Malum önümüz kış

Motosikleti
DOMİNAR 400
Merhabalar değerli grup üyeleri

Malum önümüz kış. Kışın motor surmek zorunda kalanlar olarak soğuktan korunmak için giydiginiz ekipman ve önerileriniz nedir ?

Motosikleti
Ns200 15"
Decathlon'dan termal içlik ve termal çoraplar önceliğim, kışın olabildiğince kışlık motosiklet ekipmanları kullanmaya özen gösterin aksi taktirde donarsınız, boyun açık kalmaması için aynı şekil Decathlon'dan polar boyunluk alıp boynunuzu tamamen kapatabilirsiniz.

Her ne kadar yuhlasak, çüşlesek ve b"klasakta kışın skuterler bacaklara rüzgar almadığından ötürü üşümeyi aza indiriyor. Motosikletinize takacağınız elcik ısıtma ve uzun camda size fayda sağlayacaktır, ekstra olarak uygun bir aksesuar bulabilirseniz kuryelerin kullandığı elcik korumalar işinize çok yarayacaktır bunun üstünede elcik ısıtma varsa tadından durulmaz.

Kışın en önemli şeylerden biride lastiklerinizin uyumluluğudur, iyi bir lastik ile kendinizi çok daha güvende hissedersiniz.

Son olarakta vizörün buğulanmasını önlemek için pinlock kullanmanız gerekebilir.

Motosikleti
Voge 250RR
Havalar çok soğukken genelde ihtiyacım dışında motosiklet kullanmam, ihtiyacımı da maksimum 15 dakikalık yol ile gideririm zaten. Eksi derecelerde sanki dışarı normal çıkıyormuş gibi çıktığımı, elimin uyuşmasından ve sonrasında sıcak ortama girdiğimde yanmasından dolayı ekstra olarak sadece eldiven taktığımı hatırlıyorum.

Bir de genelde boynum çok üşüyordu, uzun maskeler vardı adını unuttum boynu da kapayan, onları takmaya uğraşmak istemediğim için yeni mont alırken fermuarı tam çekince boynu tamamen kapatan bir mont tercih etmiştim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Havalar çok soğukken genelde ihtiyacım dışında motosiklet kullanmam, ihtiyacımı da maksimum 15 dakikalık yol ile gideririm zaten. Eksi derecelerde sanki dışarı normal çıkıyormuş gibi çıktığımı, elimin uyuşmasından ve sonrasında sıcak ortama girdiğimde yanmasından dolayı ekstra olarak sadece eldiven taktığımı hatırlıyorum.

Bir de genelde boynum çok üşüyordu, uzun maskeler vardı adını unuttum boynu da kapayan, onları takmaya uğraşmak istemediğim için yeni mont alırken fermuarı tam çekince boynu tamamen kapatan bir mont tercih etmiştim.
boyuna bir buff geçirin, o incecik şeyi nasıl da bütün rüzgarı kesip sanki boyuna kalın yün atkı takmış gibi sıcak tuttuğuna şaşıracaksınız, uzun maske kadar uğraştırıcı da olmuyor. Bunu farkedince motosiklet kullanmazken bile normal montlarımda cebimde buff taşıyorum atkı kullanmayı komple bıraktım.

Normal kışlık ekipmanlar olunca boyuna buff dışında ilaveye gerek kalmıyor. boyuna bir buff takmak yazın da lazım aslında, sürüş sırasında boyundan içeri arı falan girmesini önler.

Motosikleti
Yamaha XSR700
boyuna bir buff geçirin, o incecik şeyi nasıl da bütün rüzgarı kesip sanki boyuna kalın yün atkı takmış gibi sıcak tuttuğuna şaşıracaksınız, uzun maske kadar uğraştırıcı da olmuyor. Bunu farkedince motosiklet kullanmazken bile normal montlarımda cebimde buff taşıyorum atkı kullanmayı komple bıraktım.

Normal kışlık ekipmanlar olunca boyuna buff dışında ilaveye gerek kalmıyor. boyuna bir buff takmak yazın da lazım aslında, sürüş sırasında boyundan içeri arı falan girmesini önler.
Soğuk için bufftan daha iyi bir şey varsa o da 2 kat buff 😁 soğuğun şiddetine göre ben de sadece buff ile ısınıyorum ve çok işe yarıyor

Alt: Termal içlik, pantolon, mafsallı dizlik ve kışlık bot.
Üst: termal/polar boyunluk(omuzlar geniş ise boyunluk boğazın alt kısmını kapatmaz, o yüzden montun içine atkı), kışlık mont(motosiklet montu) kışlık motosiklet eldiveni.(su geçirmez)
Motorda: Elcik koruma(rüzgardan koruyanlardan), elcik ısıtma (Büyük nimet).
* 5 derece altında yarım saatten uzun sürüşler için rüzgar geçirmez pantolon veya o iğrenç diz örtüleri düşünülebilir.

Motosikleti
Soğuk için bufftan daha iyi bir şey varsa o da 2 kat buff 😁 soğuğun şiddetine göre ben de sadece buff ile ısınıyorum ve çok işe yarıyor
Buff candır. hiç bir zaman çok fazla buff var demem çok beğendiğim buff'a denk gelirsem alır atarım cebime.

Bu forumda vstrom övdüğüm kadar buff da övüyorum. :)

elcik ısıtma taktım çok faydalı oldu mu emin değilim iyi hissettiriyor decathlon içliğim var epey faydalı oluyor ama rüzgarı içeriye hiç almayan bir şeyler giymek lazım yoksa 3 kat giyinsen bile üşüyorsun

Motosikleti
elcik ısıtma taktım çok faydalı oldu mu emin değilim iyi hissettiriyor decathlon içliğim var epey faydalı oluyor ama rüzgarı içeriye hiç almayan bir şeyler giymek lazım yoksa 3 kat giyinsen bile üşüyorsun
Kuzey ülkelerindekiler (Nordicler yani finler, isveçliler, norveçliler falan) bir lafları vardır "kötü hava yoktur kötü kıyafet vardır" derler. Oralarda çocuklar okula kışın kayakla, iyi havalarda yani yerde buz yoksa bisikletle gidiyormuş. Demek hep doğru kıyafet seçmekle ilgili.

Kışın ayağa yün çorap sıcak tutar. ayak sıcaksa bütün bedeni sıcak tutmak kolay zaten. Hakiki yün giysiler ıslansa da sıcak tutmaya devam ederler.
Tabi teknoloji gelişti, artık yüne gerek kalmadan sıcak tutabilen termal kıyafetler de var, mesela beni gerçek yün kaşındırıyor, hayatta giyemem ama giyebilen yün içlik giysin.

Aslındae mevzu basit termodinamik konusu. Lise'de fizik dersinde "ama hocam bu gerçek hayatta ne işimize yarayacak" diye goygoy yapan arka 4'lü ekipten değilseniz biraz sağduyu ile kendi kendinize çözersiniz bu konuyu.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Şefin tafsiyesi
do-algaz-Donu.jpg

bulsam hemen alıcam. Olmalı tabi ama hiç denk gelmedi, bulamadım. Biri bulup hediye derse bira ve köfte ile öderim. :)

Ahanda burada var:

Suzuki Extreme V Storm Motosiklet Kask Içi Maske Boyunluk Buff Baf Bandana Bere

1_org_zoom.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Evet kışın malum konusu açıldı :D

Dostum termal alt üst bandana corap giy, üstüne kışlık ekipman giy. El için elcik ısıtma - koruma tak tamamdır =)

Motosikleti
SYM ADX 125
Universal elcik koruma onerisi var mi saygideger motorcu arkadaslar?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar