MT25 3-4-5-6 Viteslerde Gelen Uğultu

Merhabalar,

Mt25 motosikletimde 3. vitesten itibaren bir dişli uğultusu geliyor. Debriyaja bastığımda kesiliyor. Zincir gerginliği ideal durumda, motor yağ seviyesi de iyi durumdadır. Bu ses normal midir ? Değilse nasıl kesilir, nereden kaynaklanabilir?

Motor kaç kilometrede ? yüksekse vites ağlaması denilen durum olabilir , dişlilerin çalışan yüzeylerinin karıncalanmasından olabiliyor , kilometre henüz 50.000 ni geçmediyse klasik zincir ve ön dişli sesidir , vitesi boşa atıp uzunca bir yokuşta hızlanın ses yoksa en azından şanzumanda sorun yoktur diyebiliriz..

Son düzenleme:
Motosikleti
R25, CRF250L
Hocam benim R25te de var. Şuan 2000 kmde ve ilk aldığım günden beri var. Yüksek devirde uğultu kesiliyor ama 6 7 bin devirde o sesi çok rahat duyuyorum. Önceki R25imde de 3.viteste çok vardı. Normal diye düşünüyorum

Hızlı cevabınız için teşekkür ederim hocam. Araç 50.000 KM de. Vitesi boşa alıp hızlandığımda bir ses duyulmamakta. 3. vitese takıp özellikle alt devirlerde bariz ses geliyor. Sesin çıkması pek önemli değil ama yolda bırakacak veya kırılacak bir durum yoksa içimi rahatlatabilirim.

Motosikleti
MT 25
Merhabalar. Birkaç gün önce 2025 model mt 25 satın aldım. Kitapçıktaki rodaj kurallarına uyarak sürmekteyim. Bende sürüş esnasında düşük devirdeyken motor sesi haricinde uğultu benzeri bir ses duyuyorum, rüzgar yada kompresör sesiyle karıştırılabilir ama değil. Genelde youtube'ta ki videolarda mt 25 performanslı kullanıldığı için yüksek devirdeki motor sesinden dolayı bahsettiğim ses duyulmuyordu. Biraz araştırdıktan sonra benimle benzer sürüş yapan birkaç kullanıcıda daha bu sesi net olarak duydum. Öncelikle anladığım kadarıyla bu ses bir sorun değil çünkü farklı videolardada var. Sanki şanzıman sesine benziyor ama nasıl bir çalışma şekli varki insanı biraz endişelendiriyor.

Örnek videolar;
2:45'ten itibaren (kask içindeki mikrofondan bile net duyuluyor)
https://youtu.be/8leOr2uGTwQ?si=dJsSUtJ7YepyWVKD

0:50'den itibaren

https://youtu.be/5G-_B4P6ybY?si=vWuENGfsqYfYJpux

8:50'den itibaren dikkatli dinleyince duyuluyor

Son düzenleme:
Motosikleti
yamaha r25
Bende de bu durum var ve çok daha gürültülü ne yazık ki..
çok fazla uğraştım,uğraşıyorum,kafaya taktım bu problemi çözeceğim. Bazı parçalar sipariş ettim,elime ulaşınca montajdan sonra duruma göre ayrıntılı bir konu açıp detaylıca anlatacağım.

Motor kaç kilometrede ? yüksekse vites ağlaması denilen durum olabilir , dişlilerin çalışan yüzeylerinin karıncalanmasından olabiliyor , kilometre henüz 50.000 ni geçmediyse klasik zincir ve ön dişli sesidir , vitesi boşa atıp uzunca bir yokuşta hızlanın ses yoksa en azından şanzumanda sorun yoktur diyebiliriz..
Deyimler çok iyi ama. Yüksek vites ağlamasını ilk kez duydum.

Deyimler çok iyi ama. Yüksek vites ağlamasını ilk kez duydum.
Yüksek yazarak kilometreyi kastetmiştim , her vitesde ağlama diye tabir edilen ses gelebiliyor , normalde sıralı şanzuman dişlileri düzdür ve biraz sesli çalışır , disli yüzeyinde deformasyon varsa garip bir ses üretir , tamirci jargonunda buna "ağlama" derler , kimisi ötme der 😉

Motosikleti
Triumph Trident 660
Yüksek yazarak kilometreyi kastetmiştim , her vitesde ağlama diye tabir edilen ses gelebiliyor , normalde sıralı şanzuman dişlileri düzdür ve biraz sesli çalışır , disli yüzeyinde deformasyon varsa garip bir ses üretir , tamirci jargonunda buna "ağlama" derler , kimisi ötme der 😉
Abi benim bakımda da kayış ve baga değişti daha yeni.
Kalkışta bıngıl bıngıl titriyor neden acaba

Motosikleti
Ns200 15"
Abi benim bakımda da kayış ve baga değişti daha yeni.
Kalkışta bıngıl bıngıl titriyor neden acaba
Arka varyatör rahat hareket etmiyor olabilir.

Debriyaj balataları eşit açılmıyor olabilir.

Ön varyatörğn pimi temizlenmemiş olup sıkışık hareket ediyor olabilir.

Bagalar yönü doğru dizilmemiş olabilir (varsa).

Kayış yönü hatalı olabilir.

Bagalar düzleşmiş olabilir.

Dahada bişe kalmadı ama başıma gelen titreşimlerin en büyük kaynağı ön varyatör piminin kirlenip rahat hareketi engellemesiydi.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Arka varyatör rahat hareket etmiyor olabilir.

Debriyaj balataları eşit açılmıyor olabilir.

Ön varyatörğn pimi temizlenmemiş olup sıkışık hareket ediyor olabilir.

Bagalar yönü doğru dizilmemiş olabilir (varsa).

Kayış yönü hatalı olabilir.

Bagalar düzleşmiş olabilir.

Dahada bişe kalmadı ama başıma gelen titreşimlerin en büyük kaynağı ön varyatör piminin kirlenip rahat hareketi engellemesiydi.
Bunlar olabiliyorsa varyator temizlik isciligine niye 2500 tl verdim 😁🤔

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
Merhabalar,

Mt25 motosikletimde 3. vitesten itibaren bir dişli uğultusu geliyor. Debriyaja bastığımda kesiliyor. Zincir gerginliği ideal durumda, motor yağ seviyesi de iyi durumdadır. Bu ses normal midir ? Değilse nasıl kesilir, nereden kaynaklanabilir?
R25 bendeyken benimkindede vardı o ses daha sıfır motordan geliyordu. Klasik her motorda var o ancak bindiğim diğer motorlara göre r25 de daha fazla geliyordu 5-6 bin devirlere çıkınca geliyor o ses normaldir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar