xmax 400 ABSsiz model alınır mı ?

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Merhablar neredeyse her hafta motor alıcam diye konu açıyorum :D Bu sefer güzel birşey bulmuş gibiyim. 2014 model xmax 400 buldum ama abssiz model. Adam kendi kullancak diye 58.000kmde yaklaşık 80 90.000tlik masraf yapmış ve şuan 69.000km. Hepsinin faturası var. Sizce bu motor alınır ? Fiyatıda 160k civarı

Biliyorum km yüksek ama adam mekanik olarak hepsini yaptırmış hepsi orjinal parça ile değişmiş. Faturada gözüküyor hepsi. hasar kaydı 4.500tl ama grenaj hasarı sadece ağır hasarlı değil. Sizce bu motor alınır mı ?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Abs'li 250 alırdım.

400'lük öyle uçup kaçmıyor. Gidişinde ciddi bir fark olmamasıyla beraber yakıt tüketiminde fark vardı.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Alınırda senin tecrüben yeter mi? Diyobiliyor musun "Bizim zamanımızda Abs'mi vardı" diye. Diyemiyorsan bulaşma. İllaki lazım olacak.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Alınırda senin tecrüben yeter mi? Diyobiliyor musun "Bizim zamanımızda Abs'mi vardı" diye. Diyemiyorsan bulaşma. İllaki lazım olacak.
Hocam TVS Jupiter 125 kullanıyorum. Hayatım boyuncada hep absiz kullandım. Ayrıca en az 6 7 farklı ülke ve en önemlisi vietnamda kullandım. O yüzden biraz kararsız kaldım. Yoksa absnin önemini çok iyi biliyorum

Eğer ABS li seçenek varsa kesinlikle ama kesinlikle ABS li olan seçilmeli. Ama çok kaliteli lastik varsa ABS şart değil.
MRF,CST vb. lastikle kullanacaksanız mutlaka ABS.
Ama Anlas, Michelin Pilot lar, Pirelli veya Metzeler varsa motorda kuruda ABS yi zaten devreye sokamıyorsunuz. Islakta da biraz dikkatle sürülür.

Motosikleti
D400
Eğer ABS li seçenek varsa kesinlikle ama kesinlikle ABS li olan seçilmeli. Ama çok kaliteli lastik varsa ABS şart değil.
MRF,CST vb. lastikle kullanacaksanız mutlaka ABS.
Ama Anlas, Michelin Pilot lar, Pirelli veya Metzeler varsa motorda kuruda ABS yi zaten devreye sokamıyorsunuz. Islakta da biraz dikkatle sürülür.

Çok yanlış bir bilgilendirme. Kötü lastikte zaten abs yoksa yerdesin o ayrı fakat çok kaliteli lastiğin olması abs'yi gereksiz kılmaz alakası yok.

Tekeri kilitlediğin zaman en iyi lastik olsa motorunda bile kaymıyor zınk diye duruyor musun? =)

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Benim motorda michelin lastikler var yağmur havalarda güzel tutuyor ama yinede dediğiniz gibi abs olmadığı için frenlere asılırsam kayıyor

Çok yanlış bir bilgilendirme. Kötü lastikte zaten abs yoksa yerdesin o ayrı fakat çok kaliteli lastiğin olması abs'yi gereksiz kılmaz alakası yok.

Tekeri kilitlediğin zaman en iyi lastik olsa motorunda bile kaymıyor zınk diye duruyor musun? =)
Kaliteli bir lastikle kaliteli bir frenleme yaptığın zaman duracağın mesafe, kalitesiz lastiğe sahip ancak ABS li bir motora kıyasla çok daha kısa olmaktadır.

Alınır. Ne alınmak istendiğine bağlı, benim için ABS'siz olmasından ziyade XMAX400 olması problem. O kadar büyük scooter benim bünyeye ters geliyor, XMAX komple yok benim listede. Alacak olsam alırdım.

Uzun uzun servis faturaları olması her şeyin doğru yapıldığı anlamına gelmiyor, neler yapılmış diye yine bakmak lazım. Bir de klasik, motora değil satıcıya bakma kısmı var yine.

Motosikleti
D400
Kaliteli bir lastikle kaliteli bir frenleme yaptığın zaman duracağın mesafe, kalitesiz lastiğe sahip ancak ABS li bir motora kıyasla çok daha kısa olmaktadır.

ABS : Anti-Lock Braking System / Kilitlenmeyi Önleyen Fren Sistemi

Yani alan herkes abs i durma mesafesi olarak değil kilitlenmeyi önlenmesin, yere yapışmasın diye kullanır. zaten amacı bu.

Dediğin konu sayfalarca başka bir konuda konuşuldu zaten fakat ABS'nin amacı durma mesafesi değil. Bu nedenle lastiğin iyi olması ile abs'nin gereksiz olması arasındaki bağlantı tamamen hatalı bilgidir.

400'lük öyle uçup kaçmıyor. Gidişinde ciddi bir fark olmamasıyla beraber yakıt tüketiminde fark vardı.

250 ile bir kıyaslama şansım olmadı ama vakti zamanında arkadaş bizim yanımızda tura gelmişti xmax ile. Diğer motorlar XJ6F, GSXS1000, Caponord x2. Çine'den önce biraz bekledik o kadar, 155 falan tutturabiliyordu. Tabi spesifik bir nokta oldu ama yüksek hızda hatırı sayılır makas vardır sanırım.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
250 ile bir kıyaslama şansım olmadı ama vakti zamanında arkadaş bizim yanımızda tura gelmişti xmax ile. Diğer motorlar XJ6F, GSXS1000, Caponord x2. Çine'den önce biraz bekledik o kadar, 155 falan tutturabiliyordu. Tabi spesifik bir nokta oldu ama yüksek hızda hatırı sayılır makas vardır sanırım.
Aslında biraz bende bundan dolayı istiyorum. Genelde motoru otoyolda kullanıyorum ve jupiter olduğu için yokuş yukarı yollarda aşırı zorlanıyor. Koskoca tır gelip beni solluyor. Hatta bazen arkamdan korna çalıp beni zorla emniyet şeridine sokuyor oysaki diğer şeritler boş....

Kamyon tır tacizinden dolayı büyük güçlü scooter istiyorum

Aslında biraz bende bundan dolayı istiyorum. Genelde motoru otoyolda kullanıyorum ve jupiter olduğu için yokuş yukarı yollarda aşırı zorlanıyor. Koskoca tır gelip beni solluyor. Hatta bazen arkamdan korna çalıp beni zorla emniyet şeridine sokuyor oysaki diğer şeritler boş....

Kamyon tır tacizinden dolayı büyük güçlü scooter istiyorum

Ha genellikle otoyolda gidiliyorsa tam oralar aradaki farkın olacağı km'ler olacaktır.
ABS'siz detayı vererek çok büyük bir yanlış yaptın bu arada, seyret şimdi cümbüşü :D

Buna senden başka kimse de yorum yapamaz esasen. Ama bilinçli bir şekilde, ama bıçkın cahil delikanlı edasıyla; ben ABS'siz ok'im diyorsan ok'sindir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
X-Max 400 egzozun ağırlığından ötürü Dominar gibi sağa çekiyordu diye aklımda kalmış ama yanılıyor da olabilirim.

Abs'li 250 alırdım.

gidişinde son hız olarak çok bir kayda değer bir fark olmasa da gücünde ciddi fark var. Rampada ihtiyaç duyulduğu an gazı çevirince rahatlıkla seri bir şekilde uzayıp gidebiliyor. Toparlaması falan 250 lik olana göre çok çok daha güçlü. Rampa dahil 140 larda bile gazı açınca 150 nin üstüne saniyeler içinde çıkabiliyor.
X-Max 400 egzozun ağırlığından ötürü Dominar gibi sağa çekiyordu diye aklımda kalmış ama yanılıyor da olabilirim.
Ben arka çanta da kullanmama ve eller serbest de denememe rağmen herhangi bir tarafa çekiş olmadı.
Merhabalar neredeyse her hafta motor alıcam diye konu açıyorum :D Bu sefer güzel birşey bulmuş gibiyim. 2014 model xmax 400 buldum ama abssiz model. Adam kendi kullancak diye 58.000kmde yaklaşık 80 90.000tlik masraf yapmış ve şuan 69.000km. Hepsinin faturası var. Sizce bu motor alınır ? Fiyatıda 160k civarı

Biliyorum km yüksek ama adam mekanik olarak hepsini yaptırmış hepsi orjinal parça ile değişmiş. Faturada gözüküyor hepsi. hasar kaydı 4.500tl ama grenaj hasarı sadece ağır hasarlı değil. Sizce bu motor alınır mı ?
Motosiklet ağır onu bilmek gerek, ancak yolda ve bilhassa virajda bu ağırlık avantaj sağlıyor. Ben de 2016 Xmax 400 ABS 22.000 km var. Hasarı falan da yok. Bütçeyi biraz artırırsan daha yeni ve az kilometre olarak görüşebiliriz. Ben artık manuel ve daha güçlü bir motosiklet istiyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Motor parası yanında olası harcamalara hazırlıklı ol.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
gidişinde son hız olarak çok bir kayda değer bir fark olmasa da gücünde ciddi fark var. Rampada ihtiyaç duyulduğu an gazı çevirince rahatlıkla seri bir şekilde uzayıp gidebiliyor. Toparlaması falan 250 lik olana göre çok çok daha güçlü. Rampa dahil 140 larda bile gazı açınca 150 nin üstüne saniyeler içinde çıkabiliyor.

Ben arka çanta da kullanmama ve eller serbest de denememe rağmen herhangi bir tarafa çekiş olmadı.

Motosiklet ağır onu bilmek gerek, ancak yolda ve bilhassa virajda bu ağırlık avantaj sağlıyor. Ben de 2016 Xmax 400 ABS 22.000 km var. Hasarı falan da yok. Bütçeyi biraz artırırsan daha yeni ve az kilometre olarak görüşebiliriz. Ben artık manuel ve daha güçlü bir motosiklet istiyorum.
Tabi hocam görüşelim

Motosikleti
K 1600 GTL
Bu teklifi değerlendir bence....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar