Tek Yönlü Yolda Geri Dönmek İstedi, Motorcuya Çarptı! Motorcunun ayağı kırıldı

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
2. saniye de görüyor 4. saniye de çarpıyor. Çok kısa bir an. Kaçar mıydı? Kurtulur muydu? Çok zor sorular.

Genel ortalamaya göre kaza kaçınılmaz. Sizin yarış tecrübenizin olması, size avantaj sağlayabilir,

Burada araç sürücüsünün ceza ile birlikte doktor kontrolüne gönderilmesi gerekli.
İkinci videoda 31. saniyede ben diğer motorun arkasında görebiliyorum. Baktığım yer ufacık bir ekran. Sürücü gerçek hayatta koca bir otomobil kütlesi yan şekilde önüne doğru ilerlerken çok daha net görebiliyor olmalı. Çarpışma 35. saniyede gerçekleşiyor. 4 saniye kadar bir zaman var. Burada komple durmasını kesinlikle beklemiyorum. 139 ile değil, daha yavaş gitmeliydi. 1 saniye tepki süresi koysak (Normal bir sürücünün tepki süresi daha düşüktür. Yine de 0.20ms tepki süresi beklemiyorum.) 3 saniye vakti var. Ortalama bu ayarda bir motosiklet 30km/s kadar yavaşlar diye tahmin ediyorum saniyede. Ön tarafta tek disk olması ve ağırlığının yakın olmasından mütevellit Beverly ile denerim hatta hava müsait olunca. Herhangi bir fren testi bulamadım açıkçası. Hız arttıkça süre çarpanla beraber uzayacak, kütle ataletini korumaya çalışacaktır tabii ki. Ayrıca yönlendirme yetersiz. Yüksek hızda yönlendirmek daha yavaş bir hızda yönlendirmeye göre daha zor. Tüm kararlar çok daha çabuk alınmalı. Tüm bunları ele alınca bu kazayı 90km hıza düşse yapacağına ihtimal vermiyorum. Yine dediğime geliyor. Bilgi ve beceriye göre motosiklet kullanılmalı. Mesela bu arkadaş 90 ile gitmeliydi.

Şunu da ekleyeyim. Bu video'nun 31. saniyesini bi tık geçince. Araç belli. Biz piksel piksel görüyoruz ama sürücünün cam gibi gördüğüne eminim. Gözünde de gözlük var.

Birde arada bir cümle eksik ve devrik olmuş, tamamlayayım :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
İkinci videoda 31. saniyede ben diğer motorun arkasında görebiliyorum. Baktığım yer ufacık bir ekran. Sürücü gerçek hayatta koca bir otomobil kütlesi yan şekilde önüne doğru ilerlerken çok daha net görebiliyor olmalı. Çarpışma 35. saniyede gerçekleşiyor. 4 saniye kadar bir zaman var. Burada komple durmasını kesinlikle beklemiyorum. 139 ile değil, 1 saniye tepki süresi koysak (Normal bir sürücünün tepki süresi daha düşüktür. Yine de 0.20ms tepki süresi beklemiyorum.) 3 saniye vakti var. Ortalama bu ayarda bir motosiklet 30km/s kadar yavaşlar diye tahmin ediyorum saniyede. Ön tarafta tek disk olması ve ağırlığının yakın olmasından mütevellit Beverly ile denerim hatta hava müsait olunca. Herhangi bir fren testi bulamadım açıkçası. Hız arttıkça süre çarpanla beraber uzayacak, kütle ataletini korumaya çalışacaktır tabii ki. Ayrıca yönlendirme yetersiz. Yüksek hızda yönlendirmek daha yavaş bir hızda yönlendirmeye göre daha zor. Tüm kararlar çok daha çabuk alınmalı. Tüm bunları ele alınca bu kazayı 90km hıza düşse yapacağına ihtimal vermiyorum. Yine dediğime geliyor. Bilgi ve beceriye göre motosiklet kullanılmalı. Mesela bu arkadaş 90 ile gitmeliydi.
Frenleme konusunda bir şey eklemek istiyorum, kalitesiz ve ucuz balatalar ısınınca direkt olarak tutuşunu ciddi derecede kaybediyor. Bu tarz motosiklet kullananlar genç olduğundan ötürü balatanın ucuzuna kaçmak isteyebilirler fakat frenden yapılan tasarruf hiç olmaması gereken bir durum.

Spontini'ye öne Ebc arkaya Honda'nın orijinal balatasını takardım ve frenler ne olursa olsun tutuş kaybetmezdi, merakımdan ucuz balata aldım ve bunlar ısınınca frenlerde ciddi bir kayıp yaşanıyor (hidrolik ile alakalı bir problem değil, manet boşalmıyor) asla ve asla 100-150 TL'lik balata takmayın.

Frenleme konusunda bir şey eklemek istiyorum, kalitesiz ve ucuz balatalar ısınınca direkt olarak tutuşunu ciddi derecede kaybediyor. Bu tarz motosiklet kullananlar genç olduğundan ötürü balatanın ucuzuna kaçmak isteyebilirler fakat frenden yapılan tasarruf hiç olmaması gereken bir durum.

Spontini'ye öne Ebc arkaya Honda'nın orijinal balatasını takardım ve frenler ne olursa olsun tutuş kaybetmezdi, merakımdan ucuz balata aldım ve bunlar ısınınca frenlerde ciddi bir kayıp yaşanıyor (hidrolik ile alakalı bir problem değil, manet boşalmıyor) asla ve asla 100-150 TL'lik balata takmayın.
Selamlar, size özel mesaj atmak istedim ama atamadım. sanırım kapatmışsınız. Bir kaç şey sormam lazım. Nasıl temas kurabiliriz?

Motosikleti
Ns200 15"
Selamlar, size özel mesaj atmak istedim ama atamadım. sanırım kapatmışsınız. Bir kaç şey sormam lazım. Nasıl temas kurabiliriz?
Ya ben onu bir kaç şeyleri kapatırken okumadan herşeyi patır patır kapatmıştım eski ayarlara geri döndürüyorum hemen, aslında açmıştım ama kaydetmeyi unutmuşum. Şimdi açık.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yorumlara hiç bakmadım ama ,

Araba zaten öküzün önde gideni..
Ama motorcuya ne demeli ?
Yavaşlamadığı gibi yön de değiştir (e)medi...
Son anda bişeyler yapmaya çalışmış ama becerememiş..
Kırık ayakla atlattığına sevinsin bence...
Bodoslama girip taziyesini de okuyabilirdik şu anda..

Motosikleti
Yok
Trafiğin 80-120km/s civarında aktığı 3-4 şeritli otobanda, "bir manyak" gireceği sapağı kaçırıyor ve sonra arabayı geri vitese takıp gaza sonuna kadar basarak kaçırdığı sapağa ulaşmaya çalışıyor.

Birden fazla defa şahit oldum buna.

Çok basit, kasten adam öldürmeye teşebbüsle yargılanıp hapis cezası alması gerekli.
Bu olay TCK 89 Taksirle Yaralama suçu.3 Aydan bir yıla kadar cezası var.Savcı ifadeleri alır uzlaşırmaya yollar orada da iş paraya döner.Ehliyet , adam öldürmeye teşebüs vs hikaye.

Hangi tazminatı alırsan yaşadığının acının karşılığı olmaz.Herkes evdeki sevdiklerine tek parça kavuşma motivasyonu ile dikkat etmeli..En iyi sürüş tüm ekibin tek parça ve sağlıklı bir şekilde eve döndüğü sürüştür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar