Avrupa'nın en iyi 5 motosiklet rotası!

Benim de gelecek sezon Transfagaraşan niyetim var, çocukları anneanneye bırakıp birlikte gideriz diye hanımı ikna etmeye çalışıyorum.
Senin için de Uçan Spagetti Canavarı'na dua ettim. :)
Ben bu yıl mecburiyetten arabayla gittim, benim bebe daha 6,7 aylıktı bırakamadık hep beraber gezdik :) seneye eşimle artçılı motorsikletlede gitme niyetindeyiz, babaneyi ikna edebilirsek. Belki denk geliriz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben bu yıl mecburiyetten arabayla gittim, benim bebe daha 6,7 aylıktı bırakamadık hep beraber gezdik :) seneye eşimle artçılı motorsikletlede gitme niyetindeyiz, babaneyi ikna edebilirsek. Belki denk geliriz.
Bizim ikiz bebeler artık dana kadar oldular 13 yaşındalar. seneye yaza okul kapanıp LGS sınavı da bitinc ebu sefer onları uçağa iki başlarına bindirip anneannelerinin yanına göndereceğiz.
Henüz bir rota planlamadım ama hanımla birlikte kampla uğraşmayalım birer gün otellerde konaklamalı tur düşünüyoruz. çok yormadan her gün max 200-300km sürüp kalınacak kasaba/şehirleri de hezip görüp güzel yemekleri ne varsa yiyip sakin bir tur niyetindeyim. Tam rota bilmiyorum, Bılgaristana geçip Sahilden Burgaz, oradan Varna, oradan sınırı geçip Romanya orada artık arada hangi şehirler olursa transfagaraşanda ayılar kovalamadan geçiş ve geri başka şehirlerden dönüş şeklinde tur niyetim var. Bizde yeşil pasaport var vize derdimiz yok, bir hafta izin alsam yeter sanırım gidip gelmeye.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bizim ikiz bebeler artık dana kadar oldular 13 yaşındalar. seneye yaza okul kapanıp LGS sınavı da bitinc ebu sefer onları uçağa iki başlarına bindirip anneannelerinin yanına göndereceğiz.
Henüz bir rota planlamadım ama hanımla birlikte kampla uğraşmayalım birer gün otellerde konaklamalı tur düşünüyoruz. çok yormadan her gün max 200-300km sürüp kalınacak kasaba/şehirleri de hezip görüp güzel yemekleri ne varsa yiyip sakin bir tur niyetindeyim. Tam rota bilmiyorum, Bılgaristana geçip Sahilden Burgaz, oradan Varna, oradan sınırı geçip Romanya orada artık arada hangi şehirler olursa transfagaraşanda ayılar kovalamadan geçiş ve geri başka şehirlerden dönüş şeklinde tur niyetim var. Bizde yeşil pasaport var vize derdimiz yok, bir hafta izin alsam yeter sanırım gidip gelmeye.
Alplerdeki rotalari da dusunun derim. Feribotla trieste yapiyor cogu insan.

Motosikleti
Alplerdeki rotalari da dusunun derim. Feribotla trieste yapiyor cogu insan.
O da başka bir plan. Hatta İtalya tarafları daha güzel gelebilir hatuna ama benim istediğim meşhur geçitleri geçmek, yol yapmak, tabi arada hatunu ikna etmek için şehir gezileri de karıştırmak lazım olacak.
Feribotla Yunanistan'an İtalya'ya geçip Stelvio falan geçip kuzeyden slovenya, hırvatistan, bosna - hersek, karadağ, makedonya, yunanistan üzerinden dönüşlü rota da var aklımda ama o daha uzun biraz daha tecrübe lazım. ilk uzun yol olarak transfagaraşan'a gidip dönmek daha çabuk olacak gibi.

Ged

Motosikleti
O da başka bir plan. Hatta İtalya tarafları daha güzel gelebilir hatuna ama benim istediğim meşhur geçitleri geçmek, yol yapmak, tabi arada hatunu ikna etmek için şehir gezileri de karıştırmak lazım olacak.
Feribotla Yunanistan'an İtalya'ya geçip Stelvio falan geçip kuzeyden slovenya, hırvatistan, bosna - hersek, karadağ, makedonya, yunanistan üzerinden dönüşlü rota da var aklımda ama o daha uzun biraz daha tecrübe lazım. ilk uzun yol olarak transfagaraşan'a gidip dönmek daha çabuk olacak gibi.
Romanyaya gitmeden once haberim olsun, hangi kasabalar sehirler guzel anlatirim. Romanyanin kirsali da guzel, heidinin dedesi gibi uzun sapkali, beyaz sakalli, tulumlu, elinde yaba olan amca bile gormustuk😂

Motosikleti
Romanyaya gitmeden once haberim olsun, hangi kasabalar sehirler guzel anlatirim. Romanyanin kirsali da guzel, heidinin dedesi gibi uzun sapkali, beyaz sakalli, tulumlu, elinde yaba olan amca bile gormustuk😂
Rota çalışmalarını bu kış yapacağım.
Bulgaristan kısmı için @voodevil arkadaşı darlamayı düşünüyordum. Romanya için de kimi darlayacağım çıktı ortaya.
Şu kasabalar güzeldir, şu otel ucuz ve güvenliydi gibi bilgiler gerekecek.
Büyük ihtimalle temmuz başı gidebiliriz, Haziran sonu okullar kapanıyor ama öğretmenlerin tatili 1 temmuzda başlıyor.

Ged

Motosikleti
Rota çalışmalarını bu kış yapacağım.
Bulgaristan kısmı için @voodevil arkadaşı darlamayı düşünüyordum. Romanya için de kimi darlayacağım çıktı ortaya.
Şu kasabalar güzeldir, şu otel ucuz ve güvenliydi gibi bilgiler gerekecek.
Büyük ihtimalle temmuz başı gidebiliriz, Haziran sonu okullar kapanıyor ama öğretmenlerin tatili 1 temmuzda başlıyor.
Temmuz basinda transfagarasanin kapanma ihtimali olabilir, ama tabi yaz ilerledikce de kalabalik cogaliyor tum avrupada. Transfagarasandan gecmedim ama paralelindeki yoldan arabayla gectim. 3 gunde bukres-pitesti uzerinden sibiu-brasov-bran-bukres yapmistik. Bulgari direkt konaklamadan gecip romanyaya daha fazla vakit ayirirsaniz hem transalpin hemde transfagarasan yapilabilir.

Motosikleti
Temmuz basinda transfagarasanin kapanma ihtimali olabilir, ama tabi yaz ilerledikce de kalabalik cogaliyor tum avrupada. Transfagarasandan gecmedim ama paralelindeki yoldan arabayla gectim. 3 gunde bukres-pitesti uzerinden sibiu-brasov-bran-bukres yapmistik. Bulgari direkt konaklamadan gecip romanyaya daha fazla vakit ayirirsaniz hem transalpin hemde transfagarasan yapilabilir.
transfagarasan temmuzda niye kapansın yaa, kışın kardan kapanır da yazın açılmaz mı orası?

Motosikleti
HAziran eylul arasi acik ama bazen iklim sacmalayabiliyor. Mesela agustosta stelvioya kar yaginca gecisleri durdurmuslardi
Ağustosta kar mı yağmış?
Kış lastiği ile gitmek lazım o zaman oralara. :)

• Haha
Tepkiler: Ged
Motosikleti
BMW 1300 GS ADV

Ekli dosyayı görüntüle 16522

Avrupa, motosiklet tutkunları için dünyanın en iyi yollarına sahip. Manzaralar, virajlar, kültür ve asfalt kalitesi açısından öne çıkan Avrupa’nın en iyi 5 motosiklet rotası şöyle:​

1. Stelvio Geçidi (İtalya)

Ekli dosyayı görüntüle 16518

🏔️ Konum: Kuzey İtalya, Alpler
🛣️ Uzunluk: Yaklaşık 48 km
🚨 Özelliği: 2757 metre yüksekliğiyle Avrupa’nın en yüksek dağ geçitlerinden biri.
🏍️ Neden gitmeli: 75’in üzerinde keskin virajı, büyüleyici dağ manzaraları ve tarihi atmosferiyle efsane bir rota.
💡 İpucu: Sabah erken saatte git; turist ve bisiklet trafiği artıyor.
🗺️ Google Harita: https://maps.app.goo.gl/8uyKxAtcCFe1u1ib9

2. Transfăgărășan Yolu (Romanya)

Ekli dosyayı görüntüle 16517
🏔️ Konum: Karpat Dağları
🛣️ Uzunluk: 90 km
🚨 Özelliği: “Dünyanın en güzel yolu” olarak Top Gear ekibinin bile övdüğü rota.
🏍️ Neden gitmeli: Keskin virajlar, göller ve tünellerin içinden geçen muhteşem bir dağ sürüşü.
💡 İpucu: Yol sadece Haziran–Ekim arası açık.
🗺️ Google Harita:

3. Grossglockner Hochalpenstraße (Avusturya)

Ekli dosyayı görüntüle 16519

🏔️ Konum: Avusturya Alpleri
🛣️ Uzunluk: 48 km
🚨 Özelliği: Alplerin en yüksek zirvesi Grossglockner’e kadar uzanıyor.
🏍️ Neden gitmeli: Kusursuz asfalt, panoramik manzaralar, viraj cenneti!
💡 İpucu: Giriş ücretli ama her kuruşuna değer.
🗺️ Google Harita:

4. Atlantic Ocean Road (Norveç)

Ekli dosyayı görüntüle 16520

🏔️ Konum: Kristiansund – Molde arası
🛣️ Uzunluk: 8 km (kısa ama unutulmaz)
🚨 Özelliği: Deniz üstünde dalgalarla yarışan köprüler.
🏍️ Neden gitmeli: Rüzgâr, deniz ve asfaltın birleştiği nefes kesici rota.
💡 İpucu: Hava durumunu kontrol et; fırtınalı günlerde sürüş efsane ama tehlikeli olabilir.
🗺️ Google Harita:

5. Pyrenees Rotaları (Fransa – İspanya sınırı)

Ekli dosyayı görüntüle 16521

🏔️ Konum: Atlantik’ten Akdeniz’e uzanan dağ hattı
🛣️ Uzunluk: 400 km+
🚨 Özelliği: Kültür, doğa ve virajların birleştiği uzun soluklu rota.
🏍️ Neden gitmeli: Hem Fransız hem İspanyol köylerinde mola vererek farklı kültürleri yaşayabilirsin.
💡 İpucu: Küçük kasabalarda konaklayarak yerel lezzetleri mutlaka dene.
🗺️ Google Harita:

Mükemmel bir konu. Tam da aradığım. Yaza kesinlikle paylaştığınız rotalar üzerinden kendi rut' umu çizeceğim. Teşekkürler.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Transfagaraşan'a gidecekler için şunu söylemeliyim, asfalt gerçekten berbat mayın tarlası gibi... Daha çok viraj yapacağım beklentisi ile gidiyorsanız Transalpina asfalt ve viraj açısından çok daha kaliteli. Kısaca; Transalpina gazlamak, Transfagaraşan gezmek için mantıklı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
29 Ekim'de scooter ile gitmeyi planlıyorum. Bu yaz gittiğimizde çok istedim. Evde durumlar sıkıntılı, bakalım...
Daha önce gitmediysen bu mevsimlerde adalar keyifsiz olmaya başlar abi bilgin olsun. Hayalet şehire dönüyor bir miktar gezilecek yerler.

Motosikleti
Kar yaginca kapatiyorlar. Kanyar fotoda var videolari
zaten her şey o kanyar foto'nun instagramda karşıma çıkması ve takip etmemle başladı, ne güzel oralardan haberim yoktu.
Videoları izledikçe bu mallar bu yola giriyorsa ben hayli hayli geçerim diyerek izliyordum. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Transfagaraşan'a gidecekler için şunu söylemeliyim, asfalt gerçekten berbat mayın tarlası gibi... Daha çok viraj yapacağım beklentisi ile gidiyorsanız Transalpina asfalt ve viraj açısından çok daha kaliteli. Kısaca; Transalpina gazlamak, Transfagaraşan gezmek için mantıklı.
Transfagaraşan bana daha uygun demek ki, ben zaten viraj yapmıyorum. :)
Burada İğneada yolunda da mis gibi asfaltı olan virajlı yoldan ilk bulduğum sapakta çıkıp bozuk köy yolları, patikadan hallice yollardan doşalarak iğneada'ya gitmek daha hoşuma gidiyordu.

Motosikleti
Transfagaraşan bana daha uygun demek ki, ben zaten viraj yapmıyorum. :)
Burada İğneada yolunda da mis gibi asfaltı olan virajlı yoldan ilk bulduğum sapakta çıkıp bozuk köy yolları, patikadan hallice yollardan doşalarak iğneada'ya gitmek daha hoşuma gidiyordu.
İkisini de denedim tarafımı seçtim. 😁İki yolunda zevki ayrı açıkçası gitmişken deneyimlemek lazım.

Motosikleti
İkisini de denedim tarafımı seçtim. 😁İki yolunda zevki ayrı açıkçası gitmişken deneyimlemek lazım.
Hepsini denemek istiyorum tabi ki.
Önce nispeten kolay olanına eşimi artçı olarak alıp bir hafta 10 gün gezersem sonra kendi başıma gezmek için yengen vizesi çıkma olasılığı daha büyük diye planlar yapıyorum şimdi. :)

Motosikleti
Hepsini denemek istiyorum tabi ki.
Önce nispeten kolay olanına eşimi artçı olarak alıp bir hafta 10 gün gezersem sonra kendi başıma gezmek için yengen vizesi çıkma olasılığı daha büyük diye planlar yapıyorum şimdi. :)
Gitmişken Romanya'yı gezmek istiyorsanız Bükreş-Transalpina-Sibiu-Sighişoara-Braşov-Transfagaraşan-Bükreş yapabilirsiniz. Vakit ve enerji var ise Transalpina sonrası Kaloşvar'da eklenebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar