R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Elimdeki F650 temiz değil.
Çok para istiyorum, sen alamazsın.
Kilometresiyle oynadım, şu an 1500 kilometrede.
Polis, zabıta, asker, öğretmen, ne kadar memur varsa hepsinin çıkması.
Kesinlikle temiz değil.

Oldu mu 😁 😁 😁
Hocam ilanınız var mı bakalım? Merak ettim açıkçası

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Ankara'da bir arkadaşım var, eski modellerden yağ soğutmalı GS1200'ü var. Aynı zamanda çok iyi de bir BMW ustası, tamircisi arkadaşı var. Eğer olur dersen haber salalım araştırsın sizin için Hocam. 1200 GS güzel motor ve hayaller gerçekleştirmek için var😊

Hocam bir haber salalım madem.
Ben hemen alabilecek durumda değilim, önce motoru satmam lazım ama uygun ve güzel bir motor çıkarsa şartları zorlarım.
Ben alamazsam, konuya cevap yazan birkaç arkadaş var, belki onlara kısmet olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ilanınız var mı bakalım? Merak ettim açıkçası

Henüz ilan açmadım, açınca mutlaka paylaşırım.
Önce motoru bir yıkatmam lazım :D

Banada 1250 bakın bari 1300 ün tipine hala alışamadım 😵‍💫 temiz birşeyler denk gelirse satılık 2012 1200GS 136.000 km de 🤣

İlanı varsa bakalım :giggle:

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Hocam bir haber salalım madem.
Ben hemen alabilecek durumda değilim, önce motoru satmam lazım ama uygun ve güzel bir motor çıkarsa şartları zorlarım.
Ben alamazsam, konuya cevap yazan birkaç arkadaş var, belki onlara kısmet olur.

Henüz ilan açmadım, açınca mutlaka paylaşırım.
Önce motoru bir yıkatmam lazım :D

İlanı varsa bakalım :giggle:
Saldım gitti, cevap bile geldi. 2006 model 1200 GSA var kırmızısından. Özelden detayları yazdım.

Sana şöyle 2024 model R1250 GS adventure yakışır. Önünde bir sürü sarı sarı yanıp sönen sis farı da olacak ama. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Hahah şimdi yazıcam inanmayacaksın , ben motor aldığımda ilk işim kendi farına switch takarım o bile devamlı yanmaz , belki dikkatini çekmiştir köfte turunda 😅

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bildiğim kadarıyla 2008 öncesinde abs problemi vardı. Çözümü de baya pahalıydı. 2008 üstü kuru Gs'ler oldukça sorunsuz diye biliyorum.

Yanlışım varsa düzeltin a dostlar.

İlanlara bakıyorum, 850 bine R1200gs varken aynı paraya R1250 gs de var. 1200 17 modelken 1250 20 model . Acaba hangisi almak daha makbul bilemedim.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
İlanlara bakıyorum, 850 bine R1200gs varken aynı paraya R1250 gs de var. 1200 17 modelken 1250 20 model . Acaba hangisi almak daha makbul bilemedim.

Evet, fiyat anlamında çok kafa karıştırıcı ilanlar var. Eski olan daha ucuzdur, yeni olana gittikçe fiyat artar diye düşünüyor insan ama ilanlar hiç öyle değil. Ortalaması 300.000 TL olan 2004-2005 modellerde bir ilan 650.000 TL yazmış mesela. İki katı fiyat istenecek nesi var acaba diyorsun. Yeni modellerde de düşük fiyatlılar var.

Motosikleti
1250 trofi
Sulu olacaksa 2017 ve sonrası tecih edilse iyi olur, pek çok parçası 1250 ile ortak, tedariği daha kolay olur.
Kuru olacaksa 2012 son zaten, ama bence minimal 2007 olmalı, öncesi ABS servolu, iyi bakılmamışsa problem olur. 2008 ve sonrasında ESA var, 2010'da ise çift egzantrik ile motorda revizyon, az bir beygir artışı var. Kurularda motor şanzıman arasından yağ kaçırma gözlenirse keçeden kaçırıyordur, buna dikkat etmek lazım, ulaşmak için arka şafttan başlayıp sökmek gerekiyor, işçiliği uzun, sulu versiyonlarda böyle bir olay yok.

Yeni iyidir diye düşünürüm her daim, bütçe varsa 2017 bakın, farlar daha iyi, sürüş modları var, viraj ABS var, kronik yok, quickshifter var iyi kötü.
İlanlarda 2017 siyah var Ankara'da, arkadaşımdan bakımlı motor.
Rutin bakımları da kolay, OBD cihazı ve motoscan edilinirse olay tamam.

1250 de en büyük fark eksantriklerin kademeli açılıyor olması , Honda Vtec benzeri bir sistem ile alt devirler daha torklu üst devirler daha canlı , hacim ve güç yükselirken tüketimde bir miktar daha düşük..

Fiyatı kilometre çok etkiliyor , alıcıların ilk baktığı şey kilometre ve tramer bilgisi..

Daha eski model , çok düşük km , kazasız ve ful çantalı , bol aksesuarlı ise fiyatı yüksek olabilir..

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
1250 de en büyük fark eksantriklerin kademeli açılıyor olması , Honda Vtec benzeri bir sistem ile alt devirler daha torklu üst devirler daha canlı , hacim ve güç yükselirken tüketimde bir miktar daha düşük..

Fiyatı kilometre çok etkiliyor , alıcıların ilk baktığı şey kilometre ve tramer bilgisi..

Daha eski model , çok düşük km , kazasız ve ful çantalı , bol aksesuarlı ise fiyatı yüksek olabilir..
Peki 2007 model 100k-150k km olanlarlar alınır mı ? 250k civarında fiyatları var

Peki fiyat performans olarak bakınca hangisini almak mantıklı our. Yağ mı su mu?
Ayrıca konfor, fren ve özellikle artçı konforu olarak bakacak olursak, daha hesaplı alternatifler var mıdır? Yakın performans gösteren japon alternatifleri de değerlendirebilir miyiz, tabii eğer varsa.

Herhangi bişeyin piyasasını anlamak için ilan fiyatlarını tek kaynak olarak almayın, çok ciddiye de almayın. Herkes kafasına göre esiyor memlekette.
Yanlış okumadıysam kaç yaşında R1200'e 800bin yazanlar varmış. Yazarlar işte öyle.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Peki fiyat performans olarak bakınca hangisini almak mantıklı our. Yağ mı su mu?
Ayrıca konfor, fren ve özellikle artçı konforu olarak bakacak olursak, daha hesaplı alternatifler var mıdır? Yakın performans gösteren japon alternatifleri de değerlendirebilir miyiz, tabii eğer varsa.
V Strom 1050 XT'ler var ikinci elde 2021 - 2022 model. Hepsinin kilometreleri düşük. Aksesuar ve kullanıcı profiline göre sorulup pazarlık edilebilir. Bizim gruptaki Gökhan'da 1050 DE'si vardı, harika giden, az yakan ve rahat bir motosiklet. (Yalnız DE versiyonu değil XT versiyonu bakılmalı. DE bambaşka bir dünya...)

V Strom 1050 XT'ler var ikinci elde 2021 - 2022 model. Hepsinin kilometreleri düşük. Aksesuar ve kullanıcı profiline göre sorulup pazarlık edilebilir. Bizim gruptaki Gökhan'da 1050 DE'si vardı, harika giden, az yakan ve rahat bir motosiklet. (Yalnız DE versiyonu değil XT versiyonu bakılmalı. DE bambaşka bir dünya...)
De ve xt arasındaki farkları araştıracağım ancak neden de tavsiyede etmediniz?

Peki 2007 model 100k-150k km olanlarlar alınır mı ? 250k civarında fiyatları var
Eski model motoru görmeden alınır alınmaz diye yorum yapmak , sadece kilometreden tahmin yürütmek yanlış olur..

Genel olarak GS serisi özellikle R versiyonu BMW'nin en çok satan motoru ,
90 larda üretilen ilk serisi 1100 GS bile hala yollarda , TR de de gördüm Yunan da da gördüm , internette Avrupa'da 400-500k km de görüyoruz , 2007 modeli neden alınmasın , gidilir bakılır akla yatıyorsa alınır..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
De ve xt arasındaki farkları araştıracağım ancak neden de tavsiyede etmediniz?
XT daha yol odaklı, DE daha arazi odaklı. DE'nin amortisörleri daha uzun ve yumuşak, öndeki rüzgarlık daha ufak, sele şekli ve peglerin konumu da ayakta da sürülebilmesi için değişik. Sele daha sert ve rahatsız. Amortisörler de uzun olduğu için uzun boylu değilseniz hakim olması da zor olur, özellikle yolculu kullanırken düşürüp durursunuz. Yani "arazide kullanacağım" diye bir hedef yoksa Suzuki'nin 800 ve 1050'lerinin DE modellerinden uzak durmak gerekir, bunlar arazi için optimize edilmiş modeller.

Doğan Trend şu anda 1050'nin düz versiyonunu değil sadece DE versiyonunu getirdiği için uzak duruyorum; düz versiyonu getirseler (bir de fiyatı makul olursa) benim 650'yi anında 1050'ye yükseltip bir 10 yıl için motosiklet değişimi konusunu kapatmak isterdim.

Doğan Trend şu anda 1050'nin düz versiyonunu değil sadece DE versiyonunu getirdiği için uzak duruyorum; düz versiyonu getirseler (bir de fiyatı makul olursa) benim 650'yi anında 1050'ye yükseltip bir 10 yıl için motosiklet değişimi konusunu kapatmak isterdim.
Kimsenin bu motorları ağır arazide falan kullandığı yok sırf görüntüsü için tel jant istiyorlar , firmalarda doğal olarak tel jantlı ithal ediyor..
GS i de maalesef 2015 den beri döküm jant ile getirmiyor Borusan ,
Yav hadi ADV yi anladıkta düz GS e opsiyon koy bari :(

Şanzıman keçesi için sökülecek , keçe kaçırıyorsa hiç sökülmemiştir yani debriyajda set halinde değişir beraberinde , şaft körükleri yağı kılı tüyü derken max 50.000 tl masrafla uzun süre binilecek bir motora benziyor , o keçe 300-500 liralık ucuz birşey de şanzumanı sökünce km 100.000 deyip debriyaj setinide değişelim diyecektir usta..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar