Motosiklet sürerken sizdede bu şikayetler oluyormu?

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam ben uzun süre kask takınca yüzüm uyuşuyor, ve saçlarım seyrelmeye başladı yaş 32, tesadüfmüdür bilmiyorum ama kask taktıktan sonra saçlarım seyreldi kask takarken çıkardıktan sonra bile yüzüm ağrıyor yüzüm uyuşuyor,gözlerim ağrıyor sanki bende sağlık sorunu yarattı kask takmak. Ayrıca motosiklet sürerken özellikle emniyet şeridindeysem birden nefesim kesiliyor yutkunmaya çalışıyorum yutkunamıyorum, her an bir araç atlayacak endişeside oluyor her yol giriş çıkışlarında korna çalma hissiyatı oluşuyor ve bazen elim ayağım bile boşaldığı oluyor kornaya basarken elimi zor hareket ettiriyorum, ama bu her zaman olmuyor özellikle sabahları oluyor. Sonra kendimi biraz iyi hissedince çay vs içince bazende kan akışını iyileştirmek için siyah üzüm yiyorum, hatta bazen öyle daralıyorum ki motoru köşeye çekip kaskı çıkarıp hava falan alıyorum su içiyorum sizdede bu ve benzeri şikayetler oluyoröu

yüzündeki anlattıkların bendede var o sinüzitten oluyor az bir rüzgar bile yüzüme değse başım ağrıyor, göz altlarında şişlik ve doluluk hissi vs ondan. bir diğeri doktor değilim ama panik atak gibi duruyor. Doktora gitmenizde fayda var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En kısa sürede bir uzmana görünün, sağlık işi şakaya gelmez hele ikinci kısımda anlattıklarınız trafikte başınıza gelmesi tehlikeli, kazaya v.s neden olabilir.

Son düzenleme:
Motosikleti
adv 350
yüzündeki anlattıkların bendede var o sinüzitten oluyor az bir rüzgar bile yüzüme değse başım ağrıyor, göz altlarında şişlik ve doluluk hissi vs ondan. bir diğeri doktor değilim ama panik atak gibi duruyor. Doktora gitmenizde fayda var.
Teşekkür ederim,bende panik ataktan şüpheleniyorum ama doktora gitmek istemiyorum çünkü gittiğimde antidepresan yazacak belki ilerde ehliyet yenilemeye kalksam direk sağlık raporu vermeyecekler psikiyatrik ilaç kullananları kurula sevk ediyor doktor arkadaşımın başına geldi ehliyetten ziyade antidepresanlar uzun dönem kullanımında sağlık sorunları yağtığı söyleniyor en önemliside kullanmaya başlaldıktan sonra cinselliği öldürüyormuş uzun süre kullanımdada geriye dönüşü yokmuş, sosyal medya videocusu orhan yenende bu konudan bahsetmişti youtubede birkere bir antidepresan videosunun altındaki yorumları okumuştum kullanan herkes pişmanlık yorumları yazmıştı ve çoğu cinsellikten ve ruhsuzluktan yanaydı

Teşekkür ederim,bende panik ataktan şüpheleniyorum ama doktora gitmek istemiyorum çünkü gittiğimde antidepresan yazacak belki ilerde ehliyet yenilemeye kalksam direk sağlık raporu vermeyecekler psikiyatrik ilaç kullananları kurula sevk ediyor doktor arkadaşımın başına geldi ehliyetten ziyade antidepresanlar uzun dönem kullanımında sağlık sorunları yağtığı söyleniyor en önemliside kullanmaya başlaldıktan sonra cinselliği öldürüyormuş uzun süre kullanımdada geriye dönüşü yokmuş, sosyal medya videocusu orhan yenende bu konudan bahsetmişti youtubede birkere bir antidepresan videosunun altındaki yorumları okumuştum kullanan herkes pişmanlık yorumları yazmıştı ve çoğu cinsellikten ve ruhsuzluktan yanaydı
Sen git doktora peşin karar verme kardeşim de kullandı yeniledi ehliyetini. Olmadı özele gidersin orada verirler. Belki başka şey çıkar yazacak olursa yazdırmazsın ve herkese öyle antidepresan yazmıyorlar.

Motosikleti
adv 350
Sen git doktora peşin karar verme kardeşim de kullandı yeniledi ehliyetini. Olmadı özele gidersin orada verirler. Belki başka şey çıkar yazacak olursa yazdırmazsın ve herkese öyle antidepresan yazmıyorlar.

Sende antidepresan kullanmayı önermiyorsun dimi?

Sende antidepresan kullanmayı önermiyorsun dimi?
Ben kullanmadım zararı varmıdır bilmem hiç araştırmadım da, ama doktor yazıyorsa bir bildiği vardır diye içerdim. Belki başka sıkıntın vardır tükürük bezlerin düzgün çalışmıyor olabilir yutkunma zorluğu yapar yutkunamadım diye nefes alamıyorum sanabilirsin. Doktora gitmeden çözüm bulma şansınız yok maalesef.

Motosikleti
DOMİNAR 400
Kaska rüzgar vurdukça kask kafamı sıkıyor gibi hissediyorum kulaklarım aciyor mecburi mola verdiğim zamanlar oldu

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Selam ben uzun süre kask takınca yüzüm uyuşuyor, ve saçlarım seyrelmeye başladı yaş 32, tesadüfmüdür bilmiyorum ama kask taktıktan sonra saçlarım seyreldi kask takarken çıkardıktan sonra bile yüzüm ağrıyor yüzüm uyuşuyor,gözlerim ağrıyor sanki bende sağlık sorunu yarattı kask takmak. Ayrıca motosiklet sürerken özellikle emniyet şeridindeysem birden nefesim kesiliyor yutkunmaya çalışıyorum yutkunamıyorum, her an bir araç atlayacak endişeside oluyor her yol giriş çıkışlarında korna çalma hissiyatı oluşuyor ve bazen elim ayağım bile boşaldığı oluyor kornaya basarken elimi zor hareket ettiriyorum, ama bu her zaman olmuyor özellikle sabahları oluyor. Sonra kendimi biraz iyi hissedince çay vs içince bazende kan akışını iyileştirmek için siyah üzüm yiyorum, hatta bazen öyle daralıyorum ki motoru köşeye çekip kaskı çıkarıp hava falan alıyorum su içiyorum sizdede bu ve benzeri şikayetler oluyoröu
Kaskın küçük ve de kalitesiz ise çok rahatsız eder. Kaliteli ve bedeni tam uyan bir kask edinmeye bak. Motosiklet sürmek insanı rahatlatır, keyif verir fakat kask ve diğer tüm ekipmanlar rahatsız edici ise iş keyif almaktan ziyade işkenceye dönüşür.

Motosikleti
adv 350
Kaskın küçük ve de kalitesiz ise çok rahatsız eder. Kaliteli ve bedeni tam uyan bir kask edinmeye bak. Motosiklet sürmek insanı rahatlatır, keyif verir fakat kask ve diğer tüm ekipmanlar rahatsız edici ise iş keyif almaktan ziyade işkenceye dönüşür.
Tam tersi eskisi küçüktü diye büyük aldım 2 ay önce oda az biraz büyük geldi rüzgardan ve yollar yüzünden motosiklet sallanınca hafif öne kayıyor kask, eski kaskı takayım dedim geçen sonra en iyisi yeni aldığımı takayım dedim scorpion aldım üst segmentinden 12 bin lira para ödedim

Motosikleti
Voge 250RR
Bu arada aksine ben kaskımla daha rahat ediyorum markete, petrole falan girdiğimde de asla çıkarmam. Bahsettiğiniz nefes darlanması araba atlayacak korkusu varsa çok dikkatli sürmenizi öneririm keza emniyet şeridinden gitmek zorunda değilsiniz.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Kask konforu için kullanılan motosiklete uyumlu kask modeli etken olabilir.
Mezura ile ölçüp sipariş etsekte kaskı denemeden almamakta fayda var markalara göre kalıbı değişebiliyor.
Sürerken yaşanılan panik hissi için doktora gitmeyi tercih etmiyorsan, kapalı alan hakimiyet ,güvenli sürüş eğitimi alabilirsin.

Motosikleti
CB750A
sabahları motora binmeden önce bir bardak churchill iç geçer

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Kask beni pek rahatsız etmez açıkçası, ama diğer anlattığınız kısım ptsd falan olabilir, daha önce emniyet şeridinde kazaya karıştınız mı?

Anksiyete bozukluğu panik atak olabilir.
Yakın zaman da ya da geçmişte yaşadığın kötü bir anının etkisi olabilir.
Psikiyatriye gideceksin ilaç verecek muhtemelen.

Herkesin azı zamanların da olan şeyler.
Nefes alamama daralma sürekli düşünce direkt panik atak teşhisi yapıştırır geçerler.
Maneviyatın neyde yükseliyorsa oraya yönel işe yarıyor (y)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bende de dikkat dağınıklığı var virajdayken gözümün karardığı bi an unuttuğum oluyor bir de motosiklet sürmeye hazırlanırken hep midem bulanıyor :rolleyes:

Motosikleti
adv 350
sabahları motora binmeden önce bir bardak churchill iç geçer
O nasıl bir fayda sağlayabilir

Kask beni pek rahatsız etmez açıkçası, ama diğer anlattığınız kısım ptsd falan olabilir, daha önce emniyet şeridinde kazaya karıştınız mı?
Hayır karışmadım ptsd ne oluyor?

Anksiyete bozukluğu panik atak olabilir.
Yakın zaman da ya da geçmişte yaşadığın kötü bir anının etkisi olabilir.
Psikiyatriye gideceksin ilaç verecek muhtemelen.

Herkesin azı zamanların da olan şeyler.
Nefes alamama daralma sürekli düşünce direkt panik atak teşhisi yapıştırır geçerler.
Nasıl yani nereye yönelecem

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu konuda haklısın. insanı o anki panik atak ruh halinden çıkaracak en kolay şey manevi şeyler.
Mesel aben panik anlarımda sakinleşmek için içimden "Las barricadas" şarkısını mırıldanıyorum geçiyor. Dini inancı kuvvetli birine dua etmek salavat getirmek vb. de faydalı olur.

• Beğen
Tepkiler: pea
Bu konuda haklısın. insanı o anki panik atak ruh halinden çıkaracak en kolay şey manevi şeyler.
Mesel aben panik anlarımda sakinleşmek için içimden "Las barricadas" şarkısını mırıldanıyorum geçiyor. Dini inancı kuvvetli birine dua etmek salavat getirmek vb. de faydalı olur.
Kesinlikle öyle abi.
Alkol iyi geliyordu çok fazla abarttığım zaman da sakinlik yerine daha fazla arttırdığını gördüm mesela panik atağı.
Biraz inanca yönelince iyi geldi etkisini hissettim her şey psikolojik.
İlaç kullanamıyorum kullananların da yarısı işe yaradığını söylüyor.
Maalesef kendin yenmek ve yenebilmeyi öğrenmek en etkilisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar