Hero x-pulse 1600 kmde biten debriyaj

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4V Pro
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 ay önce 2025 trafiğe çıkışlı 0 km bir Hero Xpulse aldım. Motorum Euro5+ olan yenilerinden. 1600 kmde bir yaylada gezerken debriyaj kolundaki boşluk bir anda gitti. İlçe merkezine kadar eğimden faydalanarak indim ancak sonrasında motor yürümedi. Fabrika kullanıcı hatası olarak belirledi. Açıkçası 1-2 kez yarım debriyajı zorladım ancak sizce 1600de bitmesi normalde. Bir kere kuma girdim kuma gömülünce biraz orda zorladım motoru çıksın diye. Bir de yaylada stabilize yodlan sonra gelen taşlı bir yol vardı orada biraz zorladım arka tekeri taş üstünden geçirebilmek için. Ayrıca motor ilk motorum ama debriyaj kullanımına az çok hakimim rev match yapıyorum bayırda kalkışta sorun yaşamıyorum. Sizce normal mi bu durum?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Balataların o kadar kısa sürede gitmesi bence çok zor, acaba debriyaj telinizle ilgili bir ayarsızlık ya da kopma mopma bir şey mi var?

Motosikleti
K 1600 GTL
Balatayı 10 km de bile bitirebilirsin... Özellikle sıfır motorda belli süre zorlamamak gerekiyor. Birde değiştirirken sadece yanan balataları değil komple hepsini değiştir. Geçmiş olsun.

zaten bahsettigin isler icin yapilmis bir makina, araizde yarim debriyaj ile kullanmak normaldir, bana bu surede bitmesi normal gelmedi
debriyaj teli yada benzer birseyde hata vardir mutlaka, oda sen farketmeden debriyaji zorlamistir kisa surede

Motosikleti
Motorsuz
acaba 0 aldığından beri debriyaj ayarın hep bozuktu da tam ayırmıyor muydu ?

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4V Pro
acaba 0 aldığından beri debriyaj ayarın hep bozuktu da tam ayırmıyor muydu ?
Muhemelen öyle hocam çok boşluk vardı bugün yaptırdım debriyajımı çok az boşluk olacak şekilde boşluk bıraktı usta ayarının iyi olduğunu söyledi kullanırken zorlanıyorum ama alışıcaz inşallah
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tel yapıldı ancak çok az boşluk var şimdi usta ayarının iyi olduğunu söyledi kılavuz 10 20 mm arası olmalı diyor ama bilemedim sizce bi tık açmalı mıyım

F54

benim arkadaş sıfır km nc 700 aldı 2013 te 2000km de bitmişti honda garantiden değiştirmedi
çok kafaya takma yani her markada oluyor

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bence: Debriyaj manetinde mümkün olan en az boşluk (1cm falan) bırakılmalı. Eğer eller büyük değil de yetişmiyorsa o zaman stok maneti ayarlı olan aksesuar bir manetle değiştirmek gerekir.

Fazla bırakılan boşluk hızlı ve akıcı vites değişimi yapılmasını zorlaştırıyor, o da debriyajın daha hızlı yıpranmasına sebep olabilir tabi.

Sizin durum sanki arazide zorlama kaynaklı, biraz daha haldır huldur kullanın, çok da kibar olmayın. Lastikler dişli mi? Daha agresif lastikler kullanmanız gerekebilir belki?

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4V Pro
Bence: Debriyaj manetinde mümkün olan en az boşluk (1cm falan) bırakılmalı. Eğer eller büyük değil de yetişmiyorsa o zaman stok maneti ayarlı olan aksesuar bir manetle değiştirmek gerekir.

Fazla bırakılan boşluk hızlı ve akıcı vites değişimi yapılmasını zorlaştırıyor, o da debriyajın daha hızlı yıpranmasına sebep olabilir tabi.

Sizin durum sanki arazide zorlama kaynaklı, biraz daha haldır huldur kullanın, çok da kibar olmayın. Lastikler dişli mi? Daha agresif lastikler kullanmanız gerekebilir belki?
Bana da öyle geliyor ama usta öyle dediği için oynamaya da çok niyetli değilim daha çok hafif açtım sadece boşluğu artırdım yani. Bir sorun olursa en azından usta sen böyle ayarladın derim diye düşünüyorum.

Lastik Metzeler Enduro 3 Sahara var üstünde

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Fena seçim değil. Böyle çamura falan girecekseniz ve ağırlıklı gevşek zemin sürecekseniz bir sonraki seti Karoo 4 de yapabilirsiniz.
Stok geliyor o lastik, benim lastikte fabrika çıkışı çatlak gelmişti ve kullanıcı hatası diyerek değiştirmediler 🙃

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 ay önce 2025 trafiğe çıkışlı 0 km bir Hero Xpulse aldım. Motorum Euro5+ olan yenilerinden. 1600 kmde bir yaylada gezerken debriyaj kolundaki boşluk bir anda gitti. İlçe merkezine kadar eğimden faydalanarak indim ancak sonrasında motor yürümedi. Fabrika kullanıcı hatası olarak belirledi. Açıkçası 1-2 kez yarım debriyajı zorladım ancak sizce 1600de bitmesi normalde. Bir kere kuma girdim kuma gömülünce biraz orda zorladım motoru çıksın diye. Bir de yaylada stabilize yodlan sonra gelen taşlı bir yol vardı orada biraz zorladım arka tekeri taş üstünden geçirebilmek için. Ayrıca motor ilk motorum ama debriyaj kullanımına az çok hakimim rev match yapıyorum bayırda kalkışta sorun yaşamıyorum. Sizce normal mi bu durum?

Anormal bir bitme durumu bu. Whatsapp grubunda bu problemi zaman zaman yaşayanları okuyorum. Şanssızlık size denk gelmiş sanırım. Birkaç kişiden duymuştum daha önceden. Ölümsüz sayılabilecek bir alet, fazla canını almanızı önermem sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar