimdan %100 kusurluyum da demiştim ama meğer donulmeyecek yerden u dönüşü yapıyormuş.

Motosikleti
Ns200 15"
Çok biliyor gibi konuşmayın ben başlığı zaten "TAMAMEN Mİ hatalıyım" diye açmışım. Hatamı inkar etmiyor neymiş ben ters yönden tramvay yolundan gidiyormusum adam da kural ihlal ediyor hem de ihlal ederken aynasına da bakmıyor u dönüşü yasak u dönüşü yapıyor ben zaten kendi masrafımı kendim karşıladım kimse kusura bakmasın da zaten ben de hatalıyım diye başka hatalı birinin arabasını niye yaptırıyorum?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yukarıda açıkladım haklıyım diye savunan yok dün zaten aracın normal dönüş yaptığını sandigimdan %100 kusurluyum da demiştim ama meğer donulmeyecek yerden u dönüşü yapıyormuş.
Farketmiyor işte, trafikte yavvvvşak çok var. Bir keresinde tali yoldan çıkarken araba bana yol verdi ve sağa bakıp sola doğru dönecekken tek şerit yolda sollanması yasak yerden kadın tali yola girecek arabayı sollayarak kadına ortadan çarpıyorum, sonuç olarak semazen gibi dönerek düştüm, ekipmanlarım sayesinde bir şey olmadan eve döndüm.

Bu yaşadığım kazada tamamen suçsuzdum ama suçlu veya suçsuz olmak cana bir şey olduğunda bir şey ifade etmiyor.

Motosikleti
Voge 250RR
Farketmiyor işte, trafikte yavvvvşak çok var. Bir keresinde tali yoldan çıkarken araba bana yol verdi ve sağa bakıp sola doğru dönecekken tek şerit yolda sollanması yasak yerden kadın tali yola girecek arabayı sollayarak kadına ortadan çarpıyorum, sonuç olarak semazen gibi dönerek düştüm, ekipmanlarım sayesinde bir şey olmadan eve döndüm.

Bu yaşadığım kazada tamamen suçsuzdum ama suçlu veya suçsuz olmak cana bir şey olduğunda bir şey ifade etmiyor.
Ben size o kısmını sormuyorum zaten haklıyım kaza yapabilirim falan da demiyorum %100 hatalı çıkarsam aracın masrafını neden sigortam karşılasın itiraz edebilir miyim diyorum adam gelip yazıyor ki tramvay yolundan gidiyorumdan sonrasını okumadım... tebrikler , , , ,.

dümdüz hakaret istiyorum demek bu, ben yine de saygımı bozmadım.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben size o kısmını sormuyorum zaten haklıyım kaza yapabilirim falan da demiyorum %100 hatalı çıkarsam aracın masrafını neden sigortam karşılasın itiraz edebilir miyim diyorum adam gelip yazıyor ki tramvay yolundan gidiyorumdan sonrasını okumadım... tebrikler , , , ,.

Hatalı çıkarsan senin sigortan masrafı karşılıcak, o hatalı olsaydı onun sigortası karşılayacaktı neye itiraz edecektin ki.
Bu durumda ikinizde kendi masrafınızı karşılayacaksınız gibi geliyor

Motosikleti
Ns200 15"

Zaten sigorta karşı tarafın hasarını karşılar kendi hasarınızı değilki. Olmaması gereken yerde gittiğinizi için yüksek ihtimalle bütün kusuru size verecekler.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Eğer bu arkadaş izmirdeyse , tramvayla araçlar paylaşımlı kullanıyorlar yolu... Tramvay yolunda gitmek yasak değil..

Motosikleti
Voge 250RR
Zaten sigorta karşı tarafın hasarını karşılar kendi hasarınızı değilki. Olmaması gereken yerde gittiğinizi için yüksek ihtimalle bütün kusuru size verecekler.
Hatalı çıkarsan senin sigortan masrafı karşılıcak, o hatalı olsaydı onun sigortası karşılayacaktı neye itiraz edecektin ki.
Bu durumda ikinizde kendi masrafınızı karşılayacaksınız gibi geliyor

Merhaba zaten ben kendi masrafımı kendim karşıladım motorumda vites pedalı kırıldı kaynak yaptırdım kullanıyorum da,

fakat bunu tutanağa karşı taraf hatalıymış gibi yazmadım sadece "dönüş yapan araca duramayıp çarptım" şeklinde ucu açık yazdım. Kamera kayıtları incelenip yanlış yerden döndüğü için %50 gibi bölüşürler mi onu sormuştum
eğer o detayı göremeyip, yanlış yerden döndüğünü fark edemeyip tüm kusuru bana verirlerse itiraz edebilir miyim sorum buydu.

Ben olmamam gereken yerdeyim de adam da tramvay yolunun üzerinden yasak u dönüşü atıyor sola dönüyor olamaz aracın burnu karşı şeridin refüjüne bakıyor

ben kazanın sıcağıyla tramvay yolundayım haksızım şeklinde düşündüm aklıma hiç gelmedi şimdi mapsten bakınca fark ettim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Merhaba zaten ben kendi masrafımı kendim karşıladım motorumda vites pedalı kırıldı kaynak yaptırdım kullanıyorum da,

fakat bunu tutanağa karşı taraf hatalıymış gibi yazmadım sadece "dönüş yapan araca duramayıp çarptım" şeklinde ucu açık yazdım. Kamera kayıtları incelenip yanlış yerden döndüğü için %50 gibi bölüşürler mi onu sormuştum
eğer o detayı göremeyip, yanlış yerden döndüğünü fark edemeyip tüm kusuru bana verirlerse itiraz edebilir miyim sorum buydu.

Ben olmamam gereken yerdeyim de adam da tramvay yolunun üzerinden yasak u dönüşü atıyor sola dönüyor olamaz aracın burnu karşı şeridin refüjüne bakıyor

ben kazanın sıcağıyla tramvay yolundayım haksızım şeklinde düşündüm aklıma hiç gelmedi şimdi mapsten bakınca fark ettim.
İkinizde olmamanız gereken yerde olduğunuz için %50 durumu olabilir olmazsa itiraz etmeyi düşünebilirsin

Motosikleti
D400
Eğer bu arkadaş izmirdeyse , tramvayla araçlar paylaşımlı kullanıyorlar yolu... Tramvay yolunda gitmek yasak değil..

Yol işaretlerine bağlı; izmir'de dikkat etmedım işaretlere fakat yolu mahvettiği için serbest tabelası olabilir Normal şartlarda tramvay yolundan süremezsin.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Kazalrda asli kusur, tali kusur ve eşit kusur oranları vardır.

"Karayolları Trafik Kanunu 56/1-a maddesi ile ilişkili olan 56/1A kusur oranı %75'tir. Asli kusurlu kişiyi gösteren durum şerit izleme ve şerit değiştirme kurallarına uymama nedeniyle ortaya çıkar." der. Buna göre dönüşü yanlış yapan mı asli yoksa hiç girmemesi gereken bir yolda araç süren mi siz asli kusurlusunuz bilgim yok.

Sigortadan rücu söz konusu ise TRAMER "Trafik sigortaları merkezi" uzmanları tarafından kaza değerlendirilir. Merkezde kazaya karışan araçların, kişilerin eylemlerine göre kusur oranı belirlenir.

Bir araç kırmızıda geçen araç, dönülmeyecek yerden dönen araca çarpsa, ikisi de kusurlu ama kırmızıda geçen araç asli kusurlu olur gibime geliyor. Bu nedenle sizin durumunuzu işin uzmanları netleştirecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar