F900 gs, Tiger 900 GT, Vstrom 800 se, Tracer 9

Selamlar,

Malum yıl sonu geliyor. Motosiklet fiyatlarında düşüş öngörmekteyim. Bu sebeple motosiklet değiştirme düşüncem var. Üstteki modellerden birini almak istiyorum. 2. el olarak. Artçılı uzun yolda kullanmayı planlıyorum ya da yine artçılı günlük turlar. Şehir içine mecbur kalmadıkça girmiyorum. Aklımda Vstrom 800 var ama titreşimli olduğuna dair yazılar okudum özellikle yurt dışında. Tiger 900 gt hesaplı çantalı olanlar var. Ama sorun çıkarır mı bilemedim. Amacım bir iki sene içinde R 1200 Gs e geçmek.
650- 750 k arası bütçem var. Bu bütçenin 320 k kadarını benim NC 750 oluşturuyor. Düzgün Gs bulabilseydim onu da alabilirdim ama diğer başlıkta tartıştığımız gibi GS ile hiç bağlantım yok. Başka önerilerinize de açığım.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Ben olsam Japonlarla Avrupalıları ayırıp , Avrupalılara yoğunlaşırım.

Bmw'de satış sonrası hizmetler ve değerini koruyup çabuk elden çıkarma opsiyonu var ama ön jant 21.

Triumph ise daha yol odaklı 19 ön jantlı ve konforlu bir makina.Ama değer koruma , çabuk elden çıkarma ve özellikle Distrübütor soru işareti.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Gecen pazar bunu paylasmisti. Biraz yasli ama gidonda da sorun yoksa guzele benziyor, butce olarak da baya iyi. Cift silindir bu arada bu alet, f900e yakin

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
1-2 sene içerisinde R 1200 GS'e geçme düşüncesinde olduğunuz için, Tracer 9 öneririm. Satmak istediğinizde diğer modellere göre daha çabuk elden çıkartabileceğinizi düşünüyorum. Muhtemelen değer kaybı da daha az olacaktır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bütçene göre elbet bir Gs denk getirirsin. Listendeki her motor güzel ama ben yerinde olsam direkt Gs alırdım.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Tiger 900 bu sınıfta çok iyi bir seçenek. Tiger 1200'e binmedim ancak herkes 900'ün daha iyi olduğunu söyler. Tüm bunlara dayanarak 1200GS derim. F900'ün düzü arazi odaklı biraz daha. Adventure olan heybetli güzel ancak 21 ön jant var onda da. Zaman kaybına gerek yok o yüzden. Tracer falan tecrübem olmadı. Bana göre şu an parasını hak etmiyor (AB dışı motosikletlere gelen gümrük vergilerinden ötürü)

Motosikleti
cbf 150
V stromda titreşimi ilk 1000 km hissedersin sonra alışırsın ama ön tarafı 21 yani extreme viraj alamazsın tracerlar gibi. Burda GS lerden birine bak derim hiç tiger alıp korlasla yakın ilişkilere girme. Sonuçta onunla yataga girersen incinmiş çıkarsın :)

1-2 sene içerisinde R 1200 GS'e geçme düşüncesinde olduğunuz için, Tracer 9 öneririm. Satmak istediğinizde diğer modellere göre daha çabuk elden çıkartabileceğinizi düşünüyorum. Muhtemelen değer kaybı da daha az olacaktır.
Tracer 9 da kafa sallama problemi var diye duymuştum.
Astı astarı var mıdır?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tracer 9 da kafa sallama problemi var diye duymuştum.
Astı astarı var mıdır?
Eskiden Mt09'larda vardı. 170 üstüne çıktığımda 2 farklı motorda da başıma gelmişti ama Tracer 9 Gt kullandığımda daha yüksek hızlarda bile kafa sallama yaşamadım.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...siz-abs-kredi-kartina-12-ay-1269367403/detay/ konuyla alakasız ama sizce bu tarz v storm iyi mi ? Fiyatı nasıl ? Çok masraf çıkarır mı ?
Bizim espresso'da aynısından var. Km'si dedikleri gibi düşükse, patlağı çatlağı yoksa bence alınabilir. Lakin alsanız bile yağ, yağ filtresi, hava filtresi, bujiler, soğutma sıvısı değişimlerini yaptırmalısınız. Akü ve lastik bitik olabilir, bütçeye onları da ekleyin, zincir dişli ve amortisör sıvı+ keçe değişimleri de gerekebilir.

Yine de Esenyurt'ta bir oto galerisinde satılmakta olan bir motor size güven vermezse aşağıda link bıraktığım ilanı inceleyebilirsiniz. Hanoğlu Moto güzel iş yapan bir yer ve sıkıntılı motor almaz.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...n-suzuki-v-strom-dl-650-abs-1203076574/detay/

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Açıkçası görünüşün benim için hiçbir önemi yok. Ben bu abla gibi turlara gitmeyi düşünüyorum, beni yolda bırakmaycak arada sırada toprak yola sokacak motor arıyorum. Aslında hedefim 3. motorda adventure almak ama 2. motoru bakarken scooterlar çok pahalı geldi. Direk birinci motordan adventure geçmek harika olurdu.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...siz-abs-kredi-kartina-12-ay-1269367403/detay/ konuyla alakasız ama sizce bu tarz v storm iyi mi ? Fiyatı nasıl ? Çok masraf çıkarır mı ?
Bu motor özelinde iyi, midir kötü müdür bilemem ancak v strom 650 için o kilometreler daha rodaj sayılır. İkinci el hangi motoru alırsanız alın bakımlarını direk yaptırmanız gerekecek.

Bakımlar haricinde motorun H4 ampullerini yüksek parlaklık veren ( nightbreaker vb.) kaliteli ampullerle değiştirirseniz geceyle gündüz kadar fark eder.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Tiger 900 GT öneririm. Sıfır alacak olsaydınız aman ha derdim ama ikinci el temiz belirttiğiniz fiyat bantlarında bulunabiliyor.
Sunduğu teknoloji ve konfor güzel, camiada da bilinen güvenilen bir seri.

Asya'dan gelen motosikletlere ilave gümrük koymasalardı Tracer 9 önerebilirdim ama şu an o paraları haketmediğini düşünüyorum.
Japon da japon diye iyice şişti piyasa.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
V stromda titreşimi ilk 1000 km hissedersin sonra alışırsın ama ön tarafı 21 yani extreme viraj alamazsın tracerlar gibi. Burda GS lerden birine bak derim hiç tiger alıp korlasla yakın ilişkilere girme. Sonuçta onunla yataga girersen incinmiş çıkarsın :)
Önü 19" olan "düz" V Strom 800'ler de var. 21" olan "DE" versiyonu. Düz V Strom 800'lerin jantlar döküm ve ön 19".

@Lombardo, konudaki 3 seçenekten benim önerim yeni (106,5hp) serilerden Tiger 900 GT olur. Bence V Strom 800'ü geçin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bizim espresso'da aynısından var. Km'si dedikleri gibi düşükse, patlağı çatlağı yoksa bence alınabilir. Lakin alsanız bile yağ, yağ filtresi, hava filtresi, bujiler, soğutma sıvısı değişimlerini yaptırmalısınız. Akü ve lastik bitik olabilir, bütçeye onları da ekleyin, zincir dişli ve amortisör sıvı+ keçe değişimleri de gerekebilir.

Yine de Esenyurt'ta bir oto galerisinde satılmakta olan bir motor size güven vermezse aşağıda link bıraktığım ilanı inceleyebilirsiniz. Hanoğlu Moto güzel iş yapan bir yer ve sıkıntılı motor almaz.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...n-suzuki-v-strom-dl-650-abs-1203076574/detay/
Yılı eski sadece, çiçek gibi motor vallahi. Fiyat da uygun, CL250 fiyatına V Strom 650 işte. Daha ne olsun? (Bunlar uzun boylarına rağmen şehir içi çok rahatlar bence; V motor dar ve gidon turu iyi manevra yapabilmesini sağlıyor. NC750 üzerine çok da matah bir yükseltme değil ama. Sadece uygun fiyatı ve iki kişi kullanım için NC'den çok daha başarılı olması ile öne çıkıyor...)

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
fiyatına modeline kmsine göre çok güzel de motor hiç 2016 gibi durmuyor 2006 hatta 96 gibi duruyor o kadar çirkin alet
Çirkin deme, bunlar vstromların en güzel kasaları olan 2. nesil olanları.

Bende kırmızısı var, bir de kırmızı olana bak, bu ne güzellik. :)

3.jpg

Açıkçası görünüşün benim için hiçbir önemi yok. Ben bu abla gibi turlara gitmeyi düşünüyorum, beni yolda bırakmaycak arada sırada toprak yola sokacak motor arıyorum. Aslında hedefim 3. motorda adventure almak ama 2. motoru bakarken scooterlar çok pahalı geldi. Direk birinci motordan adventure geçmek harika olurdu.
Arada sırada toprak yollara girerim diyorsanız tel jantlı olan XT modeline bakın, tel jant dışında karter koruma vb. bir kaç küçük değişiklik var ama tel jant yakışıyor.

Motosikleti
cbf 150
Bu motor özelinde iyi, midir kötü müdür bilemem ancak v strom 650 için o kilometreler daha rodaj sayılır. İkinci el hangi motoru alırsanız alın bakımlarını direk yaptırmanız gerekecek.

Bakımlar haricinde motorun H4 ampullerini yüksek parlaklık veren ( nightbreaker vb.) kaliteli ampullerle değiştirirseniz geceyle gündüz kadar fark eder.
bu motorun sana açıcagı tek masraf köfteciye giderken harcıyagın yakıt ve köfte parası olur sonsuza kadar köfte yersin

Önü 19" olan "düz" V Strom 800'ler de var. 21" olan "DE" versiyonu. Düz V Strom 800'lerin jantlar döküm ve ön 19".

@Lombardo, konudaki 3 seçenekten benim önerim yeni (106,5hp) serilerden Tiger 900 GT olur. Bence V Strom 800'ü geçin.

Yılı eski sadece, çiçek gibi motor vallahi. Fiyat da uygun, CL250 fiyatına V Strom 650 işte. Daha ne olsun? (Bunlar uzun boylarına rağmen şehir içi çok rahatlar bence; V motor dar ve gidon turu iyi manevra yapabilmesini sağlıyor. NC750 üzerine çok da matah bir yükseltme değil ama. Sadece uygun fiyatı ve iki kişi kullanım için NC'den çok daha başarılı olması ile öne çıkıyor...)
onlar yol v stromu ben bilerek almadım onu, ön süspansiyon ayarlı değil pek çok özellik kısılmış bir nevi al vır vır etme işte v stroma biniyorum diceksin motoru. alınırmı alınır ama benim gibi araziden çıkmıyorsan De den başka seçenek yok.

bu motorun sana açıcagı tek masraf köfteciye giderken harcıyagın yakıt ve köfte parası olur sonsuza kadar köfte yersin

onlar yol v stromu ben bilerek almadım onu, ön süspansiyon ayarlı değil pek çok özellik kısılmış bir nevi al vır vır etme işte v stroma biniyorum diceksin motoru. alınırmı alınır ama benim gibi araziden çıkmıyorsan De den başka seçenek yok.
Aslında pek araziye girmiyorum. Hatta hiç girmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar