R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Araya gireyim, Lombardo ile aşağı yukarı aynı durumdayım.
Şu anki motorumdan (BMW F650) memnunum, şehiriçi olsun şehirler arası olsun, artçılı sürüş olsun, işimi görüyor aslında.
Ama daha güçlü, daha konforlu bir motor istiyorum, yıllardır hayalini kurduğum için de GS düşünüyorum.

Şaftın en büyük artısı konfor elbette.
Herhangi bir konuda Japon kullanmıyorsa vardır bir bildiği veya Alman kullanıyorsa vardır bir bildiği diyenden hayır geldiğini görmedim =) Kullanılan ürünün artısı eksisi belli. Daha kompleks ama ellemeyi gerektirmeyen bir şey isteyen şaftlı alıyor, bu kadar yani.

BMW'nin frenleri genel olarak ortalamanın üzerindedir lakin piyasadaki en iyi fren BMW'de diye bir kaide de yok. Kimseden fersah ötede değil yani, Multistrada V4S Stylema ile geliyor, kim kimi fersahlayacak? :D İyidir BMW frenleri.
4 parmak ön frene asıldığında BMW nin farkı anlaşılıyor efenim 😊
Şaft iyidir iyi , biraz lakur lukur sesli çalışıyor ama iyi işte 😅

4 parmak ön frene asıldığında BMW nin farkı anlaşılıyor efem 😊
Şaft iyidir iyi , biraz lakur lukur sesli çalışıyor ama iyi işte 😅

Aa kamyona bak dört parmak fren mi istiyor? :p

Ya zevk işte, ben de gaza asılınca verdiği tepkiyi sevmiyorum şaftın mesela. Hiç bir turda da zincir yağlama temizleme falan zul gelmedi bana, o yüzden mutluyum zincirin yüksek verimiyle. Kimisi çayı şekerli sever kimi şekersiz gibi.
Belim tutmaz zincire eğilemez yaşa gelince bakarız :D :D

Abi hiç şaftlı motosiklet ile uğraşmadım, arabalarda olduğu gibi şaftın herhangi bir balansı veya yönü var mı?

Arabalarda söküldüğü gibi takılmazsa ciddi bir balans yapıyor.
4-5 defa söktüm 22 frezeli işaret koymadım balanslık bir durum hissetmedim 36.000 km oldu , bir yerlerde de bu konu hakkında yazan , söktüğün gibi tak diye ikaz eden görmedim zaten 3 karış boyu var 😁

Motosikleti
1250 trofi
arkadaşlar uzay mekiği değil ya, motosiklet işte, amma konu döndü, bir de araba gibi kapalı şase kaporta yok, bakın işte 2. el bir şey alırken neye dikkat ediyorsanız o şekilde alışverişinizi yapın.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
arkadaşlar uzay mekiği değil ya, motosiklet işte, amma konu döndü, bir de araba gibi kapalı şase kaporta yok, bakın işte 2. el bir şey alırken neye dikkat ediyorsanız o şekilde alışverişinizi yapın.

Hocam haklısın da fiyatlar o kadar değişiyor ki insan karar veremiyor.
Aynı motora 300.000 yazan da var 500.000 yazan da var, aradaki farkla neredeyse bir GS daha alınır.
Kazıklanacak mıyız yoksa güzel bir alışveriş mi olacak insan anlayamıyor.
En sonunda gözümü kapatıp bir tane alacağım galiba, muhtemelen en ucuzunu alabilirim 😁

Forumun amacı bu değil mi zaten?
Tartışıp karşılıklı görüş ve fikir alış verişinde bulunmak. Birbirimizin deneyiminden faydalanmak.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
* Ben buna tekrar açıklama yapayım, sonra yanlış anlıyor insanlar alınıyor bilmem ne. Motordan anlamayanların ilk tercihi GS demek, GS alan motordan anlamaz demek değildir, motordan anlamayan GS almalıdır demek de değildir. Daha önce de uzun uzadıya yazdım, adamların imajı motosiklet dünyasının çok ilerisinde + çok iyi bir otomobil markası imajı da var. Hal böyle olunca cebinde parası olup bu işlerle pek alakası olmayan adamların da ilk tercihi GS oluyor. Çok normal bişey bu. Türkiye'ye özgü bir durum da değil, yabancı bir çok toplulukta gözlemeye gitme benzeri muhabbetleri görebilirsiniz.
Bu motordan anlamayan ama arkadaşlarının gazına gelip motor almaya karar verip en pahalısı bmw olmuşken iyisi olsun deyip bmw alan zengin abiler aslında ekosistem için çok faydalı. gözlemeci diye dalga geçiyoruz ama onlar sayesinde piyasada temiz az kullanılmış ikinci el bmw bulunabiliyor. Alıp bir kaç kez eğitim sürüşü ardından bir kaç haftasonu gözleme turundan sonra yağmurlar başlayınca araba daha rahat zaten vaktim de yok çok gezmeye deyip satışa çıkarıyorlar işte ne güzel. Sıfır almayı hayal bile edemeyeceğimiz motorlar ikinci elde en azından hayal edilebilir oluyorlar.

şımdı bu başlıkta Bmw ile ilgili yazdıklarımız sadece 1200 gs için mi geçerli , yoksa f serisi motorlar da yine fren ve amortisör sistemi olarak 1200 kadar iyi mi?

Motosikleti
Ns200 15"
şımdı bu başlıkta Bmw ile ilgili yazdıklarımız sadece 1200 gs için mi geçerli , yoksa f serisi motorlar da yine fren ve amortisör sistemi olarak 1200 kadar iyi mi?
Telelever (ne biçim bir isim) sistem bir tek R serilerinde, Paralever ise şaftlı BMW modellerinde mevcut (yanlışlık olabilir, BMW'ci abiler düzeltin). F serileri alışa geldiğimiz düzene sahipler.

Telelever (ne biçim bir isim) sistem bir tek R serilerinde, Paralever ise şaftlı BMW modellerinde mevcut (yanlışlık olabilir, BMW'ci abiler düzeltin). F serileri alışa geldiğimiz düzene sahipler.
Telelever sanırım teleskopik lever den geliyor. Paralever de sanırım para ve lever den geliyo :D ( kaldıraçlı işlem olabilir mi?)
Paralel lever den geliyor olabilir. ( ön arka stabilitesi için ) yere paralel olmasını sağlama gibi.

Motosikleti
Ns200 15"
Telelever sanırım teleskopik lever den geliyor. Paralever de sanırım para ve lever den geliyo :D ( kaldıraçlı işlem olabilir mi?)
Paralel lever den geliyor olabilir. ( ön arka stabilitesi için ) yere paralel olmasını sağlama gibi.
Bence daha havalı isim bulabilirdiler, mesela mekanik enjeksiyon olan Jetronic gibi. :)

Motosikleti
cbf 150
Fren yaptıgında dalmıyor ama araziye çıkınca limitlerine ulaşıp ulaşmadıgınıda anlamıyorsun zaten iki çukur limitlerini epey zorluyor ve düşüyorsun.

Boşuna tenere 700 bu işin kralı değil. Ön tarafı hissetmek çok önemli arazide. neyse beyler fakir işi değil bu konular aramızda sadece yüzde 1 adam milyonluk makineler hard enduro yapıyor neyi alıyorsanız alın :)

Fren yaptıgında dalmıyor ama araziye çıkınca limitlerine ulaşıp ulaşmadıgınıda anlamıyorsun zaten iki çukur limitlerini epey zorluyor ve düşüyorsun.

Boşuna tenere 700 bu işin kralı değil. Ön tarafı hissetmek çok önemli arazide. neyse beyler fakir işi değil bu konular aramızda sadece yüzde 1 adam milyonluk makineler hard enduro yapıyor neyi alıyorsanız alın :)
Benim arazi ile işim yok ama araziye girecek olsam inanın bunu motosiklet ile değil adam gibi bir kısrak ile yapardım. Yada Katana ile.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
neyi alıyorsanız alın :)

Ya hocam, niye takıldın bu "GS alınır/alınmaz" konusuna 😁
Konumuz o değil ki.

İlk mesajımda yazdım, senede 30-40 gün motora biniyorum, onda da canımın istediği, hayal ettiğim marka ve modeldeki motosiklete binmek istiyorum 😁

Araziyle, performansla, yakıt tüketimiyle, fren performansıyla, çalışmayan ABS'siyle, kısacası hiçbir detayla derinlemesine uğraşacak vaktim ve bilgim yok. Kontağı çevirip, asfaltta, saatte 90-100 kilometre hızla, sakin sakin, maksimum 200-300 kilometre yol yaparak herhangi bir yere gideceğim, sonra da o yolu geri geleceğim. Yapacağım şey bu.

GS istememin herhangi bir teknik nedeni yok; sadece marka, model, şekli ve konforu sebebiyle istiyorum.
45 yaşındayım ve 20'li yaşlarımdan beri aklımda olan bir motor çünkü.
GS dünyanın en dandik motoru da olsa, hayalim bir GS sahibi olmak.
Güncel modellere ulaşamadığım için de eski modellere bakınıyorum.
Yoksa ben de biliyorum 20 yaşında bir aracın alınmaması gerektiğini.

Eskiden forumlarda "konu kilit" diye bir tabir vardı, onu söyleyesim geldi😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar