R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

Motosikleti
cbf 150
Frenajı yani lastikler etkilemiyor, yani motosikletin yolla tek temas ettiği o küçük noktanın hiçbir önemi yok. Varsada yoksa BMW nin yada KTM nin yada Ducatinin fren kaliperleri öylemi?

Şimdi böyle birisiyle tartışma yapmalımıyım arkadaşlar siz söyleyin?

Kabak lastik bir gs 1250 ile birde optimum lastikli bir gs 1250 yan yana fren yaptıralım bakalım abs mabs fark yaratıyormu görürsün.

Lastiğin basıncı bile fren mesafesindeki en önemli etkenlerdendir.

Kaliperlere gelene kadar çok yol var.

Motosikleti
K 1600 GTL
Frenajı yani lastikler etkilemiyor, yani motosikletin yolla tek temas ettiği o küçük noktanın hiçbir önemi yok. Varsada yoksa BMW nin yada KTM nin yada Ducatinin fren kaliperleri öylemi?

Şimdi böyle birisiyle tartışma yapmalımıyım arkadaşlar siz söyleyin?

Kabak lastik bir gs 1250 ile birde optimum lastikli bir gs 1250 yan yana fren yaptıralım bakalım abs mabs fark yaratıyormu görürsün.

Lastiğin basıncı bile fren mesafesindeki en önemli etkenlerdendir.

Kaliperlere gelene kadar çok yol var.
Frenajı lastik etkilemez mi dedim? konuyu saptırıyorsun kamyoncu. senin motorun kaliperleri brembomu bi zahmet bakıver 😀 Tartışılacak bir şey yok zaten ticarete ekmek köfte ilişkisi yüzyıllardır aynı. Daha ucuza daha kaliteli alamaz sadece aldığını sanırsın.....

Motosikleti
cbf 150
Abicim ucuz değil pahalı da değil. Bunlar aynı klasmanda araçlar. Yurtdışı fiyatlarına bakarsan görürsün hatta klasmanına. Hatta grup testlerine.

Ekmek köfte ilişkisi yok yani.

Bu arada inan Hondanın brembodan komponent alması ve ya arge yaptırtması özel bir abs sistemi için çokda zor birşey değil ölçek ekonomisi işler ve aprillia ve ktm yerinde syarken honda en kral fren sistemini koyar hemde ktm den daha ucuza.

Keza Sp model bütün araçlarına koyuyor. Otomotiv camiası konusunda zır cahilsin dostum. BMW yi gönüllerde özel kılan algı tamamen pazarlama ve servis memnuniyetidir.

Türkiyede ise tamamen param var benim deme yöntemidir.

Böyle şeylerle para gösterilmez bu arada hepi topu 2 milyonluk araçlar. Bazılarımızın kol saatleri daha pahalı.

Motosikleti
K 1600 GTL
Abicim ucuz değil pahalı da değil. Bunlar aynı klasmanda araçlar. Yurtdışı fiyatlarına bakarsan görürsün hatta klasmanına. Hatta grup testlerine.

Ekmek köfte ilişkisi yok yani.

Bu arada inan Hondanın brembodan komponent alması ve ya arge yaptırtması özel bir abs sistemi için çokda zor birşey değil ölçek ekonomisi işler ve aprillia ve ktm yerinde syarken honda en kral fren sistemini koyar hemde ktm den daha ucuza.

Keza Sp model bütün araçlarına koyuyor. Otomotiv camiası konusunda zır cahilsin dostum. BMW yi gönüllerde özel kılan algı tamamen pazarlama ve servis memnuniyetidir.

Türkiyede ise tamamen param var benim deme yöntemidir.

Böyle şeylerle para gösterilmez bu arada hepi topu 2 milyonluk araçlar. Bazılarımızın kol saatleri daha pahalı.
😂😂 Kızma kamyoncu, Honda isterse füze de yapabilir ama yapmadığı sürece bana ne.... BMW sadece Türkiye de mi çok satıyor?? Ben sana kabul etsen de etmesen de söyleyeyim BMW, Ducati, Triumph senin bahsettiğin Japonlardan daha kaliteli kardeşim. Konu para göstermek hava atmak filan değil yoksa goldwing ucuz mu Harley ucuz mu? Fren kaliperlerine baktın mı bu arada?

Motosikleti
Ns200 15"
😂😂 Kızma kamyoncu, Honda isterse füze de yapabilir ama yapmadığı sürece bana ne.... BMW sadece Türkiye de mi çok satıyor?? Ben sana kabul etsen de etmesen de söyleyeyim BMW, Ducati, Triumph senin bahsettiğin Japonlardan daha kaliteli kardeşim. Konu para göstermek hava atmak filan değil yoksa goldwing ucuz mu Harley ucuz mu? Fren kaliperlerine baktın mı bu arada?
Benim Spontini'min kaliperlerinin markası bile yok. :(

Motosikleti
cbf 150
Fren kaliperleri bak en son en son etkili olan yer. Hiç nasıl çalıştıklarını biliyormusun? hidrolik bir pres 1 milyon yıllık teknoloji.

Honda fireblade, africa twin, yeni 1000lik naked hornet. bunlar sp motorlar. hepsinde iyi lastik ve süspansiyon vardır.

Tekrar ediyorum kaliperler en sonda. işi lastikler ve süspansiyon yapar. O yüzden biz özel süspansiyonlu motorlar ararız hep.
Bmw heryerde çok satar bu bir gerçek ama o reklam bütçesiyle tabikide satar. Ben BMW ye kötü bir motor demedimki. Ama gözünü sevim Ducatinin adventure motorları yada ktmnin saatli bombalarını bir japonla kıyaslama.

ben ağırlıklı japon ve amerikan kullanmış biriyim, Alman az kullandım çünkü kendim bakımını yapamıyorsam o motoru almam kullanmam.

Bak neyi tartışıyoruz 1200 gsin abs sorunu tartşıyoruz. Bu motor 20 yıllık motor. 20 yıllık değil sana 40 yıllık japon getirelim tek marşda dünyayı gezersin.

Zaman herşeyin göstergesidir, yeni gs 1300 sırf sorun mesela

Fren kaliperleri bak en son en son etkili olan yer. Hiç nasıl çalıştıklarını biliyormusun? hidrolik bir pres 1 milyon yıllık teknoloji.

Honda fireblade, africa twin, yeni 1000lik naked hornet. bunlar sp motorlar. hepsinde iyi lastik ve süspansiyon vardır.

Tekrar ediyorum kaliperler en sonda. işi lastikler ve süspansiyon yapar. O yüzden biz özel süspansiyonlu motorlar ararız hep.
Bmw heryerde çok satar bu bir gerçek ama o reklam bütçesiyle tabikide satar. Ben BMW ye kötü bir motor demedimki. Ama gözünü sevim Ducatinin adventure motorları yada ktmnin saatli bombalarını bir japonla kıyaslama.

ben ağırlıklı japon ve amerikan kullanmış biriyim, Alman az kullandım çünkü kendim bakımını yapamıyorsam o motoru almam kullanmam.

Bak neyi tartışıyoruz 1200 gsin abs sorunu tartşıyoruz. Bu motor 20 yıllık motor. 20 yıllık değil sana 40 yıllık japon getirelim tek marşda dünyayı gezersin.

Bmwnin bakımını neden kendiniz yapamıyorsunuz? Merakımdan soruyorum.

Motosikleti
K 1600 GTL

BMW nin yeni modelleri ilk çıktığında sorunları olur bu bilinen bir şey zaten. O ABS sorunu o modeller de kronik bu biliniyor zaten. Konuyu senin özelinde yada benim özelimde konuşmuyoruz zaten. Her kırk yıllık japonla da tek marşla dünyayı gezemezsin. Şuan aktif kullanılan 20 30 yıllık GS ler var bende sana bunu örnek gösterebilirim. Ama konu sorunsuzluk değildi diye hatırlıyorum ;) Benim çevremde yıllardır yüzbinlerce km yapmış birçok motorcu arkadaşım var hiçbirinin ağzından burada olduğu gibi aman japon dan şaşmayın aman avrupa motosikletler tu kaka diyeni duymadım. Burada ciddi bir abartı var kim hangi BMW den gol yemiş kimin ducatisi yolda kalmış hangi triumph sürekli arıza yapmış canlı şahit olduğunuz örnek varsa yazın bizde bilelim. Ez cümle demek istediğim ne avrupa motosikletler burada yazılıp çizildiği kadar sorunlu ne japonlar sorunsuz....
Ek: son vergi artışından sonra bu fiyatlara hala japon almak bana göre enayiliktir diyerek bombayı patlatayım. :cool:

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
40 yıllık Japon bakımlıysa ancak yol alır yoksa cıvıtır. 40 Yıllık hiç ellenmemiş Japon ile ilk çıkacağım şehirde bir çok yerinden yağ kaçırma ihtimali var.

Kendim 35 senelik Alman otomobili ile uğraşıyorum (mekanik olarak kaya gibidir o dönemin Almanları diğer markalar ile kıyaslanamaz), eğer bir çok parçasını yenilemeseydim ve bakımlarını yapmasaydım ne frenlerim tutardı nede yüksek süratte güvenle yol alırdım.

Şimdi sarı siteye baktım. R1200 Rt lerde çok yakışıklı duruyor. Acaba tavsiye eder misiniz?

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Vstrom 1050 DE tam arazi odaklı yapmışlar, onun XT olanı da tel jantlı ama düzlerle benzer. XT olanını getirseler keşke.
Gökhan'ın vstrom 1050 DE koşuyolundaki suzuki bayiinde gördüm bugün. oraya satmıştı araba ile takas etmişti. aynı yerde ikinci el stelvio da vardı çok güzel duruyor.
Moto guzu demee, bugun gittim stelvioyu test etmek istedim, ehliyet 1 yillik diye vermediler😂 yamaha mt09u verirken hic sormamisti bile😢

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
650 serilerinde XT daha bir arazi odaklı olduğundan 1050 serilerinde de XT'nin daha bir arazi, DE'nin daha bir yol odaklı olmasını beklerdim.
XT sadece yol odaklı versiyonun süslüsü ama. Hiçbir zaman arazi odaklı olmadı XT'ler. DE'ler gerçekten de arazi odaklılar.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bmw belli bir kesime hitap eden motordur. Paran varsa alır binersin. Yoksa bok atarsın olur biter, alamıyoruz fakiriz işte. İyi olmasa dünyada bu kadar satmaz herhalde. Alan herkes mi aptal?

Bmwnin bakımını neden kendiniz yapamıyorsunuz? Merakımdan soruyorum.
S,F ve K serilerini bilmem hiç satın alıp kurcalamadım ama boksör motorlu R serilerinin işçiliği kolaydır , basittir..

İki tekerini sökmek 10 dk sürmez , hava filtre değişimi 10 dk sürmez , 4 bujiyi 20 dk da söker takarsın , debriyaj balatası için şanzumanı otomobiller gibi motordan ayırırken biraz zaman alır ama işlem çok basittir zaten 100.000 de bir değişen bir parça kafaya takmaya da değmez , şaft bakımı senede bir yarım saat ve yaptığın 4 civata söküp şaft frezesine parmak ucu kadar gres sürmek bitti gitti bi sene kafan rahat 😁
bu motorda sigorta attı derdi yok , yedek varmıydı yanımızda , sigorta kutusu nerdeydi derdi yok elektronik sigorta var.

Birazdaha yazarımda Niki kendi motorunu pazarlıyor diyecekler 😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar