Orta Sınıfta Kafa Karışıklığı

Merhabalar. Yaş 31. Motosiklet macerama 2 yıl önce başladım. Dominar 250 ile başlayıp, daha sonra gaza gelerek KTM 990 Adventure alarak devam ettim. Bakım için parça bulamama ve yolda kalma korkusu yüzünden kısa bir süre bindim ve elden çıkardım. Kampanya ile hiç tarzım olmayan KTM Rc390 aldım ve 14 ay 13k km. boyunca kullandım. Bu süreçte beni en çok mutlu eden motosiklet rc390 oldu ancak ikinci elde çok fazla üzdü. Arada farklı, çok daha güçlü motosikletleri deneme fırsatım da oldu.

Şu an elimdeki nakiti tekrar motosiklet ile değerlendireceğim ama en az 1-2 yıl hiç değişiklik yapmadan kullanmak istiyorum. Kullanım amacım %80 işe gidip gelmek, %15 hafta sonu gezileri ve %5 şehir dışı soft çanta ile gezmek diyebilirim. İşten eve çok fazla sıkışık trafiğe girmiyorum. Altunizade-Bostancı arası. Bu kriterlerime en çok uygun sınıf naked. Fakat orta sınıf yol motosikletlerine de bakmadan geçemiyorum. Bu sürede maksimum keyif alacağım ve arıza riski daha az, bakım maliyeti görece uygun motosiklet arıyorum. Fakat premium markalardaki ucuz ikinci el fiyatlarını da es geçemiyorum. Bütçe aralığıma uygun birkaç model belirledim ancak her gün karar değiştiriyorum. Bazılarını hafta sonu test etme imkanım olacak. KTM'den, bayileri yüzünden soğumuş durumdayım. Servis konusunda Birkan'dan memnundum. Normalde aklımda Duke 790 vardı. Motosikletten yana maddi anlamda çok fazla kayıp yaşadım. Bundan dolayı biraz daha temkinli olmak istiyorum sonraki alacağım model için.

Aklımda belirlediğim modelleri sıralıyorum;

Naked
- Triumph Trident 660 2022-2024: Genelde, kullanıcıların kolay sıkılıp hemen sattığı söyleniyor. Güç olarak ise diğer modellere kıyasla biraz daha düşük. Paket küçük ancak ben de çok büyük (1.75) değilim. Yaptığım araştırmalara göre, 2022'ye kadar olan modellerde bir geri çağrılma olmuş. 2023 sonrasında ise böyle bir sorun kalmadığı söyleniyor. Bu modelde baktıklarım genellikle 7-16k km. arası. Bloğun dayanıklı olduğu söyleniyor. Sıfırında 560 bin TL kampanyası var. Belki nakitte biraz daha indirim yapılabilir, görüşmem gerek. Fakat sıfırında, aradaki ikinci el değer kaybına değer mi bilmiyorum. 1-2 yıl minimum kullanmayı düşünüyorum yukarıda da dediğim gibi.

-Triumph Street Triple 765 RS: 550-600 bandında 15-20k km. modeller bulunuyor. Bütçeyi biraz aşmam gerekecek. Açıkçası ikinci el için borca girmek pek istemiyorum. Ancak değer deniyorsa değerlendirebilirim. Yüksek kilometrelerde değer düşüşü çok yaşanıyor diye duydum.

-Ducati Monster 937 2022-2023: 6-10k. km.'de uygun fiyatıyla dikkatimi çok çekiyor. Fakat bakım fiyatları nedir, ustaları nasıldır hiç bilgim yok. Desmo bakımının çok pahalı olması büyük bir eksi. Ancak yine forum içinde daha önce desmo bakımından korkulmasının sebebi, diğer motosikletlerin ağır bakımının yapılmıyor diye düşünülmesi gibi bir konu okumuştum.

-Yamaha XSR900/700: Güncel model yok. Olanlarda da hep sağa sola düşmüş, işlem görmüşler var. Fiyatları da uygun sayılmaz. Genel olarak Yamaha'yı bu listeye bu yüzden eklemedim.

-Honda CB750 Hornet: Daha önce arasında kaldığım modeller arasından tavsiye edilmişti. Fiyatlar uygun ama görünüş olarak bana uygun değil. Yeni kasa olsa düşünürdüm.

-Aprilia Tuono 660: İncelemelerde en çok keyif alınan. Dayanıklılık konusunda genel olarak şüpheli izlenimleri aldığım marka.

Sport Touring
-Triumph Tiger Sport 660: Benzer fakat görünüş haricinde Trident'ten daha fazla iş göreceği söyleniyor. Reddit'te araştırdığım kadarıyla pratiklik bakımından bu modele yönelen çok olmuş. İlanlarda çok fazla yok. Trident'e göre fiyat farkı 100 ile 50 bin tl arasında. Kullanım amacıma göre bu farka değer mi bilemiyorum.

-Triumph Tiger 850 Sport: Yeni konusu da açılmış. Fiyatları uygun. Kaliteli fakat biraz heyecansız görünüyor. Yine de kafa karıştırıyor.

-Aprilia Tuareg 660: 20.000 kilometre aşağısında uygun pek yok.

Modeller hakkında bilgisi olanların tecrübelerini esirgememesini rica ediyorum. Özellikle Monster 937 konusunda çok fazla yerli kullanıcı bulamıyorum. Var mıdır hala kullanan, memnun olan?

Motosikleti
K 1600 GTL
Triumph ların ikinci eli zayıftır. Ducati ler de belli km sonrası satışta zorlanabilirsin. Kampanya varsa bir kısmı peşin bir kısmı taksitle Tiger sport 800 bakabilirsin.....
ek olarak Tracer 7 isteklerin için uygun görünüyor....

Son düzenleme:
Bayağı karışık bir potbori var ortada =)

RC390 en çok mutlu eden motosiklet olduysa sportif sürüş aranıyor demek diye anlıyorum.
bunların arasından iki tane motor ciddi spor kabiliyete sahip, Street Triple RS ve Tuono 660.

937 Monster benim tercih edeceğim bir motosiklet değil. Gidişi güzel falan da o kadar ekstra maliyetle gelen motosiklette ne ayarlı amortisör var ne bişey, geçen sene S versiyonuyla geldi sanırım.

Maksimum keyif mi daha öncelikli yoksa arıza riskinin daha az olması mı? Bunun kararını verebilirsen listeyi daha kısa hale getirebilirsin. İlki önemliyse yukarıda saydığım iki motor öne çıkacaktır, ikinci daha önemliyse Hornet veya XSR daha öne çıkabilir. Çok az uzun yola çıkacaksın diye uzun bacaklıları hepten çıkardım ben kafamdan.

Motosikleti
Forza 250
Hornet 750 bence şehiriçinde de üzmez,hafta sonu şileye şuraya buraya giderken gerekli apaçiliğide yaptırır.Üstüne senede 1-2 de yol yapılmak istendiğinde illallah ettirmez,parça sıkıntısı zaten yok ikimci elde de mutsuz etmez

Bu fırsatı bana tandığınız için tüm forumdaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Konu ile ilgisi olmayabilir ama daha evvel hep benden önce başkalarının yazdığı V-strom 650 diyorum çekiliyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu fırsatı bana tandığınız için tüm forumdaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Konu ile ilgisi olmayabilir ama daha evvel hep benden önce başkalarının yazdığı V-strom 650 diyorum çekiliyorum.
Boy 180'in altındaysa vstrom 650 yüksek kalıyor. Ben 180 boyumla ayaklarımı anca yere basabiliyorum.

Triumph ların ikinci eli zayıftır. Ducati ler de belli km sonrası satışta zorlanabilirsin. Kampanya varsa bir kısmı peşin bir kısmı taksitle Tiger sport 800 bakabilirsin.....
ek olarak Tracer 7 isteklerin için uygun görünüyor....
Tiger Sport 800 için herhangi bir kampanya yapmamışlar. Şu anda fiyatı çok yüksek kalıyor. Ducati için ise evet, bakım maliyetlerinden sonraki ikinci kaçınma sebebim. Tracer 7 için bütçeme uygun olan önceki kasalardaki düz çatallardan dolayı mt-07 dahil listemde yer almıyor.

Bayağı karışık bir potbori var ortada =)

RC390 en çok mutlu eden motosiklet olduysa sportif sürüş aranıyor demek diye anlıyorum.
bunların arasından iki tane motor ciddi spor kabiliyete sahip, Street Triple RS ve Tuono 660.

937 Monster benim tercih edeceğim bir motosiklet değil. Gidişi güzel falan da o kadar ekstra maliyetle gelen motosiklette ne ayarlı amortisör var ne bişey, geçen sene S versiyonuyla geldi sanırım.

Maksimum keyif mi daha öncelikli yoksa arıza riskinin daha az olması mı? Bunun kararını verebilirsen listeyi daha kısa hale getirebilirsin. İlki önemliyse yukarıda saydığım iki motor öne çıkacaktır, ikinci daha önemliyse Hornet veya XSR daha öne çıkabilir. Çok az uzun yola çıkacaksın diye uzun bacaklıları hepten çıkardım ben kafamdan.
Evet, kafam çok çok karışık :) Spor sürüş pozisyonu, onu kullandıktan sonra daha ideal geldi. Ayarlı amortisörlere de alıştım ancak şu an önceliğim değil. Hep standart veya sert tarafta kullandım. Yumuşak amortisörler virajda güvensizlik veriyor.

Monster 937 çok makul fiyatta, Trident ile aynı fiyattan verenler bile var. Bu yüzden kafamı karıştırdı. Desmo'yu şimdilik kafaya takmıyorum. Sadece işletme maliyeti (bakım, servis) hakkında herhangi bir bilgi bulamadım. Gidon amortisörü olmadığı için kafa sallamaya müsait deniyor.

Street Triple hep dikkatimi çekiyor. İlanlarda 500 altında da bulunuyormuş. Şu an iyi seçenek gibi duruyor. Tuono'yu 2023 model 0 olarak veren bir Aprilia bayisi var. Soracağım.

Aslında ikisinin ortası. İşe gidip gelirken, hafta sonları stresimi atayım, çıkayım Eskişehir'e veya İzmir'e sorunsuz gideyim. Arıza çıkarmasın tabii ama çıkardığında çözüm için oradan oraya gitmeyeyim, uzun süreler bekleyip servislerle kavgalı olmayayım. XSR bu fiyatlarda illa ki olduğu yerde(?) sağa veya sola düşmüş oluyor. Onun haricinde sorduğum herkes Hornet 750'yi öneriyor fakat görüntüsü hoşuma gitmiyor :D Zorla sevebilir miyim, bilmiyorum.

Hornet 750 bence şehiriçinde de üzmez,hafta sonu şileye şuraya buraya giderken gerekli apaçiliğide yaptırır.Üstüne senede 1-2 de yol yapılmak istendiğinde illallah ettirmez,parça sıkıntısı zaten yok ikimci elde de mutsuz etmez
Yeni kasasında kampanya var ancak 700 bin TL verilir mi, onun yerine 400 bandında ikinci elleri çok fazla. Şu an görüntüsünü en sevmediğim model olarak en çok önerilen model olduğu için herkesin bir bildiği vardır diyorum :)

Geçen sene stokta kalan son modeller 399 bin TL'ye çok uyguna verilmişti. Alamadığıma o zamanlar üzülmüştüm ancak şu an ikinci el fiyatları sunduklarına göre fazla kalmış.

Trident 660 için de öneri olur mu? İkinci el ve sıfır fiyatları en uygun olan model. Biraz egzoz sesi dinlemek, benim gibi uzun süre tek silindir duymuş biri için iyi gelebilir. Fakat süspansiyonları yumuşak ve gücü de saydıklarıma göre az. 90-100 hp bandında olsa hiç düşünmezdim.

Motosikleti
Forza 250
Sıfır almanıza gerek yok zaten illa eskisi gibi sıfır avantajlı durumu kalmadı artık ikinci elde çok uygun fiyatlara sıfıra yakın motosiklet alınabiliyor.İkinci el de uzun sürede satma kaygınız veya değer kaybı çok önemli değilse tridentte eğlenceli olur sizin için.Ben 300km de 24 model çantalı forzayı son gelen zamla sıfırından neredeyse 80-85 bin lira uyguna aldım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Suzuki Gsx-8s vereyim abime bende 1050 doğru yol alayım.

%80 işe gidip gelmek için kullanacaksan ve İstanbul gibi bir metropolde yaşıyorsan sukuter almalısın , emin ol daha mutlu olursun , ikinci elde üzülmek istemiyorsan Honda , Yamaha 250-350 cc lik yada 300-400 cc düşük km SYM , Kymco , Voge , Zontes gibi markaları tercih edebilirsin , Honda ve Yamaha harici sıfır alır isen kullanırken değil ama satarken üzülürsün , TR gerçeği 😲

Motosikleti
CB750A
park yerin varsa işe gitmelik bir commuter/scooter, kalan işler için de ayrı bir motosiklet daha uygun değil mi?
yakıt masrafı farkıyla vs kendini çıkarır iş motoru.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar