Avrupa'nın en iyi 5 motosiklet rotası!

Avrupanin-en-iyi-5-motosiklet-rotasi.jpg

Avrupa, motosiklet tutkunları için dünyanın en iyi yollarına sahip. Manzaralar, virajlar, kültür ve asfalt kalitesi açısından öne çıkan Avrupa’nın en iyi 5 motosiklet rotası şöyle:​

1. Stelvio Geçidi (İtalya)

stelviopass.jpg

🏔️ Konum: Kuzey İtalya, Alpler
🛣️ Uzunluk: Yaklaşık 48 km
🚨 Özelliği: 2757 metre yüksekliğiyle Avrupa’nın en yüksek dağ geçitlerinden biri.
🏍️ Neden gitmeli: 75’in üzerinde keskin virajı, büyüleyici dağ manzaraları ve tarihi atmosferiyle efsane bir rota.
💡 İpucu: Sabah erken saatte git; turist ve bisiklet trafiği artıyor.
🗺️ Google Harita: https://maps.app.goo.gl/8uyKxAtcCFe1u1ib9

2. Transfăgărășan Yolu (Romanya)

Transfagarasan.jpg

🏔️ Konum: Karpat Dağları
🛣️ Uzunluk: 90 km
🚨 Özelliği: “Dünyanın en güzel yolu” olarak Top Gear ekibinin bile övdüğü rota.
🏍️ Neden gitmeli: Keskin virajlar, göller ve tünellerin içinden geçen muhteşem bir dağ sürüşü.
💡 İpucu: Yol sadece Haziran–Ekim arası açık.
🗺️ Google Harita:

3. Grossglockner Hochalpenstraße (Avusturya)

Grossglockner.jpg

🏔️ Konum: Avusturya Alpleri
🛣️ Uzunluk: 48 km
🚨 Özelliği: Alplerin en yüksek zirvesi Grossglockner’e kadar uzanıyor.
🏍️ Neden gitmeli: Kusursuz asfalt, panoramik manzaralar, viraj cenneti!
💡 İpucu: Giriş ücretli ama her kuruşuna değer.
🗺️ Google Harita:

4. Atlantic Ocean Road (Norveç)

Atlantic-Ocean-Road.jpg

🏔️ Konum: Kristiansund – Molde arası
🛣️ Uzunluk: 8 km (kısa ama unutulmaz)
🚨 Özelliği: Deniz üstünde dalgalarla yarışan köprüler.
🏍️ Neden gitmeli: Rüzgâr, deniz ve asfaltın birleştiği nefes kesici rota.
💡 İpucu: Hava durumunu kontrol et; fırtınalı günlerde sürüş efsane ama tehlikeli olabilir.
🗺️ Google Harita:

5. Pyrenees Rotaları (Fransa – İspanya sınırı)

Pyrenees.jpg

🏔️ Konum: Atlantik’ten Akdeniz’e uzanan dağ hattı
🛣️ Uzunluk: 400 km+
🚨 Özelliği: Kültür, doğa ve virajların birleştiği uzun soluklu rota.
🏍️ Neden gitmeli: Hem Fransız hem İspanyol köylerinde mola vererek farklı kültürleri yaşayabilirsin.
💡 İpucu: Küçük kasabalarda konaklayarak yerel lezzetleri mutlaka dene.
🗺️ Google Harita:

Moderatör tarafında düzenlendi:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bunun türkiye versiyonuda gelirse çok güzel olur

Ben kendim için çektiğim videoları yavaş yavaş atıyordum TR'nin en güzel yolları diye youtube'a. Ama bu sene elemanlardan biri ehliyeti kaptırınca motorla değil arabayla çok haşır neşir oldum.

Bu sene Transfagarasan + Transalpina yapıp gelecektim ama fırsat olmadı bir türlü. Nazar ettiler gezemedim. Herkes inandığı dinde dua etsinde gitsin bu nazar. Dualarınızı bekliyorum tşk🌹

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
3. Maddeye itiraz: Alplerin en yuksek zirvesi Mont Blanc. Tabi son yillarda Mont Blanc kisalmadiysa

Ged

Motosikleti
Grossglockner Avusturyanin en yuksek kaplamali yolu ya da dag gecidiymis. Ayni ada sahip dag da Avusturyanin en yuksek dagiymis

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben kendim için çektiğim videoları yavaş yavaş atıyordum TR'nin en güzel yolları diye youtube'a. Ama bu sene elemanlardan biri ehliyeti kaptırınca motorla değil arabayla çok haşır neşir oldum.

Bu sene Transfagarasan + Transalpina yapıp gelecektim ama fırsat olmadı bir türlü. Nazar ettiler gezemedim. Herkes inandığı dinde dua etsinde gitsin bu nazar. Dualarınızı bekliyorum tşk🌹
Tam adamına denk geldin ben sekülerim puhahaha. umarım gidersin yolun açık olsun tekerinde düz bassın ☺️

Bunların beşine de gitmem lazım ama nasıl?
Gidenleri tebrik ediyorum.

Ged

Motosikleti
İnanın benim cevabım bu değil.
Benim cevabım ,
AY sonunu getirecek paradan bahsetmiyorum😂 transfagarasan iclerinde sure olarak en uygunu. 1 gunde rota girisine ulasanlar var. 1 gunde de donsen, 2 gun de rota desen, e 1 gun de surpriz faktor desen, haftasonu ile birlesmis 3 gunluk izin yeter

AY sonunu getirecek paradan bahsetmiyorum😂 transfagarasan iclerinde sure olarak en uygunu. 1 gunde rota girisine ulasanlar var. 1 gunde de donsen, 2 gun de rota desen, e 1 gun de surpriz faktor desen, haftasonu ile birlesmis 3 gunluk izin yeter
İnan bana yazları pazar günleri dahil çalışıyorum.
Kışları da ancak çoluk çocuğa zaman ayırabiliyorum.
Kızlardan birini üniversiteye yazdırdık. Bu sene diğerini de yazdırırsak, Yunanistan ile başlarız diye tahmin ediyorum.

Ged

Motosikleti
İnan bana yazları pazar günleri dahil çalışıyorum.
Kışları da ancak çoluk çocuğa zaman ayırabiliyorum.
Kızlardan birini üniversiteye yazdırdık. Bu sene diğerini de yazdırırsak, Yunanistan ile başlarız diye tahmin ediyorum.
E demek ki zamanini para kazanmak icin harciyorsun hepimiz gibi. Universitede dagcilik yaparken calisip da turmanisa gelenlerin malzemelerine imrenerek bakardik. Sonra bir gun agir ceza hakimi abimiz "ogrenciyken zamanimiz vardi, paramiz varken de zamanimiz yok" demisti😂

1. Stelvio'da sürüş keyfinden ziyade meydan okuma var.Çok dar ve çok teknik.Yüklü , artçılı veya Ağırlık merkezi yukarıda bir motorla hele de trafiğe kalınırsa zor bir parkur. 2018, 2023 ve bu yaz Bormio , Bolzano tarafından defalarca inip çıktım ama sürüş keyfi olarak o kadar da değil...Reklamı kuvvetli ve tepedeki manzarası ve bira sosis ikilisi cazip....İtalyan Alplerinde başta Giau olmak üzere sürüş keyfi Stelvio'dan çok daha yüksek yerler var.
  2. Faragasan ve Alpina Bölgesinde de Alpina daha keyifli.Asfaltı da genelde daha güzel.Faragasan'da değişik ve çok bakir bir doğa var.Faragasan'da ayılara dikkat kendileri ile samimi olan ve selfie çeken bir İtalyanı bu sene kebap yapmışlar.
  3. GrossGlockner Apayrı bir dünya....Giriş 35 Euro değil 100 Euro olsa o para oraya verilir.Asfalt ve yol mühendisliği harika.Çok ama çok güzel.Ama tok gidin içerideki restaurantlar hem pahalı hem tırt.
  4. Pirenelere Euro 100 gayme olmazsa bu sene niyetliyiz.Norveç de çok uzak ve gidiş yolu eğlenceli olmadığından bana cazip gelmiyor.Belki 2027 'de Berlin'den mobilet kiralayıp gidilebilinir.
  5. İsviçre'deki Five Passes Route denilen Furkapass , Grimselpass , Oberalppass , Sustenpass ve Saint Gothard Pass rotası da bence ilk 5'te kolayca yer bulmalı.
  6. Avusturya - İtalya Sınırındaki Timmelsjoch (Passo Rombo ) da inanılmaz bir yer.Orası da ilk beşe girmezse ilk ona kesin girer.
Sağlığı , Parası olan evli olup yengen vizesi olanlar hayata bir kez gelindiğini unutmayın.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Benim de gelecek sezon Transfagaraşan niyetim var, çocukları anneanneye bırakıp birlikte gideriz diye hanımı ikna etmeye çalışıyorum.
Senin için de Uçan Spagetti Canavarı'na dua ettim. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar