Sivil Polisler trafik cezası yazabiliyormu

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
S.a önümde sivil minibüs ağır ağır gidiyordu sinirlenip üst üste çek bırak yaparak kornaya bastım sağından geçtim geçer geçmez çakarları ve polis sirenlerini çalıştırdı memlekettede herkes polis olmuş
acaba ceza yazabilirmi diye kafama takıldı bana uyuz olduysa ceza yazabilirmi sivil bir minibüstü neyin nesidir bilmiyorum

Motosikleti
D400
Trafik cezası yetkisi olan birisi ise yazar.
Değilse yetkisi olan birisine bildirir yazdırır.

Sağından geçtiğin için muhtemel yemişşsindir.

Motosikleti
adv 350
Foto çektiyse wtupstan devresine gönderir nur topu gibi cezanız olur 😵‍💫
Hemen foto çekebilmesi için elinde telefonun hazırda beklemesi lazım biri yanımdan geçerse hemen çekeyim ceza yazdırayım diye tetikte olması lazım oda pek mümkün değil gibi sanki saniyelik olay kornaya basıp hemen geçtim panik atak olduğu için çakarları çalıştırınca kitlendim kaldım öyle uzayıp gitsem plakamı belki çözemezdi önünde direk gibi kaldım öyle hatta uslu uslu önünden yavaş yavaş gittim panik atak yüzünden

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yazabilir tabi niye yazamasın? Okur-yazar olmayanı polis yapmıyorlar ki. :rolleyes:

Genel kolluğun trafikle ilgili görev ve yetkileri

MADDE 12 –
(1) Genel kolluk, sorumluluk bölgesinde trafik düzeni ve güvenliği açısından görünür şekilde karşılaştıkları olaylara ve ihlallere müdahaleye yetkilidir.

(2) Bu yetki;

a) Trafik düzensizliğine neden olanları uyarma,

b) Trafik kural ihlali yapan araç plakalarını trafik kolluğuna bildirme, gerekli hallerde duruma müdahale edilmesini isteme,

c) Müdahalenin mümkün olamayacağının anlaşılması halinde trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleyerek trafik kolluğuna iletme,

hallerine münhasır olmak üzere kullanılır.

(3) Trafik kolluğunun bulunmadığı veya yeterli olmadığı yerlerde, zorunlu durumlarda veya müdahalenin gecikmesinde sakınca olacak hallerde genel kolluk; trafiği düzenlemeye ve gerekli tedbirleri almaya yetkilidir.

Motosikleti
yok:(
yok ya uğraşmaz ben ne sivillerle kavga ettim kimse bir şey yazmadı anlık sinirle herkes ceza yazsa trafikte adam kalmazdı

Bir ara trafik ihbar hattı vardı , videolu görüntü talep ediyorlardı , yanlış hatırlamıyorsam kapatıldı galiba millet abuk subuk önüme kırdı , vay bana kavşakta yavşaklık yaptı gibi videoları göndermiş sürekli..
Bu konuda bilgim yok bilmiyorum kayıt talep ediyorlar mı?
yok ya uğraşmaz ben ne sivillerle kavga ettim kimse bir şey yazmadı anlık sinirle herkes ceza yazsa trafikte adam kalmazdı
Herkes uğraşmaya bilir, tabi uğraşanlarda var. Özellikle taksiciye kıl olan memurlar telefonla ceza yazdırıyor.

Aradan bir müddet sonra ceza kağıdı geliyor Sabiha Gökçen havaalanında sol arka kapıdan yolcu indirdin diye. Halbuki sen havaalanına hiç gitmemiş olabiliyorsun, hatta ceza yazıldığı saatte kıl olduğu şoför değil bir başkası da çalışabiliyor, hiç alakasız adam cezayı ödüyor. Mal sahipleri hiç ilgilenmiyor cezayı şoför ödeyecek diye. Kafaya taktım itiraz edeceğim desen yolcunun sol arka kapıdan inip, inmediğini tespit edemezsin. Çakallar özellikle bu şekilde taksicilere ceza yazdırıyor.

Cezayı yazdıran memurda mutlu oluyor bak nasıl ceza yazdırdım diye. Bu tür olaylar çok oluyor maalesef.

Motosikleti
adv 350

Adamın dibisin kardeşim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu konuda bilgim yok bilmiyorum kayıt talep ediyorlar mı?

Herkes uğraşmaya bilir, tabi uğraşanlarda var. Özellikle taksiciye kıl olan memurlar telefonla ceza yazdırıyor.

Aradan bir müddet sonra ceza kağıdı geliyor Sabiha Gökçen havaalanında sol arka kapıdan yolcu indirdin diye. Halbuki sen havaalanına hiç gitmemiş olabiliyorsun, hatta ceza yazıldığı saatte kıl olduğu şoför değil bir başkası da çalışabiliyor, hiç alakasız adam cezayı ödüyor. Mal sahipleri hiç ilgilenmiyor cezayı şoför ödeyecek diye. Kafaya taktım itiraz edeceğim desen yolcunun sol arka kapıdan inip, inmediğini tespit edemezsin. Çakallar özellikle bu şekilde taksicilere ceza yazdırıyor.

Cezayı yazdıran memurda mutlu oluyor bak nasıl ceza yazdırdım diye. Bu tür olaylar çok oluyor maalesef.

Artık 1 hafta sistemden sorgulayacaz 1 hafta içinde ceza falan çıkmazsa dahada çıkmaz

Motosikleti
Voge 250RR
Tanıdığı polis varsa veya fahri trafik müfettişi varsa bile yazdırır illa polis olması önemli değil. Geçen ay şerit değiştirdim diye banket kullanmaktan ceza yedim. Fahri trafik müfettişi yazmış, dikkat etmek lazım

Motosikleti
Forza250-cygnusL
2 -3 madde ekler trafiğe yazdırır... Geçmiş olsun..Nur topu gibi cezan olmuş..

Motosikleti
DUKE 250
bütün polisler (sivil, çevik kuvvet, cinayet, narkotik) hepsi trafik cezası yazıp gönderebiliyor.
daha da kötüsü o minibüsü kullanan polis değilde polisleri taşıyan sivil memur ise, kankası polislerden birisine yine yazdırır.

bana da sanayi sitesinin içinde, milletin gündüz gözü yolun ortasına sıçtığı bir yolda, araç içinden yere sigara izmariti attım diye ceza yazmıştı bir çevik kuvvet polisi.

F54

bütün polisler (sivil, çevik kuvvet, cinayet, narkotik) hepsi trafik cezası yazıp gönderebiliyor.
daha da kötüsü o minibüsü kullanan polis değilde polisleri taşıyan sivil memur ise, kankası polislerden birisine yine yazdırır.

bana da sanayi sitesinin içinde, milletin gündüz gözü yolun ortasına sıçtığı bir yolda, araç içinden yere sigara izmariti attım diye ceza yazmıştı bir çevik kuvvet polisi.
benim arkadaşta cam dan su şişesi atmış durdurup geri döndürüp yerden aldırmış kral'ın biri ama ceza yazmamış:ROFLMAO:

Motosikleti
adv 350
benim arkadaşta cam dan su şişesi atmış durdurup geri döndürüp yerden aldırmış kral'ın biri ama ceza yazmamış:ROFLMAO:

Camdan su şişesi atmakta dallama işi koy arabana sonra inince at polis az bile yapmış şu devletin başına bir günlüğüne beni getirseler değiştireceğim uygulayacağım çok kanun var mesela bir kaçı ülkedeki araba stoğunu %70 azaltırım her haneye en fazla 1 araba hakkı ve ehliyet verdirirken şöyle bir uygulama yaptırırım parkurda araba sürücüsünün tüm etrafına en manyak motosiklet sürücülerini koyarım her biri bir yandan önüne kıracak sağından solundan vızır vızır arı gibi o şekilde ehliyet aldırırım ki trafiğe çıktığında motosiklet diye bir aletinde trafikte olduğunu unutmasınlar,o sınavı o motosiklet tacizleri ve engellerine rağmen geçerse araba ehliyeti almalarına hak verdiririm.hatta her dikkatsizliğinde ve hatasında motosiklet ekibine aynasını kırdırırım sürücü kursunun ayna masraflarınıda araba sürücüsü adayına karşılattırırım,araba sürücülerine o kadar doluyum ki bir ara motosikletin selesinde dambıl sopası taşıyordum birkere servis şoförüyle tartışırken çıkarmıştım yaşıda vardı adamın sopayı görünce servise geri binmişti yıllar önce :)

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
DUKE 250
normalde araç içinden dışarıya çöp kesinlikle atmam, meyve suyu, atıştırmalık, sigara paketi vs bu tür şeyler için mutlaka bir çöp poşetim olur aracın içinde, ama sigara izmariti koku yaptığı için mecbur atıyorum.
gel gelelim izmarit attığım yer gerçekten yukarda bahsettiğim gibi hindistandaki sokaklardan farksız bir sanayi sitesi. farklı bir lokasyonda yesem o cezayı yine içime bu kadar dert olmazdı.

Bana Denizli Çevreyolunda Şirket aracım ile 125 ile Radar cezası geldi.. Her türlü her ortamda geçiriyorlar. Kasmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar