Bizim insanımızın herbokolog olması durumu

motosikletimin bakımınıda tamirinide ben yapıyorum. canım sıkılırsa boyuyorum bazı yerlerini hatta. Yazılım işi yapan bir tanıdık motoruma bakıp burasını böyle yapmayacaktın yanlış olmuş,rengi kötü olmuş. Bok gibi yapmışsın motoru dedi. Dalyarağın motosikleti kendi zevkime göre modifiye etme hakkım yokmuş gibi konuşması sinir etti akşam akşam.
Böyle insanlara barkın abi gibi dalyarak diyip geçiyorum ama sabrım azaldı bunlara.
Siz böyle tiplere nasıl davranıyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir insana verilebilecek en büyük ceza onu sallamamak, iplememektir. Genç yaşta bu işler zor olabiliyor ama doğa kanunları gereği yaş arttıkça bu işleri yapmak daha kolay oluyor.

"Sana ne lan sokuk" deyip arkadaşı sille tokat dövmek de bir çözümdür ama boş yere adliyelik olmayın.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bir insana verilebilecek en büyük ceza onu sallamamak, iplememektir. Genç yaşta bu işler zor olabiliyor ama doğa kanunları gereği yaş arttıkça bu işleri yapmak daha kolay oluyor.

"Sana ne lan sokuk" deyip arkadaşı sille tokat dövmek de bir çözümdür ama boş yere adliyelik olmayın.
Ben işyerinde birini böyle sallamıyorum (hastir lan ordan poh diye gülümsüyorum).
Ama yine aynı o zaman napcaz 😁

Niye kızdın ki adama , kendi görüşünü söylemiş , sen böyle beğendiysen sallama söylediklerini , seninde kafanda yaptığın şeyle ilgili soru işareti varsa eleştiriler kafanı karıştırabilir yada moralini bozabilir , bence sakince tekrar gözden geçir belki adam haklı 😊 yok yahu benim seçimim benim tercihim güzel diyorsan şu özlü sözümüzü uygula
"Balıkesir bandırma koy .mına aldırma"

Motosikleti
RKS 125S
motosikletimin bakımınıda tamirinide ben yapıyorum. canım sıkılırsa boyuyorum bazı yerlerini hatta. Yazılım işi yapan bir tanıdık motoruma bakıp burasını böyle yapmayacaktın yanlış olmuş,rengi kötü olmuş. Bok gibi yapmışsın motoru dedi. Dalyarağın motosikleti kendi zevkime göre modifiye etme hakkım yokmuş gibi konuşması sinir etti akşam akşam.
Böyle insanlara barkın abi gibi dalyarak diyip geçiyorum ama sabrım azaldı bunlara.
İşin garibi de herbokologlardan en çok çeken meslek gruplarından biri de yazılımcılar. Kurumsal firmalarda değil ama aile şirketlerinde, kobilerde çalışan yazılımcılar herbokolog patrondan çok muzdarip oluyor iş hayatında. Mesela ben, gömülü yazılım için işe alındım fakat lise mezunu patron bana yanında web tasarım, mobil uygulama işi de kitleyip hatta üstüne UTTS satışları için müsteri bulan ve e-posta atan bir bot işi de yaptırdı. Üstüne sonucu beğenmeyince de çocuk gibi azarladı, yerden yere vurdu o da "işi biliyormuş" gibi afralar tafralar falan, yazılımcı birisinin her yazılımdan mükemmel anladığını sanıyor işte. Dev şirketlerin C level kadrolarındaki yazılımcılar bile uzmanlık alanları dışındaki yazılım işlerini yüzüne gözüne bulaştırabiliyor oysa. İyi biliyorum yani yazılımcıların herbokologlardan ne kadar çektiğini. Senin motora laf eden yazılımcı arkadaşın empati yeteneği sıfır bile değil eksilerde yani.

Motosikleti
cbf 150
Bak birgün toplantıdayım, karşımdaki diğer şirketin patronu booş boş alakasız konuşmaya başladı. benim zamanım para.

Ceketimi giydim kalktım ve dışarı aracıma doğru yürüdüm. boş inları takma zamanınıda harcama

Motosikleti
Yok
İşte bu sürece delikanlılık deniliyor . Sakin kalmayı hayat öğretir aceleye mahal yok . Takılma ömrün yetmez.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bak birgün toplantıdayım, karşımdaki diğer şirketin patronu booş boş alakasız konuşmaya başladı. benim zamanım para.

Ceketimi giydim kalktım ve dışarı aracıma doğru yürüdüm. boş inları takma zamanınıda harcama
Bizimde patron toplantıda verdiği banka promosyonunu vermesekte olurdu gibisinden bahsetti.(Sanki biz dedik ver diye)
dinlemeye devam ettik çünki mesai saati doluyordu ☺️

F54

kanka eline sağlık eğer bakım onarım işlerini kendin yapıyorsan
evde oturanlarda yol tarifi alınmaz der büyüklerimiz siktir et sallama o dingili kumda oynasın

Motosikleti
Yok
Eski muhasebecim söylemişti bana seneler önce: "100 kişinin 100'ü ile de iyi geçinemezsin hayatta - bu mümkün değildir" diye.

Doğru bir söz bana göre de.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bunun bir de "Karşim ben de motorcuyum çok tehlikeli kullanıyorsun" versiyonu olan dalyaraklar var.. Yaptığım şey de ışıklarda sağdan öne geçmek :D

Motosikleti
D400
Fikrini sorduysan normal, sormadıysan erkek erkeğe oldugunuz için "sanane lan y..." diyerek gülüp geçebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar