Trafik konusunda artık n'apacağımı şaşırmış durumdayım

Motosikleti
Yok
Bugün Konya'da meydana gelen kaza. Sol şeritteki arabayı kullanan kişinin tek suçu(!) kurallara uygun olarak kırmızı ışıkta durmak.

Maalesef hayatını kaybetti.

Kazanın olduğu videonun twitter (x) adresi: UYARI! LÜTFEN HASSAS OLANLAR İZLEMESİN;
https://x.com/sputnik_TR/status/1974162880842121638

.................

İstisnasız her gün böyle benzer haberler karşıma çıkıyor, ki bunlar haberlere çıkanlar - kim bilir bunların kaç katı kadar çıkmayanlar, yahut benim denk gelmediklerim var. Benzerini motosiklet.net'te paylaşmıştım, aynı şekilde, park etmiş durumda çöp kamyonun arkasında çöp toplayan iki garibanın tost olması. Yine benzerini Bursa'da İnönü caddesinde ben bizzat şahit olmuştum, yine forumda anlatmıştım.

Böyle manyakların kol gezdiği trafikte artık ben, başlıkta da belirttiğim gibi n'apacağımı şaşırmış durumdayım - sizlerden fikir alabilmek adına bu konuyu açmış bulunuyorum.

Bana göre, karadaki en keyifli iki vasıta türü olan motosikletimi ve ATV'mi sırf bu manyaklar yüzünden sattım bir süre önce. Yetmedi, kullandığım otomobil de artık bana oyuncak gibi, sanki motosikletten pek bir farkı yokmuş gibi gelmeye başladı - yine bu manyaklar yüzünden. Tuttum F-150 dönüşümlü bir Ford Ranger satın aldım, arabadan çok bir tankı andıran bir makina, onun bakımları yapılıyor şu an, bir aksilik olmazsa artık ona geçeceğim.

Ama gene içim rahat olmayacak, 50km. hız sınırı olan şehir içinde -ki insanların çok olduğu bir yer, 30km. ile sürmek daha uygun bana göre-, yol boş diye tahmini 70-80km/s ile giden belediye otobüsü gördü bu gözler. (Tamam yol boş, ona güveniyor a.ağızlı ama hiç düşünmüyor mu, bir çocuk annesinin elinden fırlasa yola, o koca otobüsü o süratte durdurabilecek miyim diye)

Bir ara hiç bir şekilde araç kullanmayayım, neyim varsa onu da satayım ve gideceğim yere taksiyle gideyim diye düşündüm, maliyet açısından pek de bir fark olmaz dedim, ama sonra hemen uyandım: Taksiciler, genelde manyağın önde gidenlerinden trafikte. Daha bir tane kurallara uygun süren taksici görmedim belki on senedir. Sonuçta bu düşüncemden de vazgeçtim.

Çok uzattık, kusura bakmayın.

Sormak istediğim, benimle aynı düşünceleri paylaşan arkadaşlar var mı? Varsa bu duruma karşı ne gibi önerileri olur, inanın bilmek çok isterim.

Paylaşırsanız, sevinirim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bizim nesil uygar bir trafik görmez. Bizden sonraki en az 2 nesil de görmeyecek. Türkiye'de isterseniz tank kullanın, yine de muaf olmayacaksınız bu rezaletten. İstediğiniz kadar steril bir yaşam sürün, yine de kurtulamayacaksınız bu kaostan. Ya sürücü olarak, ya yaya olarak dahiliz bu sisteme.

Ben oğlumu yurtdışına gönderdim. Kendim de gidebilirdim ama yaşam bana farklı seçenekler sundu. "keşke" dediğim anlar çoğunluktadır. Bu sınırlar içinde "şimdilik" yapabileceğimiz bir şey yok. Önce "kent kurmayı" sonra "kentli" olmayı öğreneceğiz. Tabii biz öğrenene kadar kent kavramının aynı kalmasını umarak...

Üzgünüm...

Motosikleti
Yamaha Xmax 250 2025
Şansa yaşıyoruz gibi geliyor artık. Kimse kurallara uymuyor zaten ceza denen bir şey de olmayınca kimse kimseyi takmıyor. Ülke gerçekten iyice hindistan gibi olma yolunda bu trafik konusunda.

Motosikleti
Yuki gusto cub 50 cc
@Voltaren ve @Punctum söylediklerinize üzülerek katılıyorum malesef. Durumlar böyle. Videoyu izledim. Gerçekten rezalet ötesi!

Ben yıllardır Zafer Akçay hocayı izlerim takip ederim ileri sürüş teknikleri konusunda. (Youtube da mutlaka takip etmenizi tavsiye ederim) Bunun gibi bir çok kaza videoları izlemiş biri olarak zaman geliyor ya "Ben bunu bir yerde gördüm, yaşadım" diye içimde bir ses yankılanıyor. Her zaman tetikte olmamı sağlıyor.

Işıklarda dururken aynaları sık kontrol ederim. Ne taraftaysam en kenara geçerim.

Eğer en geride kaldıysam biri arkadan beni tost etmesin diye öndeki aracın yanına araya girerim. İlk darbeyi araba alır senin bir şekilde kurtulma ihtimalin artar.

Bir de şöyle bir senaryo var. Eğer araya girme gibi bir imkanın yok ve önünde araç var; çok yaklaşma ve direksiyonu dışarı kır ve öyle bekle. Yinede arkadan darbe alırsan arada kalmaz ve dışarı doğru yönlenme ihtimalin olur.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bence bir süre bu tür haberleri dikkate almayıp izlemeyin. Twitter'da karşınıza çıkıyorsa akışınızdan çıkarın mesela. 8.2 Milyar insan var. Herhangi bir tanesinin yanlış bir kararı ile başımıza her gün binlerce farklı çeşit şey gelebilir. Bu şekilde yaşanmaz. Motora binerken tehlike aklıma gelmiyor mu? Geliyor. Ama su içerkende boğulabilirim. Ya da ani bir kalp kriziylede ölebilirim. Filmin biteceğini bilerek nasıl olsa bitecek diye sinemadan çıkmıyorsak, öleceğimizi bile bile kalan hayatımızı kendimize zehir etmeye değmez

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Bugün Konya'da meydana gelen kaza. Sol şeritteki arabayı kullanan kişinin tek suçu(!) kurallara uygun olarak kırmızı ışıkta durmak.

Maalesef hayatını kaybetti.

Kazanın olduğu videonun twitter (x) adresi: UYARI! LÜTFEN HASSAS OLANLAR İZLEMESİN;
https://x.com/sputnik_TR/status/1974162880842121638

.................

İstisnasız her gün böyle benzer haberler karşıma çıkıyor, ki bunlar haberlere çıkanlar - kim bilir bunların kaç katı kadar çıkmayanlar, yahut benim denk gelmediklerim var. Benzerini motosiklet.net'te paylaşmıştım, aynı şekilde, park etmiş durumda çöp kamyonun arkasında çöp toplayan iki garibanın tost olması. Yine benzerini Bursa'da İnönü caddesinde ben bizzat şahit olmuştum, yine forumda anlatmıştım.

Böyle manyakların kol gezdiği trafikte artık ben, başlıkta da belirttiğim gibi n'apacağımı şaşırmış durumdayım - sizlerden fikir alabilmek adına bu konuyu açmış bulunuyorum.

Bana göre, karadaki en keyifli iki vasıta türü olan motosikletimi ve ATV'mi sırf bu manyaklar yüzünden sattım bir süre önce. Yetmedi, kullandığım otomobil de artık bana oyuncak gibi, sanki motosikletten pek bir farkı yokmuş gibi gelmeye başladı - yine bu manyaklar yüzünden. Tuttum F-150 dönüşümlü bir Ford Ranger satın aldım, arabadan çok bir tankı andıran bir makina, onun bakımları yapılıyor şu an, bir aksilik olmazsa artık ona geçeceğim.

Ama gene içim rahat olmayacak, 50km. hız sınırı olan şehir içinde -ki insanların çok olduğu bir yer, 30km. ile sürmek daha uygun bana göre-, yol boş diye tahmini 70-80km/s ile giden belediye otobüsü gördü bu gözler. (Tamam yol boş, ona güveniyor a.ağızlı ama hiç düşünmüyor mu, bir çocuk annesinin elinden fırlasa yola, o koca otobüsü o süratte durdurabilecek miyim diye)

Bir ara hiç bir şekilde araç kullanmayayım, neyim varsa onu da satayım ve gideceğim yere taksiyle gideyim diye düşündüm, maliyet açısından pek de bir fark olmaz dedim, ama sonra hemen uyandım: Taksiciler, genelde manyağın önde gidenlerinden trafikte. Daha bir tane kurallara uygun süren taksici görmedim belki on senedir. Sonuçta bu düşüncemden de vazgeçtim.

Çok uzattık, kusura bakmayın.

Sormak istediğim, benimle aynı düşünceleri paylaşan arkadaşlar var mı? Varsa bu duruma karşı ne gibi önerileri olur, inanın bilmek çok isterim.

Paylaşırsanız, sevinirim.
Yardım almanı tavsiye ederim.

Motosikleti
Yok
Evham derken, şahsen ben, suçsuz yere ne kendimin, ne de sevdiklerimin başına bir iş gelmesini istemiyorum bu bahsettiğim trafikteki manyaklar yüzünden, kendimce sürekli çareler arıyorum.

Yani bana psikolojik destek öneren arkadaşın gözleri körse ben n'apayım?

Hiç bir şey anlamadıysa anlattıklarımdan, en azından Altın Elbiseli Adam'ı bilir herhalde motorcu olduğu için.

AEA da hiç bir suçu yokken yine bahsettiğim türde manyaklardan biri yüzünden hayatını kaybetmemiş miydi köprüde?

Suçsuz yere gençliğinin baharında hayatını kaybeden AEA geri gelecek mi? Elbette hayır.

Motosikleti
cbf 150
Bu coğrafyada derdim eskiden ama çok genelleştirdiğimi fark ettim. Suriye Lübnan Gazze"Filistin" Yemen ve İran bunlar savaş ve işgal görmüş ülkeler. Buraya kanımla yazarımki bu ülkeler 10 sene sonra Türkiyeden daha ileri durumda olucaklar. Diyeceksinizki nasıl?

Onlar ilerlemiyecek biz gerilediğimiz için onları gerileyerek geçiceğiz.

Eğitim yerine dine ve politikacıya para yediren ülkelerden hiçbir cacık olmaz.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Evham derken, şahsen ben, suçsuz yere ne kendimin, ne de sevdiklerimin başına bir iş gelmesini istemiyorum bu bahsettiğim trafikteki manyaklar yüzünden, kendimce sürekli çareler arıyorum.

Yani bana psikolojik destek öneren arkadaşın gözleri körse ben n'apayım?

Hiç bir şey anlamadıysa anlattıklarımdan, en azından Altın Elbiseli Adam'ı bilir herhalde motorcu olduğu için.

AEA da hiç bir suçu yokken yine bahsettiğim türde manyaklardan biri yüzünden hayatını kaybetmemiş miydi köprüde?

Suçsuz yere gençliğinin baharında hayatını kaybeden AEA geri gelecek mi? Elbette hayır.

Tamamda işte durum bu, 85 milyon'da 1 ihtimal Barkın Bayoğluna denk gelmiş olabilir. Ünlü olduğu için biliyoruz. Kim bilir neler oluyor başka. Sosyal medya yokken bunlardan hiç bir şekilde haberimiz olmuyordu. Başımıza saksıda düşebilir kaldırımda yürürken. Ampul takarken ayağımız kayıp düşebilir, boynumuzuda kırabiliriz. Bu şekilde yaşanmaz ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar